Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kogukonna teema Anu saates (“Südamering”)

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 143 )

Teema: Kogukonna teema Anu saates (“Südamering”)

Postitas:
Kägu

Mina olen kohanud sellist erialaselt väga võimekat IT ärimeest, kes suhete alal oli samasugune ullike. Ta ei olnud halb inimene, aga ta lihtsalt ei suutnudki mõista, et asjad ei käi päris niimoodi, et kui tema tahab, siis ta lihtsalt tuleb või läheb. Alati avastas nagu uuesti Ameerikat, kui sai aru, et suhtes olles on vaja ka natuke teise poole (ja lastega arvestada) ning kogu aeg ei ole võimalik ainult enda jaoks aega võtta. Ja nii ta jättis oma pere ja siis jättis varsti uue suhte, kus naisel oli laps ja siis kolmanda, sest ka sellel oli väike laps ja… ei teagi, mis ta nüüd teeb. Ilmselt käib trennis siis, kui tahab, mängib arvutimänge siis kui tahab, teeb tööd kasvõi 24/7 kui tahab. Ikka nii, et endal oleks kõik hästi. Kui teised sinna vahele ei mahu ja selle teemaks võtavad, siis teeb kurva näo pähe ja ütleb, et vabandust, aga ta ei saa anda seda, mida oodatakse.

+20
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Peab Eestis ikka suur meestepōud olema, kui naised sellise pärast nõnda kaklema lähevad.

+20
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mulle jääb veidi segaseks, kust nad elamiseks raha said, kui kõik oma 8-17 päevatööst loobusid?

+16
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Üsna veider, et teedeehituse firmasid pidav mees on selline ullike

Sotsiaalselt ullike, sest muus elus üsna ratsionaalne inimene

Kas Eesti teed on sinu arust ratsionaalselt ehitatud? Võiks uskuda küll, et sellise tehtud…

Nojah, aga sellisele ullikesele riigihanke miljoneid anda?

+5
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

https://epl.delfi.ee/lp/okoparadiisile-said-saatuslikuks-krussi-keerdunud-inimsuhted?id=88786707

+2
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Väga kummaline lugu, kui lühidalt kokku võtta. Minu silmis on sellised inimesed veidrikud, kindlasti mitte seda tüüpi, keda enda lähedusse ja suhtlusringi sooviks. Liiga alternatiivsed ja paradoksaalsel kombel liiga enesekesksed – ehkki nende sõnum on justkui see, et arvestame kõigiga, kõik on ühine jne.
Mul tekkis küsimus laste kohta, olid vähemalt osad neist seal ju kooliealised. Saan aru, et koolis nad ei käinud, kas olid koduõppel siis või? Minu teada on koduõppel olles vaja samuti käia koolis mingeid töid tegemas näiteks, kasvõi mõnikord. Sest koolikohustus ju ikka kehtib ja see pole päris suvaline asi. Nende üksikute klippide põhjal ei saanud muidugi aru, kuidas see asi seal täpsemalt korraldatud oli.

+17
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Tundub täielik ajupesu olevat. Ja pealiskaudne. Jutud on olulisemad, kui teod ja eluviis. Susijad, kes lähevad paaridena sinna, aga nahaalsem ja egom laseb tungil lennata ja lojaalus puudub seal, kes kedagi tahab, see susima hakkab. Pärast seatakse neid ajupesu sõnu ja mainpuleeritakse nõrgematega. Sõnadeks on – kasvamine, areng, päris elu, aeg minna ja lahti lasta, vabaks anda ja vabalt võtta, sõbrad olla ja elu on pidev liikumine, öösel tuli mõte minna kuskile ennast leidma ja hommikul mindigi, muutunud inimesena. Kõigest vabaks, kes ei mõista, need pole piisavalt arenenud. Sõnu teevad need, kes tahavad oma tahtmist saada. Sõnu loetakse neile, kellega manipuleeritakse.
Jah, väline pole oluline, äärmuslik pole ka õige, et oled üdini seksi ja kunstlik ja ei sobi sinna. Ok. Aga nagu näha siis ka üdini mahe olemine ei näita midagi, väline ei loe ju, kui neil moraali seal nagunii ei ole, ega lojaalust üksteise suhtes, kuhu see mahe headus jäi, üks vihkas seal lausa kedagi.
Nad ei ole erilised mitte millegi pärast. Mõtlesin, et hakkavad sel ise kõike kasvatama ja tegema, toeks olema ja mitte ussitama. Võltsvärk.

