Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kõlariga rannas käimine

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 41 )

Teema: Kõlariga rannas käimine

Postitas:
mukk77

Kõlariga rannas käimine on nagu koertel ku*emisemisega, et märgistan oma ala? Seejuures vahet pole, kas kaasa võetud kõlarist kostuvat kloppimist selle omanik üldse kuuleb, sest kõrval olev klopib nagunii valjemini.

#pirita

+67
-1
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
OriginalTaste

Kui tahad olla rannas üksi, siis pead minema sinna randa kus oled üksi. Muidu on rand koht kuhu rahvas koguneb suvitama ja muusika, pallimängud, laste kilkamine käib asja juurde.

+6
-98
Please wait...
Postitas:
mudakonn

Kui tahad olla rannas üksi, siis pead minema sinna randa kus oled üksi. Muidu on rand koht kuhu rahvas koguneb suvitama ja muusika, pallimängud, laste kilkamine käib asja juurde.

Päris nii pole, et igaüks tohib lasta avalikus kohas oma muusikat. Rand on vaieldamatult avalik koht.

+89
-1
Please wait...

Postitas:
Nustik

Vot muusika iga suva matsi maitse järgi ma paneksin joodikute lällamise ja ahelsuitsetamisega samale tasemele ja seda ei peaks tolereerima. See on terror.

+84
-2
Please wait...

Postitas:
zuiop

Sama nõmedad on rannabaarid, mis panevad tümpsu lõugama üle ranna. Isegi veel hullemad, sest neil on võimsamad kõlarid. #Pärnu.

+38
-1
Please wait...

Postitas:
Jaagular

Minu lapsepõlves käisid teismelised ja/või muidu mölakad transistorraadiotega ringi. Nüüd on avaliku ruumi heliga reostamiseks oluliselt mugavamad viisid. Progress.

+36
-2
Please wait...

Postitas:
ArjuLoogiline

A võta ka “tünn” kaasa, kui rannanaaber tümakat laseb, lase mõnuga vastu. Sellist sültvenepärast diskot ( a la Patune Pool). Usun, et mõikab veerand tunniga 😀

+4
-16
Please wait...

Postitas:
Kati

Tiblade värk.

+37
0
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Siin ongi mingid kummalised inimesed. Välismaa randades on musa, elu käib, inimesed k’ivad seal suhtlemas. Lapsed karjuvad, möllavad, keegi ei häiru sellest. Eestis on inimestel ainult lõputu viha, oi ma vihkan seda last, ma vihkan seda noort kes kuulab rannas muusikat, ma vihkan seda karjuvat kajakat, vihkan vihkan vihkan kõiki ja kõike – olen eestlane.

+10
-76
Please wait...
Postitas:
sale

Oi päris nii ikka ei saa.

Mul siin kortermaja naabrid (loe yyrnikud, peaaegu eranditult siiski noored) vajavad ka pidevat koolitust.

Klassika on rõdul suitsetamine,  piisab tihti kõnest omanikule.

Aga siis on veel rõdul lällamine ja kõlaritest muusika kuulamine. Selle vastu aitabki sama või veel hullemaga vastamine-puust ja punaseks ütlus. Lällata ma ei oska,  aga kõlarid on korralikud,  lisaks on spetsiaalne list sellistele.

Tahan rõdul rahulikult olla,  tööd teha,  mõelda/lugeda, see õigus võiks mul olla,  mitte jobude kakofoonias tõmmelda.

+41
-4
Please wait...

Postitas:
viinakuradi abi

Siin ongi mingid kummalised inimesed. Välismaa randades on musa, elu käib, inimesed k’ivad seal suhtlemas. Lapsed karjuvad, möllavad, keegi ei häiru sellest. Eestis on inimestel ainult lõputu viha, oi ma vihkan seda last, ma vihkan seda noort kes kuulab rannas muusikat, ma vihkan seda karjuvat kajakat, vihkan vihkan vihkan kõiki ja kõike – olen eestlane.

Ära nüüd üle reageeri. Keegi ei vihka kedagi. Eestlastele on lihtsalt omane vaikuses ja rahus omaette toimetamine, normaalne tagasihoidlikkus, võõrastega suhtlemisest hoidumine jne. Me lihtsalt oleme sellised.

Pole vaja meile peale suruda oma lõunaeuroopalikku mudelit, kisa-kära, rahvamasse, kõikidega kallistamist.

