Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kõlariga rannas käimine

Näitan 11 postitust - vahemik 31 kuni 41 (kokku 41 )

Teema: Kõlariga rannas käimine

Postitas:
Kati

No need hispaanlased ja itaallased räägivad kogu aeg kõva häälega ja igal pool, see lihtalt on nii nende kultuuris. Sõidad lennujaama trammis ja äkki hakkab hispaaniakeelne oma telefoniga suhtlema nagu oleks see tast 100 meetri kaugusel ja ei märka, et kõik teised istuvad seal trammis haudvaikuses. Eestlaste kultuuriruumis on kombeks rääkida tasasel häälel. Kuigi siinsed venelased võivad vahel olla valjuhäälsemad, siis nad on minu arvates selle tasase hääle tavaga integreerunud ja lärmi tekitamist pigem taunitakse. Selle järgi ma tunnen juba ukraina pagulasi ära, et nad pole meie kultuuriruumiga kursis ja tekitavad enda ümber mürapilve ja üldsegi mitte sellepärast, et nad oleks ülbikud, kes teistest ei hooli. Neil lihtsalt ongi tavaks nii.

Eestlane, kes lärmi teeb, aga on enamasti ülbik ja täiesti teadlik, et häirib teisi.

ei tohi kunagi end vabalt tunda ega oma lemmikmuusikat kuulata rannas ega rabas jne.

Ükski normaalne inimene ei kuula rannas ega rabas muusikat, vahet pole mis rahvusest ta on. Selleks on teised kohad. Ka mistahes avalikus kohas ei kuulata muusikat nii, et teised seda kuulevad. Kõrvaklapid on juba väga ammu  leiutatud.

+26
-1
Please wait...

Postitas:
hunden

ei tohi kunagi end vabalt tunda ega oma lemmikmuusikat kuulata rannas ega rabas jne

Ma ütleks, et suht okei on mitte olla mats.

+25
-1
Please wait...

Postitas:
Agathe

A võta ka “tünn” kaasa, kui rannanaaber tümakat laseb, lase mõnuga vastu. Sellist sültvenepärast diskot ( a la Patune Pool). Usun, et mõikab veerand tunniga 😀

Ei, seda just mängivadki nemad. Vastu lasta võiks soovitada Wagnerit.

+10
0
Please wait...

Postitas:
Agathe

rand on avalik koht kus võibki kuulata muusikat ja naerda ja isegi karjuda. Suve on eestis niigi vähe ja miks ei võiks inimesed rannas võtta viimast?

Jah olen välismaal käinud küll ja küll, selliseid kõõritamisi seal ei ole, sest rannad on paksult rahvast täis, hea kui üldse omale mingi koha leiad

Oma hispaania-aastate jooksul ma ei näinud iial kedagi kõlariga rannas, mitte iial. Jah, teinekord keegi lasi mingi ühe loo vaikselt mobiilist sõbrannale, aga üldiselt asi toimus siiski kõrvaklappidega. Sinu idee sellest, et rannas täiskasvanudki võiks karjuda (sest karjumine = rannast viimase võtmine sinu sõnul), on eksootiline. Kui sa randa nüüd lähed, anna teada. Kui sobib, tulen ka. Loodus on mind õnnistanud või nuhelnud valju häälega ja mul on peas peaaegu terve Hamlet ning Meister ja Margarita – viimane vene keeles. Hea meelega tuleks ja karjuks seda sulle 5 meetri kauguselt tunnikest neli. No et minukene saaks ka rannast viimast võtta sinu soovituste järgi.

+23
-1
Please wait...

Postitas:
oisahullu

Minu jaoks kummaline, et need, kes oma kõlarid randa veavad, peavad saama “võtta viimast” ja “nautida” rannas olemist, aga need, kelle jaoks viimast võtmise ja nautimisega kõlar ei  kaasne, need peavad siis leppima sellega, et mingi plärakast käib kõrval, kuigi see nende valik pole olnud ja rikub nende õigust olla rannas omamoodi. Et sellest aru ei saadagi, et kõigil on õigused ja avalikus ruumis sa ei saa suruda oma valikuid peale, tuues vabanduseks, et on suvi ja chill. See ei ole must have rannas, et mingi muss mängib ja ei saa eeldada, et kõigile see sobib.  See vihkamise jutt on üldse nii rumal, et seda ei vaevu kommenteerimagi.

Mulle endale meeldib väga muusikat kuulata, aga randa, metsa vms elu sees muusikat kaasa ei vea. Ei saa üldse aru inimestest, kes ei suuda ühtegi tegevust nii teha, et mingi lärm ei käi taustal.

+26
0
Please wait...

