Esileht Kodunurk Kodused kokkuhoiunipid

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 155 )

Teema: Kodused kokkuhoiunipid

Postitas:
Kägu

Ma ei teagi kas see kuulub siia alla või rahateema alla?

Aga mis on teie peamised kokkuhoiunipid?

mul endal, üritan suuremaid pesusid pesta nädalavahetuseti, nõudepesumasin öösel või nv jälle tööle, tuled ei põle niisama…

Samas, kvaliteetse toidu pealt kokku ei hoia. Kui mul valida kvaliteetne sink versus doktorivorst vms, siis tuleb kvaliteetne sink pigem kus on rohkem liha…

+8
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina panen nõudepesumasina tööle kella kolmeks öösel, siis on kõige odavam elekter. Söögiarved on meie peres muidugi üle mõistuse. Kõik tervislik ja väherasvane on tegelikult pigem kallis, oma pere tervise arvelt ma ei kavatse kunagi koonerdada (vahel jääb silma paksukeste toidukorvi sisu, ikka sai, või, vorst, poolfabrikaadid jms jama). Meil on oma puurkaev, vesi 0 EUR. Tulede osas ma vist nii kokkuhoidlik ei ole. Mulle meeldib, kui põlevad hubased kohtvalgustid erinevates kohtades. Olen elanud äia-ämma majas, kus oli valikus ainult pimedus või kontorivalgus lagipähe.

Laiemalt mõeldes sorteerin pakendeid, pappi ja taarat lootuses, et ehk RagnSells mu prügikotte kohe üldprügisse ei kalla.

+6
-17
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina panen nõudepesumasina tööle kella kolmeks öösel, siis on kõige odavam elekter. Söögiarved on meie peres muidugi üle mõistuse. Kõik tervislik ja väherasvane on tegelikult pigem kallis, oma pere tervise arvelt ma ei kavatse kunagi koonerdada (vahel jääb silma paksukeste toidukorvi sisu, ikka sai, või, vorst, poolfabrikaadid jms jama). Meil on oma puurkaev, vesi 0 EUR. Tulede osas ma vist nii kokkuhoidlik ei ole. Mulle meeldib, kui põlevad hubased kohtvalgustid erinevates kohtades. Olen elanud äia-ämma majas, kus oli valikus ainult pimedus või kontorivalgus lagipähe.

Laiemalt mõeldes sorteerin pakendeid, pappi ja taarat lootuses, et ehk RagnSells mu prügikotte kohe üldprügisse ei kalla.

Veidi tobe mõelda paksukeste toidukorvi vaadates kui inimene ei suudagi rahaliselt muud lubada endale.

+17
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Veidi tobe mõelda paksukeste toidukorvi vaadates kui inimene ei suudagi rahaliselt muud lubada endale.

Kas juurikad ja supikondid on hirmus kallid?

+11
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis võil viga on? Kui oleksid “margariin” kirjutanud, oleks paremini nimekirja sobinud.

+25
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meie neljaliikmeline pere käib hommikul järgemööda vetsus, aga vee tõmbab peale viimane inimene. Kokkuhoid on kuus oma 5 eurot kindlasti.

+5
-30
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõik tervislik ja väherasvane on tegelikult pigem kallis, oma pere tervise arvelt ma ei kavatse kunagi koonerdada (vahel jääb silma paksukeste toidukorvi sisu, ikka sai, või, vorst, poolfabrikaadid jms jama).

Minu teada on ammu tõestatud, et väherasvane pole tervislik. Loomulikult peavad head rasvad olema, aga mingi light söök pole siiski tervislik. Või on väga ok rasvaine.

+31
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Muidugi ma hindan su arvamust, aga kas sa võtaksid oma ilusalongi tööle rasvunud neiu? Või oma firmat esindama ülekaalulise inimese. Vaata tõele näkku, üks asi on reaalne elu, teine on soovid/ideaalid. Sina seod paksuse vaesusega. Paksus ongi kahjuks tihti vaesuse nägu. Ja see on ka paras ringmäng.

+4
-32
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meie neljaliikmeline pere käib hommikul järgemööda vetsus, aga vee tõmbab peale viimane inimene. Kokkuhoid on kuus oma 5 eurot kindlasti.

