Esileht Lapse ootamine Kolmas laps – kuidas elu muutub?

Näitan 9 postitust - vahemik 1 kuni 9 (kokku 9 )

Teema: Kolmas laps – kuidas elu muutub?

Postitas:
Kägu

Ootame perre kolmandat last, ees kasvamas 3a ja 6a. Olen kuulnud paljudelt, et suurt vahet ei ole, kui lapsi juba mitu. Ja meil on ta nii oodatud 🙂
Samas praktiline pool – peame ilmselt auto välja vahetama, reisimine läheb keerulisemaks, lapsehoidja leidmine ilmselt ka raskem ja kuidas nende kolme marakrati kõrvalt oma aega leida?
Jagage oma kogemusi 🙂

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil perre sündimas ka 3-s laps ees 12a ja 9a tüdrukud ootamas,nüüd tulemas poiss ei tea veel mida oodata kõik tundub uus ja põnev hetkel😃
Elukorralduselt autot välja vahetama ei pea kuna suuremad lapsed istuvad ilma turva toolideta ja häll mahub ilust ka veel tagumisele istmele. Remonti tuleb vaid tegema hakata ja üks tuba välja ehitada,et suurem plika saaks eraldi toa 😃

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil ka kolmas laps tulemas, aga mul sai kõik läbi mõeldud juba enne lapse planeerimist. Enam mingeid hirme ei ole. Mul esimesed lapsed juba suuremad ka, pigem on neist vast abi, ma loodan 🙂 Esialgu autot välja vahetada ei plaani, kõige suuremal lapsel enam turvatooli ei ole, loodan, et mahume kõik 5-kesi 5-kohalisse autosse ära. Remonti on küll vaja teha, praegu meil ainult 2 lastetuba, 1 on vaja juurde tekitada, et igal ikka oma oleks.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil ka kohekohe tulemas kolmas. Kodus 13a ja 2a. Ühe 5-kohalise maasturi vahetasime mb bussi vastu, teise(suurema) 5-kohalise maasturi jätsime alles.
Hetkel elame 3-toalises korteris, lõpetasime just kap.remondi(tegime siin garderoobi lahendusi jne), et mahuksime kõik ilusti ära kevadeni(maja peaks valmima aprill-mai). Maja tuleb 3 magamistoaga, väiksemad hakkavad tuba jagama(kõik lapsed poisid). Iseenesest on nende tuba 17m2, et kui tulevikus asi hapuks läheb, saab toa kaheks vajadusel teha. Iseenesest peaks suurem ka 10a jooksul ehk välja kolima 😃
Suurimad hirmud – pigem see 2a poiss, see on väga raske laps ja see kolmas rasedus on täiesti jube ja paras piin olnud.
Aga suurem poiss on väga tubli ja hea suur vend, temast on nii palju abi ja ta jumaladab oma väikevenda
Aga no elame näeme 🙂

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil tulemas ka kolmas, kodus samuti 6- ja 3-aastane. Läbi mõeldud pole midagi, lihtsalt tuli otsus, et kuna nooremaks enam ei jää ja väiksemale lapsele ka liiga suurt vanusevahet suurematega ei taha, see lihtsalt ära teha. Olemasolevad lapsed on toredad ja tublid, samuti pole beebiiga olnud liiga hull, mistõttu ei oska miskit karta. Samas väike hirm ikkagi on, et äkki lööb kogu elu segi vmt. Iseendale aja leidmisega oleme üsna isekad olnud, kasutanud senini nii vanavanemaid kui lapsehoidjat, käinud nii kinos kui kahekesi reisimas, aga see osa tundub kõige ärevusttekitavam küll. Et kui kahte saab veel kuhugi sokutada, siis kolm tundub juba nii suur lastekari, et ei julge küsidagi 😀

