Jagage oma kogemust. Otsin väga sooje talvesaapaid. Kas Soreli omad on soojad? Võrdluses nt Columbia omadega? Praegu on mul Uggid ja Timberlandi omad ja mõlematega on külm. Olen Columbiatega ka käinud, oli ikka külm. Tahaks, et vett ka peaks, mitte ilusat linnasaabast. Aitäh!
+3
-1
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
nodzu2007
07.12.2021 18:54
Minul Salomonid. Suht koledad, hirmkallid, tallad tassivad tuppa lund, aga külm pole nendega kordagi olnud. Pigem jalal liiga soe, eriti kui liigud ka. Vastupidavad. Kas kõige soojemad, seda ei tea, sest teistega pole kogemust, aga mina olen väga rahul.
+3
-1
Please wait...
Postitas:
refaeli
07.12.2021 20:59
Mu lemmikud olid Aaltonenid, hästi soojad ja vettpidavad! 3 aastat olid ilusad ja siis läks nina katki. Käisin igapäevaselt nemdega.
+3
-1
Please wait...
Postitas:
nodzu2007
07.12.2021 21:00
Ma vist ostaksin pigem termosokid juba olemasolevate saabaste sisse. Palju neid hirmkülmi päevi siis talve jooksul ikka on, et mingid arktilisse kliimasse sobivad kobakad juurde peaks ostma. Kui tahad selle ilmaga palju metsas ringi rännata, siis on okei. Aga niisama linnas ühistransporti oodata, milleks.
Noh, minu linnas polegi ühistransporti näiteks🙂 ja töö on õues ja autos.
Mina olen kylmavares. Isegi villase sokiga on minul talvel jalal kylm.
Aga kunagi sattusin kandma korra hoovis abikaasa Salomoni saapaid ja no uskumatu, et mul ei hakanudki 5 mintsaga kylm õues. Ja sinna mu valik ongi jäänud.
Aaltonenidega saan ma heal juhul käia poes. Autoga.
+5
-1
Please wait...
Postitas:
salma
07.12.2021 23:43
TA olen. Saabast on vaja kõndimiseks ja maja ümber toimetamiseks. Elan maal. Aga olen kohutav külmavares, jalad lähevad kohe külmaks ja soojaks tagasi saada ilma kuuma jalavannita on väga raske. Villane sokk on kogu aeg jalas ja hetkel juba kahekordsed villased käpikud. Praegu ei ole kõige külmemad ilmad, aga käed ja jalad valutavad öösel, sest päeval said külma.
+4
0
Please wait...
Postitas:
sanshain
08.12.2021 00:16
Kuidas UGGidega külm saab olla? On ikka originaalid? Või uggilaadsed?
Millised need kõige külmemad siis veel on? Meil oli eile -24? Igal talvel sellist polegi.
+5
0
Please wait...
Postitas:
Tervist
08.12.2021 08:54
Vilte tasub ka proovida, äkki sobivad.
Olemasolevate saabaste puhul tasub panna 2 sokipaari jalga, Isegi kui sokid on õhkused, tekib kahe sokipaari vahele õhukiht, mis ei lase külmal nii lähedal tulla kui 1 paari puhul.
+2
0
Please wait...
Postitas:
millimallikasai
08.12.2021 09:04
Ma pean vahel olema tööasjus õues (ka praeguste ilmadega) pea kaheksa tundi. On nii seismist kui liikumist. Mul on Soreli saapad. Aga pool numbrit tavalisest suuremad. Sisse panen kaks paari villaseid sokke ja väga mõnus on. Minu meelest ongi nipp selles, et saapad peavad pisut suuremad olema. Siis mahuvad sokid ja kihilisus ongi see kõige tähtsam.
TA olen. Saabast on vaja kõndimiseks ja maja ümber toimetamiseks. Elan maal. Aga olen kohutav külmavares, jalad lähevad kohe külmaks ja soojaks tagasi saada ilma kuuma jalavannita on väga raske. Villane sokk on kogu aeg jalas ja hetkel juba kahekordsed villased käpikud. Praegu ei ole kõige külmemad ilmad, aga käed ja jalad valutavad öösel, sest päeval said külma.
Saatusekaaslastega jagan oma kogemust. Kindaid peab olema kaks paari, nahkkindad all ja käpikuid peal, nii olen mina juba mitu talve üle elanud. Saabastest lamellpõhjaga Icebugid ja Cat Caterpillari saapad. Viimastes pole sooja voodriga, aga villase sokiga imelikult soojapidavad. Ainult välja näevad rohmakad ja libedad võivad ka olla. Teemast välja, aga soojad pikad aluspüksid on ka väärt asjad talvel!
+3
0
Please wait...
