No aga näited.
Mina olen 45-aastane, astmaatik, koroona läbi põdenud eelmise aasta novebris. Mind kutsuti vaktsineerimisele, sest olen riskirühmas.
Minu sõbranna, 40-aastane, astmaatik, koroonat läbi põdenud ei ole. Hetkel 3 kuud rase. Ei olevat riskirühmas.
Minu poeg, 18-aastane, astmaatik, koroona läbi põdenud eelmise aasta novebris. Ei ole riskirühmas.
Mina olen ka 45-aastane ja astmaatik. Alguses, kui tuli info, et lisati märge digilukku, et kas kuulud riskirühma või ei, siis minul seda märget ei olnud. Nädal-paar hiljem oli see tekkinud, et kuulun riskigruppi.
Kust teatakse sinu haiguseid – nt. haigekassa raviarved, või väljastatud retseptid (ka seal osa kompenseerib haigekassa).
Küll aga pole mind vaktsineerima kutsutud. Koroonat põdenud ka pole. Samuti pole kutsutud vaktsineerima minu riskigruppi kuuluvat ema, kes on 70+vanusegrupis. Ei tea, millest see sõltub, et perearstile silma jääd ja kutse saad. Võibolla mu perearstil on nimistus 1500 inimest vanuses 80+ ja minuni selle aasta numbri sees ei jõutagi. Mis seal’s ikka.