Koha peal ma eile ei käinud, aga vaatasin hiljem Postimehest järgi ja mida ma kuulsin! Mul on küll kannatust palju, aga midagi nii piinlikku pole ma ammu kuulnud. Kõlvarti kõnet oli valus kuulata. Esiteks polnud tal absoluutselt mitte midagi tarka öelda, aga mis veel hullem, ta oli nii purupurjus, et tal ei tulnud ükski sõna suust välja. Alguses keeras üldse seljaga publiku poole, ei suutnud orienteeruda, kus ja miks ta on. Kui olla nii täis nagu tarakan, ei oleks küll vaja ronida avalikku kohta pereüritusele sõna võtma!
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Kõlvarti kõne eilsel Võimlemispeol – häbiväärne!
Teema: Kõlvarti kõne eilsel Võimlemispeol – häbiväärne!
Selgelt oli ju tegu mingi tehnilise probleemiga, kas kõnelejal mikrofon kajas või segas midagi muul moel. Järgmine kõneleja ju oli samamoodi hädas. Miks sa laimad inimesi? Mis täis nagu tarakan?

ma ei tea, kas oli purjus või mis oli, aga see sõnavõtt oli väga väga väga jube küll ja see lõpu ura

täis või mitte, aga päris adekvaatne küll ei olnud … nagu oleks hoobilt pool oma suhteliselt korralikust eesti keele oskusest ära unustanud (ning see ei ole tehniline probleem!) … ja no see urraa seal lõpus oli ikka jubedus kuubis – kõlas täpselt nagu Putini suust 🙂

Kõlvartil käib see eesti keel kuidagi hooti- vahel on intevjuud väga ilusas eesti keeles ja aktsent vähemärgatav, vahepeal ei saa selget sõna suust…

täis või mitte, aga päris adekvaatne küll ei olnud … nagu oleks hoobilt pool oma suhteliselt korralikust eesti keele oskusest ära unustanud (ning see ei ole tehniline probleem!) … ja no see urraa seal lõpus oli ikka jubedus kuubis – kõlas täpselt nagu Putini suust
Ura oli küll jube, aga kui keel pole su emakeel, siis tulebki rääkimine halvasti välja, kui sind segatakse. Oled sa kunagi pinisevasse või kaja tekitavasse mikrofoni rääkima pidanud? Või nii, et sa enda häält ei kuule? Su aju tegeleb probleemiga, et kuidas üldse kõne peetud saada, keeleoskus loomulikult kannatab selle all.

täis või mitte, aga päris adekvaatne küll ei olnud … nagu oleks hoobilt pool oma suhteliselt korralikust eesti keele oskusest ära unustanud (ning see ei ole tehniline probleem!) … ja no see urraa seal lõpus oli ikka jubedus kuubis – kõlas täpselt nagu Putini suust
Ura oli küll jube, aga kui keel pole su emakeel, siis tulebki rääkimine halvasti välja, kui sind segatakse. Oled sa kunagi pinisevasse või kaja tekitavasse mikrofoni rääkima pidanud? Või nii, et sa enda häält ei kuule? Su aju tegeleb probleemiga, et kuidas üldse kõne peetud saada, keeleoskus loomulikult kannatab selle all.
Ta on üle neljakümne aasta siin elanud…

Kõlvart pole mingi papist poiss, kelle saab streikiva mikrofoniga endast välja viia …

Kõlvart pole mingi papist poiss, kelle saab streikiva mikrofoniga endast välja viia …
Aga näe, sai ju. Või sinu arust on “täis-kui-tarakan” tõenäolisem selgitus? Mees, kes üritab erakonna juhiks saada, ei lubaks endale seda.

täis või mitte, aga päris adekvaatne küll ei olnud … nagu oleks hoobilt pool oma suhteliselt korralikust eesti keele oskusest ära unustanud (ning see ei ole tehniline probleem!) … ja no see urraa seal lõpus oli ikka jubedus kuubis – kõlas täpselt nagu Putini suust 🙂
Isa peaks eestlane olema.

Kohutav kõne! Oleks justkui kuulanud omaaegset Karl Vaino esinemist.

Kas me sellist Eestit tahtsimegi?! Ja ikka ootame seda õiget Eestit, millal see kord tuleb?

