Esmaspäeval saan koondamisteate, kus tööandja soovib mind veel 30 päeva kinni hoida. Mina sellest väga vaimustuses pole, et veel 30 päeva seal pean tiksuma…Minu plaan oleks järgmine, lugesin ka seadusi ja peaks nagu töötama see plaan – mul on alla 7a laps, mul on kasutamata 28 päeva puhkust ehk siis peale koondamisteate kättesaamist, kus on kirjas 30 päeva etteteatamist, annan mina sisse puhkuseavalduse 28 päevale. Puhkust peab mulle tööandja võimaldama, kuna alla 7a lapse vanem võib võtta puhkust talle sobival ajal. On nii eks?
Esileht › Tööelu, raha ja seadused. › Koondamine
Teema: Koondamine

Puhkust peab mulle tööandja võimaldama, kuna alla 7a lapse vanem võib võtta puhkust talle sobival ajal. On nii eks?
Kui teil on koostatud puhkuste ajakava, siis puhatakse vastavalt sellele. Kui ajakava pole, tuleb puhkusest ette teatada 14 klp.
TLS par. 69.

Puhkust peab mulle tööandja võimaldama, kuna alla 7a lapse vanem võib võtta puhkust talle sobival ajal. On nii eks?
Kui teil on koostatud puhkuste ajakava, siis puhatakse vastavalt sellele. Kui ajakava pole, tuleb puhkusest ette teatada 14 klp.
TLS par. 69.
Just, kui sama paragrahv punt 7 lõige 3 ütleb ka seda et “Õigus nõuda põhipuhkust sobival ajal on vanemal, kes kasvatab kuni seitsmeaastast last” Seega ma ei pea teatama 14p ette.

Jah, aga puhatakse vastavalt puhkusegraafikule, mis tehakse aasta alguses. See tähendabki seda, et koolieeliku vanemal on oma puhkuse puhkusegraafikusse panemisel eelised. Graafiku muutmine käib poolte kokkuleppel ja ette teatamisega.

Seega ma ei pea teatama 14p ette.
Pead. Ükski alla 7-aastase lapse vanem ei saa jääda puhkusele päevapealt! Etteteatamisaeg käib absoluutselt kõigi kohta. Sul on õigus puhata, millal tahad, kas andes sellest teada ajakava koostamisel või teatades õigel ajal ette.

Minu arvates oleks suisa rumal nüüd puhkust võtta. Tiksu rahulikult see kuu aega ära ning kasutama puhkuse eest saad raha.

Aga räägi kõigepealt tööandjaga, ehk saad varem ära minna. Ega üldiselt tööandjal pole ju ka kasulik inimest kinni hoida, kes enam seal töötada ei taha. Need koondatud tiksuvad tavaliselt 30 päeva ja teevad võimalikult vähe. Meie tööandja soovibki, et inimesed kohe ära läheks, maksab 30 päeva tasu ja inimene läheb ära. Sest ilmselgelt pole koondatu tuju hea, tal pole motivatsiooni töötada, pole mõtet tea seal enam hoida.

Jah, aga puhatakse vastavalt puhkusegraafikule, mis tehakse aasta alguses. See tähendabki seda, et koolieeliku vanemal on oma puhkuse puhkusegraafikusse panemisel eelised. Graafiku muutmine käib poolte kokkuleppel ja ette teatamisega.
Meil ei ole tehtud puhkuste ajakava

See pole ka kohustuslik, aga on tööandjale kahjulik. Siis ta peabki arvestama, et kõik võivad 2-nädalase etteteatamisega puhkama minna ja keelduda pole tal õigust. Olgu need siis väikelaste vanemad või pensionieelikud, kõigil on võrdsed õigused.

Sel juhul pead 14 päeva ette teatama.

See enne koondamist puhkuse välja võtmine on täiesti loll otsus. Koondatakse ära, saad kodus istuda küll ja veel, olenevalt erialast võid sinna istuma jäädagi. Käid veel kuu aega tööl, saad selle kuu aja eest palka ja kasutamata puhkus makstakse ka välja. Puhkuse enne koondamist võtab välja ainult rumal või see, kes raha lugema ei pea. Huvitav, kumb on TA?

kui uut kohta pole, siis muidugi tiksu lõpuni. Teed oma miinimumi ära, kuu eest tekib veel 2,33 päeva puhkust lisaks. Saad rohkem raha ja jõuad kodus istuda hiljem küll.

Puhkuse enne koondamist võtab välja ainult rumal või see, kes raha lugema ei pea.
Õige. Koondatule peab lisaks andma veel aega ka tööaajast tööintervjuudel käia, kui ta seda soovib.

Olen ise koondatu, seega tean, et sedasi kuu aega tiksida võib kujuneda parajaks piinaks, kuid samas pikemas perskpektiivis on on see hea, et veel kuu kuskil käia, saab selle eest veel raha ka. See kuu tööl tuleb endale lihtsalt võimalikult mugavaks teha ning tõesti, teha ettevalmistusi, et see koju jäämise aeg oleks mõnus ning ka uus töökoht terendaks.

Võta lõdvalt lihtsalt.

Esileht › Tööelu, raha ja seadused. › Koondamine