Esileht Koolilaps koolitoit ja poolfabrikaadid

Näitan 23 postitust - vahemik 31 kuni 53 (kokku 53 )

Teema: koolitoit ja poolfabrikaadid

Postitas:

Ma eeldan, et ei paku. Kui pakub siis erandkorras ja kui pakub tihti, siis suhtuksin väga halvasti.

Üllatuseks kumab läbi arusaam, et kes poolfabrikaate ei söö on loll. Sellise suhtumisega oleme varsti olukorrask, kus 50 protsenti koolilapsi on ülekaalus.

Pole ise püstirikas ega väga vaene. Lihapalle, pelmeene, požarski kotlette, kalapulki siiski sügavkülmast ei leia. Suudan selle 15-30 min päevas leida, et enda perele täisväärtusliku toitu pakkuda. Ja need, kes seda aega ei leia on lihtsalt laisad (raamatupoed ja net on täis retsepte kuidas 15-20 min maitsev toit valmis teha).

Mis puutub koolisöökl töötajate koormusele, siis söögivalmistamine ongi nende töö, mitte söögi soojendamine. Selleks on olemas piisava suurusega meeskond. Abilised, kes juurikaid koorivad, nõusid pesevad jne jne.

Lisaks ei kujuta ma hästi ette, kuidas see isegi võimalik saaks olla. Kas koolides ei peagi toitained ja kalorsus välja arvestatud olema?

Ja muideks toorest liha saab väga edukalt külmutada! Ja säilib ka päris hästi ????

15-30-minutiga iga päev soe toit värskest toorainest? Palun nädalamenüüd!

Miks ka mitte ????

Esmasp: Brokkolipüree supp röstitud kõrvitsaseemned (soovi korral singi või leivaga)- valmistusaeg 20 min

Teisp: Kanakintsufileed (ahjus), kõrvale toorsalat ja täistera leib- 20 min

Kolmap: Keedukartu, toorsalat, veisekotlett- 25 min

Neljap: Juurvilja- kanafilee (täistera) pasta- 20 min

Reede: Kala (nx lõhe, forell vms), riis, salat- 25 min

Enamasti võtab ainuüksi toiduainete ettevalmistamine selle 20-25 minutit, mis siin on kogu roa valmistamiseks ette nähtud.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Enamasti võtab ainuüksi toiduainete ettevalmistamine selle 20-25 minutit, mis siin on kogu roa valmistamiseks ette nähtud.

mul sama reaktsioon. eks oleneb ka sellest, mitu inimest peres on – ühele-kahele teeb ehk äragi selle ajaga, aga kuuele mitte kuidagi. mul kulub juba hakkimiseks/puhastamiseks topeltaeg ja kotlette tuleb praadida ka kolm pannitäit (ja pann on suur). no ei saa poole tunnigahakkama, ei saa. kanapasta ainult teen poole tunniga ära. riis keeb küll 15-20 minutiga pehmeks, aga ma muidugi teen riisikeetjas, v-o seepärast.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt 24.05 16:16; 24.05 16:21; 26.05 22:55; 28.05 11:07; 29.05 13:42; 29.05 13:42; 29.05 20:51;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ma eeldan, et ei paku. Kui pakub siis erandkorras ja kui pakub tihti, siis suhtuksin väga halvasti.

Üllatuseks kumab läbi arusaam, et kes poolfabrikaate ei söö on loll. Sellise suhtumisega oleme varsti olukorrask, kus 50 protsenti koolilapsi on ülekaalus.

Pole ise püstirikas ega väga vaene. Lihapalle, pelmeene, požarski kotlette, kalapulki siiski sügavkülmast ei leia. Suudan selle 15-30 min päevas leida, et enda perele täisväärtusliku toitu pakkuda. Ja need, kes seda aega ei leia on lihtsalt laisad (raamatupoed ja net on täis retsepte kuidas 15-20 min maitsev toit valmis teha).

Mis puutub koolisöökl töötajate koormusele, siis söögivalmistamine ongi nende töö, mitte söögi soojendamine. Selleks on olemas piisava suurusega meeskond. Abilised, kes juurikaid koorivad, nõusid pesevad jne jne.

Lisaks ei kujuta ma hästi ette, kuidas see isegi võimalik saaks olla. Kas koolides ei peagi toitained ja kalorsus välja arvestatud olema?

Ja muideks toorest liha saab väga edukalt külmutada! Ja säilib ka päris hästi ????

15-30-minutiga iga päev soe toit värskest toorainest? Palun nädalamenüüd!

Miks ka mitte ????

Esmasp: Brokkolipüree supp röstitud kõrvitsaseemned (soovi korral singi või leivaga)- valmistusaeg 20 min

Teisp: Kanakintsufileed (ahjus), kõrvale toorsalat ja täistera leib- 20 min

Kolmap: Keedukartu, toorsalat, veisekotlett- 25 min

Neljap: Juurvilja- kanafilee (täistera) pasta- 20 min

Reede: Kala (nx lõhe, forell vms), riis, salat- 25 min

Kartul 25 minutiga? Mismoodi?

Riis 25 minutit? Kui kotikeses, on tegu poolfabrikaadiga.

Kanafilee vaid leivaga?

Kas mehi/tesimelisi poisse peres pole? Püreesupist saab kõhu täis?

