Esileht Ilu ja tervis Kolesterool ja pätikohv

Näitan 6 postitust - vahemik 1 kuni 6 (kokku 6 )

Teema: Kolesterool ja pätikohv

Postitas:
Kägu

Mure. Kolesterool kõrge, LDL- ja mitte-HDL-kolesterool ka kõrge. Olen sale 52-aastane naine. Toitun muidu  tervislikult, kuid armastan kohutavalt kanget pätikohvi. No ei saa ilma, eluaeg sellist joonud ja ei ole meeldinud ükski masinakohv. Masinat seetõttu kodus ei ole kunagi olnud.

Palun nõu – kas nt vanaaegne filterkohvimasin teeb vähem kolesterooli sisaldavat kohvi kui pätikas? Kas tasuks osta paberfiltreid kasutav masin, see kohv mulle veel enam-vähem maitseb? Või teine asi, olen nõus jooma ka kanget lahustuvat kohvi – kas selles võiks olla vähem kolesterooli kui pätikas?

Tänan, kui keegi teab vastata.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah paberfiltri kohv on kõige tervislikum.Kõige suurem mürk on presskannu ja pätikohvi.

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mure. Kolesterool kõrge, LDL- ja mitte-HDL-kolesterool ka kõrge. Olen sale 52-aastane naine. Toitun muidu tervislikult, kuid armastan kohutavalt kanget pätikohvi. No ei saa ilma, eluaeg sellist joonud ja ei ole meeldinud ükski masinakohv. Masinat seetõttu kodus ei ole kunagi olnud.

Palun nõu – kas nt vanaaegne filterkohvimasin teeb vähem kolesterooli sisaldavat kohvi kui pätikas? Kas tasuks osta paberfiltreid kasutav masin, see kohv mulle veel enam-vähem maitseb? Või teine asi, olen nõus jooma ka kanget lahustuvat kohvi – kas selles võiks olla vähem kolesterooli kui pätikas?

Tänan, kui keegi teab vastata.

Lahustuv kohv on külmutstud kohv.

Bialettit ei taha proovida?

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Dieediga annab kolesterooli mingil määral kontrollida, aga väga palju see ei mõjuta. Pigem mõjutab kolesterooli taset organismi enda võime seda sünteesida ja metaboliseerida.  Kuidas hea kolesterooli tase on, kas on kaasuvaid haigusi, suitstate?

Üks selline hästi lihtne tabel, mis teemaalgataja vanuses võiks maksimaalne üldkolesterooli näitaja olla https://www.researchgate.net/figure/SCORE-chart-10-year-risk-of-fatal-cardiovascular-disease-in-populations-of-countries-at_fig3_303515610

Aga üldiselt soovitaks kas perearstiga või laboriarstiga konsulteerida, kui näitajad liiga kõrged tunduvad olevat.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kohv ei sisalda üldse kolesterooli. Kui paned kohvi sisse koort/piima/võid, siis sealt tuleb seda kolesterooli.

Kuid kohv võib toimida nii, et see tõstab kolesteroolitaset. Kohv sisaldab bioloogiliselt aktiivseid komponente nagu diterpeen, mis pärsivad keha võimet kolesterooli lagundada.

Pigem tasuks jälgida, kas muud asjad on korras. Suitsetamine, stressitase, kas on piisavalt kehalist koormust ja milline on muu toitumine.

Kohvi tarbimisel on ka positiivseid omadusi, muidugi lisaks sellele, et see on üks asi, mida armastate tarbida. Võib-olla tasuks tarbida koguseliselt päeva peale vähem, aga vähemalt sellisena nagu teile meeldib.

https://www.virtuaalkliinik.ee/uudised/2020/10/29/kuidas-kohvi-joomine-tervist-mojutab

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kiidan eelpoolnimetatud vastused arstina heaks 🙂

Kolesterooli mõttes on filtrikohvi tõesti parim, kuid kui joote nt. 1 tassi pätikohvi päeva, siis ei mõjuta selle asedamine filtrikohviga suurt midagi.

+3
0
Please wait...

Näitan 6 postitust - vahemik 1 kuni 6 (kokku 6 )

Esileht Ilu ja tervis Kolesterool ja pätikohv