Öäkk, kui pole just väga vaene siis see on küll eriti rõve asi mille pealt 5€ kuus kokku hoida. 🤮🤮

+26
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Imelik on jah see arvamus, et tervislikult toitumine on väga kallis. Minu arust võib kohati hoopis vastupidist öelda. Vorstikesed, krõpsud, limps on palju kallimad kui puuvili, köögivili, vesi…

+15
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Muidugi ma hindan su arvamust, aga kas sa võtaksid oma ilusalongi tööle rasvunud neiu? Või oma firmat esindama ülekaalulise inimese.

Loomulikult võtan, sest tegutseme valdkonnas, kus on olulisemad teadmised + oskused neid edasi anda, mitte ainult välimus.

(isegi kui viiksime läbi vaid balletitreeninguid, on ka treeneril ülekaalulisus lubatud, muidu ta ei töötaks treenerina, vaid jätkaks oma tantsijakarjääri)

+16
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil on sõprade ja sugulaste seas palju kaubanduses töötavaid inimesi. Ostame enamuse asju nö maaletooja hinnaga. Oleme veel sellest põlvkonnast, et meie jaoks toitu koju tellida tundub ebamõistlik. Pole elus kordagi woltinud. Pole tahtmist ka. Korra kuus ostame aasia toitu või sushit, siis läheme ise järele. Poeg töötab rahvusvahelises ettevõttes, kus enamus töötajaid on noored. Räägib, et kuigi nende ärimaja sööklas saaks 3 euroga maitsva koduse prae, tellivad tema kolleegid järjest Woldiga endale erinevaid hõrgutisi.

Mul ei ole erilist pesapunumise kirge. Kõik linikud, vaasid jms nipsasjad võivad minu poolest rahulikult poodi edasi jääda. Mul on samad kardinad juba kümme aastat ees. Vaasid ostsin kunagi abielu algul, viis tükki, erinevate lillede jaoks. Laudlinu on kaks, jõuluteemaline ja neutraalne. Kui rõivapoodidest ma vahel ikkagi ostan ka midagi sellist, mida väga vaja ei ole, siis HomeforYou jms poodide ustest lähen külma südamega mööda, peadki ei pööra.

Laen on meil ainult kodu jaoks. Autod on välja ostetud. Autod ostame 3-4 aastat vanad, see on optimaalne. Veel heas korras, aga enam mitte nii röögatult kallid, kui tehaseautod. Ühtegi väikelaenu pole kunagi võtnud.

Meie kokkuhoiunipp on vist, et meil on raha ja tänu sellele saame osta mitte siis, kui on hädavajadus, vaid kui on soodne osta. Või et saame kohe välja osta, ei pea maksma kalleid tarbimislaene.

+18
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Muidugi ma hindan su arvamust, aga kas sa võtaksid oma ilusalongi tööle rasvunud neiu? Või oma firmat esindama ülekaalulise inimese.

Loomulikult võtaks. Kas sinu arust on saledad kohe paremad töötajad. Ega ikka ei ole küll. Kui nii pealiskaudne oled, siis sa ei saakski ühegi firmaga hakkama.

+21
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle tundub, et paljude inimeste arusaam tervislikkusest on veidi kiivas. See rasvasem sink on sama kasulik, kui väherasvane, juhul kui sa seda sööd maitseks juurde, mitte suurte käntsakatena. Aedviljatoit, millel on maitseks veidi rasvast liha juures, ei ole kuidagi vähem tervislik kui suure hulga väherasvase lihaga tehtud toit. Kas asi on tervislik või mitte, sõltub pigem kogustest. Mina olen läbi elu aegajalt toiduarveid koomale tõmmanud, kui mul on näiteks mingi kauge reisi plaan või muu koht, kuhu rohkem raha oleks vaja kulutada. Odav toit kui see on tehtud eeltöötlemata juurviljadest- aedviljadest ja otse lihamüüjalt ostetud väikesest kogusest ‘vähemkvaliteetsest” lihast ( mis näiteks on inimesele väga kasuliku kollageenirohke), ei ole tegelikult vähem tervislik. Selline toit on lihtsalt ajakulukas, aga mitte vähem tervislik. Mina hoian toidu pealt kokku siis, kui mul on vaja, muul ajal on kiusatus väga erinevate maade kööke proovida ja vot need erinevad maitseained, kookospiimad, päikesekuivatatud tomatid jne on küll kallid. Ei maksa segi ajada sõnaga tervislik. Ka Eestimaisest aedviljast annab mitmekesiseid ja tervislikke toite teha.

