Esileht Ilu ja tervis Kolesterooli alandamine

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 45 )

Teema: Kolesterooli alandamine

Postitas:
Kägu

küsimus neile, kes on toitumise muutmisega saanud alla kolesterooli näidud. Olen olnud kimpus kolesterooliga, kui loen siis on erinevaid soovitusi, osa arvavad, et toitumise muutus ei aita, teised jälle vastupidi. Kas keegi on saanud kolesterooli näidu madalamaks muutes toitumisharjumusi ja kaua võttis aega?

täpsustuseks – ei söö rasvast sealiha, toitun enda arust tervilikult, aga kolesterool on ikkagi kõrge. Kui nüüd keegi ütleb, et on abi – see plaanin 3 kuud süüa vaid seda, mis alandab jne – et kas läheb näit vähemaks. näit on 6,7

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Üritasin mitu aastat ja ei aidanud toitumine. Tablettidest oli alles kasu

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kurja juur on ole sealiha vaid hoopis rasvased piimatooted.Nagu näiteks täispiim,või, keefir, määrdejuust, rammusad kohupiimad. Sa võid piimatooteid süüa kuid ainult kõige lahjemaid.Minul selline dieet aitas ja kolesterool läks alla.Juurde võtsin veel Redasini.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kaua sa seda Redasini võtsid või võtad pidevalt?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kaua sa seda Redasini võtsid või võtad pidevalt?

Redasini võtan igapäevaselt.See peaks olema ohutu taimne ravim.(punane riis) Minul võis probleemi allikas olla määrdejuust.Seda ma sõin peaaegu 1 paki päevas.Sisuliselt sõin paki võid päevas.Või ja määrdejuustu rasvasus on peaaegu sama 50% Sa peaksid enda toidulaua kriitilise pilguga üle vaatama.Ehk siis kolesterooli tõstjad võivad olla täiesti ootamatud toiduained.

KOLESTEROOLIRIKASTE TOIDUAINETE NÄITEID :

Nutridata andmebaasi alusel5
Toiduaine Kolesterooli mg/100 g
Munapulber 1440
Munakollane 1260
Pardimuna, toores 680
Must ja punane kalamari 588
Broilerimaks, toores 492
Neer, toores 405
Vutimuna, toores 385
Muna, toores 360
Vasika, sea- ja veisemaks, toores 253-300
Või, soolata, rasva 80% 202
Maksapasteet 7%R 176
Broilerisüda, toores 170
Krevetid, külmutatud 163
Angerjas, suitsutatud 140
Kalkuni poolkoib, nahata, küpsetatud 110
Kanakints, nahaga, toores 100
Sealiha, kaelakarbonaad, grillitud 98
Veiseliha, rind, toores 74
Põdraliha 64

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ei saanud toitumise muutmisega korda. Mul polnud suurt midagi muuta ka. Redasini võtsin kaks aastat ja ei midagi. Alles statiinide võtmine aitas.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuidas HDL ja LDL suhe oli?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Näiteks ka presskannu kohvi tõstab kolesterooli lakke.On teisigi toitaineid mis võivad olla hullemad kolesterooli tõstjad.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Redasin on vist käsimüügis? Mulle kirjutati ikka retseptiravim.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See peaks olema ohutu taimne ravim.(punane riis)

Punane riis on saadud valge riisi fermenteerimsiel. Tema kolesterooli-alandav toimeaine on monakoliin K, mis on oma ehituselt sama molekul kui lovastatiin, mis omakorda on esimene ja nö. kõige nõrgem statiin. Seega on punase riisi preparaadid tegelikult võrdsed statiiniga, lihtsalt toime on kordi nõrgem ja hind kordi kõrgem. Alates 2022. aastast ei tohi Euroopa Liidus olla toidulisandites monakoliin K sisaldus üle 3 mg.