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ootan kolmandat, suuremad lapsed on 6 ja 9. Meil enamsti nii, et üks laps käib ühe ja teine laps teise vanaema juures, kui meil vaja oma aega. Kui lapsed olid pisemad, siis oli ikka elu raskem, nüüd on nagu lill. Beebiga tuleb kindlasti kohtustusi juurde, aga juba tean, et kõik see möödub nii kiiresti, lapsed kasvavad ruttu. Seetõttu pean oluliseks, et meil mehega oleks närvid terved ja oleksime rõõmsad, armastavad lapsevanemad. Ma ise olen varasemalt stressanud ruumipuuduse ja remondi pärast, aga olen õppinud, et laste jaoks on olulisem hoopis muu. Eriti pisikeste jaoks pole olulised uhked brändid ja kallid reisid. Püüan panustada raha heasse lapsehoidjasse ja sellesse, et mehega oleks hea suhe ja ise oleksime head lapsevanemad. Lapsehoiu ja reisimise osas läheb ju ka iga aasta aina kergemaks. Mida suuremad lapsed, seda iseseisvamad. Hea, et tänapäeval on odavlennud ja airbnb – suure perega ei ole reisimine üldse raske, kui ise korraldada ja planeerida.
Suurem auto on meil juba varasemast olemas, vanust juba on ja tahaks uuemat, aga jällegi, peaasi, et saame perega oma sõidud ära teha ja koos on tore. Meil 7-kohaline, millel osa istmeid välja võetud, et mahuks kogu laste tavaar sisse – väga mugav!
Oleme kogunud, et uus eluase osta, praegu on pakkumisi palju, vaatame rahulikult, beebi esialgu palju ruumi ei võta. Aasta jooksul loodame kolida.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Suuremate ja kolmanda lapse vahe 10a. Väiksem 2,5. Kogemus siis selline. Auto tuli välja vahetada kui kasutusele tuli turvatool. Enne oli kaks universaali nüüd üks universaal ja teine 7-kohaline mahtuniversaal. Suuremate ja väiksema lapse toad on üksteisest kaugemal, sest imiku öine nutt segab koolilapsi. Suurematel oli kohati raske keskenduda kui pisem nuttis. Läksin siis võimalusel jalutama vms. Suuremad said oma toale luku, et ka neil oleks privaatsus ja väiksem ei saaks rüüstamas käia.
Positiivse külje pealt nii palju, et suuremad on abiks ja väiksem naudib nende seltskonda. Samuti näen, et suurematele meeldib, et ema on kodus. Enne käisin täiskohaga tööl, siis 1,5a olin kodune ja nüüd 0,5 kohaga tööl. Rahaliselt minu.meelest see 3-lapselise pere toetus katab palju kulusid ja mina saangi lubada 0,5 kohags töötamist.
Ahjaa, pereüritused on küll palju kallimad ja lastega kuhugi minek on kuidagi raskem ja väsitavam, aga ei midagi.hullu.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil tuleb nii, et 5 aasta sees kolm last 😀 Vanim laps on noorima sünni hetkeks siis 5a, keskmine 2a.
Erilisi muresid sellega ei ole, elamine on piisavalt suur, kaks last on samast soost ja hakkavad tuba jagama (ma ei leia, et kõigil peab raudselt oma tuba olema, 100 m2 elamine on piisavalt suur juba ise). Endal ja mehel on taganõutud haridus, töökohad olemas ja piisavalt sääste varutud.
Hetkel autot ei oma, aga kui peaks vaja minema hakkama, eks ostame siis 7-kohalise. Ilmselt on lapsehoidja leidmine keerulisem kui vaid ühele lapsele, aga ei midagi ületamatut. Eks näis, mis saama hakkab 🙂

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Elu muutub nii, et tegemist on palju. Kui väiksem on beebi, siis võib-olla polegi nii hull. Tema teeb ema küljes kõik asjad kaasa. Raskem on siis, kui ka viimasel tekib asjadest oma nägemus.
See ütlus, et vahet pole, kui palju lapsi on, minu arvates ei kehti. Igaüks neist tahab vastavalt vanusele tähelepanu, sh individuaalset.
Raske on ka siis, kui nad kõik talvel ristipidi viirustes on.
Seega, töine on see elu. Vahva muidugi ka, aga tegemist jätkub.
Lapsehoidja leidmine kusjuures ei ole raskem, sest vanem laps on juba piisavalt suur ja iseseisev, keda ei pea nii kullipilgul passima.
Alguses mõtlesime bussi ostmise peale, aga ikkagi jäi ära. On seitmekohaline džiip, millest reaalselt kasutame ikkagi viit kohta. Mahume ära.

0
0
Please wait...

Näitan 9 postitust - vahemik 1 kuni 9 (kokku 9 )

Esileht Lapse ootamine Kolmas laps – kuidas elu muutub?