Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kodutunne 12.09.2019

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 48 )

Teema: Kodutunne 12.09.2019

Postitas:
Kägu

Nii kahju sellest vanaemast kes 70 a ja vähihaigena peab tütre halbade valikute tõttu niimoodi rügama.

+15
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tõesti oli ääretult kahju vanaemast ja lastest. Tegelikult pidi ju vanem poeg pere eest hoolt kandma (samuti noor elu rikutud). Sellest ei saanud aru, et vanaema maksab pensionist kõik kulud sh ka toit, aga ema siis ei toetagi oma lapsi? Mida ta oma palgaga teeb siis, sest nagu mainis elab Tartus, kellegagi koos? Loodetavasti ema võtab end kätte, vanaema vajab puhkust, et haigusega toime tulla.

+14
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Häbi, häbi emale ! Tema kurbus oli võlts ja teeseldud. Ma ei tihkaks tema asemel küll ei homme tööle minna, ei tänaval liikuda. Väga mugav naine paistis. Väike poiss vajaks logopeedi abi. Kus on sots. töötajate silmad. Ema ilmselt ei suvatse ise abi otsima minna, küll vanaema laste eest hoolitseb.

+16
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Häbi, häbi emale ! Tema kurbus oli võlts ja teeseldud. Ma ei tihkaks tema asemel küll ei homme tööle minna, ei tänaval liikuda. Väga mugav naine paistis. Väike poiss vajaks logopeedi abi. Kus on sots. töötajate silmad. Ema ilmselt ei suvatse ise abi otsima minna, küll vanaema laste eest hoolitseb.

Ema oli sügavas depressioonis. Mis kuradi võlts ja teeseldud?

+5
-23
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ema oli sügavas depressioonis. Mis kuradi võlts ja teeseldud?

Mina ei suuda ka uskuda, et kellelgi on südant sellele emale sedasi “Häbi, häbi!” tänitada! Ma ei ole tüüp, kes Kodutunde lugude peale vesistaks, aga sellest noorest naisest on mul küll südamest kahju! Selline lootusetus ja sügav kurbus oli ta silmades, et süda tõmbub teda vaadates valust kokku! Ükskõik, mis põhjusel ta sellisesse olukorda sattunud ka on, pole see küll koht ega aeg, kus teda hurjutada. See inimene on omadega nii sügaval augus, et ta vajaks kiiremas korras abi. Võlts ja teeseldud?

+11
-12
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kui tal nii sügav deprekas oleks, siis ta ei oleks võimeline tööl käima ja inimestega suhtlema,milleks kaitsta südametut rongaema ? Kui vanaema ära sureb, siis need lapsed lastekodusse lähevad ? Emal ju pole võimalik neid enda juurde võtta nagu jutt oli 🙁 Kohutav inimene ! 🙁

+26
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle jäi see arusaamatuks, et ema ise elas Tartus, jah? Ja vanaema ja pere elasid Sarakustes, mis on umbes poole tunni kaugusel Tartust… Selline tunne jäi aina, et vahemaa on nii suur ja vahepeal vabadel päevadel saab vaatamas käidud. See on ju väga lähedal ja väga suur protsent (töö)inimestest sõidab sellist vahemaad (ja tunduvalt pikematki) päevas mitmeid kordi.
See tegi asja ebasiiraks minu jaoks..

+25
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meie ei tea. Eks meie seastki ole paljud stressis ja deprekas, üldse inimeste seast.
Aga huvitaks see. Et kui kaua on selline olukord kestnud. kui kaua on lapsed vanaema juures olnud. Millist elu elab ema ise. Kas ta rahaliselt toetab lapsi. Kas ta on üksik, st elab üksinda. Kas ta on vaimselt ja füüsiliselt emast hullemas seisus.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sellel emal on 0 süütunnet. Vaadake ta käitumist,kõik viitab sellele,et ta lihtsalt ei viitsi.
Geelküüned,selle raha eest saab nädala toidukorvi,suitsud samamoodi.
Kahju vanaemast,kes nii kõrges vanuses peab väikse lapse eest hoolitsema.