Postitas:
podisodi
08.12.2021 09:31
Kas te ei leia, et saapa soojapidavus sõltub pigem sellest, kui palju konkreetsele mudelile voodrit on pandud, mitte firmanimest?
+5
-3
Please wait...
Postitas:
matas
08.12.2021 09:47
UGGidel on ka erinev kiht villa sisse pandud.(kindel, et originaalid?)
+1
0
Please wait...
Postitas:
Elbori
08.12.2021 09:51
Mul ühed Sorelid mida kannan ainult siis, kui tean et seisan palju ühe kohapeal või kui juba külmem kui -5C. Nulli ringis ilmaga on liiga soojad juba. Ma mudelit ei hakka välja otsima sest mul tegelikult laste saapad.
Ka klassikalised Timberlandid on soojad. See unisex mudel mis kõige suurema soojustusega.
Saapad peavad olema piisavalt suured, et oleks õhuvahe mis sooja hoiab, kitsastesse saabastesse villased sokid pressides kaob õhuvahe veel rohkem ja tegelikult hakkab külmem.
+3
0
Please wait...
Postitas:
karusmarikarvane
08.12.2021 10:12
just nv-l ostsin soojad Riekerid, ja selle nädala külmade ilmadega on küll igati mõnusad. Samas ma ei ole kindel, kas nad ka lörtsile vastu peavad (aga selleks mul teised saapad, vajasingi lihtsalt hästi soojasid ja mitte libedaid).
+2
-1
Please wait...
Postitas:
Tuuli123
08.12.2021 10:29
Minu kõige soojemad saapad on lambanahast voodriga (Panama Jack).
Tõsi on ka see, mida eespool mainiti – talvesaapad peavad veidi suuremad olema. Kui varbad on seestpoolt vastu saapanina (ka paksu sokiga), hakkab kiiremini külm. Samas ei tohiks ka liiga suured olla. Ja paksem tald ka muidugi abiks.
+2
0
Please wait...
Postitas:
Lii Silluga
08.12.2021 11:35
Mul on viimased 12 aastat olnud Eccod kasutusel talvel. Esimesed olid GoreTexid ja veidi pikema säärega. Lihtsalt paha oli neid jalga saada, aga muidu väga head. Just see, et tõmbasid nöörid kokku ja lumi ei läinud kuskilt vahelt sisse. Nüüd viimased Eccod nii head ei ole. Ostes ei pannud tähele, et pole goretexid ja kui lörtsine, siis varbad lähevad niiskeks. Pealt on saapad nahast ja natuke on säärt. Lumi kipub sisse minema. Aga soojad on mõlemad olnud. Mingeid villaseid sokke pole kasutanud. Kui, siis ainult Ecco enda sokke, mis on päris soojad iseenesest.
Vastu peavad vist igavesti. Nende 12 aastat vanadega võin veel vabalt käia maal. Ja need saapad on olnud igapäevases kasutuses. Käin koeraga õues või müttame maal nädalavahetusel.
Teiste firmadega võrrelda ei oska. Äkki mõnel firmal veelgi paremad saapad. Aga õige on see, et saapad peavad natuke suuremad olema. Kõige soojemad kindad on mul suured labakud, kuhu pistad käe sisse ja sees on nagu sõrmkinnas. Iga sõrm eraldi. Kõige külmemad on ühed kallid HellyHanseni suusakindad.
0
0
Please wait...
Postitas:
Keithy
08.12.2021 11:42
Väga paljud inimesed ei mõista, mida tähendavad tõesti külmad jalad. Mul on talvel toas ka jalad täiesti külmad, kannan villaseid sokke, samas abikaada on paljajalu ja tema jalad on soojad. Selliseid saapaid, millega oleks soe ei ole mul olnud, aga mul on ka vähe kogemust erinevatega. Ma arvan, et proovin midagi siin soovitatutest 🙂
Praegu on mul Uggid ja Timberlandi omad ja mõlematega on külm.
Kui sul on UGGidega (pööratud lambanahast saabastega) külm, siis ei päästa sind miski.
UGGisid soovitatakse kanda lausa palja jala otsas, siis on kõige soojem.
Mul on väga külmetajad jalad, aga UGGidega on alati soe.
UGGidele pole midagi sisse pandud, see on pööratud lambanahk – karv seespool.
+2
0
Please wait...
Postitas:
kessel
08.12.2021 12:33
mulle tundub, et uggid on mõistlikud vaid paksu lume sees, seal ei hakka jalgadel külm. aga kui pead nendega mööda soolatatud ja liivatatud tänavaid ka mõned jupid liikuma, siis lähevad nad kohe märjaks.
kui aias värsket lund roogin või koeraga mängin, on uggid, kui aiast tänavale lähen, panen juba, midagi muud.