Pange link, kust kuulata.
https://sport.postimees.ee/7788220/jarelvaadatav-xxiii-tallinna-voimlemispidu-ohus-on-liikumist

Aga kuidas siis kohe pärast Kõlvartit sama mikrofoniga esinenud Anneli Oti kône oli ilus kuulata?

Aga kuidas siis kohe pärast Kõlvartit sama mikrofoniga esinenud Anneli Oti kône oli ilus kuulata?
Ei olnud ju. Ka venitas ja hakkis kõnet. Erinevus selles, et üks rääkis emakeeles ja teine mitte, ühel oli üllatusmoment ja teisel mitte.

Ei olnud ju. Ka venitas ja hakkis kõnet. Erinevus selles, et üks rääkis emakeeles ja teine mitte, ühel oli üllatusmoment ja teisel mitte.
No oli ju nagu öö ja päev.
Purjus v insult?

olin ise platsi peal, no ei saanud ilma lobisemata rivis seista ja pilkudemängu eirata, vaatasin selle kõne täna hommikul veel üle, samm oli küll sirge, arvan, et tehniline probleem oli kindlasti, sest järgmine kõne oli ka imelik, aga mitte nii väga

Oli ikka jube kokutamine küll, õnneks “ura” oli välja lõigatud, see video on lühiülevaade (enne pandud link ei töötanud mitu päeva, nüüd on tööle saadud. Kas selles postimehe lingi ülekandest on Kõlvart välja lõigatud? Või mitmendal minutil see selles ülekandes on?) Esimesed kõnelejad ja järgmine mikrofonihoidja sai küll oma jutu kenamini ära räägitud ilma igasuguste “tehniliste viperdusteta”… Kas tehniline viperus põhjustab sellist aktsenti, et on raske kõnest aru saada?
https://www.youtube.com/watch?v=heNXo2qoDEI

Oli ikka jube kokutamine küll, õnneks “ura” oli välja lõigatud, see video on lühiülevaade (enne pandud link ei tööta ammu). Ja see, mis mikrofonis kajas, oli tuul mereäärsel staadionil, vaevalt, et see Kõlvarti kogelema võtab. Järgmine mikrofonihoidja sai küll oma jutu kenamini ära räägitud…
Appi, sellist Kõlvartit ma pole küll enne kuulnud, nii kange aktsendiga..

Saatsin selle pika versiooni eile edasi ühele tuttavale, kes Kõlvartiga praktiliselt igapäevaselt kokku puutub ja sain sellise vastuse – “Õudne… kas see oli ikka öige Miša?” 🙂

No ikka täiega venelane. Nii kange aktsent on ainult inimestel kes igapäevaselt võõrkeelt räägivad.
Piinlik, piinlik kuulata. Õnneks järgmine rääkija kõneles noortele positiivselt.

Selgelt oli ju tegu mingi tehnilise probleemiga, kas kõnelejal mikrofon kajas või segas midagi muul moel. Järgmine kõneleja ju oli samamoodi hädas. Miks sa laimad inimesi? Mis täis nagu tarakan?
Väga selgelt polnud tegu tehnilise probleemiga. Järgmine kõneleja rääkis täiesti normaalselt.

Kohutava aktsendiga puterdamine ja ura-hüüe oli tehniline probleem või?

Väga selgelt polnud tegu tehnilise probleemiga. Järgmine kõneleja rääkis täiesti normaalselt.
Järgmine kõneleja rääkis normaalsemalt, aga hakkis ka tema kõne. Kuula uuesti. Aga mina ei viitsi küll teiega vaielda. Uskuge pealegi siis pigem seda umbjoobe varianti, kui see loogilisem tundub. Mulle ei tundu 🙂

Kas Kõlvart on nüüdseks Postimehe “otseülekande” lindistusest ära kaotatud või miks ma teda ei näe? 😀 Süvariik uuristas Kõlvarti välja. Sel esinejal, kes kena avakõne pidas (kes tegelikult oli Kõlvarti järel kõnepidaja!) ei paistnud küll ühtegi “tehnilist probleemi” olevat (ainult kogeles ise natukene kõnet pidades ja oli vist ka liigutatud, tema enda hääl värises). Youtube lingil on Kõlvarti stiilinäide alles, ka seal pole mikrofonis asi.
Mis sul on, km70, et sa üritad musta valgeks rääkida kõigest hingest, mul on kama umbjoobe kahtlusest, aga et inimene nii jubedalt putedades ei suuda selget sõna suust saada, SEE nüüd küll mikrofoni viga polnud!