+18
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei põlga odavamaid lihalõike ja rupskeid (maks on tohutult a-vitamiinirikas, südamelihas on väga palju mineraalaineid, kamar ja kõõlused on puhas kollageen, mida naised kalli hinna eest “ilukummikommides” ostavad jne. Õigesti ja pikalt keedetud puljong kontidest-kõõlusest-kelmetest on üks kõige tervislikum söök üldse. Filee on enamasti tuim ja igav, loomas on palju paremaid palu.

Palju söögi-kokkuhoiunippe annab mõni saade, nt kanal11 peal jooksnud soodsad sööginaudingud, mis õpetasid valmislõigatud pisiplastpakendis porgandikangide asemel ostma lahtiseid porgandeid (porgandi hinnavahe võib olla 10x), vähem toitu ära viskama (teha oma külmkapinurgas närtsinud spinatist, tomatist ja nati kärbatanud paprikapoolikust ahjuomlett nt)  jms, mis kunagi oli elementaarne. Koos raha ja kaubavaliku ja mugavusega on kadunud palju neist oskustest, mis vanasti olid igal perenaisel- planeerida, kõik ära kasutada, ise nullist süüa teha, vähem raisata (pole ju enam sigagi, kes jäägid sööks). Söögi äraviskamine on puhas raha põletamine, ostad ja lõpuks maksad veel peale, et oma raha prügimäele sõidutataks.

Ah, neid teemasid on olnud siin omajagu.

+19
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Laske kogu pere ära vaktsineerida (kui juba ei ole tehtud), vaktsineeritud pidid helendama hakkama – siis ei ole elektrit vajagi.

+7
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil on sõprade ja sugulaste seas palju kaubanduses töötavaid inimesi. Ostame enamuse asju nö maaletooja hinnaga. Oleme veel sellest põlvkonnast, et meie jaoks toitu koju tellida tundub ebamõistlik. Pole elus kordagi woltinud. Pole tahtmist ka. Korra kuus ostame aasia toitu või sushit, siis läheme ise järele. Poeg töötab rahvusvahelises ettevõttes, kus enamus töötajaid on noored. Räägib, et kuigi nende ärimaja sööklas saaks 3 euroga maitsva koduse prae, tellivad tema kolleegid järjest Woldiga endale erinevaid hõrgutisi.

Mul ei ole erilist pesapunumise kirge. Kõik linikud, vaasid jms nipsasjad võivad minu poolest rahulikult poodi edasi jääda. Mul on samad kardinad juba kümme aastat ees. Vaasid ostsin kunagi abielu algul, viis tükki, erinevate lillede jaoks. Laudlinu on kaks, jõuluteemaline ja neutraalne. Kui rõivapoodidest ma vahel ikkagi ostan ka midagi sellist, mida väga vaja ei ole, siis HomeforYou jms poodide ustest lähen külma südamega mööda, peadki ei pööra.

Laen on meil ainult kodu jaoks. Autod on välja ostetud. Autod ostame 3-4 aastat vanad, see on optimaalne. Veel heas korras, aga enam mitte nii röögatult kallid, kui tehaseautod. Ühtegi väikelaenu pole kunagi võtnud.

Meie kokkuhoiunipp on vist, et meil on raha ja tänu sellele saame osta mitte siis, kui on hädavajadus, vaid kui on soodne osta. Või et saame kohe välja osta, ei pea maksma kalleid tarbimislaene.

No autoliising küll mingi kallis tarbimislaen pole . Mul ka vaid kodulaen ja ei ütleks et liisingu intress nüüd suurt erineks sellest. Miks ma peaksin 15-20000 maksva auto nui neljaks kohe välja ostma?