Peres on 4 liiget, mees ka. Käsi südamel, need road ei võta mul rohkem aega. Tassi kohvi jõuan ka veel vahepeal juua ja perekoolis käia 😀
Püreesupist saab muidugi kõhu täis. Miks ei peaks? Selle saab ju väga toitva teha.
Kartuli nipp on lihtne, teed väiksemad tükid. Väga maitsva ahjukartuli saab ka kui 5-6 min keeta ja siis ahju, ca 20 min.
Riis- no ei ole ju keeruline riis keema panna ja peale seda 10 min hiljem süüa hakata tegema, pole kohustust pliidi ääres valvata (võtab vb 3 min). Või eelmisel õhtul. Võid ju riisi asendada tatra, läätsede, kinoaga.
Kala, kana on ju imelihtne maitsestada- sool, pipar, till, sidrun ja ahju. Samal ajal saad kiire salati teha. Brokoli, lilkapsas keevad ca 10 min. Paprika, suvikõrvits,küüslauk ja sibul ei vaja erilist ettevalmistus ja jäävad pastas mõnusalt krõmpsud ning valmivad kiirelt. Kodujuust on väga toitev ja võib vabalt ka liha asendada.
Kotlette valmistan ka muna ja sibulga (ca 400g lihast), pipar ja sool- kokku segada ja kuumale pannile (veis ei vaja pikka küpsetamist). Ka imekiire ja lihtne. Väga hea on veel kalkuni-kodujuustu-küüslaugu kotlett.
Vb tõesti võtab kauem aega, kui suurtes kogustes teha, ise teen täpselt niipalju, et neljal inimesel kõht täis saaks. No ja kui isegi võtab see 10 min kauem? Kas ei ole siis väärt pakkuda enda perele tervislikumat toitu. Kui palju säilutusaineid, suhkrut ja muud jama on poolfabrikaatides. Ja nii mõndagi neist seostatakse liigsöömise, väsimuse, hüperaktiivsuseg ja kõikvõimalike tervisehädadega. Ja miks mitte ülejäänud perekond söögitegemisse kaasata, samal ajal laste/mehega juttu ajada?
Ma olen ka mõnipäev jube väsinud ja tüdinenud ja ei viitsi aga kokkuvõttes on see kättevõtmise asi.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt 27.05 10:13; 28.05 11:26; 29.05 19:47; 29.05 21:26; 30.05 11:13;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ma eeldan, et ei paku. Kui pakub siis erandkorras ja kui pakub tihti, siis suhtuksin väga halvasti.

Üllatuseks kumab läbi arusaam, et kes poolfabrikaate ei söö on loll. Sellise suhtumisega oleme varsti olukorrask, kus 50 protsenti koolilapsi on ülekaalus.

Pole ise püstirikas ega väga vaene. Lihapalle, pelmeene, požarski kotlette, kalapulki siiski sügavkülmast ei leia. Suudan selle 15-30 min päevas leida, et enda perele täisväärtusliku toitu pakkuda. Ja need, kes seda aega ei leia on lihtsalt laisad (raamatupoed ja net on täis retsepte kuidas 15-20 min maitsev toit valmis teha).

Mis puutub koolisöökl töötajate koormusele, siis söögivalmistamine ongi nende töö, mitte söögi soojendamine. Selleks on olemas piisava suurusega meeskond. Abilised, kes juurikaid koorivad, nõusid pesevad jne jne.

Lisaks ei kujuta ma hästi ette, kuidas see isegi võimalik saaks olla. Kas koolides ei peagi toitained ja kalorsus välja arvestatud olema?

Ja muideks toorest liha saab väga edukalt külmutada! Ja säilib ka päris hästi ????

15-30-minutiga iga päev soe toit värskest toorainest? Palun nädalamenüüd!

Miks ka mitte ????

Esmasp: Brokkolipüree supp röstitud kõrvitsaseemned (soovi korral singi või leivaga)- valmistusaeg 20 min

Teisp: Kanakintsufileed (ahjus), kõrvale toorsalat ja täistera leib- 20 min

Kolmap: Keedukartu, toorsalat, veisekotlett- 25 min

Neljap: Juurvilja- kanafilee (täistera) pasta- 20 min

Reede: Kala (nx lõhe, forell vms), riis, salat- 25 min

Enamasti võtab ainuüksi toiduainete ettevalmistamine selle 20-25 minutit, mis siin on kogu roa valmistamiseks ette nähtud.

No kui iga asja eraldi teha äkki. Stiilis: hakin sibula. Praen. Võtan pannilt. Hakkan brokolit pesema ja hakkima. Brokoli hakitud, panen pliidi sisse ja vee tulele. Ja nii edasi 🙂

No tõesti üle poole tunni ei lähe nädala söögid. Muuseas, kotiriis ei ole mingi poolfabrikaat, isegi kui ta on eelkeedetud (mis nüüd parim ei ole). Ta näeb välja nagu riis, maitseb nagu riis, midagi väga lisatud ei ole. Külmutatud köögiviljad on samuti täiesti tervislikud köögiviljad ja praevad mingist paneeritud pihviplönnist kiireminigi. Kaste, riis, kanafileetükid juurde, ehk 15 min. Õppige mingid põhivõtted olenevalt pere eelistustest selgeks, siis saab komponentidega varieerida vahelduse loomiseks.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ma eeldan, et ei paku. Kui pakub siis erandkorras ja kui pakub tihti, siis suhtuksin väga halvasti.

Üllatuseks kumab läbi arusaam, et kes poolfabrikaate ei söö on loll. Sellise suhtumisega oleme varsti olukorrask, kus 50 protsenti koolilapsi on ülekaalus.