+21
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Algselt oli jutt, et ema käib vabadel päevadel seal, st iga nädal nagu siis ikka, aga kui emalt küsiti kui tihti sa laste juurde jõuad, siis hakkas ema silmi pööritama ja mõtlema mida öelda, lõpuks vist vastas, et ikka jõuan, nii et pigem litutab ringi siis ikka neil vabadel päevadel, aga oma laste ja ema juurde ei lähe !

+18
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vanem poeg oli väga sümpaatne ja kena noormees…edu talle edaspidiseks!

See ema seal on lihtsalt mugav ja isekas. On osa selliseid inimesi, kes asetavad oma heaolu alati teiste omast ettepoole.
Jah sa võid olla katki, depressioonis ja masenduses- aga kurat siis sa ei lähe endale kunstküüsi ka panema. Loodan, et ema võtab ennast kokku, vajadusel ravib ennast ja hakkab tegutsema selles suunas..et tema perel oleks parem!!

Vanaema on tubli, jöudu ja tervist talle!

+27
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

See ema oli pehmelt öeldes imelik.
Ei mingit emotsiooni. Alguses ju kohe väike poiss ütles ka, et ei igatse ema, kui ta ära on.
Ei imesta ka miks.

+18
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui tal nii sügav deprekas oleks, siis ta ei oleks võimeline tööl käima ja inimestega suhtlema,milleks kaitsta südametut rongaema ? Kui vanaema ära sureb, siis need lapsed lastekodusse lähevad ? Emal ju pole võimalik neid enda juurde võtta nagu jutt oli 🙁 Kohutav inimene ! 🙁

Uskumatu! Aga miks see ema selline on? Vanaema oli terve elu vägivaldses suhtes, pole kunagi kraanist vett tulnud ja korralikku vetsu olnud ja mis elu sinu arvates see ema lapsena näha võis, seda me ei tea. Väga ülekohtune on siin ainult ema süüdistada.

+9
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Emal olid pikad punased kunstküüned. Kui sama raha koguda ja hambad suhu panna…või siis lapsele toidurahaks saata. Tundub, et seal polnud mingit huvi ja ei näinud et vanaema ja see nn ema kordagi omavahel oleks suhelnud või pilke vahetanud. Aga vanaema ka – 45 aastat vägivaldse joodikuga elanud, ju sel Reelikal sellest lapsepõlvetraumad. Perepoeg oli nii lahe ja optimistlik ja unistustega! Vallaametnik – kähku lapsele logopeed!

+23
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minule jäi ka tunne, et vanaemal oleks olnud nii mõndagi tütre ja tema valikute kohta öelda. Üht-teist vihjas, aga loomulikult ei tahtnud lähemalt rääkida.

+10
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle jäi see arusaamatuks, et ema ise elas Tartus, jah? Ja vanaema ja pere elasid Sarakustes, mis on umbes poole tunni kaugusel Tartust… Selline tunne jäi aina, et vahemaa on nii suur ja vahepeal vabadel päevadel saab vaatamas käidud. See on ju väga lähedal ja väga suur protsent (töö)inimestest sõidab sellist vahemaad (ja tunduvalt pikematki) päevas mitmeid kordi.

See tegi asja ebasiiraks minu jaoks..

Bussid ei pruugi käia alati tööga sobivatel aegadel. Muidu arvan, et kui igapäevaselt ei saaks edasi-tagasi sõita, siis kindlasti saaks tihedamalt käia. Aga mulle tundus ta ka pigem lapsepõlvetraumaga. Ei tahagi näha lahendusi ja ega vist ei oskakski. Mulle jäi kõrvu, et kui söögist oli jutt, et noh, Reelika ikka midagi toob vahel. No kui minu ema kasvataks minu lapsi mis iganes põhjustel sellises olukorras, siis iga vaba sendi saadaks emale ja ise ajaks vähemaga läbi.

