Minu jaoks on see samamoodi arusaamatu. Viimasel ajal on see kuidagi eriti massiliseks muutunud. Seda mitte ainult rannas, vaid ka kohtades, kus üldiselt inimesed käivad ikkagi loodust ja vaikust (või loodushääli) nautimas). Näiteks jäi silma hiljuti sotsiaalmeediast üks postitus, kus uhkustati sellega et SÕIDETI rabasse päikesetõusu vaatama ning päikesetõusul tehti autouksed-aknad lahti ja ÜLE RABA pandi kaikuma Tõnis Mäe “Koit”, et oleks maagiline hetk. Väga uhked oldi ka.
Kindlasti nautisid seda väga rabamatkajad (nagu mina) ja muu rabaelustik ka. Sest rabasse me ju tulemegi kõik kellegi autokõlareid kuulama…?
RMK platsidel ei käi ma juba ammu, täpsemini pärast seda kui 2 aastat tagasi ühele vaiksele metsaplatsile vene keelt rääkivad noormehed suured kõlarisüsteemid üles panid (autost elekter) ning väga ebameeldivat tehnomuusikat mängima hakkasid; kui palusin teada, mis toimub, ähvardati mind noaga. Lahkusime kiirelt.
Aga just hiljuti olin taas metsas ühel VÄGA vähetuntud matkarajal ja nautisin loodust, kui äkki tulid vastu kaks matkajat. Juba kaugelt oli kuulda, sest neil rippus vööl suur bluetooth kõlar, kust tümm ja kõmakas käis. Keset metsa. Matkarajal.
Ma ei oskagi enam mõelda, kuhu saaks minna, et vaikust ja loodushääli nautida…