Pole ise püstirikas ega väga vaene. Lihapalle, pelmeene, požarski kotlette, kalapulki siiski sügavkülmast ei leia. Suudan selle 15-30 min päevas leida, et enda perele täisväärtusliku toitu pakkuda. Ja need, kes seda aega ei leia on lihtsalt laisad (raamatupoed ja net on täis retsepte kuidas 15-20 min maitsev toit valmis teha).

Mis puutub koolisöökl töötajate koormusele, siis söögivalmistamine ongi nende töö, mitte söögi soojendamine. Selleks on olemas piisava suurusega meeskond. Abilised, kes juurikaid koorivad, nõusid pesevad jne jne.

Lisaks ei kujuta ma hästi ette, kuidas see isegi võimalik saaks olla. Kas koolides ei peagi toitained ja kalorsus välja arvestatud olema?

Ja muideks toorest liha saab väga edukalt külmutada! Ja säilib ka päris hästi ????

15-30-minutiga iga päev soe toit värskest toorainest? Palun nädalamenüüd!

Miks ka mitte ????

Esmasp: Brokkolipüree supp röstitud kõrvitsaseemned (soovi korral singi või leivaga)- valmistusaeg 20 min

Teisp: Kanakintsufileed (ahjus), kõrvale toorsalat ja täistera leib- 20 min

Kolmap: Keedukartu, toorsalat, veisekotlett- 25 min

Neljap: Juurvilja- kanafilee (täistera) pasta- 20 min

Reede: Kala (nx lõhe, forell vms), riis, salat- 25 min

Kartul 25 minutiga? Mismoodi?

Riis 25 minutit? Kui kotikeses, on tegu poolfabrikaadiga.

Kanafilee vaid leivaga?

Kas mehi/tesimelisi poisse peres pole? Püreesupist saab kõhu täis?

Peres on 4 liiget, mees ka. Käsi südamel, need road ei võta mul rohkem aega. Tassi kohvi jõuan ka veel vahepeal juua ja perekoolis käia ????

Püreesupist saab muidugi kõhu täis. Miks ei peaks? Selle saab ju väga toitva teha.

Kartuli nipp on lihtne, teed väiksemad tükid. Väga maitsva ahjukartuli saab ka kui 5-6 min keeta ja siis ahju, ca 20 min.

Riis- no ei ole ju keeruline riis keema panna ja peale seda 10 min hiljem süüa hakata tegema, pole kohustust pliidi ääres valvata (võtab vb 3 min). Või eelmisel õhtul. Võid ju riisi asendada tatra, läätsede, kinoaga.

Kala, kana on ju imelihtne maitsestada- sool, pipar, till, sidrun ja ahju. Samal ajal saad kiire salati teha. Brokoli, lilkapsas keevad ca 10 min. Paprika, suvikõrvits,küüslauk ja sibul ei vaja erilist ettevalmistus ja jäävad pastas mõnusalt krõmpsud ning valmivad kiirelt. Kodujuust on väga toitev ja võib vabalt ka liha asendada.

Kotlette valmistan ka muna ja sibulga (ca 400g lihast), pipar ja sool- kokku segada ja kuumale pannile (veis ei vaja pikka küpsetamist). Ka imekiire ja lihtne. Väga hea on veel kalkuni-kodujuustu-küüslaugu kotlett.

Vb tõesti võtab kauem aega, kui suurtes kogustes teha, ise teen täpselt niipalju, et neljal inimesel kõht täis saaks. No ja kui isegi võtab see 10 min kauem? Kas ei ole siis väärt pakkuda enda perele tervislikumat toitu. Kui palju säilutusaineid, suhkrut ja muud jama on poolfabrikaatides. Ja nii mõndagi neist seostatakse liigsöömise, väsimuse, hüperaktiivsuseg ja kõikvõimalike tervisehädadega. Ja miks mitte ülejäänud perekond söögitegemisse kaasata, samal ajal laste/mehega juttu ajada?

Ma olen ka mõnipäev jube väsinud ja tüdinenud ja ei viitsi aga kokkuvõttes on see kättevõtmise asi.

Aga kartul tuleb ju veel koorida ja tükeldada?
Kummaline, olen küll naisterahvas, aga püreesupp on siiski vaid eelroog või vahepala.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt 29.05 16:09; 29.05 20:43; 30.05 10:00; 30.05 15:05; 03.06 18:42; 05.06 08:00;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Kes, siis tahtis kuulda 15 min imeroast, siis temale pakuks välja idud.
Ise ostan suurema koti mahedalt kasvatatud rukist, nisu ja tatart (saab ka tavalisest toidupoest toortatar). Aeg-ajalt idandan ka muid seemneid. Mungube näiteks. Idandamine ei võta aega. Lapsed söövad neid paljalt. Samuti hommikupudru teen tihti idandatud kraamist. Panen blenderisse, juurde siis mille järgi soovi on, põrr ja valmis. Kiire, lihtne ja väga toitev. Sama asja teen vahest ka õhtusöögiks kui kiirus tagant ajab. Täna töö juures on mul ka lõunaks kaasas väike purk idandatud rukist ja mungube.

tuletan meelde, siis oli jutt KOOLItoidust.
Sa tõsimeeli arvad, et kool peaks 1-12.kl IGA päev pakkuma söögiks vaid idusid???????

enamik lapsevanemaid (ja ka perearste) nõuaks selle peale koheselt nii kooli juhtkonna kui ka söökla juhtide vallandamist.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ma eeldan, et ei paku. Kui pakub siis erandkorras ja kui pakub tihti, siis suhtuksin väga halvasti.