+24
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle jääb veidi segaseks, kust nad elamiseks raha said, kui kõik oma 8-17 päevatööst loobusid?

Mees töötas oma firmades edasi ja mõned ilmselt veel.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

juba järgmised?

https://lood.delfi.ee/eestinaine/ajakirjalood/elu-okokogukonnas-mind-ullatas-koige-rohkem-see-kui-suured-valud-ja-haavad-on-inimeste-sees-peidus?id=88734557

https://vaikejalajalg.ee/ kui keegi soovib liituda või väikest uina-muina tantsu teha või partnerist lahti saada 🙂

Ma olen segaduses. Filmi tutvustavatest saatelõikudest sain aru, et see kommuun läks lõpuks laiali – aga siin loe ja imesta, et ikka tegutsevad? Lausa kool neil seal ja suhtekoolitused ja mis kõik veel. Mulle jäi mulje, et mitte ainult osad inimesed ei lahkunud, vaid kogu see punt läks laiali, aga ju sain siis valesti aru. Kes seda kogukonnakooli korraldab, on ju sama inimene, kes Anu saateski käis. Elab ta siis jätkuvalt seal?

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

https://www.teatmik.ee/et/personprivate/24458-Marek-Koit

See mees? Vägagi korralikud käibed kahel firmal.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

https://www.teatmik.ee/et/personprivate/24458-Marek-Koit

See mees? Vägagi korralikud käibed kahel firmal.

Jah, aga ta ei ole ainuomanik ja mõnes firmas ainult juhatuse esimees, mitte omanik.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

egelikult oleks huvitav teada, kas maailmas on mõni kommuun, mis on jäänud püsima pikemalt, kui üks inimpõlv…

http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwityoj3kq7nAhWx_CoKHdh_B8wQFjAAegQIARAC&url=https%3A%2F%2Fwww.findhorn.org%2F&usg=AOvVaw2ctvSXXY-4nzxM28tErZ79

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu jaoks on see kommuunielu koguaeg tundunud õudne ja eemaletõukav. Nüüd, nagu asjaosalised ise tunnistavad, tekib sellises olukorras lugematu hulk probleeme ja koguni üksteise vihkamist.

Ka minul jäi mulje, et tegemist oli mehe initsiatiiviga, millega naine kuulekalt lihtsalt kaasa läks. Kartuses mehest ilma jääda. Aga see juhtus ikka. Mees sai lihtsalt nö. ausalt, avalikult ja tähtsate eesmärkide täitmise sildi all oma huvidega tegeleda.

Panin ka tähele, et seal kommuunis on teatud liiki need naised. Ei oskagi täpset ühist nimetajat anda, aga selline “uhhuu-seltskond”, kellel on maailmlast väga imelik ja vildakas arusaam. Lisaks on välimusel mingi ühine joon – mitte väga kenad naised, enamasti keskealised, rastapatsid, inetud heegeldatud löttmütsid ja maani undrukud. Ikka paljajalu, üle lõkke, veidrad tantsulaadsed liigutused jne. Arvata on, et nendes seltskondades tarvitatakse ka mingeid esoteerilisi meelemürke, mis niigi ullikesed inimesed, veel segasemateks muudab.

Karta on, et seksitakse ka läbisegi ja valimatult. Huvitav, kuhu lapsed selleks ajaks pannakse?

Filmi tahaks siiski näha.