+13
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minule jäi ka tunne, et vanaemal oleks olnud nii mõndagi tütre ja tema valikute kohta öelda. Üht-teist vihjas, aga loomulikult ei tahtnud lähemalt rääkida.

…ja tütrel ema valikute kohta ka, kui pidi pealt vaatama terve lapsepõlve joodikust isa ja vägivaldsust. Võibolla kannatas ka ise vägivalla all. Ema valik oleks olnud sealt minema minna lapse huvides, mitte kannatada. Neil vist jah juba algusest peale asjad nässu läinud…

+17
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

No selliseid peresid on Eestis veelgi ja üldjuhul on see ema ikkagi kerge vaimse puudega. Sellistele lugudele paraku ei ole lihtsat lahendust, et “ema hakaku korralikuks”.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kurb on vaadata, et minu kiisu elab ka märksa luksuslikumat elu, kui tänapäeval paljud lapsed…

+11
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

No selliseid peresid on Eestis veelgi ja üldjuhul on see ema ikkagi kerge vaimse puudega. Sellistele lugudele paraku ei ole lihtsat lahendust, et “ema hakaku korralikuks”.

Sellisel juhul peaks sellise perega, emaga tegelema sotsiaalsüsteem, tugiisik. Selline perekond peaks tegelikult koos elama, kui üks on kogu aeg tööl, elab üksi, ja ema, kes vana ja haige, elab ka üksi. Nad peaks koos elama, et üksteist toetada. Logopeed lapsele. Kuidas ema majandada oskab, ka ei tea. Kui laste ema arvab näiteks, et ta ei soovi emaga koos elada, siis see ei lähe mitte, kuna pole loogiline, kuna lapsed peavad selle emaga ju elama.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul jäi silma hoopis üks hetk, kui vanaema toodi uut pesuruumi vaatama ja ta hoidis jopeäärega oma nina kinni. Pesuruumi nurgas põlevate küünalde kõrval maas olid purgis õhulõhnastajate pulgakesed. Ärge tehke sellist asja enam, paljudele on sellised imalad lõhnad väga vastumeelt.

Ma arvan, et ta peitis pigem nuttu jopekrae sisse.

+19
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sellisel juhul peaks sellise perega, emaga tegelema sotsiaalsüsteem, tugiisik. Selline perekond peaks tegelikult koos elama, kui üks on kogu aeg tööl, elab üksi, ja ema, kes vana ja haige, elab ka üksi. Nad peaks koos elama, et üksteist toetada. Logopeed lapsele. Kuidas ema majandada oskab, ka ei tea. Kui laste ema arvab näiteks, et ta ei soovi emaga koos elada, siis see ei lähe mitte, kuna pole loogiline, kuna lapsed peavad selle emaga ju elama.

Sellistel piiripealsetel olukordadel, kus ema suudab küll ennast ise elatada mõne lihttööga aga ei suuda vastutada laste eest, ei suuda mõista oma muid kohustusi elus, ei suuda end selleks sundida, ei ole sotsiaaltöötajal midagi teha. Isegi kui ema elab vaid invaliidsustoetusest, ei saa midagi teha. Sotsiaaltöötaja ei saa sundida täiskasvanud inimest lastega samas korteris elama ja neist hoolima. Tegu ei ole ju paberitega hulluga. Sotsiaalsüsteem tegeleb nii, et kui laste vanemad ei suuda laste eest hoolitseda ja lähisugulased hooldusõigust endale ei ole nõus võtma, siis lapsed lähevad lastekodusse. Antud juhul siiski laste vanaema püüab lapsi hooldada, sest ega lastekodu ei ole mingi hea valik. Kedagi ei saa sundida lapsevanem olema, olgu sotsiaalsüsteem nii võimekas kui tahes.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

JA ikka ja jälle hakkan mõtlema, et ok, saavad müüd pesta, aga mis raha eest hakkab vanaema tasuma vee- ja elektriarveid (uus pesumasin, elektriboiler jms)?