Kui efektiivne punane riis on? Kirjandus ütleb, et 10-20mg (!) lovastatiini võiks LDL-kolesterooli (me ei räägi üldkolesteroolist, sest kardiovaskulaarhaiguste seisukohalt on oluline LDL-kolesterool) taset alandada 20-30%. Näiliselt tervetel kuid juba mingisuguse kardiovaskulaarse riskiga inimestel võiks LDL-kolesterool olla alla 2,6 mmol/l, mida mina isiklikult oln väga-väga harva ilma statiinravita näinud.

Arst.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

See peaks olema ohutu taimne ravim.(punane riis)

Punane riis on saadud valge riisi fermenteerimsiel. Tema kolesterooli-alandav toimeaine on monakoliin K, mis on oma ehituselt sama molekul kui lovastatiin, mis omakorda on esimene ja nö. kõige nõrgem statiin. Seega on punase riisi preparaadid tegelikult võrdsed statiiniga, lihtsalt toime on kordi nõrgem ja hind kordi kõrgem. Alates 2022. aastast ei tohi Euroopa Liidus olla toidulisandites monakoliin K sisaldus üle 3 mg.

Kui efektiivne punane riis on? Kirjandus ütleb, et 10-20mg (!) lovastatiini võiks LDL-kolesterooli (me ei räägi üldkolesteroolist, sest kardiovaskulaarhaiguste seisukohalt on oluline LDL-kolesterool) taset alandada 20-30%. Näiliselt tervetel kuid juba mingisuguse kardiovaskulaarse riskiga inimestel võiks LDL-kolesterool olla alla 2,6 mmol/l, mida mina isiklikult oln väga-väga harva ilma statiinravita näinud.

Arst.

Keemilist statiini võib võtta sisuliselt nii palju kui vaja, kuid looduslikku statiini ainult 3 mg.Kus on loogika? Miks järksu looduslik statiin monakoliin K mürgine on?

+5
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

briti arst, kes teeb dok filme tervise edendamisest, mainis, et statiinide tarvitamisest pole pääsu ja see viga, mis hiilib ligi aastatega, seda kahe kuuga välja ei ravi.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Langetasin kaalu 20kg + regulaarne sport. Toitu ei valinud spetsiaalselt kolesterooli alandavat. Kolesterooli näit ei langenud ka kuhugi. Aga põhjus pärilik, pool suguvõsa sööb tablette.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

küsimus neile, kes on toitumise muutmisega saanud alla kolesterooli näidud. Olen olnud kimpus kolesterooliga, kui loen siis on erinevaid soovitusi, osa arvavad, et toitumise muutus ei aita, teised jälle vastupidi. Kas keegi on saanud kolesterooli näidu madalamaks muutes toitumisharjumusi ja kaua võttis aega?

täpsustuseks – ei söö rasvast sealiha, toitun enda arust tervilikult, aga kolesterool on ikkagi kõrge. Kui nüüd keegi ütleb, et on abi – see plaanin 3 kuud süüa vaid seda, mis alandab jne – et kas läheb näit vähemaks. näit on 6,7

No esiteks vaata hea ja halva vahekorda. Mu abikaasal oli juba päris noorena täitsa SOS seis, pandi rohud peale. Kuna neil ikka tõsised kõrvaltoimed, siis proovis elustiiliga – trenni ja dieediga sai numbrid normaasleks, pole vajadust rohtude järele olnud 20 aastat.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Langetasin kaalu 20kg + regulaarne sport. Toitu ei valinud spetsiaalselt kolesterooli alandavat. Kolesterooli näit ei langenud ka kuhugi. Aga põhjus pärilik, pool suguvõsa sööb tablette.

Mul sama ja seepärast lõpuks olingi nõus tablettidega

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Keemilist statiini võib võtta sisuliselt nii palju kui vaja, kuid looduslikku statiini ainult 3 mg.Kus on loogika? Miks järksu looduslik statiin monakoliin K mürgine on?

