Kes vaatas, mis mõtteid teis tekitas?
Mulle jääb kõigist sellistest asjatamistest (kogukonnad, vaimsuse laagrid, esoteerika, kivikesed jms) üks mulje – inimesed on hea elu peal lolliks läinud.
Inimestele, kes tunnevad, et nende töö on mõttetu ja kasutu, teevad seda vaid ühiskonna survel ja raha teenimiseks, on mul vaid üks soovitus: otsige eriala ja töö, mis teid päriselt huvitab. Olgu see siis palgatöö, vabatahtliku töö või ettevõtlus.
Minu meelest pole asi üldse selles, kas elatakse kommuunis või mitte. Vaid inimesed tahavad mitut asja korraga, näiteks pereelu, aga ikkagi veel ringi vaadata ja esitlevad selliseid huvisid “vaimsusena”. Mees, kellel on omal lapsed ja naine, saab niimoodi kavalalt teiste naistega seksida. Otsitakse vaimseid asju, mille taha see peita, näiteks ollakse joogainstruktor, osaletakse kallistamisteraapias, masseeritakse naisi. Sealjuures räägitakse libedat juttu, mis pole otseselt seksuaalne ja keegi ei saa sind selles süüdistada. Muidugi tekib sellises olukorras seksuaalhuvi ja nii kogukonnad lõhki lähevadki.
Samas pole tõesti asi kogukondades endas. Neid on palju, väga vanu, kus lapsed on suureks kasvanud ja ise lapsed saanud. Paljudes suuremates linnades on kümneid või sadu tuhandeid inimesi, kes jagavad kogukonnana korterit, juba 50+ aastat nii. See pole eriti haruldane. Aga seal on juba selge, et milline see kogukond on. Kas ongi näiteks vallalised inimesed, kes vaimsuse abil teistega seksimist rohkem naudivad kui üheöösuhteid või perekonnad, kellel on elu paigas ja ei otsi midagi muud, mõnikord elavad nendega sellised vallalised, kellel on oma suhted väljaspool kogukonda. Nn vabaseksi kogukond, kus on lastega peresid, ei saagi ju püsima jääda. See peaks olema ikkagi vallaliste inimeste vahel, kes ongi teadlikult polügaamsed. Samuti pole iga kogukond spirituaalne ega esoteeriline, on väga skeptiliste vaadetega, teaduspõhiseid kogukondi, ateistide, kristlaste, poliitilisi jne. Valitakse ikka oma tüüpi inimesed. Mulle tundub, et Eesti on lihtsalt nii väike, et kokku pannakse inimesed, kes omavahel ei sobigi, umbes ökoloogiaprofessor kivikeste esoteerikuga, Tantra seksi guru tervislikult toituva harrastussportlasega, vabaseksi harrastavad hipid lastega perega jne. See, et nad on kõik mõtteviisilt ehk rohelised, meeldib loodus ja maal elada ning ideaalis elaks suurema seltskonnaga koos, ei tähenda, et neil on midagi muud ühist. Noor inimene või ka keskealine, kes alles otsib ennast ja muidugi võimalusel seksib endale meeldivate inimestega, ei saagi elada samamoodi nagu paikseks jäänud perekond. Pahatihti on need omadused ka ühes inimeses, pereisa on samal ajal spirituaalne seksiguru, sest tegelikult vaatab veel hoolega ringi.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 21.03 18:43; 21.03 18:48;