Postitas:
tereesaemil

Mina käin suviti ujumas oma suvila lähedal pisikesed armsas veekohas, kus reeglina rahvast väga ei käi.
aga viimastel aastatel on selle koha paljud avastanud ja lyyakse kogu elamine sinna pysti ja aeletakse mitu päeva. ok, elage ja suvitage kuidas tahate aga miks mina, kes tahab seal tõesti vaikust nautida, pean taluma võõrkeelset tymmi ja seda laga, mis igal sammul maha jäetakse? See on nii ylirõve lihtsalt ja ajab tuju nii nulli, kui peale pikka tööpäeva korraks tahaks veekogu juures rahu saada. pean õnneks tõdema, et eestlane selline lagastaja ja räuskaja ei ole.

+16
-1
Please wait...

Postitas:
sharon

Minu jaoks on see samamoodi arusaamatu. Viimasel ajal on see kuidagi eriti massiliseks muutunud. Seda mitte ainult rannas, vaid ka kohtades, kus üldiselt inimesed käivad ikkagi loodust ja vaikust (või loodushääli) nautimas). Näiteks jäi silma hiljuti sotsiaalmeediast üks postitus, kus uhkustati sellega et SÕIDETI rabasse päikesetõusu vaatama ning päikesetõusul tehti autouksed-aknad lahti ja ÜLE RABA pandi kaikuma Tõnis Mäe “Koit”, et oleks maagiline hetk. Väga uhked oldi ka.

Kindlasti nautisid seda väga rabamatkajad (nagu mina) ja muu rabaelustik ka. Sest rabasse me ju tulemegi kõik kellegi autokõlareid kuulama…?

RMK platsidel ei käi ma juba ammu, täpsemini pärast seda kui 2 aastat tagasi ühele vaiksele metsaplatsile vene keelt rääkivad noormehed suured kõlarisüsteemid üles panid (autost elekter) ning väga ebameeldivat tehnomuusikat mängima hakkasid; kui palusin teada, mis toimub, ähvardati mind noaga. Lahkusime kiirelt.

Aga just hiljuti olin taas metsas ühel VÄGA vähetuntud matkarajal ja nautisin loodust, kui äkki tulid vastu kaks matkajat. Juba kaugelt oli kuulda, sest neil rippus vööl suur bluetooth kõlar, kust tümm ja kõmakas käis. Keset metsa. Matkarajal.

Ma ei oskagi enam mõelda, kuhu saaks minna, et vaikust ja loodushääli nautida…

+31
0
Please wait...

Postitas:
legeq

Eestlane peab jah olema madalam kui muru, sosistama ja ei tohi kunagi end vabalt tunda ega oma lemmikmuusikat kuulata rannas ega rabas jne.

Teisi häirivalt käituvad meie kultuuris ainult matsid. Rabas või rannas kasuta kõrvaklappe ja kuula palju jaksad.

+20
0
Please wait...

Postitas:
Kati

Pole antud juhul küll rannas, vaid rongis I klassis: Tädi kuulas telefonist oma lemmikmuusikat ja  laulis kaasa. No ühe loo nautis, teise ka. Kui kolmanda alguses volüümi veel juurde pani siis läksin ütlesin, et vabandust, te pole siin üksinda. Ajas silmad suureks: “Ma ei teadnud”. Ma ei hakanud täpsustama mida ta täpsemalt ei teadnud aga vähemasti piisas viisakast ütlemisest. Ma võan I klassi pileti, et saaks sõidu ajal tööd teha ja kohe üldse ei läinud see venekeelne tümakas sellega kokku. Näha oli, et mitmele teisele ka ei sobinud aga eestlaslikult kannatasid kõik. Ma ise ka algul lootsin, et vagunisaatja teeb märkuse või taipab häirija ise järele jätta.

+17
0
Please wait...

Postitas:
Snowblack

Oma muusikaga avaliku ruumi reostamine on samasugune reostamine nagu prahi maha viskamine, suitsetamine ja suvalises kohas kusemine.

+13
0
Please wait...

Postitas:
partisan

minu jaoks tuli üllatusena, et nii paljud veavad randa koeri kaasa, keda siis ujutatakse muu rahva vahel, mitte eemal, kus inimesi ei ole, jumala eest. eile oli nt veemõnusid nautimas Nora nimeline rotisuurune peni ja valge Jerry, kes permanentselt haukus, niiiiii nunnu tupsununnukene lapsukene ikkagi omaniku hääletooni järgi otsustades. kusjuures suurem osa penileotajatest olid veel eestlased ka. mõned päevad tagasi oli elukaid korraga rannas aga vähemalt viis, üks neist võttis veel veepiirile sittuda.

+8
-1
Please wait...

Näitan 11 postitust - vahemik 31 kuni 41 (kokku 41 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kõlariga rannas käimine