Esileht Ajaviite- ja muud jutud Koolitarvete kogumine selverites.

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 246 )

Teema: Koolitarvete kogumine selverites.

Postitas:
Kägu

Iga päev, 4-5 inimest erinevates kohtades, sissepääsu juures, kassade juures, kärude juures ja väga nõudlikult, et vot, ostke ja annetage suurperede lastele koolitarbeid. No üldse ei kutsu seda tegema. Kodupood, igapäevane toiduostmise koht, nagu iga päev peaks annetama või 4-5 korda seletama, et ei, ma ei soovi. Eriti nõme, et mõnel on kaasa võetud ka lapsed, kes seda kerjakampaaniat siis ema kõrval pealt vaatavad.

+79
-16
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Heategevusgruppides käib ka möll täie hooga. Postituse alguses palutakse lastele dresse, sellele järgneb nimekiri, mida kõike neljale lapsele vaja on ja postitus lõppeb sellega, et ka pereisa vajaks uusi jalatseid ja pereema uut mööblit.
Eks kooli algus ja jõulud ongi kaks aega kus paljulapselised hädalised aktiveeruvad. Ja kui juba küsida, siis ikka igaühele midagi.

+55
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siinkohal tekib juba uus küsimus, et miks oli nii palju lapsi vaja teha, kui hakkama ei saa eluga? Ma ei anneta kellelegi peale loomade varjupaiga.

+80
-16
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei soovi ka annetada. Mul on oma lapsed toita ja katta, pole ka lihtne.

+67
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mulle ka selline asi ei meeldi. Suhtun halvasti, kui saadakse lapsi rohkem, kui suudetakse normaalselt üles kasvatada! Niimoodi ei anneta ma mitte midagi. Otsekorraldused lähevad loomapäästesse ja lastehaiglale. Sos lasteküla oli ka kunagi, ei teagi, kas sinna veel läheb.

+43
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siinkohal tekib juba uus küsimus, et miks oli nii palju lapsi vaja teha, kui hakkama ei saa eluga? Ma ei anneta kellelegi peale loomade varjupaiga.

110% samal arvamusel … enne sigima kukkumist oleks tõesti mõistlik perekonna majanduslik seisukord kriitilise pilguga üle vaadata. pakk kondoome oleks sellistele paras annetus 🙂

+50
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

110% samal arvamusel … enne sigima kukkumist oleks tõesti mõistlik perekonna majanduslik seisukord kriitilise pilguga üle vaadata. pakk kondoome oleks sellistele paras annetus 🙂

Võibolla peaks siiski olema riiklikult suguelundite eemaldamine või kinni õmblemine. Kondoomid on ju vaid 98% kaitse soovimatu raseduse eest.

+3
-26
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Kuue (täiskasvanud) lapse emana pean kahjuks tõdema, et see kampaania on alandav! Just nende perede suhtes, kes ise hakkama saavad, aga tänu sellistele “pisarakiskujatele” samuti halvustava suhtumise osaliseks saavad. Tõesti on lapsed meie endi valik ja ise peame oma valikutega ka elama, mitte oma raske elu üle kaeblema.

Kurjaks teeb ja kurvaks teeb…

+107
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

No tegelikult pole ju lastele kooliks vaja osta muud kui virn vihikuid-kaustikuid ja peotäis kirjutusvahendeid. Olenevalt koolist päevik ka (mõnes koolis saab päeviku koolist ja mõnes koolis kasutatakse ainult e-kooli või Stuudiumit). Kott ja pinal võiks kesta mitu aastat ja kilekaasi saab ka mitu aastat kasutada, kui laps neid just ei lõhu. Noh, jah, esimesse klassi minekuks on vaja veel plastiliine ja värve ja värvilisi pabereid jms, aga suurpere puhul on väga tõenäoline, et kõik need asjad on juba vanematest lastest olemas ja neil endal enam vaja ei lähe. Dressid? Need ei pea olema mingid spetsiaalsed spordiriided, kooli kehalisetundi sobivad väga hästi ka tavalised puuvillased dressid, mida müüakse nt H&M-is pakkumisega 3=2. Sisejalanõudeks sobivad need, mida laps suvel kandis, kehalisetundi olemasolevad tossud või tennised. Laps ei käinud seni ju paljajalu?

