Kuidas teete sõrnikuid, just nimelt kohupiimakotlette, mitte mingeid pannkooke. Sellised paksud, kuid kohevad kotletid, mida hapukoorega süüakse. Mul laguneb kogu see kupatus ära ja näevadki pigem pannkookide moodi välja.
Teema: Kohupiimasõrnikud

RE: Kohupiimasõrnikud
2 pk kohupiima (mitte rasvatut) 2 muna, paar spl hapukoort, 1 spl suhkrut segada. lisa nii palju jahu, et saaks pätsid vormida (2 spl umbes, söltub, kui kuiv kohupiim oli). pätsid veereta jahus ja vormi kotletid. prae madalal kuumusel.

RE: Kohupiimasõrnikud
lisaks veel, et enne praadimist lase natuke aega taignal seista. Siis saab jahu paisuda ja saad paremad sõrnikud 😉

RE: Kohupiimasõrnikud
Mina lisan jahu asemel mannat kohupiimale juurde, aga paneerin ikka jahuga.

RE: Kohupiimasõrnikud
Mina teen samuti mannaga, tulevad palju pehmemad. Kasutan tavaliselt ricottat ja teinud olen ka ilma hapukooreta.

RE: Kohupiimasõrnikud
mina munavalget ei pane, ainult kollast. Ja olgu manna või jahu – aga tainas peab kindlasti seisma. Paar tundi kuni üleöö.


RE: Kohupiimasõrnikud
Minu meelest kui jahuga mitte liialdada, st tõesti paar spl 500g-le kohupiimale mitte a la klaas-poolteist, siis saab kohupiimamaitselised tooted. Kui panna südamega jahu, siis ongi tavaline pannkook kindlustatud. Mannaga ma pole proovinud, aga kogused võiks u samad olla.

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.