Ma teen vastupidi – lõikan tomatid hästi-hästi väikesteks tükkideks ja maitsestan nendega hapukoort.
Ma teen samamoodi tar-tar kastet. Ainult, et tomati asemel on marineeritud kurk. See on meil grillkana ja ahjukala kõrvale alati kindel kaste.
Ma teen vastupidi – lõikan tomatid hästi-hästi väikesteks tükkideks ja maitsestan nendega hapukoort.
Ma teen samamoodi tar-tar kastet. Ainult, et tomati asemel on marineeritud kurk. See on meil grillkana ja ahjukala kõrvale alati kindel kaste.
Teema oli köögiviljasalatitest. Mitte hapukooresalatitest.
Ehk mida sina siin teemas teed?
Et siis kastmega (ka kapukoorekaste on kaste) köögiviljasalatid ei ole enam köögiviljasalatid?
Teema oli köögiviljasalatitest. Mitte hapukooresalatitest.
Ehk mida sina siin teemas teed?
Et siis kastmega (ka kapukoorekaste on kaste) köögiviljasalatid ei ole enam köögiviljasalatid?
A mine katsu oma hapukoort mujal maailmas köögiviljasalati pähe maha müüa.
A mine katsu oma hapukoort mujal maailmas köögiviljasalati pähe maha müüa.
Kas sa siiski saad selgitada, miks hapukoort ja majoneesi ei tohi süüa?
Kohe-kohe on see teema siin muutumas tavaliseks paksu-teemaks 🙂
Mulle endale hapukoor kohe mitte üldse ei maitse ja kui vähegi võimalik, ma seda ei söö. Kuid suur osa Eesti inimestest on hapukooreusku. Ning seda ka mujal Ida-Euroopas.
Mulle endale meeldivad hoopiski soojad köögiviljasalatid-lisandid. Näiteks tomat ja porgand on ka organismile hoopis paremini omastatavad töödeldud kujul.
Lehtsalatile meeldib lisada värsket koriandrit
A mine katsu oma hapukoort mujal maailmas köögiviljasalati pähe maha müüa.
Mis see muu maailm siia puutub? Kui eestlasele maitseb hapukoor, siis ta ei tohiks seda süüa, sest mujal maailmas seda ei sööda?
Kas sa teed kõiki asju nii, nagu mujal maailmas tehakse, mitte nii, nagu sa ise eelistaksid teha?
A mine katsu oma hapukoort mujal maailmas köögiviljasalati pähe maha müüa.
Mis see muu maailm siia puutub? Kui eestlasele maitseb hapukoor, siis ta ei tohiks seda süüa, sest mujal maailmas seda ei sööda?
Kas sa teed kõiki asju nii, nagu mujal maailmas tehakse, mitte nii, nagu sa ise eelistaksid teha?
Köögiviljasalat.
Aga siin üks räägib, kuidas ta avastas tar-tar kastme ja lisab hapukoorele hapukurgitükke. Milline revolutsiooniline avastus.
Milline revolutsiooniline avastus.
Siin teemas pole ühtki revolutsioonilist avastust, inimesed kirjutavad salatitest ja kastmetest, mis neile maitsevad ja mida nad on harjunud tegema.
Neid salateid on juba palju siin kirjeldatud, võib kastmetest ka rääkida. Või maitsestamisest.
Sa ei pea lugema, kui sind ei huvita.
Köögiviljasalat. Aga siin üks räägib, kuidas ta avastas tar-tar kastme ja lisab hapukoorele hapukurgitükke. Milline revolutsiooniline avastus.
See üks olin mina. Ei arva, et tar-tar on köögiviljasalat. Lihtsalt tsiteerisin kedagi, kes ütles, et tema maitsestab köögviljadega hapukoore kastet.
Miks sina aga küsimusest kõrvale põikad ja ei taha kuidagi vastata, miks hapukoort ja majoneesi ei tohi süüa? Või miks ei tohi köögiviljasalati kastmeks olla hapukoor ja majonees, vaid peab olema õli? Sellepärast, et välismaal tehakse niimoodi?