+61
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei anneta. Lasteraha saavad ju juba 3 lapse pealt 500 euri + iga järgneva lapse pealt- kasutagu siis seda raha asjade ostmiseks.

+57
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olin minagi hämmingus, et nüüd on pandud isegi lapsed kerjama sinna! Kui alatuks veel minna võib!

+34
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei anneta. Lasteraha saavad ju juba 3 lapse pealt 500 euri + iga järgneva lapse pealt- kasutagu siis seda raha asjade ostmiseks.

Milliste asjade? Mille eest nad siis reisil käivad ja iga nädal korra restoranis? Samuti on vaja ju kodukontsertite külastusega meie kultuuritegelasi toetada.

+4
-18
Please wait...

Postitas:
Kägu

Õpetajaametis näen kahjuks ka seda, et mitte kõik lapsed ja pered ei hinda neid tasuta saadud tarbeid.
Oma pliiatseid-joonlaudu-vihikuid-sirkleid hoiavad üldiselt hoolsamini just need lapsed, kelle pered need ise ostma peavad. Küllap vist lapsevanem enne uue asja ostmist uurib ikka, et mis eelmisega juhtus ja kuhu need joonlauad kaovad. Üsna tüütu on iga paari päeva tagant poes uut joonlauda õhtul ostmas käia. Seejuures kohtlevad ka üsna jõukate perede lapsed oma asju hellalt ja hoolega.
Tasuta saadud asju kipuvad eriti teismelised hoolimatult lõhkuma. Mõned on nii harjunud tasuta saama, et ütlevad õpetajalegi, et “sa pead mulle uue vihiku andma või tooma, sest mul endal ei ole”. Kusjuures eelmine vihik kärtsutati lihtsalt halvas tujus ära ning lendas pooltühjanana klassipõrandale või prügikasti. Laenad neile pastapliiatsi, tunni lõpuks saad tagasi lõhutud pastaka. Kui pahandad, siis mõni veel nähvab, et jõle asi nüüd, et kas pastakaid vähe või.

+79
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks niipalju õelust kohe ühe lihtsa heategevus kampaania pärast?

Ei pea annetama kui ei taha. Täitsa võib öelda, et tänan ei ja head päeva. Või, et ma juba annetasin (kui nii on) kas siis neile või kuhugile teise kohta ja selle kuu norm on juba täis.

Ma saan aru, et iga algatus ei saagi igale ühele südame lähedane olla aga milles need lapsed süüdi on, et mõndadele neist on saamatud vanemad sattunud? Peaks ja paremini oskama majandada ja planeerida aga… no kui ei oska? Et siis oletame kohe, et lapsed on oma päritolu perekonna saamatuse pärast samuti nkn “alla normi” (s.t. aja raisk) ja vaadaku ise kuidas saavad? Eriti hea kui veel selle neile kohe teatavaks teha saaks, et siis tunneksid oma vanemate päras tsobivalt palju häbi kohe algusest peale ja ei hakka liiga palju endast midagi arvama eks? Et oleks ikka parem “paremate” perede lastel koolis kiusata või kuidas?

Ma ei anneta ka paljude asjade jaoks sest lihtsalt mõistlik piir tuleb ette ja ma ei ole kõigi algatustega isiklikult päris nõus ka. Aga ma ei halvusta selle pärast veel ntx neid heategevus asutusi kes tegelevad millegi sellisega mis mulle isiklikult eriti mõtekas ei tundu.

Kerjamiseks nimetada sellist asja… no ma ei tea. Pigem juba siis nagu üks lisa maks praegu nende laste jaoks selle asemel, et me kõik hakkaks nende suuremate probleemidega tegelema kui nad on jõudnud täiskasvanu ikka.

+18
-52
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

No kuule, õpetaja. Nii jõukad kui vaesed lapsed saavad neid asju nö tasuta – ega nemad ei maksa.

Iseloom ja kasvatus.

+3
-41
Please wait...

Postitas:
Kägu

Õpetajaametis näen kahjuks ka seda, et mitte kõik lapsed ja pered ei hinda neid tasuta saadud tarbeid.

Oma pliiatseid-joonlaudu-vihikuid-sirkleid hoiavad üldiselt hoolsamini just need lapsed, kelle pered need ise ostma peavad. Küllap vist lapsevanem enne uue asja ostmist uurib ikka, et mis eelmisega juhtus ja kuhu need joonlauad kaovad. Üsna tüütu on iga paari päeva tagant poes uut joonlauda õhtul ostmas käia. Seejuures kohtlevad ka üsna jõukate perede lapsed oma asju hellalt ja hoolega.