Üllatuseks kumab läbi arusaam, et kes poolfabrikaate ei söö on loll. Sellise suhtumisega oleme varsti olukorrask, kus 50 protsenti koolilapsi on ülekaalus.

Pole ise püstirikas ega väga vaene. Lihapalle, pelmeene, požarski kotlette, kalapulki siiski sügavkülmast ei leia. Suudan selle 15-30 min päevas leida, et enda perele täisväärtusliku toitu pakkuda. Ja need, kes seda aega ei leia on lihtsalt laisad (raamatupoed ja net on täis retsepte kuidas 15-20 min maitsev toit valmis teha).

Mis puutub koolisöökl töötajate koormusele, siis söögivalmistamine ongi nende töö, mitte söögi soojendamine. Selleks on olemas piisava suurusega meeskond. Abilised, kes juurikaid koorivad, nõusid pesevad jne jne.

Lisaks ei kujuta ma hästi ette, kuidas see isegi võimalik saaks olla. Kas koolides ei peagi toitained ja kalorsus välja arvestatud olema?

Ja muideks toorest liha saab väga edukalt külmutada! Ja säilib ka päris hästi ????

15-30-minutiga iga päev soe toit värskest toorainest? Palun nädalamenüüd!

Miks ka mitte ????

Esmasp: Brokkolipüree supp röstitud kõrvitsaseemned (soovi korral singi või leivaga)- valmistusaeg 20 min

Teisp: Kanakintsufileed (ahjus), kõrvale toorsalat ja täistera leib- 20 min

Kolmap: Keedukartu, toorsalat, veisekotlett- 25 min

Neljap: Juurvilja- kanafilee (täistera) pasta- 20 min

Reede: Kala (nx lõhe, forell vms), riis, salat- 25 min

Kartul 25 minutiga? Mismoodi?

Riis 25 minutit? Kui kotikeses, on tegu poolfabrikaadiga.

Kanafilee vaid leivaga?

Kas mehi/tesimelisi poisse peres pole? Püreesupist saab kõhu täis?

Peres on 4 liiget, mees ka. Käsi südamel, need road ei võta mul rohkem aega. Tassi kohvi jõuan ka veel vahepeal juua ja perekoolis käia ????

Püreesupist saab muidugi kõhu täis. Miks ei peaks? Selle saab ju väga toitva teha.

Kartuli nipp on lihtne, teed väiksemad tükid. Väga maitsva ahjukartuli saab ka kui 5-6 min keeta ja siis ahju, ca 20 min.

Riis- no ei ole ju keeruline riis keema panna ja peale seda 10 min hiljem süüa hakata tegema, pole kohustust pliidi ääres valvata (võtab vb 3 min). Või eelmisel õhtul. Võid ju riisi asendada tatra, läätsede, kinoaga.

Kala, kana on ju imelihtne maitsestada- sool, pipar, till, sidrun ja ahju. Samal ajal saad kiire salati teha. Brokoli, lilkapsas keevad ca 10 min. Paprika, suvikõrvits,küüslauk ja sibul ei vaja erilist ettevalmistus ja jäävad pastas mõnusalt krõmpsud ning valmivad kiirelt. Kodujuust on väga toitev ja võib vabalt ka liha asendada.

Kotlette valmistan ka muna ja sibulga (ca 400g lihast), pipar ja sool- kokku segada ja kuumale pannile (veis ei vaja pikka küpsetamist). Ka imekiire ja lihtne. Väga hea on veel kalkuni-kodujuustu-küüslaugu kotlett.

Vb tõesti võtab kauem aega, kui suurtes kogustes teha, ise teen täpselt niipalju, et neljal inimesel kõht täis saaks. No ja kui isegi võtab see 10 min kauem? Kas ei ole siis väärt pakkuda enda perele tervislikumat toitu. Kui palju säilutusaineid, suhkrut ja muud jama on poolfabrikaatides. Ja nii mõndagi neist seostatakse liigsöömise, väsimuse, hüperaktiivsuseg ja kõikvõimalike tervisehädadega. Ja miks mitte ülejäänud perekond söögitegemisse kaasata, samal ajal laste/mehega juttu ajada?

Ma olen ka mõnipäev jube väsinud ja tüdinenud ja ei viitsi aga kokkuvõttes on see kättevõtmise asi.

Aga kartul tuleb ju veel koorida ja tükeldada?

Kummaline, olen küll naisterahvas, aga püreesupp on siiski vaid eelroog või vahepala.

Kartuli koorimine ja tükeldamine ei võta üle 5 min. Enne koorimist saab vee juba keema panna.
Niisama huvipärast, kas tavaline supp on ka siis eelroog?

Ja üldse mitte pahapärast aga milline on teie tavapärane õhtusöök kodus. Küsimus just neile suunatud, kes ütlevad, et nemad õhtuti valmistoitu söövad. Pelmeenid, purgisupp, pizza, valmis lihapallid. Kas te siis isegi nende lihapallide juurde juurikaid ei keeda?

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt 27.05 10:13; 28.05 11:26; 29.05 19:47; 29.05 21:26; 30.05 11:13;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mul ripub lasteaialaps süles terve õhtu peale lasteaeda. Tahab ainult kallistada ja emmega mängida. Ära ei saa ka öelda, sest laps stressis. Ja peale lasteaeda tahab süüa kohe, mitte oodata veel tund-poolteist. Mina teen öösiti süüa, seega meie pere tervislik toitumine tuleb minu une ja kokkuvõttes tervise arvelt. Mõnikord mõtlen, et valmistoit ei olegi nii hull alternatiiv.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 27.05 23:52; 30.05 14:57; 03.06 15:34;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ma eeldan, et ei paku. Kui pakub siis erandkorras ja kui pakub tihti, siis suhtuksin väga halvasti.