Kas sa sellepärast tahadki filmi näha, et äkki näitab kasvõi vilksamisi, kuidas nad seal valimatult ja läbisegi seksivad?

Eks seal kommuunis ole jah naised teatud liiki, aga kindlasti on teatud tüüpi ka mehed. Tegelikult oleks huvitav teada, kas maailmas on mõni kommuun, mis on jäänud püsima pikemalt, kui üks inimpõlv…

Välismaal on küllaga selliseid kommuune, Uus-Meremaal oli näiteks päris mitmeid. Aga seal on need üldiselt alguse saanud neist päris algsetest hipidest, mitte niisama mingitest linnavurledest, kes otsustavad, et nad hakkavad nüüd alternatiivseteks. Ja üldiselt seal mingit meeste ja naiste pidevat vahetamist ei ole, kõik on tegelikult väga perekonnainimesed, lapsi on palju, kõik kasvatavad koos neid. Pead-jalad koos ühes majas ei elata, pigem on tegu selliste väikeste küladega. Eestlastel selliseid eeskujusid lähedalt võtta ei ole, üldse on kõik väga individualistlikud, nüüd pandi kokku elama ja nii see katus ära sõitiski.

+9
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga mina võiksin küll kommuunis elada. Olen selle peale mõelnud, et kust leida samameelne ja samal (kui nii võib öelda) arengutasemel seltskond. Nimelt, maist vara ma ei hinda, ma ei pea omama midagi, seksitud juba omajagu, ei pea ühtegi inimest mulle kuuluvaks, sarved ammu maha joostud, lapsed peaaegu suureks kasvatatud. Viimased statistilised 34 aastat, mis mul selles elus on, tahaks veeta rahus, kambaga ise söögipoolise kasvatades.

Mingi vana koolimaja või lagunemas mõis, kõigil võiks olla oma privaatne nurk. Täielikku isemajandamist pole vist võimalik saavutada, vähemalt kui tahta arvutit või põllutehnikat kasutada, seega mingit teenust või toodet peaks välja müüma/vahetama. Aga meie vanuses on nii palju oskusi ja elukogemust, et küll me midagi välja mõtleme 🙂

+11
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui (esialgu?) mõttega edasi mängida, siis selle laguneva mõisa või kolhoosikeskuse või miks mitte pioneerilaagri või mille iganes peaks kambaga ikka korda tegema, et mõnus oleks.

Oma nurga/toa saaks igaüks teha just selliseks nagu tahaks, ühiste ruumide väljanägemise otsustaks demokraatlikult. Kuna meie tegevuse tulemuslikkuse määraks kooselajate oskused, siis mis oleks minu panus? Tean natuke rohtudest ja ravimtaimedest, kaevan maad ja teen peenraid, lõhun puid, värvida oskan, kangaspuudega ja kudumisega saan hakkama. Küpsetan, aga süüa teha ei meeldi.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei, idee oli ikka naise oma. Minu meelest M. Kilumets sõnastas väga hästi, et selles filmis kõige arukamad olid lapsed ja et kui sul on keskeakriis ja tüdimus, siis kohe pole mõtet oma Kalamaja korterit müüki ja meest vabaturule välja panna.

Üks laps ütles nii: “Enne koolis olid rutiin, distsipliin ja kõik head asjad.” (Kommuunis vist olid koduõppel järelikult). Lapsed ilmselgelt ei olnud seal nii vabameelsed kui vanemad. Päris huvitav tegelikult. Et lapsed on konservatiivsemad, kuigi on ise üles kasvanud väga vabas õhkkonnas. Aga no asjata ei räägita, et lapsed vajavad turvatunde jaoks piire, reegleid ja kindlat päevakava.

+17
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga mina võiksin küll kommuunis elada. Olen selle peale mõelnud, et kust leida samameelne ja samal (kui nii võib öelda) arengutasemel seltskond. Nimelt, maist vara ma ei hinda, ma ei pea omama midagi, seksitud juba omajagu, ei pea ühtegi inimest mulle kuuluvaks, sarved ammu maha joostud, lapsed peaaegu suureks kasvatatud.

