Esileht Ilu Kõhulihaste diastaas

Näitan 7 postitust - vahemik 1 kuni 7 (kokku 7 )

Teema: Kõhulihaste diastaas

Postitas:
Kägu

Kuidas ma saan teada, kas mul on kõhulihaste diastaas?

Olen muidu sale, aga kõht on kole. Olen neli last sünnitanud, kellest kaks olid väga suure sünnikaaluga, ja kellega ma võtsin raseduse ajal juurde üle 30 kg. Viimasest sünnitusest on 19 aastat möödas.

Hoian hoolega kehakaalul silma peal (mul on haigus, millega kaal kipub kasvama), vihun kolm korda nädalas tugevat trenni teha (sh kõhulihaseid), aga saledat taljet ikka ei saa.

Nii et näen välja kohati isegi liiga sale, aga kõht on selline, et keegi isegi küsis, et kas olen lapseootel.

Olen mõelnud, et äkki mul on siis kõhulihaste diastaas? Ise ma ei oska seda ära tunda. Kas perearstilt küsida?

Kas saledaid võetakse kõhuplastikasse? Lisaks olen märganud, et viimastel aastatel on teatud asendis (näiteks planku tehes) kõhunahk kortsus ja pisut rippuv.

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõhukliinik

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Alustuseks võiks ikka pöörduda perearsti poole.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Füsioterapeudid oskavad ka seda vaadata.

Ma arvasin ka, et mul on. Füsioteraapias käisin alaselja valuga.  Nagu lapseootel punu on mul ka koguaeg olnud ja see tuleb sellest, et selja(üleval)lihased on nõrgad ja rüht on vale. Samuti on mul liigeste hüpermobiilsus ja väga kumer selg(selgroog on sirge).

Ma soovitaks füsioterapeudi poole pöörduda. Ta annab õiged harjutised, et seljalihaseid tugevdada.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Huvitav, mis on selles teemas miinustamisväärset?

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Käisin kõhuplastika operatsioonil ja enne operatsiooni arst ütles, et mul pole diastaasi. Aga kui lahti lõigati, siis tuli välja, et mõned lihased ikkagi olid rebenenud ja õmmeldi kinni. Ja arst ütles, et suuremal osal sünnitanud naistest on siiski ka lihased rebenenud, samas väliselt ei paista see välja ja isegi katsudes ei saa alati aru. Ilmselt haigekassa alla sa siiski ei mahu, need juhtumid on ikka silmaga näha. Aga oma raha eest soovitaks küll operatsioonile minna, üldiselt on üks kõige rahuldustpakkuvamaid plastilisi operatsioone, millega on tõesti välimuses suurt muutust näha. Sile kõht teeb terve keha väga palju ilusamaks.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei tea, kas õige vaatamine või mitte. Ma katsun nii, et olen sellili voodis/põrandal, põlved konksus. Tõstan kergelt pead ja õlgu, et kõhulihased pingule läheks ja katsun/torgin sõrmedega naba juurest kõhu keskelt kõvasid kõhulihaseid. Sõrmedega saab aru, kas ühtlased kõvad kõhulihased, mis on keskkohalt (naba juurest) ja kõvad või on naba juures kõhu keskel kõvadel kõhulihastel keskel lohk/pragu vahel. Mul on 2 ja poole sõrme laiune kõhulihaste diastaas. 2 erinevat sünnitusjärgse võimlemise juhendajat katsusid/kontrollisid ka üle ja said ka sama 2,5 sõrme laiuse diastaasi mõõtmise tulemuseks. Ise katsudes igal ajal tunnen. Aga 2 erinevat ämmaemandat ei tuvastanud diastaasi. Rasedust jälgiva ämmaemanda käest küsisin, ega mul diastaasi pole. Ta vastas, et ütleks mulle, kui mul on. Sünnitusjärgses ülevaatuses ülevaataja vaatas kaugelt keisrilõikearmi, ütles, et seal pole midagi muud vaadata, kui armi ja diastaasi ei kontrollinudki. Ma ei tea millest selline erinevus.

+1
0
Please wait...

Näitan 7 postitust - vahemik 1 kuni 7 (kokku 7 )

Esileht Ilu Kõhulihaste diastaas