Esileht Koolilaps Koolilaste lõunani magamine nädalavahetustel

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 173 )

Teema: Koolilaste lõunani magamine nädalavahetustel

Postitas:
Kägu

Mäletan, kuidas ma ise öösiti kolme-neljani lugesin, tihti veel taskulambiga teki all, olin vanaemaga ühes toas. Koolipäeva hommikul lihtsalt tuli tõusta, aga vabal päeval oli nii hea magada, vähemalt lõunani, aga juhtus ka kahe, kolmeni välja. Lastigi olla. Ja oma lapsi olen samamoodi lasknud olla. Lihtsalt ongi neil mingi ülevalpassimise periood, miks neid siis kiusata. See läheb mööda. Praegu, kui noorimad on 17, lähevad nad südamerahuga 10- 11 magama.

+18
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mäletan oma lapsepõlvest, kui õudne see oli, kui ema laupäevahommikuti 9-10 paiku otsustas hakata pesu pesema. Elasime 2-toalises korteris ja meil oli toona “Smena” – see tegi kohutavat mürinat üle kogu korteri!

Praegu olen 47 ja ma oleks pehmelt öeldes väga häiritud, kui mees mind nädalavahetusel hommikuti kell 9 üles ajaks.

+17
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Millegipärast meenus Tšehhovi novell “Magada tahaks”, kus unevõlas lapsehoidja tapab beebi, kelle und ta valvama peab, et ise lõpuks magada saaks. Vaevalt et sinu teismelised, kel und ei lasta täis magada, sind lämmatava hakkavad, aga vihkavad küll. Nii Stalini kui ka Hitleri terrorirežiimi ajal oli unega manipuleerimine väga levinud piinamisviis. Kuna teema on suure tõenäosusega liba ja inimene nüüd mõnuga trollib kommides oma jaburusi edasi, siis võib vast sama jaburate paralleelidega vastata küll.

Sellega, et sa nad nädalavahetusel kell 9 üles ajad, ei pane sa teismelisi vabal päeval varem magama minema, sa lihtsalt rikud nende tervist. Nad ei hakka sinu kiuste ju varem magama minema, võid neid üles ajada palju tahad.

+25
-1
Please wait...

Postitas:
paadund perekoolik

Kui ma oleksin teemaalgataja pere laps, siis peale vanematepoolset sellist käiku ma küll hommikul söögilauda ei ilmuks.

Niikaua kuni on jalad minu laua all, kehtivad neile siiski vanemate kehtestatud reeglid.

Kaldun küll arvama, et see jutt on provokatsioon ja teemaalgataja trollib, sest kui see nii ei ole, on see teemaalagataja lihtsalt peast soe. Sellisest autoritaarsest ja despootsest kodust kolivad lapsed esimesel võimalusel välja ja pole mõtet hiljem imestada, et nad täiskasvanuna külla ei kipu.

+22
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kujutan ette, et teemaalgataja peres käib muu elu ka nööri mööda. Kui sunniviisiline hommikusöök on söödud, siis tuleb sunniviisiline laupäevane suurpuhastus ja seejärel “preemiaks” sunniviisiline jalutuskäik perega. Vaestel lastel ongi üksnes hilisõhtu, mil füürer on viimaks magama läinud, ainus aeg, mil keegi oma käskudega seljas ei ela ja mil nad saavad meeldivate asjadega tegeleda.

+20
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Need lapsed kui täiskasvanuikka jõuavad, teevad hõlmad lahti ja ilma tagasivaatamata põgenevad kodust. A muidu küsimus trollile, kas ka jõulude ja uueaasta hommikul peavad lapsed kell 9 hommikulauas olema?

+13
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kui ma oleksin teemaalgataja pere laps, siis peale vanematepoolset sellist käiku ma küll hommikul söögilauda ei ilmuks.

Niikaua kuni on jalad minu laua all, kehtivad neile siiski vanemate kehtestatud reeglid.

See teema on liba. Kuid vb pole ka. Minu ema kordas ka seda lauset tihti. Tulemusena pole minu jalad tema laua all peale kodust lahkumist enam olnud. Kodust lahkusin peale keskkooli lõppu, ise olen hetkel neljakümnendates. Ema elab. Näeb lapselapsi väga harva – sest ükski tema lastest ei taha viia oma lapsi tema juurde. Selline karm jäikus ei tule kunagi kasuks pikemas perspektiivis.