Ta ei ole mürgine. Kuna tema molekul on täpselt sama ehitusega kui statiin (võiks küsida sel juhul – kumb on looduslikum?), siis on tal ka samad kõrvaltoimed kui statiinil. Toidulisandeid aga võivad inimesed sisse ahmida teadupärast omal käel ja seetõttu ei saa (pere)arst kontrollida, kuidas need tervisel mõjuvad, kui inimene sellest ei räägi ja arst ei tea, kas ja mida inimene tarvitab.

Üldiselt on statiinidel ikkagi vähe kõrvaltoimeid. Väga harvadel juhtudel on tegu raskete kõrvaltoimetega, aga need mööduvad üldiselt, kui statiini tarvitamine lõpetada. Mõnel juhul piisab doosi alandamisest või toimeaine vahetamisest.

Arst

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Millised on statiini tõsised kõrvaltoimed? Üleval teemas mainiti seda.Ma loeks huviga.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

https://www.virtuaalkliinik.ee/uudised/2015/12/29/kahjulik-kolesterool-voib-olla-sajandi-suurim-pettus

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Üritasin mitu aastat ja ei aidanud toitumine. Tablettidest oli alles kasu

Tüüpiline- terveks saadakse ikka süües ja tablettide abil 🙂

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

https://www.virtuaalkliinik.ee/uudised/2015/12/29/kahjulik-kolesterool-voib-olla-sajandi-suurim-pettus

Arvab inimene, kes on ise südameoperatsiooni läbi teinud… Oleks omal ajal teadnud, et ta nii ära keerab, oleks võinud talle operatsiooni tegemata jätta.

Ega ta seda ise välja ei mõelnud. Sel ajal millegipärast leviski maailmas selline väärarusaam. Arvamus, mille tõttu on surnud ja invaliidistunud ilmselt sadu inimesi ainuüksi Eestis. Arvamus, mis oma olemuselt on sarnane vaktsineerimise ja autismi seostamisele, mis on väga kindlalt tõestatud vale. Üks vale, mida inimesed nii kergesti usuvad.  Samas uuringuid, kus on osalenud sadu tuhandeid, võibolla siegi miljoneid inimesi, ei usuta 🙁

Seal samas lingil viidatud artikli all on viide Eesti Kardioloogide Seltsi pretsedenditule avaldusele – kunagi varem ega hiljem ei ole kardioloogid niimoodi Eestis avalikult erialaseltsi tasemel oma arvamust avaldanud.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Just tahtsin punase riisi kohta öelda sama, mis siinne arst- see on sama statiini toimeaine ja ka kõrvaltoimed on samad (maksanäitajad nt võivad halvaks minna, mul läksid). Tarvitasin mitu aastat seda punast riisi, aitas grammikese küll, aga mitte ligilähedaseltki statiinidega, mis ikka peale pandi lõpuks. Omega õlid hoidsid halva kolesterooli mul siiski madala, seepärast arst lasi proovida kaua, kas sport, toitumine ja pun.riis aitavad. Ei aidanud. Ka perekondlikult kõik tarvitavad statiine.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Redasiniga on selline asi et igal pool müügil olev Redasin Forte on väga lahja. Seda tuleks võtta ikka 2 tabletti päevas.Aasta tagasi oli müügil Redsin Strong. Seda võis võtta 1 tableti päevas ja minul tõi see kolesterooli täiesti alla. Samas Redasin Forte 1 tablett päevas minul kolesterooli alla ei toonud. Nii et selle Redasiniga võib selline lugu olla et paljud võtavad seda liiga väikese annuse lihtsalt.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Naistel on üks põhjus, miks kolesteroolitase võib tõusta, veel — see on üleminekuiga, sest östrogeene toodetakse just nimelt kolesteroolist. “Kuna üleminekueas langeb östrogeenide tootmine, sest suguhormoone pole enam nii palju vaja, jääb vaba kolesterooli rohkem verre ringlema ning see hakkab ladestuma veresoonte seintele,”

https://tervise.geenius.ee/blogi/benu-terviseblogi/mis-pohjustab-halba-kolesterooli/

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Millised on statiini tõsised kõrvaltoimed? Üleval teemas mainiti seda.Ma loeks huviga.

