Näitan 22 postitust - vahemik 1 kuni 22 (kokku 22 )

Teema: kohtukulud

Postitas:
Kägu

Kui kiirelt alates otsuse jõustumisest annab kohus teada kaotajale kuludest?

Mis siis tega, kui juba mitu kuud peale jõustumust ei ole endiselt kulude infot edastatud?

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pead ise küsima, kui infot ei tule.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

kulude suurus on ju otsusesse kirja pandud, mis eraldi teavitust sa ootad?

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

ja kui see, kes peab hüvitama, ei maksa, siis pöördud kohtutäituri poole

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

on 2 võimalust 1) kohtulahendisse märgitakse kohe, kes ja kui palju peab maksma 2) tehakse peale kohtulahendi jõustumist eraldi kohtumäärus, millesse märgitakse kes ja kui palju peab maksma. Kumb variant on TA’l?

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ja kui see, kes peab hüvitama, ei maksa, siis pöördud kohtutäituri poole

Ilmselgelt TA ootab ise seda “teavitust”

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Menetluskulude rahalise suuruse kindlaksmääramine kohtulahendis on ikka päris haruldane, vähemalt tsiviilasjades. Reeglina määratakse menetluskulude suurus kindlaks pärast kohtulahendi jõustumist. Millal kohus seda teeb, sõltub asja menetleva kohtuniku töökoormusest. Paar kuud on tavaline. Mul on olnud mitu asja, kus on läinud üle aasta.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen TA, mõtlesingi seda, et millal tehakse  määrus  täpsele summale/ maksmiseks?
Otsuses oli “mõistlik aeg”  samas ei ole selge, mis on kohtu meelest “mõistlik aeg”.

Millal on see hetk, kus enam ei ole mõistlik?
Mida siis teha? Advole rohkem maksta ei soovi, sest see tähendaks lisakulu, mida ilmselt enam tagasi ei saa.

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Saada kohtusse kiri, pane ts .asja nr ja küsi, et otsus jõustus ___ palun teha menetluskulude osas kohtumäärus.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Menetluskulude rahalise suuruse kindlaksmääramine kohtulahendis on ikka päris haruldane, vähemalt tsiviilasjades. Reeglina määratakse menetluskulude suurus kindlaks pärast kohtulahendi jõustumist. Millal kohus seda teeb, sõltub asja menetleva kohtuniku töökoormusest. Paar kuud on tavaline. Mul on olnud mitu asja, kus on läinud üle aasta.

Just nii ongi. Ma pidin ikka ise üle küsima, mis see summa siis on, muidu jäingi seda teadet ootama.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

võimalik, et tsiviilasjades on haruldane, mul kokkupuude haldusasjadega ja seal peab kulude kokkuvõtte esitama enne otsuse tegemist ning kulud on kirjas juba otsuses

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vabandust, aga ei saa aru. Miks peaks keegi ise mingeid kohtukulusid taga ajama? Kui arvet ei esitata ja mingit nõuet ei ole saadud, siis kuniks seda pole, ei maksa keegi midagi?

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Millest kohtukulud koosnevad?

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

hagi esitmise kulu, juristi kulu, ekspertiisikulu jne

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas kusagil oleks võimalik nende summadega tutvuda ka, mis tuleb kohtusse pöördumisel maksta? Ma saan aru, et kui palkan endale advokaadi, siis maksan talle tehtud tööd eest, aga mulle jääb häguseks mis on veel kohtukulud? Saan aru, et hagi esitamise eest tuleb riigilõiv maksta ja see on mingi fikseeritud summa vist? Aga mis on kõik muu ja millistest summadest üldse jutt käib, seda tahaks teada.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas kusagil oleks võimalik nende summadega tutvuda ka, mis tuleb kohtusse pöördumisel maksta? Ma saan aru, et kui palkan endale advokaadi, siis maksan talle tehtud tööd eest, aga mulle jääb häguseks mis on veel kohtukulud? Saan aru, et hagi esitamise eest tuleb riigilõiv maksta ja see on mingi fikseeritud summa vist? Aga mis on kõik muu ja millistest summadest üldse jutt käib, seda tahaks teada.

Võtad advokaadi ja tema selgitab, mis suurusjärku jäävad kohtukulud – riigilõiv sõltub sellest ka on mittevaraline või varaline nõue, varalise nõude puhul sõltub nõude suurusest. Mittevaralise puhul on see 420 eurot, aga on ka  erandeid (lahutus näiteks) elatise nõude puhul ei pea üldse maksma riigilõivu.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Võtad advokaadi ja tema selgitab, mis suurusjärku jäävad kohtukulud – riigilõiv sõltub sellest ka on mittevaraline või varaline nõue, varalise nõude puhul sõltub nõude suurusest. Mittevaralise puhul on see 420 eurot, aga on ka erandeid (lahutus näiteks) elatise nõude puhul ei pea üldse maksma riigilõivu.

Ehk siis kohtukulude all peetakse tegelikult silmas riigilõivu? (jättes kõrvale enda poolt palgatud advokaadi tasu)

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

On ka ekspertiisikulud, nende suurus võib ulatuda 4000 euroni (ehitus-tehniline) või siis kui vaja kohtu abi tunnistaja välja kutsumiseks. Õigusabikulud on advokaadikulud, tunnihind on u 100-300 eurot, oleneb kes sind esindab.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Võtad advokaadi ja tema selgitab, mis suurusjärku jäävad kohtukulud – riigilõiv sõltub sellest ka on mittevaraline või varaline nõue, varalise nõude puhul sõltub nõude suurusest. Mittevaralise puhul on see 420 eurot, aga on ka erandeid (lahutus näiteks) elatise nõude puhul ei pea üldse maksma riigilõivu.

Ehk siis kohtukulude all peetakse tegelikult silmas riigilõivu? (jättes kõrvale enda poolt palgatud advokaadi tasu)

ja kaotuse korral hüvitad lisaks oma advokaadi tasule ka vastaspoole advokaadi tasu

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ja kaotuse korral hüvitad lisaks oma advokaadi tasule ka vastaspoole advokaadi tasu

ohoh, seda ma ei teadnud!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ja kaotuse korral hüvitad lisaks oma advokaadi tasule ka vastaspoole advokaadi tasu ohoh, seda ma ei teadnud!

Alati see nii ei ole, aga meediast on selliseid juhtumeid läbi käinud piisavalt, kus süüdlaselt on vastaspoole kulud osaliselt või täielikult välja mõistetud.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ja kaotuse korral hüvitad lisaks oma advokaadi tasule ka vastaspoole advokaadi tasu ohoh, seda ma ei teadnud!

Alati see nii ei ole, aga meediast on selliseid juhtumeid läbi käinud piisavalt, kus süüdlaselt on vastaspoole kulud osaliselt või täielikult välja mõistetud.

No kui ikka lampi kellegi pihta hagi esitada, siis on ju loogiline, et pead teise osapoole kulud katma, sest ta pidi sinu tegevuse tõttu suurt kahju kannatama. Advokaadi tund ei ole eriti odav asi, mida naljaviluks tarbida.

+1
0
Please wait...

Näitan 22 postitust - vahemik 1 kuni 22 (kokku 22 )