Olen oma elus üles korjanud ja elule poputanud välja visatud kassipoegi, kellele hiljem ise kodu otsinud (kõik söögid, vaktsiinid oma raha eest). Olen leidnud tänavalt läbini ussitanud ja haige kassi, kelle viisin ise arstile ja kellele elulootust ei antud – tema panin vastavalt arsti soovitusele magama. Igasuguste “organisatsioonide” abist olen keeldunud, kuna mul ei ole kogemusi, mis tekitaks usaldust. Mul on olnud ka kodukass, kellel oli 1 pesakond, minu soovil, 15a tagasi. Poegadele oli kõigile pere enne nende sündi olemas. Täna olen lisaks kahe tõukassi pidaja. Seega, igast küljest on mulle kõik need teemad tuttavad juba aastaid.
Ja kahjuks on väga palju täna näha seda, et kellelgi jääb raha saamata, kui väga palju julged promoda või toetada nö “krantskasside” võtmist kuskilt mujalt, kui varju/hoiupaikadest. Muide, omast kogemusest võin väita, et kassipojale kodu leidmine on tegelikult ülilihtne, kui kassipoeg anda ära tasuta. Saad valida talle ka usaldusväärse pere, sest soovijaid on hulgim. Jah, vanema kassiga on keerulisem.
Teemaalgatajal aga soovitaks oodata pisut, kevadel/suvel sünnib kassipoegi rohkem. Lisaks, ei pea laskma ennast mõjutada igasugustest soovitustest, et ilmtingimata tuleb endale võtta haige ja väeti kuskilt varjupaigast. Aga! Arvesta sellega, et tõutu kass, ükskõik kust ta tuleb, võib olla ettearvamatu iseloomuga igal juhul. Puudub tal ju sugupuu. Lisaks…..loom on vastutus. Seega, pisut pikem otsimine ja ootamine on sulle endale hea. Saad läbi mõelda ikkagi korralikult, kas sul on 20a võimalik stabiilset kodu loomale pakkuda, pangakontol vaba raha alati umbes 500-1000 eurot, et erakorraliselt arstile pöörduda ja igakuiselt piisavalt sissetulekut, et loomale osta kvaliteetset toitu, siinkohal pean silmas nö complete food’i ilma teraviljalisanditeta, milles on õige kogus valku, toorproteiini ja vitamiine. Lisaks, loom piirab vabadust, kindlasti pead arvestama, et oleks inimene, kes vaatab su looma, kui lähed kodust ära rohkem kui 24h. Kassi ei viida kellegi teise juurde hoidu, lisaks on temale loomahotell maailma suurim stress.