Tasuta saadud asju kipuvad eriti teismelised hoolimatult lõhkuma. Mõned on nii harjunud tasuta saama, et ütlevad õpetajalegi, et “sa pead mulle uue vihiku andma või tooma, sest mul endal ei ole”. Kusjuures eelmine vihik kärtsutati lihtsalt halvas tujus ära ning lendas pooltühjanana klassipõrandale või prügikasti. Laenad neile pastapliiatsi, tunni lõpuks saad tagasi lõhutud pastaka. Kui pahandad, siis mõni veel nähvab, et jõle asi nüüd, et kas pastakaid vähe või.

Õpetaja jutust kumab läbi seda sorti eel arvamus mida inglise keeles vist nimetatakse “implivit stereotype”.

Jõukamatest peredest lapsed on “hellad ja hoolivad”.

Need kes (oma pere maj. olukorra tõttu) asju tasuta saavad on “hoolimatud” ja “nähvavad”.

Võrdsed võimalused stardiks kõigile tõesti…

+7
-50
Please wait...

Postitas:
Kägu

No kuule, õpetaja. Nii jõukad kui vaesed lapsed saavad neid asju nö tasuta – ega nemad ei maksa.

Iseloom ja kasvatus.

Tõsi, laps ei maksa. Maksab lapsevanem. Aga seesama lapsevanem tõmbab selle lapse kodus liistule kui kolmandat korda kahe nädala jooksul on vaja õhtul kell 9 joonlauda ostma minna.
See lapsevanem peab lapsele loengu, et iga asi maksab ja tasuta ei saa midagi.

Sugugi ei ütle, et kõik lapsed, kes tasuta asja saanud, et need ei hooli. Mõni tõesti hoolib vägagi. Aga mõnedel teismelistel hakkab tekkima suhtumine, et niikuinii saab tasuta kuskilt uue ja osta ma ise küll ei kavatse. Ja nad kipuvad lõhkuma nii enda kui teiste asju. Sest nad teavad, et niikuinii ei tule neil võõra lapse lõhutud pliiatsit, pinalit või koolikotti välja maksta, sest neilt ei tohi ju midagi nõuda. Et kool või keegi peab uued andma. Ja kui juba selliste avaldustega välja tullakse, siis on suhtumine mitte just viisakas teiste panusesse ja heatahtlikkusse.

Ma ei räägi nunnudest esimese klassi juntsudest. Ma räägin 12-aastastest jõmmidest, kes ema tagant näpatud suitsupakiga vahetunnis koolimajast välja hiilivad.

Ja ega mul ei ole retsepti, kuidas vahet teha neil, kes hoolivad ja neil, keda “ei koti”.

+53
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei räägi nunnudest esimese klassi juntsudest. Ma räägin 12-aastastest jõmmidest, kes ema tagant näpatud suitsupakiga vahetunnis koolimajast välja hiilivad.

Ja ega mul ei ole retsepti, kuidas vahet teha neil, kes hoolivad ja neil, keda “ei koti”.

Alandage vähem seda esimese klassi “juntsut” (ja ja ma mõtlen isegi kaudselt… nad saavad aru rohkem kui te arvate) ja siis pole vaja nende 12 aastaste “jõmmidega” kakelda eks. Sest nad ei arva siis (loodetavasti…) enam, et nad on kõikide kaas inimeste arvates täiesti mõtetud kasutud tüübid sest nende perel pole raha ega staatust (näiteks).

+5
-52
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui mu lapsed olid põhikoolis siis läks koolitarvetele ikka päris suur summa. Kunstitarbed, kaaned, vihikud jne. Kui nad gümnaasiumisse läksid, sai aga juba odavalt läbi. Ainult vihikutele kulus. Ja mõni pastakas.

+12
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Alandage vähem seda esimese klassi “juntsut” (ja ja ma mõtlen isegi kaudselt… nad saavad aru rohkem kui te arvate) ja siis pole vaja nende 12 aastaste “jõmmidega” kakelda eks. Sest nad ei arva siis (loodetavasti…) enam, et nad on kõikide kaas inimeste arvates täiesti mõtetud kasutud tüübid sest nende perel pole raha ega staatust (näiteks).