+24
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis on kohustuslik hommikusöök? Kell 9 ongi nädalavahetuseti vara ärgata, kui just pole majas väikseid lapsi. Teil pole. Seega puhake ise ka, süüa jõuab alati.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kaldun küll arvama, et see jutt on provokatsioon ja teemaalgataja trollib,

Ei pruugi olla. Kunagi oli teema kuidas tubli pereema ühe  kanaga 5-lapselise pere nädal aega ära toitis. Luges kõigi pikkused ja kaaludki üles.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selle suhtumise pärast kolisin ma 18aastaselt välja ja käisin gümnaasiumi lõpuklassi kõrvalt tööl, et end ära elatada. Nüüd ei jõua ema ära kurta, et lapselapsed eriti tihti külla ei jõua talle – miks nad peaksid, nende jalad on ju minu laua all, mis tal nõuda.

+22
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Appi, mis vanemad… Teie laps ei tahaks küll olla. Luban oma eelteismelistel olla nädalavahetusel (reede, laupäev) jah nii kaua üleval kuu soovivad ja magagu terviseks hommikuti. Kell üheksa ei suudaks ise ka nädalavahetustel miskit putru endale juba näost sisse kühveldada, mis siis lastest rääkida. On ikka imelike põhimõtetega inimesi olemas ja siis vanuritena imestatakse, miks lapsed nendega suhelda ei soovi.

+16
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma oleks ikka väga raevunud, kui keegi mind vabal päeval hommikul üles peksaks ja sundsöömist korraldaks. Loomulikult tuleb inimestel lasta ennast hommikul välja puhata. Ma enda lapsed õpetasin muide kusagil 7a eluaastast välja, et ema üles ajamine laupäeva hommikuti on keelatud. Terve töönädala on ora koguaeg tagumikus, et ärgata, kiirustada ja tegutseda nii lastel, kui endal-Nädalavahetusel võib igaüks ikka põõnata nii palju kui kulub. Ja miks  peab üldse hommikul sööma? See teooria ammu juba ümber lükatud. Kui ikka isu hommikuti pole, siis järelikult pole organismil seda vaja. Muide ma võtsin mitu kilo alla, kui hommikusöögist loobusin ning terve päev on erksam olemine.

+12
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas tõesti lubab keegi oma lapsel poole ööni üleval olla ja seejärel lõunani magada?

Mina luban. Ma olen vabadel päevadel ise ka öösel  kl 2-3-ni üleval ja tahan hommikul vähemalt 11-ni magada.

+15
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mutt on diktaator

+10
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seega on meil nädalavahetuseti perekondlik hommikusöök kell 9, kus osalemine on kõigile pereliikmetele kohustuslik.

Mulle meenus selle TA elukorraldusega kohe seik aastatetagusest au-pairi elust. Nimelt oli seal perekonnas reegel, et kui kell 18.00 õhtusöögilauas ei olda, jääb hilineja (mina) õhtusöögist ilma.

Oli ilus kevadõhtu ja ma mängisin pere väiksemaga õues. Tuppa tulime pool  7,  väiksele anti loomulikult süüa aga minule  mitte,  sest ma rikkusin reegleid.

Vastik. Ma lahkusin sealt väga kiiresti.

+22
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minuarvates ei ole poole ööni ülevalolek ja seejärel lõunani magamine tervislik. Seega on meil nädalavahetuseti perekondlik hommikusöök kell 9, kus osalemine on kõigile pereliikmetele kohustuslik. Meie 15 ja 17 aastased aga ei taha selleks ajaks üles ärgata, on pahurad kui neid üles ajama lähen ja vinguvad, et paljud nende sõbrad magavad kella kolmeni päeval lausa.

Kas tõesti lubab keegi oma lapsel poole ööni üleval olla ja seejärel lõunani magada?

Meie otsustasime abikaasaga igatahes alates tänasest alates õhtul kella kaheksast nutiseadmed lastel ära keelata ja vaatame kas siis ka viitsitakse poole ööni üleval passida või mitte.

Issand, kui õudne perekond, hea, et ma teie perekonda ei kuulu:)

Kohustuslik hommikusöök kellaaja peale kõlab kui piinamisvahend:)

Ei, mina oma lapsi nädalavahetusel nii ei terroriseeri ega terroriseeri ka ennast. Kui tahan, ärkan kell 15, mis siis?

Nädalavahetuse õhtuti suunan põhikooli omad magama umbes 00.00, täisealist gümnasisti ei kamanda, ta läheb ise hiljemalt 02.00.