Igaks juhuks veel kord toonitan – me ei vihka kedagi.

+58
-5
Please wait...

Postitas:
partisan

puutusin selle fenomeniga ka eile esimest korda kokku, õnneks hakkasime just minema sättima ja ei pidanud vaibakloppimist kaua taluma, aga kohutavalt ebaviisakas on selline *mina ja maailm* käitumine küll, ilmselgelt sama kontingent, kes kortermajades naabreid terroriseerib. kõrvaklapid on justkui küll juba tükk aega tagasi leiutatud, aga mõni pole neist vist kuulnudki.

+51
-1
Please wait...

Postitas:
pildursokk

Ahah. Ja noori ei häiri, kui ma nende kõrvale siis oma Arvo Pärdi, Karavani ja Kukerpillide või Silvi Vraidi ja Pihlapi “Valgete roosidega” tulen. Kõik on chill edasi? Ja välismaa randades on ka selline kakofoonia, et igal tekil oma tümm ja igaühel oma lemmikmuss kõllidest üürgamas?

+51
-3
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Mul siin kortermaja naabrid (loe yyrnikud, peaaegu eranditult siiski noored) vajavad ka pidevat koolitust.

Klassika on rõdul suitsetamine, piisab tihti kõnest omanikule.

Aga siis on veel rõdul lällamine ja kõlaritest muusika kuulamine. Selle vastu aitabki sama või veel hullemaga vastamine-puust ja punaseks ütlus. Lällata ma ei oska, aga kõlarid on korralikud, lisaks on spetsiaalne list sellistele.

Tahan rõdul rahulikult olla, tööd teha, mõelda/lugeda, see õigus võiks mul olla, mitte jobude kakofoonias tõmmelda.

Sellisel juhul pead elama individuaalmajas. Võta see korterite seadus lahti ja seaduse järgi võibki teha kuni kella 23 öösel müra, mis ongi loomulik inimtegevuse müra. Nii võib tegelikult ka muusikat kõvasti kuulata ja seaduse järgi pole väga midagi sinna teha.

+3
-57
Please wait...
Postitas:
OriginalTaste

Ahah. Ja noori ei häiri, kui ma nende kõrvale siis oma Arvo Pärdi, Karavani ja Kukerpillide või Silvi Vraidi ja Pihlapi “Valgete roosidega” tulen. Kõik on chill edasi? Ja välismaa randades on ka selline kakofoonia, et igal tekil oma tümm ja igaühel oma lemmikmuss kõllidest üürgamas?

Kui häiriks,siis läheks ju nad mujale. Nõukaajal lasti alati randades mingit muusikat. Kuidas tänapäeval inimesed nii närvilised on? Igal teisel on rasked vaimsed probleemid. Kui sa ise noor olid, kas sa siis ka nii viril olid? Mitte miski ei meeldinud?

+3
-53
Please wait...
Postitas:
OriginalTaste

Ära nüüd üle reageeri. Keegi ei vihka kedagi. Eestlastele on lihtsalt omane vaikuses ja rahus omaette toimetamine, normaalne tagasihoidlikkus, võõrastega suhtlemisest hoidumine jne. Me lihtsalt oleme sellised.

Pole vaja meile peale suruda oma lõunaeuroopalikku mudelit, kisa-kära, rahvamasse, kõikidega kallistamist.

Igaks juhuks veel kord toonitan – me ei vihka kedagi.

Mine ela siis metsas kusagil talus, aga siis karjuvad jälle linnud ja kusagil haugub koer, viriseksid ju ikka edasi. Vaata esimese vabariigi aegseid rannapilte, isegi filme on youtuubis olemas. Möllu kui palju, võib-olla siis ka mingi osa eestlaseid soigus kusagil kodus kuidas ei saa rannas olla, ei saa mujal olla, kõik häirib. Aga paljud inimesed ikkagi nautisid suve.

+4
-51
Please wait...
Postitas:
mii

Klassika on rõdul suitsetamine, piisab tihti kõnest omanikule.

Aga siis on veel rõdul lällamine ja kõlaritest muusika kuulamine. Selle vastu aitabki sama või veel hullemaga vastamine-puust ja punaseks ütlus. Lällata ma ei oska, aga kõlarid on korralikud, lisaks on spetsiaalne list sellistele.