Üllatuseks kumab läbi arusaam, et kes poolfabrikaate ei söö on loll. Sellise suhtumisega oleme varsti olukorrask, kus 50 protsenti koolilapsi on ülekaalus.

Pole ise püstirikas ega väga vaene. Lihapalle, pelmeene, požarski kotlette, kalapulki siiski sügavkülmast ei leia. Suudan selle 15-30 min päevas leida, et enda perele täisväärtusliku toitu pakkuda. Ja need, kes seda aega ei leia on lihtsalt laisad (raamatupoed ja net on täis retsepte kuidas 15-20 min maitsev toit valmis teha).

Mis puutub koolisöökl töötajate koormusele, siis söögivalmistamine ongi nende töö, mitte söögi soojendamine. Selleks on olemas piisava suurusega meeskond. Abilised, kes juurikaid koorivad, nõusid pesevad jne jne.

Lisaks ei kujuta ma hästi ette, kuidas see isegi võimalik saaks olla. Kas koolides ei peagi toitained ja kalorsus välja arvestatud olema?

Ja muideks toorest liha saab väga edukalt külmutada! Ja säilib ka päris hästi ????

15-30-minutiga iga päev soe toit värskest toorainest? Palun nädalamenüüd!

Miks ka mitte ????

Esmasp: Brokkolipüree supp röstitud kõrvitsaseemned (soovi korral singi või leivaga)- valmistusaeg 20 min

Teisp: Kanakintsufileed (ahjus), kõrvale toorsalat ja täistera leib- 20 min

Kolmap: Keedukartu, toorsalat, veisekotlett- 25 min

Neljap: Juurvilja- kanafilee (täistera) pasta- 20 min

Reede: Kala (nx lõhe, forell vms), riis, salat- 25 min

Kartul 25 minutiga? Mismoodi?

Riis 25 minutit? Kui kotikeses, on tegu poolfabrikaadiga.

Kanafilee vaid leivaga?

Kas mehi/tesimelisi poisse peres pole? Püreesupist saab kõhu täis?

Peres on 4 liiget, mees ka. Käsi südamel, need road ei võta mul rohkem aega. Tassi kohvi jõuan ka veel vahepeal juua ja perekoolis käia ????

Püreesupist saab muidugi kõhu täis. Miks ei peaks? Selle saab ju väga toitva teha.

Kartuli nipp on lihtne, teed väiksemad tükid. Väga maitsva ahjukartuli saab ka kui 5-6 min keeta ja siis ahju, ca 20 min.

Riis- no ei ole ju keeruline riis keema panna ja peale seda 10 min hiljem süüa hakata tegema, pole kohustust pliidi ääres valvata (võtab vb 3 min). Või eelmisel õhtul. Võid ju riisi asendada tatra, läätsede, kinoaga.

Kala, kana on ju imelihtne maitsestada- sool, pipar, till, sidrun ja ahju. Samal ajal saad kiire salati teha. Brokoli, lilkapsas keevad ca 10 min. Paprika, suvikõrvits,küüslauk ja sibul ei vaja erilist ettevalmistus ja jäävad pastas mõnusalt krõmpsud ning valmivad kiirelt. Kodujuust on väga toitev ja võib vabalt ka liha asendada.

Kotlette valmistan ka muna ja sibulga (ca 400g lihast), pipar ja sool- kokku segada ja kuumale pannile (veis ei vaja pikka küpsetamist). Ka imekiire ja lihtne. Väga hea on veel kalkuni-kodujuustu-küüslaugu kotlett.

Vb tõesti võtab kauem aega, kui suurtes kogustes teha, ise teen täpselt niipalju, et neljal inimesel kõht täis saaks. No ja kui isegi võtab see 10 min kauem? Kas ei ole siis väärt pakkuda enda perele tervislikumat toitu. Kui palju säilutusaineid, suhkrut ja muud jama on poolfabrikaatides. Ja nii mõndagi neist seostatakse liigsöömise, väsimuse, hüperaktiivsuseg ja kõikvõimalike tervisehädadega. Ja miks mitte ülejäänud perekond söögitegemisse kaasata, samal ajal laste/mehega juttu ajada?

Ma olen ka mõnipäev jube väsinud ja tüdinenud ja ei viitsi aga kokkuvõttes on see kättevõtmise asi.

Aga kartul tuleb ju veel koorida ja tükeldada?

Kummaline, olen küll naisterahvas, aga püreesupp on siiski vaid eelroog või vahepala.

Kartuli koorimine ja tükeldamine ei võta üle 5 min. Enne koorimist saab vee juba keema panna.

Niisama huvipärast, kas tavaline supp on ka siis eelroog?

Ja üldse mitte pahapärast aga milline on teie tavapärane õhtusöök kodus. Küsimus just neile suunatud, kes ütlevad, et nemad õhtuti valmistoitu söövad. Pelmeenid, purgisupp, pizza, valmis lihapallid. Kas te siis isegi nende lihapallide juurde juurikaid ei keeda?