0
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

No autoliising küll mingi kallis tarbimislaen pole . Mul ka vaid kodulaen ja ei ütleks et liisingu intress nüüd suurt erineks sellest. Miks ma peaksin 15-20000 maksva auto nui neljaks kohe välja ostma?

Esiteks, näiteks 15 000 eurot maksva auto liisinguintress ei ole sama madal kui on kodulaenu intress.

Teiseks, 15 000-20 000 eurot on mõnel kohe võimalik välja käia, kuna tal lihtsalt on see raha olemas. 100 000+ eurot enamusel inimestel siiski pole olemas, liiati veel nii, et see oleks võimalik kohe kasutusse võtta.

Kolmandaks, liisingu vormistamisel kaasnevad päris mõttetud ja suured lisakulud – lepingu sõlmimise tasu, mis on küllaltki krõbe, vanema auto puhul hindamine…

+9
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Esiteks, näiteks 15 000 eurot maksva auto liisinguintress ei ole sama madal kui on kodulaenu intress. Teiseks, 15 000-20 000 eurot on mõnel kohe võimalik välja käia, kuna tal lihtsalt on see raha olemas. 100 000+ eurot enamusel inimestel siiski pole olemas, liiati veel nii, et see oleks võimalik kohe kasutusse võtta. Kolmandaks, liisingu vormistamisel kaasnevad päris mõttetud ja suured lisakulud – lepingu sõlmimise tasu, mis on küllaltki krõbe, vanema auto puhul hindamine…

SEB-s küll mingit vahet ei näinud. Majanduslikult on mõistlikum investeerida see raha ja maksta liiisngu eest suhteliselt olematut intressi. Esindusest ostes ei kaasne mingit hindamist ja lepingutasu on auto hinnaga võrreldes olematu. Need inimesed, kellel see 20 000 niismaa vedeleb, sellises hinnaklassis autosid ei osta.

+10
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Esiteks, näiteks 15 000 eurot maksva auto liisinguintress ei ole sama madal kui on kodulaenu intress. Teiseks, 15 000-20 000 eurot on mõnel kohe võimalik välja käia, kuna tal lihtsalt on see raha olemas. 100 000+ eurot enamusel inimestel siiski pole olemas, liiati veel nii, et see oleks võimalik kohe kasutusse võtta. Kolmandaks, liisingu vormistamisel kaasnevad päris mõttetud ja suured lisakulud – lepingu sõlmimise tasu, mis on küllaltki krõbe, vanema auto puhul hindamine…

SEB-s küll mingit vahet ei näinud. Majanduslikult on mõistlikum investeerida see raha ja maksta liiisngu eest suhteliselt olematut intressi. Esindusest ostes ei kaasne mingit hindamist ja lepingutasu on auto hinnaga võrreldes olematu. Need inimesed, kellel see 20 000 niismaa vedeleb, sellises hinnaklassis autosid ei osta.

Kuna ma töötan pangas, siis on mul täiesti selge pilt, millised on intressid mistahes laenudel-liisingutel. Ja seda ei ole kohe kindlasti vaja väita, et 15 000 eurot maksev liisinguauto on sama intressiga kui kodulaen. 15 000 eurot maksev auto on ilmselt juba kasutatud auto. Ja autode puhul on nii, et mida vanem auto, seda kõrgem intress. 1,8%-list intressi (mis võiks olla täna välja antava kodulaenu intress) ei paku kasutatud autole mitte ükski liisingufirma.

Ja kasutatud auto puhul toimub ka hindamine.

Maksta 225 eurot 15 000-eurose auto liisingusse võtmise eest on olematu summa? Nojah!

Investeerimiseks peavad siiski olema eelteadmised, korralikult tehtud kodutöö, orienteerumisoskus selles maailmas ning valmidus riskimiseks. Igal inimesel seda kindlasti pole. Tavaliselt räägivadki foorumites oma vaba raha investeerimisest ja tohutust tootlikkusest need, kel endal pole tegelikult õrna aimugi kuidas see asi toimub.

+12
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

… Meil on oma puurkaev, vesi 0 EUR. …

Üsna ebamugav elu, kui puurkaevust peab käima vett ämbri ja nööriga välja sikutamas.