Me kõik õhtuinimesed muidugi ka.

+8
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teemaalgataja, kuidas sa oma laste elu peale täisealiseks saamist ette kujutad? Suurem on järgmisel aastal 18, lõpetab kooli ära ja kolib välja. Kas sellest hetkest, mil tema jalad enam sinu söögilaua all ei ole, on okei hakata nädalavahetuseti sisse magama või hakkad talle ka siis varakult helistama või ukse taha minema, et kindlaks teha, et ta hommikusöögiga täpselt kell 9 alustaks?

+14
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tuled lähevad kustu kell 22, aga eks nad istusid kuni tänaseni telefonides edasi. Tänasest alates tulevad telefonid peale kella 20t meie tuppa ja tagasi saavad alles hommikul. Eks näis kas peab homme taas neid maast lahti ajama.

See ei saa ometi tõestisündinud lugu olla, teemaalgataja? Kell 22.00 tuled kustu??? Poole õhtu pealt??? Ka täiskasvanud pereliikmed ei tohi alates 22 oma valikuid teha, filmi vaadata või raamatut lugeda, võibolla üldse kell 00.00 restoranist või kontserdilt tulla???

17-aastast noorukit niiviisi ahistate???

Mul pole sõnu.

Kreisi perekond ja kreisid reeglid. Õpetad oma lapsed ennast vihkama.

+14
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kaldun küll arvama, et see jutt on provokatsioon ja teemaalgataja trollib,

Ei pruugi olla. Kunagi oli teema kuidas tubli pereema ühe kanaga 5-lapselise pere nädal aega ära toitis. Luges kõigi pikkused ja kaaludki üles.

😀 jah, mäletan seda lugu.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil oli abielu selline, millesse sattusid öökull ja lõoke. Mees siis ööinimene ja mina hommikute nautija.

Oeh! Oli ikka üksjagu keeruline küll! Minul tikkus uni juba kella 22 paiku peale tulema, mees aga keelitas, et “ole ikka üleval/minuga ja vaatame filmi lõpuni” vms. Keeruline, kui silm vägisi kinni vajub.

Ärkan aga see-eest hommikuti kella 6 paiku ja ilma äratuskellata. Mees põõnas vabalt 9-10-ni.

Ega selles polnudki midagi hullu, sain hommikul rahulikult omi asju ajada. Tema oli aga oma aja peremees e. firma juht, seega liikuski tööle 9-10 paiku. Kompanjon oli veelgi hilisem..hea, kui 12-ks end kohale vedis. Samas oli õhtul pikalt kontoris. Ju siis sobis neile selline ajajaotus.

Nv-l ,mis siingi teemaks, oli aga küll tüütu, kui “pool päeva” maha magati! Eriti, kui oli soov nt. väljasõidule minna (Eesti erinevatesse piirkondadesse või ka Lätti üsna sageli). Oleksime ammu juba kohal olnud, kui mehike alles unest virgus 🙂 Ise oleksin piloodi rollis olnud.

Aga ei midagi paha otseselt sellestki, lihtsalt kahju oli justkui tühja raisatud ajast (just nv-l), eriti, kui varajased suvehommikud on ühed nauditavamad hetked päevas..

Vaata, kellele kuidas. Siin see oma joru ajamine sisse tulebki.

Mul ei teki suvehommikute suhtes mingit emotsiooni.

Paljude jaoks on sumedad suveööd kõige nauditavamad, enne 5 magama ei kipu. Kell 22 alles päev pooles vinnas ju suvel!

+11
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seega on meil nädalavahetuseti perekondlik hommikusöök kell 9, kus osalemine on kõigile pereliikmetele kohustuslik.

Mulle meenus selle TA elukorraldusega kohe seik aastatetagusest au-pairi elust. Nimelt oli seal perekonnas reegel, et kui kell 18.00 õhtusöögilauas ei olda, jääb hilineja (mina) õhtusöögist ilma.

Oli ilus kevadõhtu ja ma mängisin pere väiksemaga õues. Tuppa tulime pool 7, väiksele anti loomulikult süüa aga minule mitte, sest ma rikkusin reegleid.

Mul oli kunagi noormees, kelle isa oli sarnane. Jõuluõhtul lepiti kokku, et järgmisel hommikul süüakse hommikust kell 10, külm laud eelmise õhtu jääkidest. Me jõudsime lauda 10-minutilise hilinemisega ja isa oli sellest nii solvunud, et oli oma magamistuppa läinud. Noormees ja tema ema pidid siis pikalt vabandama tema ees ja paluma, et ta ikka lauda tagasi tuleks. Muidugi oli pärast kõigi tuju rikutud.