Eakate kommuunid on küll hea mõte, ma arvan. Koos on kergem.

+15
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kas mitte Tuuli Roosmaal selline mõte polnud?

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Veelgi mõistmatum on aga see, et naine usub kommuuni elu võimalikkusesse siiani… Milleks see hea üldse oleks?? Issand, kuidas ma EI tahaks elada mingis gängis.

Gängist. Mehe õde ja tema 3 sõbrannat, kõigil lapsed juba suured, ise 50 lähedal, ostsid 4 aastat tagasi kolme korteriga maja. Ehitasid selle ümber nii, et seal on 4 eraldi suurt kahetoalist köögi ja dušiga korterit ja siis ühistsoon – väga suur elutuba, veranda, tualett, saun ja kööginurk. Aias kasvuhoone, suitsuahi, lilled jne. Kes tahab, tuleb ühiselutuppa õhtul telekat vaatama, kes ei taha, vaatab enda korteris. Kel üksindus peal, teeb näiteks pannkooke ja kutsub teisi sööma (messengeris, helistamist loetakse tülitamiseks). Kel mingi pidupäev, korraldatakse seal omavahel ka pidu. Spontaanseid kaardimänguõhtud, niisama lobisemist.

Ma ei tea, kas see gäng nüüd on, ehkki see suuresti on ju kommuun. Ühiselt hoolitsetakse aia ja õue eest, ühistsooni eest. Kes varem kodus, paneb sauna kütte. Kes saab, käib koertega jalutamas. Ühistegevusi on palju ja erinevaid kohustusi kommuuniliiikmetel ka. Samas on igaühel oma privaatne korter, kus omaette olla või oma sugulasi võõrustada. Väiksemas asurkonnas pealinnast väljas.

+18
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei tea.. see Marek väga kena mees välimuselt. Minu maitse.

+2
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga mina võiksin küll kommuunis elada. Olen selle peale mõelnud, et kust leida samameelne ja samal (kui nii võib öelda) arengutasemel seltskond. Nimelt, maist vara ma ei hinda, ma ei pea omama midagi, seksitud juba omajagu, ei pea ühtegi inimest mulle kuuluvaks, sarved ammu maha joostud, lapsed peaaegu suureks kasvatatud.

Tegelikult mitte. Tülid ja intriigid, erinevad arusaamad asjadest tekivad vanainimestel täpselt samamoodi kui noortel. Kui armudraamasid ei ole, siis vanainimesed tülitsevad muudel teemadel. Mul on lähedane vanadekodus ja näen, kuidas seal vanurid üksteisega suhtlevad. Kord oli kahel mehel seal nii kõva riid, et palju ei puudunud, et lähevad karvupidi kokku. Tuttav rääkis, et tema lähedasele, kes oli voodihaige mindigi une pealt kallale.

+11
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Veelgi mõistmatum on aga see, et naine usub kommuuni elu võimalikkusesse siiani… Milleks see hea üldse oleks?? Issand, kuidas ma EI tahaks elada mingis gängis.

Gängist. Mehe õde ja tema 3 sõbrannat, kõigil lapsed juba suured, ise 50 lähedal, ostsid 4 aastat tagasi kolme korteriga maja. Ehitasid selle ümber nii, et seal on 4 eraldi suurt kahetoalist köögi ja dušiga korterit ja siis ühistsoon – väga suur elutuba, veranda, tualett, saun ja kööginurk. Aias kasvuhoone, suitsuahi, lilled jne. Kes tahab, tuleb ühiselutuppa õhtul telekat vaatama, kes ei taha, vaatab enda korteris. Kel üksindus peal, teeb näiteks pannkooke ja kutsub teisi sööma (messengeris, helistamist loetakse tülitamiseks). Kel mingi pidupäev, korraldatakse seal omavahel ka pidu. Spontaanseid kaardimänguõhtud, niisama lobisemist.