+18
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina oskan säästa vaid söögi pealt. Ülejäänud asjad (eluasemelaen, kommunaalid, autokulud jms) on väga vähe mõjutatavad. Võimalik, et teistel on teisiti. No näiteks ollakse valmis väiksemale pinnale kolima, auto maha müüma või pooltest koduteenustest loobuma. Mina ei ole. Elektri osas peab nüüd küll ilmselt midagi välja mõtlema. Eks seni oli mugav kasutada seadmeid siis, kui vajalik ja võimalik. Nüüd tuleb vaesematel börsipaketi omanikel ilmselt hakata kulukamate seadmete kasutamist rohkem planeerima.

Aga toidu, ja tegelikult ka muude asjade osas säästan nii, et tavahinnaga üldjuhul midagi ei ostagi. Üliharva, kui asja kohe vaja, aga soodukat pole. Poes käin igapäevaselt või üle päeva, sest tahan tarbida sama kuupäeva toiduaineid. See nõuab aga distsipliini, et mitte emotsioonoste teha. Kui iga kord leiba ostma minnes 30€ arvega tagasi tulla, siis on vist säästlikum e-poe teenust kasutada, olgugi sealt viimase minuti kaupa ei saa. Lisaks jälgin ainult kilo, liitri jms hinda. Paki hinda ei vaata praaegu kunagi.

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Üsna ebamugav elu, kui puurkaevust peab käima vett ämbri ja nööriga välja sikutamas.

Kuidas tänapäeval selline arvamus? Teiseks – kas üldse tead milline PUURkaev on. Salvkaevust saaks ehk jah nööri ja ämbriga vett kätte. Elan salvkaevuga majas – kõik vesi tuleb kaevust otse pumbaga tuppa.

+3
-15
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuidas tänapäeval selline arvamus? Teiseks – kas üldse tead milline PUURkaev on. Salvkaevust saaks ehk jah nööri ja ämbriga vett kätte. Elan salvkaevuga majas – kõik vesi tuleb kaevust otse pumbaga tuppa.

No kas tõesti irooniast aru ei saanud? Kui inimene väidab, et vesi maksab 0 eurot… Nagu puurkaevu ehitus, pump, torud ja elekter ei maksaks midagi.
Ma maksan ka ainult elektri eest, et oma puurkaevust vett saada, aga see ei tähenda sugugi, et vesi oleks 0 eurot.

+21
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

No kas tõesti irooniast aru ei saanud? Kui inimene väidab, et vesi maksab 0 eurot… Nagu puurkaevu ehitus, pump, torud ja elekter ei maksaks midagi. Ma maksan ka ainult elektri eest, et oma puurkaevust vett saada, aga see ei tähenda sugugi, et vesi oleks 0 eurot.

Ei saanud tõesti, kuna endal oli kaev ja torud juba maja ostes sees. Ja samuti, vee eest maksangi 0 eurot, elekter on ju omaette kulu. Pumba elektrikulu on olematu, boileri elektrikulu on suurem, aga see oleks mul vähemaltka siis kui tuleks trassist.

+5
-15
Please wait...

Postitas:
Kägu

No kas tõesti irooniast aru ei saanud? Kui inimene väidab, et vesi maksab 0 eurot… Nagu puurkaevu ehitus, pump, torud ja elekter ei maksaks midagi.

Ma maksan ka ainult elektri eest, et oma puurkaevust vett saada, aga see ei tähenda sugugi, et vesi oleks 0 eurot.

Lisaks veel ajakulu, kui midagi juhtub pumbaga vmt, telli teenus pumba ja tõusutoru väljavõtmiseks ja uue pumba tagasipanekuks. Tunnustatud proovivõtja ja veeanalüüsid pole odavad. Kustkohast vahepeal vett saad?

Tihtilugu on sellistes majapidamistes ka reovee äravool lahendatud kohtpuhasti (tavaliselt imbväljak). Inimesed ei hooma, et neid imbväljakuid tuleb iga 10-15 aasta tagant likvideerida ja siis uuendada. See on tasuta? Ja kuhu kakate renoveerimise ajal?