Mina olen ka varem tähele pannud, et mõnel käol on raske leppida, kui keegi armastab mõnd toiduainet, mida tema ei armasta. Mõni aeg tagasi, ei mäleta enam, mis teemas, raius keegi täpselt sama järjekindlalt, kuidas normaalne inimene ei pane söögi sisse sibulat. Noh, et temale ei maitse ja igati loogiline, et ka teised ei peaks siis seda sööma.
Ja no muidugi, siis on siin veel “kehakaalu-käod”, kes kutsuvad korrale, kui juttu tuleb kehakaalu tõstvatest või ebatervislikest toiduainetest. Nagu siinne kägu, kes manitseb hapukoore ja majoneesi sööjaid. Ise teadmata, kas teistel üldse on kehakaaluga mingeid probleeme.
Mida kasulikku on salatis, mis on üle kallatud hapukoore ja majoneesiga ning raputatud peale veel suhkurt või siirupit?
Hakkab pihta… anna vingumise asemel parem retsepte! Pealegi, porgandisalat näiteks lausa nõuab mingi õli või rasvainet juurde, et selle beetakaroteenist üldse midagi imenduks.
Ise pakun kaalikasalati ananassiga (aga peab olema hea magus kaalikas, mitte kibekas ja kiuline).
Kongo hapukapsas on nii hea salatikapsaks lihtsalt niisama süüa, punane kapsas natuke hautatuna meeldib ka, õunatükkidega nt.
Üks parim kapsas lihatoitude kõrvale (ei ole küll rangelt võttes salat või kui, siis soe salat): peenekshakitud/ ribastatud peakapsas hautada pannil koos vähese või ja rohke küüslauguga. Võib katsetada ka tsilliga vms.
Porgandisalat ei nõua mingit rasvainet ???? sa ju sööd seda põhitoidu kõrvale, kus ilmselt on juba rasv sees.
Porgandisalat ei nõua mingit rasvainet ???? sa ju sööd seda põhitoidu kõrvale, kus ilmselt on juba rasv sees.
Kust tuleb mõte, et neid salateid süüakse alati mingi “põhitoidu” kõrvale? Või et selles arvatavas põhitoidus on mingi rasv sees?
Ma söön aedviljasalateid päris tihti just põhitoiduna. Nt lõunaks peedi-küüslaugu-majoneesisalat. Või küüslaugu-porgandi-majoneesisalat.
Või valan aurutatud brokoli üle tomatiga maitsestatud hapukoorega.
Või vokin mõningaid aedvilju ja kastan neid süües hapukoore-mädarõika kastmesse. Erimaitselisi tartar-kastmeid võin lihtsalt määrida mustale leivale, ka lõunasöök olemas.
Samuti maitsestatud ja kuumutatud tomati- või banaaniviilud (lisaks nt juust ja seened) on üsna tavaline toit hommikuks.
Porgandisalat ei nõua mingit rasvainet ???? sa ju sööd seda põhitoidu kõrvale, kus ilmselt on juba rasv sees.
Võibolla sellisel juhul seedimise käigus vabaneb porgandist mõningal määral A-vitamiini, aga kui juba enne söömist porgand rasvaga kokku puutub, saab organism seda oluliselt rohkem. Igal juhul soovitatakse porgandisalatisse lisada õli ja soojas toidus porgandit rasvaines kuumutada. Oliiviõli, muide, ja paljud teised õlidki on juba iseenesest väga tervislik toiduaine, millega liialdamist on üsna raske ette kujutada (mitte küll võimatu, võibolla leidub keegi hull, kes joob seda klaaside kaupa).
Aga teemasse: kindlasti proovin seda porgandi-redise-suhkruherne-šampinjoni salatit, kõlab väga isuäratavalt, aitäh!
Kust tuleb mõte, et neid salateid süüakse alati mingi “põhitoidu” kõrvale? Või et selles arvatavas põhitoidus on mingi rasv sees?