+14
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Tundub küll, et TA trollib, aga vastasel juhul tunnen nendele teismelistele sügavalt kaasa. Oma teismeeast mäletan veel hästi, kui hea oli pärast pikka koolinädalat lõpuks need kaks hommikut end unest täis tankida. Öösiti oli samas rahustavalt vaikne aeg omaette nokitsemiseks. Õnneks vanemad olid normaalsed ja lasid nädalavahetusel omas rütmis kulgeda (ning tegid seda ka ise). Isa oli ka õhtuinimene ja oli tihti minust kauemgi üleval.

Lase lastel olla.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga ei midagi paha otseselt sellestki, lihtsalt kahju oli justkui tühja raisatud ajast (just nv-l), eriti, kui varajased suvehommikud on ühed nauditavamad hetked päevas..

Miks suvehommikud siis paremad on kui suveõhtud, kui sina olid juba unine?

Mina vaatasin küll, et ema suhtes jumala mõttetu abielu.

Inimesed ongi erinevad.

Ühele meeldivad suveõhtud, teisele suvehommikud. Mu teine kaasa elab minuga samas rütmis ja käimegi koos hommikuti mere ääres Päikest tervitamas. Ehk pikkadel jalutuskäikudel. Annab jõudu ja jaksu terveks järgnevaks päevaks! Meil on juba 10 000 sammu tehtud, kui teised alles ärkavad. Mõnus!

Ka loojanguid näeb.

Seega totter öelda, et üks või teine inimene on mõttetu oma unetsükli poolest. Peavad lihtsalt sarnased inimesed nn. ühise liidu looma ja ongi kõik hästi.

Normaalsel ajal voodisse minek tähendab mõistagi ka mõnusat voodisporti enne uinumist :p

(seega oli ju ka su isa suhtes “jumala mõttetu abielu”..)

Meile sobib nii, teised võivad poole ööni filme vaadata või netis tiksuda. Mida muud targemat ikka on teha öötundidel..? Mina olen sel ajal juba mitu tundi iluund maganud 🙂 (siinkohal argipäevi silmas pidades; ka siis passitakse poole ööni üleval, kuid hommikul on vaja ikka teatud kellaajaks tööle minna)

+1
-12
Please wait...

Postitas:
Kägu

Täiesti õudne režiim teil selle . kohustusliku hommikusöögiga. Õhtuinimene.

Mis siin täpsemalt nii õudsat on?

Õudne. Nagu mingi türann oma hommikusöögiga ja nutiseadmete äravõtmisega. Abikaasa samasugune. Teismeliste unerežiim ongi selline.

Ära erutu, see ju lihtlabane provokatsiooniteema. Päris põmmpea peab ikka olema, et mitte aru saada 😂😂😂

Olen eluaeg hommikuinimene olnud. Mulle sobib päikesega koos tõusta, naudin hommikuid ja olen veendunud, et öö on magamiseks, mitte töötamiseks või niisama üleval passimiseks. Sestap vahetasin ja oma suure kutsumuse – politseitöö – päevase kontoritöö vastu. Saan ärgata vara ja jõuda vara koju.
Aga laste puhul olen väga salliv – magagu palju “torust tuleb”. Ma saan suurepäraselt ise ülecal oldud ja ka söödud. Abikaasa on ka pigem hommikuinimene, kuigi praegu näiteks veel täiega magab. Meie hommikusöök on pigem varajane lõuna kuskil 11-12 ajal, enne nagunii isu pole.

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oli ilus kevadõhtu ja ma mängisin pere väiksemaga õues. Tuppa tulime pool 7, väiksele anti loomulikult süüa aga minule mitte, sest ma rikkusin reegleid.

Mul oli kunagi noormees, kelle isa oli sarnane. Jõuluõhtul lepiti kokku, et järgmisel hommikul süüakse hommikust kell 10, külm laud eelmise õhtu jääkidest. Me jõudsime lauda 10-minutilise hilinemisega ja isa oli sellest nii solvunud, et oli oma magamistuppa läinud. Noormees ja tema ema pidid siis pikalt vabandama tema ees ja paluma, et ta ikka lauda tagasi tuleks. Muidugi oli pärast kõigi tuju rikutud.