Mina küll kartuleid 5 minutiga kooritud ja tükeldatud ei saa.
Tavaline supp ei ole eelroog, seda teen kondiga lihast, juurviljad ja kartulid sees.
Sööme nii poolfabrikaate kui ka värskest toorainest sööki. 15-30 minutit kulub poolfabriaaktide puhul, muidu ikka rohkem. Küllap olen eriti saamatu…

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt 29.05 16:09; 29.05 20:43; 30.05 10:00; 30.05 15:05; 03.06 18:42; 05.06 08:00;
To report this post you need to login first.
Postitas:

No ja kui isegi võtab see 10 min kauem? Kas ei ole siis väärt pakkuda enda perele tervislikumat toitu. Kui palju säilutusaineid, suhkrut ja muud jama on poolfabrikaatides. Ja nii mõndagi neist seostatakse liigsöömise, väsimuse, hüperaktiivsuseg ja kõikvõimalike tervisehädadega. Ja miks mitte ülejäänud perekond söögitegemisse kaasata, samal ajal laste/mehega juttu ajada?

Ma olen ka mõnipäev jube väsinud ja tüdinenud ja ei viitsi aga kokkuvõttes on see kättevõtmise asi.

Tundub, et jälle tegu mingi uue trendika suunaga, minna ristiretkele poolfabrikaatide vastu. Kodurubriigis sama teema.
Teeme kõigepealt kindlaks, mis on poolfabrikaat. Näiteks minu poolt nädalavahetusel nädalaks ette valmis tehtud ja sügavkülma pandud road on ka poolfabrikaadid, olgu nad nii tervislikud kui tahes.
Minu ökopoest ostetud juurvilja-läätse-oakotletid on ka poolfabrikaadid, kuigi neis pole ühtegi säilitus- ega muud kahjulikku ainet. Quorn-tooted on loomulikult poolfabrikaadid, kuigi need on vägagi tervislikud valguallikad. Nii et kõik need eelpool loetletud tooted on automaatselt ebatervislikud aga jahukaste ja kartul on tervislik, kuna see on valmistatud ise ja vahetult enne söömist???

Inimesed, olge head ja propageerige TERVISLIKKU JA MITMEKÜLGSET toitumist. Kui mingist poolfabrikaadist saab tervislikuma eine kui kiiruga valmistehtud valgest riisist vms, siis miks mitte seda kasutada? Ärge keskenduge ühele sõnale vaid vaadake laiemat pilti.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

See hämmastab mind, kui paljud kartulite koorimise peale mingi megapika aja kulutavad. Täitsa ausalt kohe, kui mitu aastat te olete kartuleid koorinud?

Minul kulub potitäie kartulite koorimise, pesemise, hakkimise ja potti panemise peale täpselt umbes reklaami aeg. Tihtipeale teengi seda siis kui reklaam hakkab telekast ja saate ajaks maandun rahulikult tagasi. Õigluse huvides mainin muidugi ära, et poest ostan alati pigem suuremaid kartuleid, mingeid punne loomulikult jääbki koorima. Ja potitäis kartuleid minu mõistes on vähemalt 5-6 inimese ports üheks õhtuks.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 28.05 19:21; 01.06 18:41; 04.06 00:10;
To report this post you need to login first.
Postitas:

See hämmastab mind, kui paljud kartulite koorimise peale mingi megapika aja kulutavad. Täitsa ausalt kohe, kui mitu aastat te olete kartuleid koorinud?

Minul kulub potitäie kartulite koorimise, pesemise, hakkimise ja potti panemise peale täpselt umbes reklaami aeg. Tihtipeale teengi seda siis kui reklaam hakkab telekast ja saate ajaks maandun rahulikult tagasi. Õigluse huvides mainin muidugi ära, et poest ostan alati pigem suuremaid kartuleid, mingeid punne loomulikult jääbki koorima. Ja potitäis kartuleid minu mõistes on vähemalt 5-6 inimese ports üheks õhtuks.

Mind hämmastab jällegi see, kui mitmed inimesed potitäie keedetud kartulit täisväärtuslikuks õhtusöögiks peavad. Ja söövad kartulit nii tihti, et selle koorimisest saab omaette kunst.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 27.05 23:52; 30.05 14:57; 03.06 15:34;
To report this post you need to login first.
Postitas:

See hämmastab mind, kui paljud kartulite koorimise peale mingi megapika aja kulutavad. Täitsa ausalt kohe, kui mitu aastat te olete kartuleid koorinud?

Minul kulub potitäie kartulite koorimise, pesemise, hakkimise ja potti panemise peale täpselt umbes reklaami aeg. Tihtipeale teengi seda siis kui reklaam hakkab telekast ja saate ajaks maandun rahulikult tagasi. Õigluse huvides mainin muidugi ära, et poest ostan alati pigem suuremaid kartuleid, mingeid punne loomulikult jääbki koorima. Ja potitäis kartuleid minu mõistes on vähemalt 5-6 inimese ports üheks õhtuks.

Mind hämmastab jällegi see, kui mitmed inimesed potitäie keedetud kartulit täisväärtuslikuks õhtusöögiks peavad. Ja söövad kartulit nii tihti, et selle koorimisest saab omaette kunst.

Mille poolest kartul täisväärtuslik pole? Kartul ongi meie põhitoit, mis siis peaks olema?

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt 29.05 16:09; 29.05 20:43; 30.05 10:00; 30.05 15:05; 03.06 18:42; 05.06 08:00;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mina teen kodus süüa nii nagu jõuan. Hommikuti keedan putru, teen pannkooki vahest kui uni murrab sooje võileibu. Koolis pakutakse hommikusööki aga see puder ei kõlba lapse sõnul. Pannkoogid on ka kodu omad söödavad, kohvikute hotellide omad on harva lapsele meeldinud. Tihti tehakse koolis, kohvikus puder veega ja pannkoogid pulbrist, selles see mitte kõlbamine vast ongi, harjumises. Samas olen õhtul meile ka pelmeene keetnud või nostalgiahõngulist viinerikastet teinud. Ma arvan, et ei juhtu lapsega midagi kui sööb paar korda nädalas rakvere pihvi või kalapulka. Aga kui ma oma lapsele ainult idusid pakuks kutsuks ta arvatavasti vanaema, sest ema on väga haigeks jäänud.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.

