Teemaalgataja, kui Sinu laps sai kooli sisse, siis kindlasti anna lapsele võimalus ka seal koolis õppida. Ei ole midagi nii lihtne sinna sisse saada, etteütlus ja loetud jutukese ümberjutustamine, tekstülesandest aru saamine ja selle lahendamine ei olegi nii lihtsad. Meil on kogemused erinevate koolidega ja katsetega. Meil laps käis seal ka eelkoolis, kus talle väga meeldis, meeldisid õpetajad ja õppimine. Katsetega sai sisse, laps oli kohe alguses kindel, et just see on tema kool, kui katsed läbi olid, oli kindel, et sai sisse. Klassijuhataja oli ülitore ja hoidis lapsi, koostöö lastevanematega sujus, tagasiside toimis. Tean, et lapsed käivad siiani endisel klassijuhatajal “külas”. Laps ei ole priimus, on alati veidi uimane ja aeglane olnud, küll aga ise kaasa aidates ja kooliasjadega kursisi hoides on lapsel kergem, hinded olid neljad-viied, on siiani. Laps on alati rõõmuga koolis käinud, suures majas õppides ütleb väga tihti, et meeldib koolis käia. Kardetud proua õpetaja, kelle nimetähed siin läbi käisid, oli minu lapse üks lemmikuid, kuigi ta on range, olid tema tunnid hästi huvitavad. Lauluooris käis ka 3 aastat, siis otsustas, et enam ei soovi varase ärkamise tõttu. Keegi ei öelnud midagi negatiivset, et enam ei käi.
Üldine kord väikses majas ongi range, õppida on palju aga kui pidevalt järje peal olla, on kõik hästi. Pole midagi nii hullu, kui arvatakse. Olen lapselt küsinud, kas talle tundub, et on raske ja ta ei jõua, on ta alati öelnud, et pole raske. Väikses majas saadud põhi on nii tugev, et suures majas ongi lihtsam. Ka suures majas on ülitore klassijuhataja. Üks minu tuttav on aineõpetaja ühes teises katsetega koolis ja seal on nt nii, et kui laps käitub halvasti, siis terve klass arutab seda läbi, kõik võivad selle halvasti käitunud lapse kohta midagi öelda, arutada jne. Õpetaja põhjendas, et klass on nagu perekond ja peres arurtataksegi kõik koos läbi.
Kokkuvõttes – igas koolis on erinevad õpetajad, igal pool võib ette tulla negatiivseid asju. Minu lapsele Lütseumis meeldib ja ta on väga rahul.