+10
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

TIIU AALI EE342200001100722892
Kõik kes soovivad aidata 😊

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

………………

Kui see nüüd on selle vanaema kontonumber, siis kas sul tema nõusolek on selle jagamiseks? Ja kas sa ka tead, et kui talle laekub kontole raha ÜKSKÕIK mis eesmärgil, siis kui sissetulek läheb ühel kuul üle teatud summa, võetakse talt automaatselt ära toimetulekutoetused.
Siit PK-stki käis läbi lugu, kuidas maal elav naine kandis oma venna arvele raha, et see linnas talle külmkapi ostaks – kuna aga vend oli sotsiaaltoetuste saaja ja tema kuusissetulek läks sellega üle “lubatud” piiri, siis võeti talt toetused ära. Ei aidanud, et ülekanne oli tehtud õige selgitusega ja õde püüdis omalt pooltki veel ametnikele seletada. Nemad vaatavad ainult numbrit, ja kui see on toimetulekutoetuse piirist kasvõ 1 sent üle, siis toetust ei jagata.
Seega võid praegu vanaemale hoopis karuteene teha!

+14
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

JA ikka ja jälle hakkan mõtlema, et ok, saavad müüd pesta, aga mis raha eest hakkab vanaema tasuma vee- ja elektriarveid (uus pesumasin, elektriboiler jms)?

Kuhu läheb ema raha? Tema ju käib tööl….

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vallaametnik – kähku lapsele logopeed!

Kust kohast vallaametnik peaks logopeedi võtma? Kui lasteaias logopeedi pole, siis polegi ju. Vald peaks muidugi aktiivselt otsima – kuulutused, aga on ju logopeedide põud, nii et… Kas saab vald oma kulu ja kirjadega lapse Tartu linna haiglasse / eralogopeedi juurde viia?

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

………………

Kui see nüüd on selle vanaema kontonumber, siis kas sul tema nõusolek on selle jagamiseks? Ja kas sa ka tead, et kui talle laekub kontole raha ÜKSKÕIK mis eesmärgil, siis kui sissetulek läheb ühel kuul üle teatud summa, võetakse talt automaatselt ära toimetulekutoetused.

Siit PK-stki käis läbi lugu, kuidas maal elav naine kandis oma venna arvele raha, et see linnas talle külmkapi ostaks – kuna aga vend oli sotsiaaltoetuste saaja ja tema kuusissetulek läks sellega üle “lubatud” piiri, siis võeti talt toetused ära. Ei aidanud, et ülekanne oli tehtud õige selgitusega ja õde püüdis omalt pooltki veel ametnikele seletada. Nemad vaatavad ainult numbrit, ja kui see on toimetulekutoetuse piirist kasvõ 1 sent üle, siis toetust ei jagata.

Seega võid praegu vanaemale hoopis karuteene teha!

Kodutunde lehel kommentaarides on see samuti avalikult olemas,seega ära targuta vaid aita 😊

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Bussid ei pruugi käia alati tööga sobivatel aegadel. Muidu arvan, et kui igapäevaselt ei saaks edasi-tagasi sõita, siis kindlasti saaks tihedamalt käia.

Tartu maakonna bussiliiklus on tasuta. Sõidugraafikut saab vaadata internetist.

Ma ütlesin, et buss ei pruugi käia tööga sobivatel aegadel. Ema ütles, et tööpäevad on 12 tundi. Viimane buss Tartus Sarakuste poole läheb 17.40 (internetist vaatasin). Näiteks poes müüja vahetus võib lõppeda alles veidi enne südaööd. Millega ta läheb sinna laste juurde sellel päeval? Ma väitsin et iga päev pole võib olla võimalik minna.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas see töökoht Tartus on ainuke töö? Otsigu uus töö, mis võimaldab lastega elada ja olla. Valikute küsimus. Lihtsamaid töid on, kus ei ole 12 h tööpäev.
Ma ei mõista selliseid naisi ja ei hakka ka mõistma, kellele lapsed pole tähtsamad.

+8
-4
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 48 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kodutunne 12.09.2019