Ma ei tea, kas see gäng nüüd on, ehkki see suuresti on ju kommuun. Ühiselt hoolitsetakse aia ja õue eest, ühistsooni eest. Kes varem kodus, paneb sauna kütte. Kes saab, käib koertega jalutamas. Ühistegevusi on palju ja erinevaid kohustusi kommuuniliiikmetel ka. Samas on igaühel oma privaatne korter, kus omaette olla või oma sugulasi võõrustada. Väiksemas asurkonnas pealinnast väljas.

Sellest on kunagi ka üks artikkel kirjutatud.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vanadekodu seltskond pole vabatahtlikult ühe katuse all elama hakanud. Suurem osa on sinna rohkem või vähem vägisi viidud või asjaolude sunnil läinud. Ühiskodu saavad moodustada ainult enam-vähem sama maailmapilti jagavad ja piisavalt sallivad inimesed. Ühised reeglid peab kohe alguses läbi rääkima ja paika panema. Samuti selle, kuidas erimeelsusi või arusaamatusi lahendatakse.

+10
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mingis saates kunagi näitas selle kommuuni kooli, kus lastele pakuti lihtsalt keedetud makarone (valgest jahust), põhjenduseks see, et nemad on seal taimetoitlased, aga lapsed ei taha köögivilja süüa. Lapse panid oma lödiks keedetud makaronidele ketšupit peale ja sõid…

Juba siis ma mõtlesin, et keegi võiks nende elust filmi teha, läheksin kohe kinno vaatama.
Ja nüüd tulebki minna 🙂

+11
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen ise ka mõelnud sellise ühinemise peale, aga ilmselt küll lööb ühel hetkel see vastik inimloomus välja ja keegi hakkab nõmetsema. Kõige kindlam oleks ikka üksi nii elada või siis paaris või perega, aga mitte karjas.
Samas olen mõelnud, et kui näiteks vanakesed jäävad üksikuks ja kipub neil ju mureks see olema, siis miks ei võiks üksikud vanainimesed nii elada. Ei mõtle nüüd küll nii, nagu selles filmis, vaid müüks näiteks oma väikesed elamised maha, ostaks kamba peale suurema ja koonduks kokku, igalühel oma tuba. Muidugi nad peavad omavahel sobima ja ise valima, et kes omavahel kokku sobivad. Kui kellelgi juba on suur elamine, pole vaja müüa, vaid ainult sõbrannad või sõbrad vaja leida. Saaksid koos kududa jne mis iganes teha. Alati on inimesi, kellega suhelda. Üks aitan teist jne on teineteisele toeks nii rõõmus kui mures.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eakate kommuunid ei ole hea mõte. Kui eakad on üksikud ehk neil pole lähedasi, siis vajavad nad teatud vanusest alates igapäevaselt professionaalset hoolitsust ja selleks on meil hooldekodud. Meil on vähe eakaid, kes kuni surmani on täie tervise ja mõistuse juures. Kommuunis elamine paneb vanainimesele lisaks endaga toime tulemisele veel justkui kohustuse ka teiste vanurite pärast muretseda ja nende eest hoolt kanda.

+4
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 11 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kuidas saab selline suvaline jopakolla, kes pere ees mingit isiklikku vastutust võtta ei taha, vaid jookseb esimese ettejuhtuva lehtsaba järele, kellegi maitse olla? Tänaseks olevat ta ju ka selle kommuunisõbranna maha jätnud.

+11
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 11 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kuidas saab selline suvaline jopakolla, kes pere ees mingit isiklikku vastutust võtta ei taha, vaid jookseb esimese ettejuhtuva lehtsaba järele, kellegi maitse olla? Tänaseks olevat ta ju ka selle kommuunisõbranna maha jätnud.

Ju siis mõnele on tähtis vaid mehe välimus. Ükskõik milline iseloom ja kui vastutustundetu on.