+4
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lisaks veel ajakulu, kui midagi juhtub pumbaga vmt, telli teenus pumba ja tõusutoru väljavõtmiseks ja uue pumba tagasipanekuks. Tunnustatud proovivõtja ja veeanalüüsid pole odavad. Kustkohast vahepeal vett saad? Tihtilugu on sellistes majapidamistes ka reovee äravool lahendatud kohtpuhasti (tavaliselt imbväljak). Inimesed ei hooma, et neid imbväljakuid tuleb iga 10-15 aasta tagant likvideerida ja siis uuendada. See on tasuta? Ja kuhu kakate renoveerimise ajal?

Et kui ma nüüd liitun ühistrassiga ja maksan liitumise, torude toomise jmt eest siis lisan selle veearvele? Kas maja soojustuse ja seinte ja põrandate ning lae hinna lisate ka küttearvele?

+5
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lisaks veel …

Et kui ma nüüd liitun ühistrassiga ja maksan liitumise, torude toomise jmt eest siis lisan selle veearvele? Kas maja soojustuse ja seinte ja põrandate ning lae hinna lisate ka küttearvele?

Kui liitute ühistorustikuga (trassiga ei saa liituda) ja mingi probleem on siis kurjustate teenusepakkujaga, et miks ei ole veepuhastusjaamas diiselgeneraatorit elektrikatkestuse puhuks veesurve tekitamiseks. Oma kodus imete näppu või maksate oma diisli eest.

Maja soojustamine on ÜHEkordne kulu, mitte igakuine. Lisaks liitumisele ja soojustamisele (kõik ühekordsed kulud) tõstate seeläbi ka oma kinnisvara hinda. PÜSIkulud jäävad igal juhul, iseasi, kui suured need ühel või teisel tehnilisel lahendusel on.

Samahästi võiks väita, et ventilatsiooni peale kulu on 0.- / kuus, sest teen akna lahti 15 minutiks ja jälle tore olla. Teisalt aga lasete sooja välja ja selle maksate ju hiljem sooja tootmise näol kinni. Jah, toe, et on vanaisa mets ja tasuta puud, aga puid toote seljas või ikka autoga, mida peab ka igakuiselt ülal pidama?

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul pole ühtegi laudlina – ei jõuluteemalist ega neutraalsetki. Mind jätavad ka need kodukaunistused külmaks. Ka kardinaid mul ei ole. Magamistubades on rulood – 12 aastat samad – ei näe põhjust ka nende väljavahetamiseks.

NP masin peseb enamasti öösel, pesumasin pärastlõunal või õhtul või nädalavahetusel. Toidu pealt kokku ei hoia, aga sooduspakkumiste ajal ostan midagi rohkem, näiteks õli, suhkruid, konserve, kuivaineid. Pesuaine ja nõudepesumasina tabletid ostan ka sooduskampaaniate ajal (ei kasuta kõige odavamaid, vaid pigem ökosid).

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuna ma töötan pangas, siis on mul täiesti selge pilt, millised on intressid mistahes laenudel-liisingutel. Ja seda ei ole kohe kindlasti vaja väita, et 15 000 eurot maksev liisinguauto on sama intressiga kui kodulaen. 15 000 eurot maksev auto on ilmselt juba kasutatud auto. Ja autode puhul on nii, et mida vanem auto, seda kõrgem intress. 1,8%-list intressi (mis võiks olla täna välja antava kodulaenu intress) ei paku kasutatud autole mitte ükski liisingufirma. Ja kasutatud auto puhul toimub ka hindamine. Maksta 225 eurot 15 000-eurose auto liisingusse võtmise eest on olematu summa? Nojah!

Nii nagu ei ole kõik  haiglas töötavad inimesed arstud, ei ole ka kõik pangatöötajad laenuspetsialistiid. 225 € 15 000-st eurost on 1,5 %. Viie aasta peale liisides tõesti meeletu kulu. Pigem mõned aastad raha koguda (inflatsioon 3% aastas) ja korraga ikka välja osta ja oma “rahatarkust” näidata.

+2
-6
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 155 )

Esileht Kodunurk Kodused kokkuhoiunipid