Ma söön aedviljasalateid päris tihti just põhitoiduna. Nt lõunaks peedi-küüslaugu-majoneesisalat. Või küüslaugu-porgandi-majoneesisalat.
Või valan aurutatud brokoli üle tomatiga maitsestatud hapukoorega.
Või vokin mõningaid aedvilju ja kastan neid süües hapukoore-mädarõika kastmesse. Erimaitselisi tartar-kastmeid võin lihtsalt määrida mustale leivale, ka lõunasöök olemas.
Samuti maitsestatud ja kuumutatud tomati- või banaaniviilud (lisaks nt juust ja seened) on üsna tavaline toit hommikuks.
Ükski su näide ei olnud paljas köögiviljadalat, vaid kõik sisaldasid rasva sisaldavaid piimatooteid.
Aga üldiselt jah on kombeks jälgida, et keha saaks lisaks süsivesikutele kätte ka vajalikud rasvad ja valgud. Ehk kausitäis riivitud porgandit ei anna kuidagi söögikorra mõõtu välja. Samas salat, kus sees on näiteks kikerherned ja oliivõli annab juba söögikorraks vajalikud toitained.
1. Tomat, mozzarella, pesto
2. Karpides erinevad salatimixid. Juurde segan seda, mis parasjagu kodus on. Avokaado, tomat, kurk, idud, feta juustu tükid, päikesekuivatatud tomat, granaatôuna seemned jne. Peale raputan kõrvitsaseemneid, päevalilleseemneid, seedrimänniseemneid või seemnesegu, seda mis parajasti kodus on.
Nii kombineerides saad koguaeg erineva maitsega lihtsasti valmistatavaid salateid..
Ükski su näide ei olnud paljas köögiviljadalat, vaid kõik sisaldasid rasva sisaldavaid piimatooteid.
Vastasingi ju sellele, kes kirjutas, et porgandi peale pole vaja mingit rasva panna, kuna seda süüakse lisandina põhitoidu kõrvale, see põhitoit sisaldab rasva.
Ma ei söö põhitoidu kõrvale, seetõttu segangi koore või majoneesiga salati enda läbi.
Ükski su näide ei olnud paljas köögiviljadalat, vaid kõik sisaldasid rasva sisaldavaid piimatooteid.
Vastasingi ju sellele, kes kirjutas, et porgandi peale pole vaja mingit rasva panna, kuna seda süüakse lisandina põhitoidu kõrvale, see põhitoit sisaldab rasva.
Ma ei söö põhitoidu kõrvale, seetõttu segangi koore või majoneesiga salati enda läbi.
No pane siis peotäis seemneid peale, saad ka rasvained kätte. Ei ole vaja majoneesi või hapukoorega üle valada. Võeh!
No pane siis peotäis seemneid peale, saad ka rasvained kätte. Ei ole vaja majoneesi või hapukoorega üle valada. Võeh!
Hapukoorega või/ja majoneesiga ülevalatud salat on nämma!
No pane siis peotäis seemneid peale, saad ka rasvained kätte. Ei ole vaja majoneesi või hapukoorega üle valada. Võeh!
Veel kord! Kui inimesele maisteb hapukoor ja majonees, siis miks ta ei tohi oma salatile seda lisada?
Veel kord! Kui inimesele maisteb hapukoor ja majonees, siis miks ta ei tohi oma salatile seda lisada?
No see on see kägu, kes Lidli teemas sai südari, kui kuulis, et inimene sõi shokolaadi ära ja ei teadnud, mitmegrammine shokolaad see oli.
Veel kord! Kui inimesele maisteb hapukoor ja majonees, siis miks ta ei tohi oma salatile seda lisada?
No see on see kägu, kes Lidli teemas sai südari, kui kuulis, et inimene sõi shokolaadi ära ja ei teadnud, mitmegrammine shokolaad see oli.