+10
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mingis saates kunagi näitas selle kommuuni kooli, kus lastele pakuti lihtsalt keedetud makarone (valgest jahust), põhjenduseks see, et nemad on seal taimetoitlased, aga lapsed ei taha köögivilja süüa. Lapse panid oma lödiks keedetud makaronidele ketšupit peale ja sõid…

Juba siis ma mõtlesin, et keegi võiks nende elust filmi teha, läheksin kohe kinno vaatama.

Ja nüüd tulebki minna 🙂

Roaldi saates oli see. Makaronide kõrvale oli ka tomatit, porgandit ja üks naine tõi omaküpsetatud täisteraleiba. Maapiim oli vist ka. Ja tänapäeva lapsi teades suht OK kombinatsioon, mis ka ära süüakse. Lapsed käisid koolis, seal on Gaia kooli haru. Nagu külakool, kõik vanused ühes klassis.
Täitsa huvitav on siin teemas jälgida, et paljud inimesed vist ongi suhelnud ainult endasugustega, et nii vihaselt reageeritakse, kui keegi on teistsugune ja veits hälbib sellelt trassilt kool-kodu-selver-surnuaed.
Mina ise olen noorena jaganud korterit, elanud ka ülerahvastatud ühiselamus, põhimõtteliselt ka kommuun ja ma olen täiesti kindel, et õigel ajal kogetud kommuunielu annab tulevaseks eluks palju head kaasa – teiste uneajaga arvestamine, enda järelt koristamine, toidu ja oskuste jagamine. Ja ka “jopakollade” tundmaõppimine.
Eakate kommuunid ei pruugi olla halb mõte, aga mingil toetatud kujul. Tulevaste pensionäride tulevik on tume, sest noori, kes nende pensioni 30-40 aasta pärast kinni taoksid, enam ei jätku, mingid alternatiivid lisaks hooldekodule lihtsalt peavad tekkima.

+12
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja nüüd tulebki minna 🙂

Roaldi saates oli see. Makaronide kõrvale oli ka tomatit, porgandit ja üks naine tõi omaküpsetatud täisteraleiba. Maapiim oli vist ka. Ja tänapäeva lapsi teades suht OK kombinatsioon, mis ka ära süüakse. Lapsed käisid koolis, seal on Gaia kooli haru. Nagu külakool, kõik vanused ühes klassis.

Täitsa huvitav on siin teemas jälgida, et paljud inimesed vist ongi suhelnud ainult endasugustega, et nii vihaselt reageeritakse, kui keegi on teistsugune ja veits hälbib sellelt trassilt kool-kodu-selver-surnuaed.

Mina ise olen noorena jaganud korterit, elanud ka ülerahvastatud ühiselamus, põhimõtteliselt ka kommuun ja ma olen täiesti kindel, et õigel ajal kogetud kommuunielu annab tulevaseks eluks palju head kaasa – teiste uneajaga arvestamine, enda järelt koristamine, toidu ja oskuste jagamine. Ja ka “jopakollade” tundmaõppimine.

Eakate kommuunid ei pruugi olla halb mõte, aga mingil toetatud kujul. Tulevaste pensionäride tulevik on tume, sest noori, kes nende pensioni 30-40 aasta pärast kinni taoksid, enam ei jätku, mingid alternatiivid lisaks hooldekodule lihtsalt peavad tekkima.

Mina ei ela kommuunis, aga mu elu pole ka kool-kodu-selver-surnuaed. Ikka palju rohkem on. Noorena ühikas elamine või mitmekesi korteri üürimine on ka tõesti kommuunielu. Olen isegi kogenud ja väga lõbus oli. Samas täiskasvanuna, lapsevanemana, professionaalina – on see ikka hoopis midagi muud. Võrreldamatu nooruses, enne peret ja ametit omavana, korteri jagamisega.

+15
-2
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 143 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kogukonna teema Anu saates (“Südamering”)