Saue
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Kõige ebaatraktiivsem linn Eestis
Teema: Kõige ebaatraktiivsem linn Eestis

Tartu on üks ütlemata kole linn. Viljandi on lihtsalt masendav (isegi see järv ei päästa).
Pigem elaks Paldiskis või Maardus. Meeldivad on Haapsalu, Pärnu, Tallinn, Kuressaare, Kärdla, Narva-Jõesuu, Lihula jne Kusjuures Otepää on meeldiv, ilmselt tänu Pühajärvele.
Meri (veekogu) on see mis loeb. Muidu kõik sisemaal olevad linnad on ebameeldivad.
Oled Sa kunagi Viljandisse Tartu poolt sisse sõitnud? Lihtsalt vapustav vaade.
Lisaks on Viljandi nagu väike Tallinn, absoluutselt kõik on olemas, kuid käe-jala juures, mitte mööda linna laiali pillutud. On ja jääb minu lemmiklinnaks. Mul on nii kahju, et kunagi, kui elukohta vahetasin, siis ei läinud sinna elama.
Tartu ei meeldi mulle ka absoluutselt, lisaks on seal see äärmiselt kummaline “Tartu vaim” ringi liikumas ja see kandub üle ka inimestele.
Ma elan Kesk-Eestis ja kui on vaja nö asju ajada, eriarstil/uuringutel käia või mõnda suuremat kaubanduskeskust külastada, siis mu esimene valik on Viljandi, siis Tallinn ja alles siis Tartu. Paide ei tule nagu üldse meelde ka, see on ka imelik linn.

Imelik, et keegi seda siin veel maininud pole, kuid minu meelest kõige koledam linn, kus ma käinud olen on Ahtme. Seal ongi ainult nõukaaegsed majad ja 2 Grossi poodi, eks ta üks kaevurite linn oligi. Samuti Tartu on minu meelest kole linn. Tallinnas ka paljud kohad ei meeldi, näiteks Pääsküla, Nõmme piirkond ja kõik mäed.

Ei salli Pärnut, Viljandisse oleks valmis silmapilk kolima. Ise igipõline tallinlane, kodulinna vastu ka otseselt soojad tunded puuduvad, aga vastumeelne päris see ei ole. Rate this item:Submit Rating+1-6
Ja miks sa ei koli Viljandisse? 🙂
Minul, põlisel pealinna tüdrukul on see mõte peas tiksunud juba mitu aastat. ma ei tea, mis selle Viljandiga on, et nii meeldib . Linn on tohutult arenenud, nii ilusaks tehtud, väga kompaktne ja armas. Lisaks on veel teater ja Pärimusmuusikakeskus. Miks siis mina veel sinna kolinud pole? Ootan kui viimane laps pesast välja kolib ja mehe ikka nõusse saan. Ainus asi, mida Tallinnast igatsema jääksin on mere lähedus.

Valga ja Antsla

Ei salli Pärnut, Viljandisse oleks valmis silmapilk kolima. Ise igipõline tallinlane, kodulinna vastu ka otseselt soojad tunded puuduvad, aga vastumeelne päris see ei ole. Rate this item:Submit Rating+1-6
Ja miks sa ei koli Viljandisse? 🙂
Minul, põlisel pealinna tüdrukul on see mõte peas tiksunud juba mitu aastat. ma ei tea, mis selle Viljandiga on, et nii meeldib . Linn on tohutult arenenud, nii ilusaks tehtud, väga kompaktne ja armas. Lisaks on veel teater ja Pärimusmuusikakeskus. Miks siis mina veel sinna kolinud pole? Ootan kui viimane laps pesast välja kolib ja mehe ikka nõusse saan. Ainus asi, mida Tallinnast igatsema jääksin on mere lähedus.
Olen päris kindel, et millalgi kolingi 🙂 Endal ka selline töö, mis kontoris kohalkäimist ei nōua, aga esialgu samamoodi veel lapsed pesas ning nende igapäevaelud Tallinnaga seotud… Muidu aga mina eelistan ka mere lähedusele iga kell Viljandi järvi ja pehmet sisemaakliimat.

Minu arvates on veider kuidas introvertsed ja inimpelglikud eestlased räägivad liiga uimastest ja vaiksetest linnadest. Mina küll ei naudi rahvasummas trügimist, ühistranspordis võõraid kehasid minu vastas jne. Ei taha mina öösel mingit tümakat, möllu ja lõugamist akna all. Suvel põgenen Tallinnast väikelinna. Kõik on siin ideaalne. Hommik algab ujumisega, mitte kedagi ei ole. Sõidan rattaga, ei pea muretsema liiklusmöllu pärast. Öösel sirtsud siristavad. Kui tahan pidu ja seltskonda, siis noh teen aiapeo ja kutsun endale sobivad pidulised.

Kunda. Õudne! Sattusin ilmselt linna südamesse, kuna seal oli bussipeatus. Minu ümber olid majade aknad-uksed vineeriga kaetud. Selline tunne, et alles lõppes sõda. Inimesi ei olnud.
Kunda on päris ok väikelinn ja on suht äsja moodi läinud korteriostjate hulgas.

Kehra (paberivabriku hais) ja Ida-Viru linnad + Tallinnas Lasnamägi. Narva bussijaam oli mõned aastad tagasi korralik “vaatamisväärsus”, ei tea kas hetkel on seis sama.
Huvitav, et paljud on siin igava ja inetu vahel võrdusmärgi tõmmanud, ütleb nii mõndagi.
Olles Jõgevalt pärit ei ütleks küll, et on inetu. Igav küll, aga mitte inetu. Roheline, turvaline ja puhas väikelinn, lisaks vene keelt minimaalselt. Võrrelda seda mõne Ida-Viru sõna otseses mõttes peldikuga on naeruväärne. Jõgeva on ka nt pmst sama Tartu suhtes mis Tallinna suhtes on Keila. 30 minutit rongiga suuremasse asulasse, samas elamiseks rahulik, turvaline, puhas ja rohelust täis linn. Olen tänulik, et sain 90ndatel kasvada nii turvalises kohas, mitte Tallinnas nt, kus eksvangid, pommitajad ja mafiosnikud möllasid. Kuigi olen Tallinnas elanud enam kui poole oma elust, leian, et Eestis pole vahemaad nii pikad, et väikelinnas elada ei tasuks kui meeldib, eriti praegusel ajal kui paljud töökohad võimaldavad kodukontorit/hübriidtööd.
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Kõige ebaatraktiivsem linn Eestis