Vot seda tahaks tõesti teada, et kelle initsiatiivil see Kõlvarti “etteaste” algsest lindistusest eemaldati … no on meil selline linnapea, siis on – milleks pead liiva alla peita?!?

Mis sul on, km70, et sa üritad musta valgeks rääkida kõigest hingest, mul on kama umbjoobe kahtlusest, aga et inimene nii jubedalt putedades ei suuda selget sõna suust saada, SEE nüüd küll mikrofoni viga polnud!
Mul ei ole kama, kui tehakse teema, kus sõnaselgelt kedagi umbjoobes olemises süüdistatakse, kes seda kindlasti kohe ei olnud. On see Kõlvart või kes iganes, aga selline süüdistamine on väga nõme.
Ausalt öeldes on veider, kuigi ootuspärane, et osa seltskonnast eitab nii ilmselget – et ka järgmise kõneleja ning isegi sissejuhatavate sõnade ütleja tekst oli moonutatud ning hakkis. Erinevus Kõlvartiga seisnes selles, et Kõlvarti tekst oli pikem ning tema emakeel ei ole eesti keel, mistõttu aktsent võimendus, samuti oli tema jaoks ehmatus, et mikrofon mingit jama teeb. Kõne alguses ta ju andis kellelegi puldis korduvalt märku, osutas mikrofonile ja tõstis käe, aga pidi edasi rääkima, kas te tõesti ei märka asju? Järgmine kõneleja oli probleemideks juba ette valmistunud ning ütles kõigest paar lauset, kuid nendegi jooksul oli mitu sõna imeliku kõlaga (mingi “täna” jäi kõrva ja “kõik tantsijad” või midagi sellist).
Ura-st ärme muidugi räägi, see oli väga halb valik.
Aga nagu öeldud – eks igaühele oma. Minu jaoks on tehniline probleem igal juhul palju tõenäolisem võimalus kui umbjoove või meeltesegadus või ufode poolt Kõlvarti ära vahetamine.

“Eesti Spordiselts Kalev vabandab Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti, pealtvaatajate ja osalejate ees. Võimlemispeo avamisel oli linnapea kõne heli ebakvaliteetne ja moonutatud helitehnika vea tõttu (Event Center). Püüame anda endast parima, et edaspidi selline olukord ei korduks.”

Ausalt öeldes on veider, kuigi ootuspärane, et osa seltskonnast eitab nii ilmselget – et ka järgmise kõneleja ning isegi sissejuhatavate sõnade ütleja tekst oli moonutatud ning hakkis. Erinevus Kõlvartiga seisnes selles, et Kõlvarti tekst oli pikem ning tema emakeel ei ole eesti keel, mistõttu aktsent võimendus, samuti oli tema jaoks ehmatus, et mikrofon mingit jama teeb. Kõne alguses ta ju andis kellelegi puldis korduvalt märku, osutas mikrofonile ja tõstis käe, aga pidi edasi rääkima, kas te tõesti ei märka asju?
Märkaks heameelega ja vaataks üle, aga seda pole kusagilt võimalik enam kontrollida, mida räägid, lindistus koos Kõlvartiga on vahepealt kustutatud. Aga endiselt ei taju ma ei õhtujuhi sissejuhatuses ega Oti kõnes mingeid erilisi tehnilisi probleeme, mis kohutava aktsendiga puterdamist seletaks, niiet isegi “võimlemispidu” ei suuda välja öelda.

Eesti Redditis keegi seletab, et seal, kus ta seisab keset staadionit, kuulis ta ilmselt kõlaritest neljakordset kaja oma jutust ja see oli kõvemini kui ise rääkis. Sihuke asi võib peast lolliks lüüa küll. Redditis on video üleval, teema pealkiri on umbes, et tundub nagu linnapea hakkaks laste ees insulti saama. Ma väga palju vaadata ei suutnud, aga pakun, et see alguse “tjeere sjõõbra!” on juba uus meem.

Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Kõlvarti kõne eilsel Võimlemispeol – häbiväärne!