Esileht Tööelu, raha ja seadused. kohalikule: nädal tööl ilma lepinguta

Näitan 12 postitust - vahemik 1 kuni 12 (kokku 12 )

Teema: kohalikule: nädal tööl ilma lepinguta

Postitas:
Kägu

Läksin uude kohta tööle. Esimese nädala olen käinud, kuid lepingule pole veel alla kirjutanud. Kas töötukassale on juba teatatud, et ma töötan või ei saa tööandja seda teha, enne kui leping on allkirjastatud? eesmisest kohast sain koondamise ja läksin uude kohta vaatama, kas see töö mulle sobib. Nädalaga sain aru, et see hoopis midagi muud, kui algul räägiti ja pakuti. Tahaks loobuda, aga nüüd küs. et kas saan töötuna arvele võttes töötu abiraha kuna olen eelmisest kohast koondatud. Või olen juba uues töökohas kirjas olenemata lepingu olemasolust ja ma ei saa töötuks reg-des mingit raha.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

RE: kohalikule: nädal tööl ilma lepinguta

Kui sa ei ole töötasu saanud ega töölepingut sõlminud siis pole sa ka tööl.

Teatadki, et koht ei vasta sinu ettekujutustele ega lubatule, homme ma enam ei tule.

Pealegi, ükski töökoht ei teata Töötukassale inimese töölevõtmisest.St sa pole kuskil \”kirjas\”. Töösuhtest ei teata tööandja Töötukassale, sellist kohustust tal pole.

Mine oma koondamispabertega Töötukassasse.
Töötuna arvele võttes (oled ju koondatud) saad töötuskindlustushüvitist.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

seaduse järgi loetakse tööle asumisega tööleping sõlmituks – ei loe, et paberit pole.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

kui palka pole selle eest saanud, pole töötanud ka

samas võid ju lahkuda st lasta kirjutada et katseaja ebaraahuldavad tulemused

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

mustalt töötamine pole ka siis töötamine?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Töötukassa silmis ei ole tegu töötamisega kui selle eest ei maksta töötutoetusest suuremat tulu/kuus..

0
0
Please wait...

Postitas:
Tahesara

TLS par.4 lg.5: kuni 2 nädal. töötamise korral ei peagi kirjalikku lepingut sõlmima
https://www.riigiteataja.ee/akt/13198475?leiaKehtiv

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tähesära, seleta lollile lahti, mis see tähendab?

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Lepi tööandjaga homme kokku, et sa ei soovi seal töötada ega soovi mingit tasu. Küsi, kuidas tal paberite vormistamisega on. Tõenäoliselt pole ta midagi vormistanud.

Töötukassa saaks teada (minumeelest) alles siis, kui tööandja on sulle palka maksnud ja sinu arvelt sotsmaksu maksnud. Seega kui seda pole tehtud ning ütled, et sa loobud oma nädala palgast, siis reaalset töötukassa midagi teada ei saa.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Töötukassa silmis ei ole tegu töötamisega kui selle eest ei maksta töötutoetusest suuremat tulu/kuus..[/tsitaat]

mille alusel seda väidad?

0
0
Please wait...

Postitas:
kohalik

http://www.tootukassa.ee
Palga maksmine/mittemaksmine on oluline töötutoetuse juures, mitte töötuna arveloleku juures.

Töötuna arvelolek lõpetatakse, kui töötu :

* asub tööle töölepingu, töövõtu-, käsundus- või muu teenuse osutamiseks sõlmitud võlaõigusliku lepingu alusel või avalikus teenistuses. Töötuna arvelolek lõpetatakse ka juhul, kui tööle asutakse vaid üheks päevaks ning vastav leping on sõlmitud suuliselt

Seega loetakse sind siiski tööle asunuks. Iseasi, kui selgub katseajal, et sina ei sobi sellele tööle…siis õigus Töötukassas arvele võttes töötuskindlustushüvitisele. Ise lahkudes mitte.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seega on sul 2 valikut:
*küsid, kas tööandja on asunud lepingut vormistama, kui ei, siis palud seda mitte teha ja ütled, et töö ei sobi, lahkud
st vahepealset aega (seal töötamist) nagu poleks olnudki st käisid tasuta nn proovipäevadel

**kui tööleping sõlmitud/sõlmitakse ja sul on katseaeg, lased töölepingu lõpetada katseaja ebarahuldavaste tulemuste tõttu

0
0
Please wait...

Näitan 12 postitust - vahemik 1 kuni 12 (kokku 12 )

Esileht Tööelu, raha ja seadused. kohalikule: nädal tööl ilma lepinguta

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.