Tahan rõdul rahulikult olla, tööd teha, mõelda/lugeda, see õigus võiks mul olla, mitte jobude kakofoonias tõmmelda.

Sellisel juhul pead elama individuaalmajas. Võta see korterite seadus lahti ja seaduse järgi võibki teha kuni kella 23 öösel müra, mis ongi loomulik inimtegevuse müra. Nii võib tegelikult ka muusikat kõvasti kuulata ja seaduse järgi pole väga midagi sinna teha.

Loomulik elutegevuse müra on tavahäälel rääkimine, naermine, laste kilkamine, kodumasinate müra, normaalse valjusega raadio, televiisor või muusika jne. Ka remondiga kaasnev müra, sest seda ei saa vaikselt teha. Samuti muusikariista mängimine ja laulmine.  Aga muusikat tuleb kuulata ikkagi nii, et see ei häiriks naabreid. Päris nii ei ole, et kuni kella 23ni võid kuulata muusikat nii valjusti kui pähe tuleb. Igal kellaajal peab naabrite ja teiste inimestega arvestama.

+54
-2
Please wait...

Postitas:
FeedMe

rabas ka laulva kõlariga vastu tuldud. ise ei kuulaks seal. kohalikud helid huvitavamad.

+25
-1
Please wait...

Postitas:
Alba

Varem käisid raadio õlal, kõva muusika, teatud rahvusest inimesed. Nüüd on eesti noored selle kombe üle võtnud – ise ei saa arugi, kelle kultuur on neid mõjutanud.

+29
-1
Please wait...

Postitas:
Siska

Kuule, sa ise oled silmini oma vihkamist täis, IGAS teemas sa vihkad või vihatakse sind. Saa üle ja hakka positiivseks, kaua sa määndud seal oma vihkamises. Sa kiunud ikka mitme Käo eest, ise ei saa vist arugi.

“Välismaa randades” kui käitud nagu mats, tehakse sulle see väga kiiresti selgeks, tavaliselt kutsutakse nt politsei või rannavalve, kes märkuse teeb. Või eskorditakse sind rannaalalt üldse minema. Ilmselgelt pole sa välismaa randades kuigivõrd käinud.

Ja rannas oma “muusikaga” teiste kuulmist EI reostata, see on ebaviisakus. Ammu on selle jaoks klapid ja lähemalt kuuleb nagunii.

+41
-3
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Kuule, sa ise oled silmini oma vihkamist täis, IGAS teemas sa vihkad või vihatakse sind. Saa üle ja hakka positiivseks, kaua sa määndud seal oma vihkamises. Sa kiunud ikka mitme Käo eest, ise ei saa vist arugi.

“Välismaa randades” kui käitud nagu mats, tehakse sulle see väga kiiresti selgeks, tavaliselt kutsutakse nt politsei või rannavalve, kes märkuse teeb. Või eskorditakse sind rannaalalt üldse minema. Ilmselgelt pole sa välismaa randades kuigivõrd käinud.

Ja rannas oma “muusikaga” teiste kuulmist EI reostata, see on ebaviisakus. Ammu on selle jaoks klapid ja lähemalt kuuleb nagunii.

Ainult mida sa kirjutada oskad on vihkamine ja ving, sest kogu see teema ongi ving. Saage ikka aru et rand on avalik koht kus võibki kuulata muusikat ja naerda ja isegi karjuda. Suve on eestis niigi vähe ja miks ei võiks inimesed rannas võtta viimast?

Jah olen välismaal käinud küll ja küll, selliseid kõõritamisi seal ei ole, sest rannad on paksult rahvast täis, hea kui üldse omale mingi koha leiad ja kõik on üksteise suhtes SÕBRALIKUD mida teist keegi ei ole. Vihkate kõik ekret, ise olete sallimatud konservatiivid, arusaamata, et olete kõik need samad ekrelased. Liberaalsed inimesed on teiste suhtes mõistlikud ja positiivsed, isegi kui keegi on ülemeelikus tujus ja käib tsipa närvidele. Sellised teist keegi siin ei ole.

+1
-40
Please wait...
Postitas:
Siska

Saage ikka aru et rand on avalik koht kus võibki kuulata muusikat ja naerda ja isegi karjuda.