Tundub tõesti sama. 😀
Roheline salat,kurk, kirsstomat, redis,mango, granaatõun, meelepäraseid seemneid . Parim on seedrimänni seemned röstitult.Kastmetega saab samuti varieerida
Roheline salat,kurk, kirsstomat, redis,mango, granaatõun, meelepäraseid seemneid . Parim on seedrimänni seemned röstitult.Kastmetega saab samuti varieerida
Ükski su näide ei olnud paljas köögiviljadalat, vaid kõik sisaldasid rasva sisaldavaid piimatooteid.
Vastasingi ju sellele, kes kirjutas, et porgandi peale pole vaja mingit rasva panna, kuna seda süüakse lisandina põhitoidu kõrvale, see põhitoit sisaldab rasva.
Ma ei söö põhitoidu kõrvale, seetõttu segangi koore või majoneesiga salati enda läbi.
No pane siis peotäis seemneid peale, saad ka rasvained kätte. Ei ole vaja majoneesi või hapukoorega üle valada. Võeh!
Miks peaks keegi seemneid peale panema rasva lisamiseks, kui talle maitseb rohkem hapukoorega salat? Sulle “võeh”, aga teisele maitseb väga. Oled vist see, kes kirjutas, et peaks toitumisel järgima “muu maailma” tavasid 🙂
Riivitud porgand, pohlad, sorts head õli, feta juustu kuubikud.
Riivitud toored punapeet, kaalikas, porgand, punane sibul, küüslauk + majonees – tõeline vitamiinipomm.
Kõige tavalisem me laual – salatiseemned kõigepealt panen kastmesse ligunema (viimasel ajal hapu komponent on astelpaju mahla sorts), sidrunipipar, sool, mesi. Siis olenevalt kas jenkki või hiina kapsas, kui on siis veel kas spinatilehti (kääridega nats lõigun) või rucolat või mingit mix’i, siis kurki, tomatit, paprikat, punast sibulat, ohtralt küüslaugu seibe õhukesi. Mõnikord lisan krabipulki, tükeldatult muidugi või kanakuubikuid või suitsulõhet.
meie pere lemmikud:
– peet+küüslauk+majonees
– hapukapsas lihtsalt
– porgand ananassiga
– varajane kapsas kurgiga
– nuikapsa viilud lihtsalt
– must rõigas hapukoorega
Riivitud porgand, pohlad, sorts head õli, feta juustu kuubikud.
Riivitud toored punapeet, kaalikas, porgand, punane sibul, küüslauk + majonees – tõeline vitamiinipomm.
Kõige tavalisem me laual – salatiseemned kõigepealt panen kastmesse ligunema (viimasel ajal hapu komponent on astelpaju mahla sorts), sidrunipipar, sool, mesi. Siis olenevalt kas jenkki või hiina kapsas, kui on siis veel kas spinatilehti (kääridega nats lõigun) või rucolat või mingit mix’i, siis kurki, tomatit, paprikat, punast sibulat, ohtralt küüslaugu seibe õhukesi. Mõnikord lisan krabipulki, tükeldatult muidugi või kanakuubikuid või suitsulõhet.
Mis kapsas on jenkki kapsas?
Mis kapsas on jenkki kapsas?
mul tekkis sama küsimus. mõningase guugeldamise järel sain teada, et see vist on jääsalat.
pildi peal paistab küll, et on, siin üks artikkel 😀
Oi-oi, mul on jäänud salatikastme tegemisel õli jäänud kirjutamata, teen paranduse. Jah, jenkki on jääsalat.
Kõige tavalisem me laual – salatiseemned kõigepealt panen kastmesse ligunema (viimasel ajal hapu komponent on astelpaju mahla sorts), sidrunipipar, sool, mesi, head õli. Siis olenevalt kas jääsalat või hiina kapsas, kui on siis veel kas spinatilehti (kääridega nats lõigun) või rucolat või mingit mix’i, siis kurki, tomatit, paprikat, punast sibulat, ohtralt küüslaugu seibe õhukesi. Mõnikord lisan krabipulki, tükeldatult muidugi või kanakuubikuid või suitsulõhet, tuunikala.
Üks minu lemmiksalateid:
https://www.tasteofhome.com/recipes/broccoli-raisin-salad/