Ma eeldan, et ei paku. Kui pakub siis erandkorras ja kui pakub tihti, siis suhtuksin väga halvasti.
Üllatuseks kumab läbi arusaam, et kes poolfabrikaate ei söö on loll. Sellise suhtumisega oleme varsti olukorrask, kus 50 protsenti koolilapsi on ülekaalus.
Pole ise püstirikas ega väga vaene. Lihapalle, pelmeene, požarski kotlette, kalapulki siiski sügavkülmast ei leia. Suudan selle 15-30 min päevas leida, et enda perele täisväärtusliku toitu pakkuda. Ja need, kes seda aega ei leia on lihtsalt laisad (raamatupoed ja net on täis retsepte kuidas 15-20 min maitsev toit valmis teha).
Mis puutub koolisöökl töötajate koormusele, siis söögivalmistamine ongi nende töö, mitte söögi soojendamine. Selleks on olemas piisava suurusega meeskond. Abilised, kes juurikaid koorivad, nõusid pesevad jne jne.
Lisaks ei kujuta ma hästi ette, kuidas see isegi võimalik saaks olla. Kas koolides ei peagi toitained ja kalorsus välja arvestatud olema?
Ja muideks toorest liha saab väga edukalt külmutada! Ja säilib ka päris hästi ????
15-30-minutiga iga päev soe toit värskest toorainest? Palun nädalamenüüd!
Miks ka mitte ????
Esmasp: Brokkolipüree supp röstitud kõrvitsaseemned (soovi korral singi või leivaga)- valmistusaeg 20 min
Teisp: Kanakintsufileed (ahjus), kõrvale toorsalat ja täistera leib- 20 min
Kolmap: Keedukartu, toorsalat, veisekotlett- 25 min
Neljap: Juurvilja- kanafilee (täistera) pasta- 20 min
Reede: Kala (nx lõhe, forell vms), riis, salat- 25 min
Kartul 25 minutiga? Mismoodi?
Riis 25 minutit? Kui kotikeses, on tegu poolfabrikaadiga.
Kanafilee vaid leivaga?
Kas mehi/tesimelisi poisse peres pole? Püreesupist saab kõhu täis?
Peres on 4 liiget, mees ka. Käsi südamel, need road ei võta mul rohkem aega. Tassi kohvi jõuan ka veel vahepeal juua ja perekoolis käia ????
Püreesupist saab muidugi kõhu täis. Miks ei peaks? Selle saab ju väga toitva teha.
Kartuli nipp on lihtne, teed väiksemad tükid. Väga maitsva ahjukartuli saab ka kui 5-6 min keeta ja siis ahju, ca 20 min.
Riis- no ei ole ju keeruline riis keema panna ja peale seda 10 min hiljem süüa hakata tegema, pole kohustust pliidi ääres valvata (võtab vb 3 min). Või eelmisel õhtul. Võid ju riisi asendada tatra, läätsede, kinoaga.
Kala, kana on ju imelihtne maitsestada- sool, pipar, till, sidrun ja ahju. Samal ajal saad kiire salati teha. Brokoli, lilkapsas keevad ca 10 min. Paprika, suvikõrvits,küüslauk ja sibul ei vaja erilist ettevalmistus ja jäävad pastas mõnusalt krõmpsud ning valmivad kiirelt. Kodujuust on väga toitev ja võib vabalt ka liha asendada.
Kotlette valmistan ka muna ja sibulga (ca 400g lihast), pipar ja sool- kokku segada ja kuumale pannile (veis ei vaja pikka küpsetamist). Ka imekiire ja lihtne. Väga hea on veel kalkuni-kodujuustu-küüslaugu kotlett.
Vb tõesti võtab kauem aega, kui suurtes kogustes teha, ise teen täpselt niipalju, et neljal inimesel kõht täis saaks. No ja kui isegi võtab see 10 min kauem? Kas ei ole siis väärt pakkuda enda perele tervislikumat toitu. Kui palju säilutusaineid, suhkrut ja muud jama on poolfabrikaatides. Ja nii mõndagi neist seostatakse liigsöömise, väsimuse, hüperaktiivsuseg ja kõikvõimalike tervisehädadega. Ja miks mitte ülejäänud perekond söögitegemisse kaasata, samal ajal laste/mehega juttu ajada?
Ma olen ka mõnipäev jube väsinud ja tüdinenud ja ei viitsi aga kokkuvõttes on see kättevõtmise asi.
Aga kartul tuleb ju veel koorida ja tükeldada?
Kummaline, olen küll naisterahvas, aga püreesupp on siiski vaid eelroog või vahepala.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt 29.05 16:09; 29.05 20:43; 30.05 10:00; 30.05 15:05; 03.06 18:42; 05.06 08:00;