Perearsti külastamise kohustus pole vaid titest, siis on lihtsalt tihedamini.
Ah, lõpetage see kohustuse jutt. Kohustus on siiski midagi niisugust, mille mittetegemisel järgneb rahatrahv, arest, mingi muud laadi karistus. Kui terve lapsega ei käi igaksjuhuks arsti juures, siis see ei ole mingi nii õudne asi, et võrduks väärteo vm karistatava seaduserikkumisega. Iseenesest on see ju mõistlik tõesti, käia aeg-ajalt tervisekontrollis, üldse ei eita, aga tõesti mina ei ole lapsega eraldi ilmaasjata kuskile arsti juurde läinud, sest nagunii on koolis neid tervisekontrolle või kui nagunii vahepeal talvel juhtub haigeks jääma, siis saba arstil käidud ja vereproovi antud. Kui aga veri täitsa korrast ära, ega see siis päris nii ei ole, et inimene seda enda enesetundest aru ei saa. Siis ikka tekivad erinevad hädad, väsimus jms.
Võib-olla teil kõigil on väga toredad perearstid, kelle juurde minek on nagu kosutav jalutuskäik pargis, mul on selline perearst, et sinna läheme küll ainult siis kui surm silmade ees ja siis ka ei saa löögile, sest pole aegasid, siis tuleb minna ukse taha istuma ja elavas järjekorras ootama. Keegi ei võta jutulegi sellise asjaga, et oi meil ei ole midagi viga aga tahaks lihtsalt niisama tulla. Korduvalt on sellest perearstikeskusest öeldud, et pole mõtet siin passida, mine parem EMOsse. Kõrvapõletikuga näiteks saadeti arsti ukse tagant minema, EMOsse. No siis sealt lõpuks sai abi.
Ma ei saa mingi tõsise terviserikkegi puhul arstile, mis siis veel niisama kontrollimisest rääkida. Seega, kui haiged ei ole, siis niisama ka ei käi. Veel paar aastat tagasi ei olnud meil perearstile võimalik isegi helistada, telefon kogu aeg kas kinni või kutsub ja keegi vastu ei võta. Siis oli ainus taktika see, et vammus selga ja sinna kohale minna. No nüüd enam ei lasta uksest sissegi (koroona ajal) aga siis vähemalt sai helistada. Jah, olen mõelnud, et peaks perearsti vahetama, aga ei ole seda kohta, kuhu minna vahetama. Niipalju siis kohustusest käia arsti juures, kuhu löögilegi ei pääse. Mul iga kord stressitase tõuseb lakke kui ma mõtlen sellele, et peab jälle perearsti juurde minema.