Ma tahtsin siinsamas all olevasse traditsioonide teemasse kirjutada, et meie pere traditsioon on näiteks ühine hommikusöök nädalavahetustel, aga tulin seal teises teemas arutatud teemat nüüd siia lugema ja nüüd tea kas julgengi enam seda kirjutada, et nädalavahetustel koos perega sööme. Ja tavaliselt juba 10 paiku. Ja tihti tuleb mõni pereliige siis äratada! Aga teismelise äratamine nädalavahetusel tundub olema hullumeelsete emade hobi. Mina seda ei teadnud.
Teema algataja on väga äärmuslik ja range lapsevanem, ma ise ei räägiks lastele seda “jalad minu laua all” juttu.
Kuid mind hämmastab siiski, et nii suur osa vastajatest laseb lastel magada nii kaua kui torust tuleb. Osad vastajatest on ehk alla 10-aastaste laste vanemad ja neil on jah tore lasta kella 9-ni magada kui nad väiksena pidevalt juba kell 7 süüa soovisid.
Aga mõned teismelised on võimelised magama kella 12-14-ni. Kas tõesti on sel kellaajal uni püha? Minule on hoopis mulje jäänud, et mu teismelised on tänulikud, et ma neid varem toiduga meelitades äratan, aga ehk hoopis varjavad oma tegelikke mõtteid füürerist emast? Kõige vähem ma soovin, et mu lapsed mind vihkama hakkaksid.
Ma ise olen loomult B-inimene, mis tähendab, et õhtuti olen hea meeelega kaua üleval. Samas mulle meeldib ka hommikuti vara üleval olla, tegelikult igal aastaajal. Sügisel-talvel on mõnus olla ärkvel kui väljas muutub pimedus valguseks. Kuna mõlemat ei saa, siis üritan ikka normaalsel ajal voodisse minna ja ärgata ka. Mul on veel see kiiks, et mul on ebameeldiv olla kui olen maganud kauem kui 9-ni, selline tunne, et pool päeva on läbi. Küll aga meeldib mulle ärkvel olles voodis lugeda või niisama laiselda netis surfates.
Nädalavahetustel ma arvasin, et mu teismelistel on väga hea elu, sest hiljemalt kell 10 on maitsev hommikusöök laual, värske kohv, küünlavalgus ja hubane meeleolu. Ja terve päev on ees!
Mõnikord soovib üks teismeline ise midagi teistmoodi hommikusöögiks teha, näiteks scones saiakesi. Siis on lastel omavahel arutelu, mis kellaks söök tehakse, 13-aastane ja 17-aastane tahaksid 9-10 vahel, mina üritan tulla ideega, et nad ikka pisut hiljem teeks, sest kui noor süüa teeb, kasutan võimalust ja teen ise hommikul väikese jooksuringi sellele järgneva dushiga ja väga vara ei taha ka ju ärgata. Ja need mu lapsed, kes teevad ettepaneku juba kell 9 süüa pole ka sellised lõokesed, kes iseenesest hommikul vara ärkavad. Aga neile meeldib kui miski vara voodist välja ajab, sest nii on endal pärast hea olla.
Eriti praegu kui õues läheb väga vara pimedaks, meeldib mu noortele ka ikka valges väljas käia. Tavaliselt teevad jooksuringi päeva jooksul. Ehk siis mulle on mulje jäänud, et noortel endal on parem olla kui ühel hetkel toidulõhnad äratavad ja et neile endale ka meeldib koos perega hommikusööki süüa. Kuigi nad on võimesid mingi 13-,ni magama. Kauem saab nädalavahetusel juba siis magada kui ollakse7 asemel kella 9-ni maganud. Üldiselt ju ei soovitatagi, et unerütm oleks nädalavahetustel üle 2 tunni erinev argipäevaga võrreldes. Kui pühapäeval kella 14-ni magada, siis ei tule järgneval hommikul ka uni enne kui öösel kell 2 ja mismoodi siis esmaspäeval kell 7 ärgatakse?
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 24.11 23:35; 27.11 01:01;