UGGidele pole midagi sisse pandud, see on pööratud lambanahk – karv seespool.
Jah, ja see karv ongi erinev, nii tiheduse kui pikkuse osas. Kui on välimuselt kobakas, on pikem karv. Kui välimuselt selline peenem, on ka karv sees väiksem.
0
-2
Please wait...
Postitas:
crissu25
08.12.2021 13:41
Sorelid on väga soojad. Mul koer ja seetõttu jalutan iga ilmaga. Soreli saabastega pole kordagi jalgadel külm hakanud.
+1
0
Please wait...
Postitas:
Kerstin84
08.12.2021 13:47
Minul on mõned aastad tagasi Skechersist ostetud UGG stiilis saapad. Need on nii koledad, aga soojad. Jalad pole kunagi külmetama hakanud. Paraku olid valikus vaid hõbedase läikiva pinnaga saapad. Kannangi vaid koduhoovis või nö vabal ajal. Ma tegelikult pole ka külmavares, aga jalad ja käed on aastaringselt külmad.
0
0
Please wait...
Postitas:
sirets
08.12.2021 15:06
Mul on Saapavabriku matkasaapad. Tald on sellel suhteliselt paks ja see on väga oluline. Vajadusel saab vilttallad panna, aga praegu pole külm hakanud. Kasutan vajadusel lisaks meriinovillast sokke.
Muidu lastele soovitatakse Kuomasid ja mu ema ka kunagi ostis omale. Ka soojad.
0
0
Please wait...
Postitas:
sabarakk
08.12.2021 15:21
Räägin oma kogemusest. Mehel oli vaja üheks korraks kummikuid. Ostis Magaziinist mingid väga odavad, selles stiilis: https://pood.magaziin.ee/product/kummikud-voodriga-teen/. Need pole õiged, aga just sellised, ainult meeste suuruses. Kirjas oli, et kuni -20 või isegi -30 peavad vastu. Ja kord, kui lumi oli puusani ja ei viitsinud oma saapapaelu siduda, surasin need jalga. Ohsamumeie kus need olid soojad, mugavad ja kerged! Jalas nagu udusuled, mugavad, mõnusad! Peale seda jäidki need mul lumerookimissaabasteks, kuigi 5 numbrit suured. Olen maksimaalne külmavares, aga sinna sisse surkan sokis või isegi palja koiva ning on soe, kohe väga soe! Minu Columbiad, Eccod jmt jäävad kõik mugavuselt alla. Iseasi, et välimust neil pole, aga kui vaja maja ümber kaaberdamiseks, siis lähevad nad küll asja ette. Tahangi nüüd omale õiges suuruses ka osta. Paneksin need jalga matkale, metsa, kus iganes on vaja mugavust ja sooja. Üks müstilisemaid asju, mis ma ostnud olen, odav, üsna näotu, aga meie talvesse ideaalne!
Räägin oma kogemusest. Mehel oli vaja üheks korraks kummikuid. Ostis Magaziinist mingid väga odavad, selles stiilis: https://pood.magaziin.ee/product/kummikud-voodriga-teen/. Need pole õiged, aga just sellised, ainult meeste suuruses. Kirjas oli, et kuni -20 või isegi -30 peavad vastu. Ja kord, kui lumi oli puusani ja ei viitsinud oma saapapaelu siduda, surasin need jalga. Ohsamumeie kus need olid soojad, mugavad ja kerged! Jalas nagu udusuled, mugavad, mõnusad! Peale seda jäidki need mul lumerookimissaabasteks, kuigi 5 numbrit suured. Olen maksimaalne külmavares, aga sinna sisse surkan sokis või isegi palja koiva ning on soe, kohe väga soe! Minu Columbiad, Eccod jmt jäävad kõik mugavuselt alla. Iseasi, et välimust neil pole, aga kui vaja maja ümber kaaberdamiseks, siis lähevad nad küll asja ette. Tahangi nüüd omale õiges suuruses ka osta. Paneksin need jalga matkale, metsa, kus iganes on vaja mugavust ja sooja. Üks müstilisemaid asju, mis ma ostnud olen, odav, üsna näotu, aga meie talvesse ideaalne!
Seal veebilehel on kirjas “Sobivad kandmiseks temperatuuri vahemikus -10 kuni +20 kraadi”.
Aga tegelikkuses sobivad siis vabalt ka ntx alla -10 kraadi?
Tõsi, suurte miinustega pole neid proovinud, aga katsetan ära. Kahtlustan siiski, et lume sees hakkab külm nendega, liiga õhukesed. Poes proovisin erinevaid, aga müüja soovitas just neid – olevat kõige soojemad. Ise ostsin küll pigem sügiseks.