Kas just tõsine, aga mul oli tunne, et hakkan ära lagunema. Vigastasin end pidevalt igapäevategevuste juures – astun hommikul voodist välja, väänan jala ära, mitu päeva lonkamist. Viskan lendavat taldrikut – käsi paar nädalat valus ja kasutu. jne jne. Võtsin perearstikeskusega ühendust, küsisin, et ehk teeks need maksaanalüüsid või midagi, aga kui kuuldi, et olen ainult kaks kuud ravimit võtnud, siis öeldi, et enne 6 kuud midagi ei ole mõtet kontrollida. Paar nädalat veel pidasin kuidagi vastu, siis jätsingi ära – alles fertiilses eas inimene väikeste lastega, ühtki muud riskitegurit ei ole. See, kui ma ennast üldse liigutada ei saa, ei tundunud ka südame tervisele just kuigi kasulik.
Samas ma ei tea, kas need maksaanalüüsid ka midagi oleks näidanud, sest mulle tundus, et probleem pigem liigeste juures, mitte lihastega. Nõrgaks hakkasin ka jääma, aga see võis olla ka sellest, et ei saanud ju normaalselt trenni teha ja ennast liigutada.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Statiinid tekitavadki liigestega probleeme, lugege vanast Delfi Naisekast.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Redasiniga on selline asi et igal pool müügil olev Redasin Forte on väga lahja. Seda tuleks võtta ikka 2 tabletti päevas.Aasta tagasi oli müügil Redsin Strong. Seda võis võtta 1 tableti päevas ja minul tõi see kolesterooli täiesti alla. Samas Redasin Forte 1 tablett päevas minul kolesterooli alla ei toonud. Nii et selle Redasiniga võib selline lugu olla et paljud võtavad seda liiga väikese annuse lihtsalt.

Aga miks peaks seda 40.- /purk maksvat lahjat toidulisandit, mille toimeaine on täpselt sama kui odavatel kolesteroolialandajatel, lahmima mitmete kapslite viisi sisse? Lihtsalt sellepärast, et see on vabamüügis, 10 korda kallim ja, erinevatelt ravimitest, kontrollimata? Nagu öeldud, maksanäitajatele mõjuvad nad ühtemoodi, kuigi organism vast harjub pikapeale.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Milline Omega õli hea on?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Milline Omega õli hea on?

Aterosan

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Milline Omega õli hea on? Aterosan

ei leia kohta kust seda osta saaks, väidetakse, et otsas

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Toon enda näite. Andsin eelmise aasta augustis kolesterooliproovi. Näit 6,7, sealhulgas LDL 4,2. Ei ole ülekaaluline (vanus 45, 58 kg ja 169 cm). Liha ülearu ei õgi, kuid piimatooteid armastan küll (samas kindlasti mitte karp toorjuustu päevas). Liha tarbimise osas ma seejärel suuri muutusi ei teinud (lihatoitudest peamiselt sõin kana), küll aga piimatoodetes. Vähendasin koorekastmeid, võid, loobusin umbes pooltest magustoitudest ning ehk ka mitte niipalju kodujuustu. Vähendasin ka siit-sealt suvaliselt ostetavaid saiakesi ja küpsiseid. Ma ei tarbinud neid küll ülearu palju, kuid mõned korrad kuus sai mõni pirukas ikka ostetud.

Täna tegin uue vereproovi ja hurraa, mu kolesterooli üldnäit on 5,1 (ehk kukkunud 1,6 ühikut) ning LDL 3,1 (kukkunud 1,1 ühikut). Tulemused on õige pisut üle normi, kuid minu jaoks on oluline, et nad langesid ja mitte ei tõusnud. Jätkan sarnase söömisega ning looodan, et need näidud enam ei tõuse.

+6
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 45 )

Esileht Ilu ja tervis Kolesterooli alandamine