Siin oleks pidanud hakkama rahulikult sööma, mitte minema isa juurde  palverännakule. Aga ilmselt selles peres olid oma suhted, mida nad ise toidavad.

+12
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kujutan ette, et teemaalgataja peres käib muu elu ka nööri mööda. Kui sunniviisiline hommikusöök on söödud, siis tuleb sunniviisiline laupäevane suurpuhastus ja seejärel “preemiaks” sunniviisiline jalutuskäik perega. Vaestel lastel ongi üksnes hilisõhtu, mil füürer on viimaks magama läinud, ainus aeg, mil keegi oma käskudega seljas ei ela ja mil nad saavad meeldivate asjadega tegeleda.

kuni selle kommentaari lugemiseni olin veendunud, et teema on liba.
kuid hetkel vaatan ehmatava äratundmisega otsa omaenda lapsepõlvele. just nii see käis, aga… peaaegu 50 aastat tagasi.
minu vanemad olid õnneks arenemisvõimelised. see tähendab, et asjad ei jäänud alatiseks nii.

ka teemaalgatajal oleks aeg kaasaega jõuda.

+12
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Näe, on pühapäeva hommik ja kell hakkab 10 saama, ma ei kujuta ette, et oleksin juba jõudud lastele kohustusliku hommikusöögi teha.

Lapsed pole mul loomu poolest pikalt magajad, aga kui tahaksid, siis ei keelaks ka. Koolieelik armastab ärgata ka nädalavahetustel kella 7st ning temaga on meil kokkulepe, et vaatab siis vaikselt multikaid, kuni mina tõusen. Teismeline magab kauem, aga vahemikus 9-11 olenevalt päevast on ka tema ülal.

Ma päris öö ja päeva režiimi äravahetamist nädalavahetusel (a’la kuueni hommikul ülal ja siis päev otsa magada) õigeks ja tervislikuks ei pea ning sellise äärmusega laste puhul ei lepiks, aga omalgi on päevasid, kus ma tunnen, et ei tahagi voodist tõusta ning unelen siin enam-vähem terve vaba päeva maha. Miks seda siis neile keelata?

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Need lapsed lasevad sul kohe kodust jalga kui 18 saavad.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ah, mis te erutute liba peale. Ja kui pole liba- teie lapsed kaovad sealt “kodust”, mis on nagu kinnipidamisasutus, päev pärast 18.sünnipäeva või nii ruttu kui vähegi suudavad ja palju edu vanaduses mehega üksteise närvide saagimisel, sest külas teil keegi nagunii ei käi. Kodufüürer.

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

TA olen.

Ei, tegemist EI OLE libateemaga. Meie pere on lihtsalt tervislike eluviiside pooldaja ja samu väärtusi anname kaasa ka oma lastele. Lisaks päeval mittemagamisele ei tarbi meie pere ka alkoholi, tubakat ja rämpstoitu. Lastel on kohustuslik sporditrennis käia. Ala võivad endale ise valida, aga mingisuguses trennis käimine on kohustuslik. Muus osas ei käi meie pere elu nööri mööda. Ei ole mingeid kohustuslikke laupäevahommikusi ühiskoristamisi ega jalutamisi. Peale hommikusööki on kõigil terve päev vaba. Tõsi ta on, et aeg-ajalt on ühised väljasõidud siiski ka, aga seda maksimaalselt kord kuus ning koha ja aja läbirääkimistesse on kaasatud ka lapsed.

Ma ei leia, et oleksime sellepärast lapsi ahistavad vanemad. Iga pere elab oma tõekspidamiste järgi ja kasvatus on ahistamine vaid lumehelbekestele, kelle võsukesed lõpuks vanglas lõpetavad.

Muide nutiseadmete kell 20 ära korjamine toimis päris hästi. Kuna lubasime hommikul tagasi anda, kui ilusti kella 9ks hommikusöögilauas on, siis täna ärgati vastupunnimata üles ja samuti enne südaööd oli nende toas vaikus.

Minu arvates on pigem ülim türannia ajada terve pere mingiks kella kuueseks õhtusöögiks koju ja seega nõuda, et pereliikmed lõpetavad kõik enda plaanid hiljemalt kell viis õhtul. Ühise hommikusöögi puhul on kõigil peale seda terve päev vaba.

0
-23
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 26 korda. Täpsemalt

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 173 )

Esileht Koolilaps Koolilaste lõunani magamine nädalavahetustel