Jälle teised süüdi jah? Ega pere ise ei ole süüdu ju, et nad saamatud on, eksole!

+31
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks niipalju õelust kohe ühe lihtsa heategevus kampaania pärast?

Ei pea annetama kui ei taha. Täitsa võib öelda, et tänan ei ja head päeva. Või, et ma juba annetasin (kui nii on) kas siis neile või kuhugile teise kohta ja selle kuu norm on juba täis.
.

Probleem selles ongi, et seda “tänan ei ja head päeva” peab ütlema poes käies iga päev ja veel 4-5 inimesele, sissepääsu ja kärude ja kassade juures.
Kui nad lihtsalt seisaksid oma annetuskastide juures, ok, aga täiesti agressiivselt lennatakse peale, lapsed ka kõrval.

+37
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen ise 4 kooliealise lapse ema. See kampaania seal on veider tõesti – kui annetusi küsivad, siis peaks vastu küsima, et kas ma saan siis ka nänni sealt v?

Usun, et Eestis on kindlasti peresid, kes abi tõesti vajavad. Aga, et karjakaupa mööda Eestit Selverites kerjatakse – kellele see abi läheb? Kui on suurpere, siis saavad vanemad ju ka 500 EUR paljulapselise pere toetust – sellest võiks ju nii palju ikka kõrvale panna, et mingi 100-200 EURi eest lastele kooliks pudi-padi osta. Igalpool poodides on ka praegu soodukad ja saab ka 20 EURi eest koolikoti – kaltsukast isegi odavamalt.

ei tea.. kahltane kampaania ja ise suurpere emana seda ei toeta.

+54
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kedagi ei sunnita ju annetama, nimekirja vajalikest asjadest saad pihku, tänad ja liigud edasi. Keegi ei sunni sind midagi ostma ja kassade taga keegi aru ei päri. Millest siis selline tusk? Ma ostan iga sügis midagi, kui sellel ajal poodi satun ja teen seda rõõmuga. Kõlab banaalselt, aga lapsed on tõesti meie tulevik ja kellegi teise laste arvu üle arutlemine ja sellele hinnangute andmine ei peaks olema intelligentsete inimeste meelelahutuseks.

+12
-40
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pole küll otseselt koolitarvetega seotud, aga väga tõsi on see, et sageli on neis kehvemal majanduslikul järjel peredes prioriteedid ikka väga paigast ära.

Olen ka õpetaja ja mul on olnud kaks õpilast, kes mõlemad on tulnud 3lapselisest napilt ots otsaga kokku tulevast perest.

Poiss (13) hoidis oma asju ülimalt hoolega. Ma kinkisin ükskord kogu klassile mingid vahva välimusega pastakad ma ei mäletagi mis tubli saavutuse eest. Teistel kadusid ajapikku need ära, aga tema kirjutas sellega terve aasta ja ikka aeg ajalt kiitis mulle, kui kena see on. Ta vanemad pingutasid kohutavalt, et lastel kõik vajalik olemas oleks ja käigud-teatrid makstud.

Teine laps oli 11aastane tüdruk, kellel olid iga päev asjad kadunud. Pidevalt olid tal uued (enamasti mingist odavamast kohast ostetud) asjad, mis küll läksid katki või kadusid jälle ära. Ükskord oli vaja maksta 8€ teatriraha ja ma helistasin ja kirjutasin 4x tema emale küll heaga, küll kurjaga. Ema ikka vabandas, et lasterahad pole veel üle tulnud ja 8.kuupäeval maksab (ei maksnud). Ning siis nädal peale teatrit, mille ta vist siiski teatrisse minemise päevaks suutis ära maksta, läks ema koos sõbrannadega Dubaisse lõbureisile. Laps koolis rääkis ise. Täiesti tummaks võttis.

+49
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pole küll otseselt koolitarvetega seotud, aga väga tõsi on see, et sageli on neis kehvemal majanduslikul järjel peredes prioriteedid ikka väga paigast ära.

Olen ka õpetaja ja mul on olnud kaks õpilast, kes mõlemad on tulnud 3lapselisest napilt ots otsaga kokku tulevast perest.