See hämmastab mind, kui paljud kartulite koorimise peale mingi megapika aja kulutavad. Täitsa ausalt kohe, kui mitu aastat te olete kartuleid koorinud?

Minul kulub potitäie kartulite koorimise, pesemise, hakkimise ja potti panemise peale täpselt umbes reklaami aeg. Tihtipeale teengi seda siis kui reklaam hakkab telekast ja saate ajaks maandun rahulikult tagasi. Õigluse huvides mainin muidugi ära, et poest ostan alati pigem suuremaid kartuleid, mingeid punne loomulikult jääbki koorima. Ja potitäis kartuleid minu mõistes on vähemalt 5-6 inimese ports üheks õhtuks.

Mind hämmastab jällegi see, kui mitmed inimesed potitäie keedetud kartulit täisväärtuslikuks õhtusöögiks peavad. Ja söövad kartulit nii tihti, et selle koorimisest saab omaette kunst.

Mille poolest kartul täisväärtuslik pole? Kartul ongi meie põhitoit, mis siis peaks olema?

??? kartul, põhitoit?

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

See hämmastab mind, kui paljud kartulite koorimise peale mingi megapika aja kulutavad. Täitsa ausalt kohe, kui mitu aastat te olete kartuleid koorinud?

Minul kulub potitäie kartulite koorimise, pesemise, hakkimise ja potti panemise peale täpselt umbes reklaami aeg. Tihtipeale teengi seda siis kui reklaam hakkab telekast ja saate ajaks maandun rahulikult tagasi. Õigluse huvides mainin muidugi ära, et poest ostan alati pigem suuremaid kartuleid, mingeid punne loomulikult jääbki koorima. Ja potitäis kartuleid minu mõistes on vähemalt 5-6 inimese ports üheks õhtuks.

Mind hämmastab jällegi see, kui mitmed inimesed potitäie keedetud kartulit täisväärtuslikuks õhtusöögiks peavad. Ja söövad kartulit nii tihti, et selle koorimisest saab omaette kunst.

Midamida? Palun selgita mulle adekvaatselt, mis täpselt on viga keedetud kartulil?

Ma saan aru, kui ma räägiks sulle rasvas frititud või räigelt praetud kartulitest.

Ja ma usun, et keegi siin ei lao omale kuute kartulit iga jumala päev taldrikusse, et need kõik omale sisse kühveldada ilma igasuguse vahelduseta. Ilmselt on kartul ikkagi LISAND, mida tarbitakse muu toidu kõrvale paaril päeval nädalas.

Aga adekvaatselt koorima õppimiseks sellest täiesti piisab.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 28.05 19:21; 01.06 18:41; 04.06 00:10;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ise ostan suurema koti mahedalt kasvatatud rukist, nisu ja tatart (saab ka tavalisest toidupoest toortatar). Aeg-ajalt idandan ka muid seemneid. Mungube näiteks. Idandamine ei võta aega. Lapsed söövad neid paljalt. Samuti hommikupudru teen tihti idandatud kraamist. Panen blenderisse, juurde siis mille järgi soovi on, põrr ja valmis. Kiire, lihtne ja väga toitev. Sama asja teen vahest ka õhtusöögiks kui kiirus tagant ajab. Täna töö juures on mul ka lõunaks kaasas väike purk idandatud rukist ja mungube.

täitsa ausalt, ma saan isegi suvalises programmeerimiskeeles kirjutatud koodijupist rohkem aru, kui sinu kirjutisest, mis kubiseb mulle täiesti arusaamatutest sõnadest.

aga nojah, ma pole ka mingi udupeen taimetoitlasest boheemlane…

sa nimetad idusid söögiks, millest peaksid inimesed kõigil söögikordadel toituma?

no tule mõistusele!

Küsiti kiiret ja tervislikku sööki. No ja idud on mõlemat. Nii kiire kui ka väga tervislik. Sinna juurde veel odav. Pole lihtsalt levinud. Teadmatus siiski toitu ei riku. Ma pole ka udupeen taimetoitlasest boheemlane. Mu vanaonu oli toitumisteadlane ja õpetas nii mõndagi kasulikku mida oma ellu olen kaasa võtnud. Ja ma ei räägi siin kõikidest toidukordadest. Kuigi võiks ka vabalt kõik toidukorrad kombineerida idudest ja saaks toidulaud palju (toitaine)rikkalikum kui see tavaks on. Minul on mõistusega kõik korras. Ametilt olen programmeerija ja saan samuti aru igasugu juppidest. Ps, idutoidul olen läbinud korraliku maratoni mägisel maastikul.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 28.05 10:54; 04.06 11:25;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Meil pole küll kartul lisand, vaid põhitoit, kui keedan. Lisandiks on kaste ja salat. Kui liha grillime on lisandiks salat ja ketšup.
Riisi niisama eriti ei taheta, pigem ploff või risoto kanaga. Makaronid ka kas juustuga või mingi kastmega eraldi toidukord. Arvan ka, et korralik kartul on kordi kasulikum, kui makarone või riisi iga päev pakkuda, jahutoodete päevanormi saab ka pudrust või leivatoodetest kätte.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

See hämmastab mind, kui paljud kartulite koorimise peale mingi megapika aja kulutavad. Täitsa ausalt kohe, kui mitu aastat te olete kartuleid koorinud?