Igaühel on õigus elu nautida, niikaua kui see ei sega teiste samasuguseid õigusi. Sinusugusel pole õigust oma muusikamaitset teistele peale suruda, et teised kannatama peavad. Kas on raske sellest aru saada? Otsi koht, kus sa kedagi ei sega ja lõuga omaette, rand on avalik, tihti rahvarohke koht ja seal tuleb viisakalt käituda, mitte “viimast võtta”. Kohutav enesekesksus.

Avalik koht? On küll avalik koht, kus tuleb normaalse teistega arvestava inimesena käituda.
Ja avaliku korra eeskiri Tallinnas:

§ 3.   Avaliku korra nõuete täitmist tagavad keelud

Keelatud on:
1) lärmata, tülitada kaaskodanikke, viibida alasti avalikus kohas (v.a Haabersti või Pirita Linnaosa Valitsuse või Põhja – Tallinna Valitsuse poolt selleks ettenähtud kohtades ja eelkooliealised lapsed avalikes supelrandades) või rikkuda ükskõik millisel muul viisil avalikku korda, sealhulgas eksida üldtunnustatud tavade ja heade kommete vastu, solvata oma käitumisega inimväärikust ja ühiskondlikku moraalitunnet;
2) häirida öörahu (kella 23:00 kuni 07:00) /…/

4) tekitada müra, mis ületab sotsiaalministri määrusega kehtestatud normtasemeid; 

Jne.

+19
-1
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Saage ikka aru et rand on avalik koht kus võibki kuulata muusikat ja naerda ja isegi karjuda.

Igaühel on õigus elu nautida, niikaua kui see ei sega teiste samasuguseid õigusi. Sinusugusel pole õigust oma muusikamaitset teistele peale suruda, et teised kannatama peavad. Kas on raske sellest aru saada? Otsi koht, kus sa kedagi ei sega ja lõuga omaette, rand on avalik, tihti rahvarohke koht ja seal tuleb viisakalt käituda, mitte “viimast võtta”. Kohutav enesekesksus.

Avalik koht? On küll avalik koht, kus tuleb normaalse teistega arvestava inimesena käituda.

Ja avaliku korra eeskiri Tallinnas:

§ 3. Avaliku korra nõuete täitmist tagavad keelud

Keelatud on:

1) lärmata, tülitada kaaskodanikke, viibida alasti avalikus kohas (v.a Haabersti või Pirita Linnaosa Valitsuse või Põhja – Tallinna Valitsuse poolt selleks ettenähtud kohtades ja eelkooliealised lapsed avalikes supelrandades) või rikkuda ükskõik millisel muul viisil avalikku korda, sealhulgas eksida üldtunnustatud tavade ja heade kommete vastu, solvata oma käitumisega inimväärikust ja ühiskondlikku moraalitunnet;

2) häirida öörahu (kella 23:00 kuni 07:00) /…/

4) tekitada müra, mis ületab sotsiaalministri määrusega kehtestatud normtasemeid;

Jne.

Kutsus siis politsei kui rannas keegi kõlarist muusikat kuulab, miks sa perekoolis tühja sõimled. Miks sa sellest öörahust veel räägid? Lihtsalt suvaliselt sõimled sõimled nagu mina oleks seal rannas olnud. Pirita rannas käivad enamuses venelased nagu stroomi rannas, seal üldse grillitakse, peetakse sünnipäevi ja mitte keegi ei lähe kaebama. Ainult perekoolis on kõigil rusikas taskus. Kummalised sallimatud inimesed.

Alati võib rannas noori korrale kutsuda ja paluda muusika vaiksemaks panna, seda te muidugi ei julge teha, seepärast seda viha on ka nii palju teis. Argus tekitab viha.

+2
-31
Please wait...
Postitas:
vellov

Tahan rõdul rahulikult olla,  tööd teha,  mõelda/lugeda, see õigus võiks mul olla,  mitte jobude kakofoonias tõmmelda.

Kortermajas elades tuleb paratamatult arvestada, et inimeste kombed erinevad. Muusika kuulamine pole keelatud.

Normaalsed inimesed saavad sellest aru, jobud mitte.

+3
-13
Please wait...

Postitas:
AnniMarin

Sinu väide “välismaa randades” ei päde kuidagi, enamus randadest ei paku mingit muusikat või on see vaikseks pandud, inimesed suhtlevad rahulikult omavahel. Paljud teavad kus on noorte rannad kus nad pidutsevad, aga need ei ole suvalised rannad kus igaüks võib kõlari kaasa võtta, need on noortepidude jaoks mõeldud rannad. 99% maailma randadest ei kosta muud kui lainete kohinat.