Poiss (13) hoidis oma asju ülimalt hoolega. Ma kinkisin ükskord kogu klassile mingid vahva välimusega pastakad ma ei mäletagi mis tubli saavutuse eest. Teistel kadusid ajapikku need ära, aga tema kirjutas sellega terve aasta ja ikka aeg ajalt kiitis mulle, kui kena see on. Ta vanemad pingutasid kohutavalt, et lastel kõik vajalik olemas oleks ja käigud-teatrid makstud.

Teine laps oli 11aastane tüdruk, kellel olid iga päev asjad kadunud. Pidevalt olid tal uued (enamasti mingist odavamast kohast ostetud) asjad, mis küll läksid katki või kadusid jälle ära. Ükskord oli vaja maksta 8€ teatriraha ja ma helistasin ja kirjutasin 4x tema emale küll heaga, küll kurjaga. Ema ikka vabandas, et lasterahad pole veel üle tulnud ja 8.kuupäeval maksab (ei maksnud). Ning siis nädal peale teatrit, mille ta vist siiski teatrisse minemise päevaks suutis ära maksta, läks ema koos sõbrannadega Dubaisse lõbureisile. Laps koolis rääkis ise. Täiesti tummaks võttis.

😮😮😮😮😮

+12
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Joonlauad 🙂 Hea näide, mis tuletab enda poeannetusi meelde.
Kahel korral olen sinna Selveri kogumiskorvi midagi poetanud – ja just nimelt joonlaudu, mõlemal korral ostsin 10 korralikku joonlauda. Muud mitte. Mul oli nii kahju ühest oma poja vanusest poisist, kes viimasel korral korvi kõrvale valvesse oli pandud, aga solvusin kergelt naisterahva peale (ilmselt poisi ema), kes mulle peale lendas ja küsis: “Joonlauad? See on kõik? Me kogume ikkagi paljulastelistele peredele!” Vastasin, et igaüks aitab siiski oma võimaluste piires, mul on kaks koolilast kodus ja kasvatan neid üksi ja joonlaudu peaks ikka kuluma.

Sarnane huvitav mõttevahetus oli mul Toidupanga inimestega, kui peotäie hambaharju ja mitu pakki hambapastat neile kogumiskorvi viisin. Siis viitasin sellele, et kuivaineid tundub väga palju olevat, pikaajaliselt säilivaid tooteid nagu nt ketšup, puljongikuubikud vmt ma põhimõtteliselt ei poolda, aga nii hambaharju kui hambapastat läheb peredel ikka vaja. Tahtsin annetada oma maailmavaatele vastavalt. Lisasin, et kui pensionäridele eraldi kogutaks, siis sinna korvi ma ostaks šokolaadi, häid küpsiseid, midagi väikest, luksuslikku ja kallist, sest soola, suhkru ja jahu ostmisega saavad nad ise hakkama. Kahjuks pole ma kuskil ühtegi pensionäridele mõeldud kampaaniat näinud.

+53
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ning siis nädal peale teatrit, mille ta vist siiski teatrisse minemise päevaks suutis ära maksta, läks ema koos sõbrannadega Dubaisse lõbureisile. Laps koolis rääkis ise. Täiesti tummaks võttis.

Kas laps muidu seda ka rääkis kes selle reisi eest maksis või millal?

+5
-28
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minule ka need Selveri nö kerjamiskampaaniad ei meeldi. Samas tean 2 suurperet, üks neist ongi harjunud saama, kirikust saavad annetusi, toitu, riideid jne. Ei ela rikkalt, isa töötab väikse palga peal, aga muudkui teevad lapsi. No ei saa aru sellisest asjast. Ja samas teine pere on väga arvestav, toetusi ei küsi ja proovivad ise hakkama saada. Mina isiklikult toetan ainult vähiliitu ja vahest ka lastehaiglat.

+29
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ning siis nädal peale teatrit, mille ta vist siiski teatrisse minemise päevaks suutis ära maksta, läks ema koos sõbrannadega Dubaisse lõbureisile. Laps koolis rääkis ise. Täiesti tummaks võttis.

Kas laps muidu seda ka rääkis kes selle reisi eest maksis või millal?

See on väga imelik, et õpetaja vaatab hindava pilguga kui lapsel on odavamast poest ostetud kooliasjad. Seda Dubai juttu ei usu ka. Liba.

+4
-42
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tänan hoiatamast. Väldin lähiajal Selverit.

+24
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 246 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Koolitarvete kogumine selverites.