Minul kulub potitäie kartulite koorimise, pesemise, hakkimise ja potti panemise peale täpselt umbes reklaami aeg. Tihtipeale teengi seda siis kui reklaam hakkab telekast ja saate ajaks maandun rahulikult tagasi. Õigluse huvides mainin muidugi ära, et poest ostan alati pigem suuremaid kartuleid, mingeid punne loomulikult jääbki koorima. Ja potitäis kartuleid minu mõistes on vähemalt 5-6 inimese ports üheks õhtuks.

Mind hämmastab jällegi see, kui mitmed inimesed potitäie keedetud kartulit täisväärtuslikuks õhtusöögiks peavad. Ja söövad kartulit nii tihti, et selle koorimisest saab omaette kunst.

Mille poolest kartul täisväärtuslik pole? Kartul ongi meie põhitoit, mis siis peaks olema?

??? kartul, põhitoit?

Loomulikult, mis muu siis peaks olema? Riis? Makaron? Sai?

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt 29.05 16:09; 29.05 20:43; 30.05 10:00; 30.05 15:05; 03.06 18:42; 05.06 08:00;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ise ostan suurema koti mahedalt kasvatatud rukist, nisu ja tatart (saab ka tavalisest toidupoest toortatar). Aeg-ajalt idandan ka muid seemneid. Mungube näiteks. Idandamine ei võta aega. Lapsed söövad neid paljalt. Samuti hommikupudru teen tihti idandatud kraamist. Panen blenderisse, juurde siis mille järgi soovi on, põrr ja valmis. Kiire, lihtne ja väga toitev. Sama asja teen vahest ka õhtusöögiks kui kiirus tagant ajab. Täna töö juures on mul ka lõunaks kaasas väike purk idandatud rukist ja mungube.

täitsa ausalt, ma saan isegi suvalises programmeerimiskeeles kirjutatud koodijupist rohkem aru, kui sinu kirjutisest, mis kubiseb mulle täiesti arusaamatutest sõnadest.

aga nojah, ma pole ka mingi udupeen taimetoitlasest boheemlane…

sa nimetad idusid söögiks, millest peaksid inimesed kõigil söögikordadel toituma?

no tule mõistusele!

Küsiti kiiret ja tervislikku sööki. No ja idud on mõlemat. Nii kiire kui ka väga tervislik. Sinna juurde veel odav. Pole lihtsalt levinud. Teadmatus siiski toitu ei riku. Ma pole ka udupeen taimetoitlasest boheemlane. Mu vanaonu oli toitumisteadlane ja õpetas nii mõndagi kasulikku mida oma ellu olen kaasa võtnud. Ja ma ei räägi siin kõikidest toidukordadest. Kuigi võiks ka vabalt kõik toidukorrad kombineerida idudest ja saaks toidulaud palju (toitaine)rikkalikum kui see tavaks on. Minul on mõistusega kõik korras. Ametilt olen programmeerija ja saan samuti aru igasugu juppidest. Ps, idutoidul olen läbinud korraliku maratoni mägisel maastikul.

Ok, no idutoitudest saan veel aru, aga kuidas on putuktoitumine? Juhtusin telerist kuulma, et liha asendamisena hakatakse kasvatama igasuguseid putukaid ja nende vastseid. Pidavat olema väga valgurikkad ja kasulikud.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Meil pole küll kartul lisand, vaid põhitoit, kui keedan. Lisandiks on kaste ja salat. Kui liha grillime on lisandiks salat ja ketšup.

Appi. Appi. Appi.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

ma olen kogu aeg arvanud, et koolid, vähemalt need, kes pürgivad aegajalt parima koolisöökla tiitlile, järgivad kehtivaid tervisekaitsenõudeid.

mh on seal kirjas:

Laste toitlustamisel lasteasutuses peab arvestama, et:

1) toit valmistatakse võimalikult töötlemata ja värsketest toiduainetest põhiliselt aurutades, keetes ja hautades.

/…/

Viinereid, keeduvorsti, sardelle ning nendest valmistatud kastmeid on soovitatav mitte pakkuda rohkem kui üks kord kuus;

lugesin praegu oma laste kooli selle nädala menüü (nii koolitoidu kui lisatoidu menüü) üle ja ausalt öeldes ei ole seal toite, mida saaks poolfabrikaatidest teha. ehk küpsetatud kala koorekastmes ainult, ag amingit erilist võitu see poolfabrikaat seal ei annaks, nii et vaevalt.

Ma olen seda ka lugenud ja mu sõbranna töötab ühes maakoolis kokana ja ta kinnitas seda, et neil on nii ja nemad seda järgivad. Samuti tehakse ise õunakooki ja kooliaias kasvavatest õuntest mhala koolile ja ise kõpsetavad. Vaatasin üks aasta huviga ka seda koolikokkade saadet, kus näitaks erinevaid koole ja seal oli see teema samuti räägitud – keegi ei kasutanud neid. Pole üldse kursis väga suurte koolidega, aga kas neile on siis muud reeglid?

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Meil toodi kuskilt suurköögist menüüd lugedes oli ikka kräppi küll. Eks näis mis järgmine aasta saab

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Näitan 23 postitust - vahemik 31 kuni 53 (kokku 53 )


Esileht Koolilaps koolitoit ja poolfabrikaadid

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.