+31
-1
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Sinu väide “välismaa randades” ei päde kuidagi, enamus randadest ei paku mingit muusikat või on see vaikseks pandud, inimesed suhtlevad rahulikult omavahel. Paljud teavad kus on noorte rannad kus nad pidutsevad, aga need ei ole suvalised rannad kus igaüks võib kõlari kaasa võtta, need on noortepidude jaoks mõeldud rannad. 99% maailma randadest ei kosta muud kui lainete kohinat.

No igas rannas kus on slaavlased, on muusika ja kõva hääl. Igas rannas kus on sakslased ja britid on kõva lärm. Sa pole siis ikka üheski rannas käinud.

Rannas kus on hispaanlased või itaallased oma perega, selline melu käib.

+1
-23
Please wait...

Postitas:
Anonymous

No need hispaanlased ja itaallased räägivad kogu aeg kõva häälega ja igal pool, see lihtalt on nii nende kultuuris. Sõidad lennujaama trammis ja äkki hakkab hispaaniakeelne oma telefoniga suhtlema nagu oleks see tast 100 meetri kaugusel ja ei märka, et kõik teised istuvad seal trammis haudvaikuses. Eestlaste kultuuriruumis on kombeks rääkida tasasel häälel. Kuigi siinsed venelased võivad vahel olla valjuhäälsemad, siis nad on minu arvates selle tasase hääle tavaga integreerunud ja lärmi tekitamist pigem taunitakse. Selle järgi ma tunnen juba ukraina pagulasi ära, et nad pole meie kultuuriruumiga kursis ja tekitavad enda ümber mürapilve ja üldsegi mitte sellepärast, et nad oleks ülbikud, kes teistest ei hooli. Neil lihtsalt ongi tavaks nii.

Eestlane, kes lärmi teeb, aga on enamasti ülbik ja täiesti teadlik, et häirib teisi.

+15
-1
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

No need hispaanlased ja itaallased räägivad kogu aeg kõva häälega ja igal pool, see lihtalt on nii nende kultuuris. Sõidad lennujaama trammis ja äkki hakkab hispaaniakeelne oma telefoniga suhtlema nagu oleks see tast 100 meetri kaugusel ja ei märka, et kõik teised istuvad seal trammis haudvaikuses. Eestlaste kultuuriruumis on kombeks rääkida tasasel häälel. Kuigi siinsed venelased võivad vahel olla valjuhäälsemad, siis nad on minu arvates selle tasase hääle tavaga integreerunud ja lärmi tekitamist pigem taunitakse. Selle järgi ma tunnen juba ukraina pagulasi ära, et nad pole meie kultuuriruumiga kursis ja tekitavad enda ümber mürapilve ja üldsegi mitte sellepärast, et nad oleks ülbikud, kes teistest ei hooli. Neil lihtsalt ongi tavaks nii.

Eestlane, kes lärmi teeb, aga on enamasti ülbik ja täiesti teadlik, et häirib teisi.

Eestlane peab jah olema madalam kui muru, sosistama ja ei tohi kunagi end vabalt tunda ega oma lemmikmuusikat kuulata rannas ega rabas jne.

+1
-24
Please wait...
Postitas:
kaiekast

Eestlane peab jah olema madalam kui muru, sosistama ja ei tohi kunagi end vabalt tunda ega oma lemmikmuusikat kuulata rannas ega rabas jne.

Mina olen käinud erinevate riikide randades ja seal ei ole muusika kuulamine tavapärane.

Mind väga häirib selline muusika kuulamine. Ma just alles käisin Stroomi rannas ja minu kõrval olevad inimesed hakkasid kuulama patust poolt. Ma juba tundsin kuidas mu kõrvadest hakkab varsti verd välja valguma kui ma midagi ei ütle. Ütlesin kah – palusin kasutada kõrvaklappe. Toimis!

Sina muidugi oled valmis IGA jama välja kannatama, aga kõik ei ole sinusugused.

+23
0
Please wait...

Postitas:
Kathryyne

Mulle meelbib salsa. Naaberteki seltskonnale rock, vasakul perekond kuulaks Meie Meest, üksik naine paremal house muusikat …. keskel kokku siis peaks olema klassikaline sünfoonia?!

+12
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 41 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kõlariga rannas käimine