Esileht Hobinurk Korterielanikud, kuidas veedate vaba aega suvel?

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 292 )

Teema: Korterielanikud, kuidas veedate vaba aega suvel?

Postitas:
Kägu

Korterielu on mugav elu. Ei pea aia, terrassi ega oma hoovi eest hoolitsema kui ei taha. Majas elades pead sellega tegelema isegi siis kui on piisavalt raha kellegi palkamiseks.

Ei saa ikka aru, kuidas majas sellega tegelema peab, maja pole mingi lobudik, mis laguneb.

Vesi, kanal, küte, elekter, side, valve – probleemid ja hooldus – neid leidub nii kortermajades (ka uutes kortermajades) kui eramajades. Kortermajades keegi tegeleb sellega, eramajas pead ise tegelema. Kui on suured külmad, siis vabalt leidub eid muresid ka kõikides tuttuutes eramutes.

+7
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui ilmad on soojad, siis on üle vabariigi nii palju kohti kus käia, olla, nautida, et ausaltütelda – no mida eramajaomanikke upitav teemapüstitus üldse? Miks? Kellele? Milleks?

Nautige oma aedasid, käige seal küll murul küll lumel. Aga kujutage ette – kõiki inimesi ei huvita see üleüldse mitte.

Ma olen juba 50+, aga siiani pole jõudnud kõiki Eesti saarigi läbi käia. Lihtsalt nii palju on suvisel ajal tegemisi, kohti kus käia. Nüüd pole juba aastaid jälle käinud Hiiumaal. Sel suvel kindasti tahaks. Ma ei ole käinud Abrukal – kindlasti tahaks. Ruhnu Rahu kutsub – nii super vibe. Tahan!

Narva-Jõesuu ja üldse Ida-Viru võiks nüüd olla venelastest vähem ummistunud – oi kuidas tahaks sinnagi minna.

Ma lihtsalt tahan nii palju käia ringi, etendustel, kontserditel, rannarestodes. Oo – Pärnusse tuleb nüüd ju Beach arena. Seda kõike ma tahan.

Sina tahad aeda – no ma ei pane sulle seda pahaks. Aga miks sina halvustad minu teistsuguseid tahtmisi?

+8
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vesi, kanal, küte, elekter, side, valve – probleemid ja hooldus – neid leidub nii kortermajades (ka uutes kortermajades) kui eramajades. Kortermajades keegi tegeleb sellega, eramajas pead ise tegelema. Kui on suured külmad, siis vabalt leidub eid muresid ka kõikides tuttuutes eramutes.

Ei saa aru, mis probleeme sa silmas pead. Elan siin majas 12 aastat ja pole olnud mingeid vee, kanalisatsiooni, kütte, elektri ega valveprobleeme. Ja et nendega lausa tegelema peaks 😀

+9
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei saa aru, mis probleeme sa silmas pead. Elan siin majas 12 aastat ja pole olnud mingeid vee, kanalisatsiooni, kütte, elektri ega valveprobleeme. Ja et nendega lausa tegelema peaks 😀

Jumal sinuga.

Selles pole ju teema?
Teema oli – kuidas korteriinimene vaba aega veedab.
Loodetavasti on vastuseid küll ja veel. Ja aktsepteerigem seda, et korteriinimene, kellel pole seda isiklikku aeda, veedab samuti täiesti kvaliteetset aega. Kellegi meelest on isiklik aed parem kui kontsert Käsmus – jäägu igale oma arvamus.  Miks just seda aia omamist peab upitama, aru ma ei saa?

+11
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kellegi meelest on isiklik aed parem kui kontsert Käsmus – jäägu igale oma arvamus.

Kelle meelest? Kas isiklikust aiast ei saa Käsmu minna või millest selline meelevaldne järeldus? Ma olen pooled nädalavahetused oma isiklikust aiast mujal Eesti peal või mujal riigis.

+7
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meie poliitikud on rahva nii ära lõhestanud, et igast tühisest asjast tõuseb tüli.

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kellegi meelest on isiklik aed parem kui kontsert Käsmus – jäägu igale oma arvamus.

Kelle meelest? Kas isiklikust aiast ei saa Käsmu minna või millest selline meelevaldne järeldus? Ma olen pooled nädalavahetused oma isiklikust aiast mujal Eesti peal või mujal riigis.

Ja kellega või mille üle sa vaidled?

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meie poliitikud on rahva nii ära lõhestanud, et igast tühisest asjast tõuseb tüli.

Miks poliitikud? Minu iseloomu ei mõjuta ükski poliitik. (wtf??)

Äkki on mõned inimesed lihtsalt sallimatud teistsuguse arvamuse suhtes. Neil on selline iseloom. Kas see on meeldiv iseloomujoon?

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Püsi lihtsalt teemas! Proovi?

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Püsi lihtsalt teemas! Proovi?

Äkki proovid ise?

Mis pask see siis oli?

+1
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kasvasin majas üles ja ei iialgi enam ei taha maja ega aiaga mingit tegemist teha.

Mis tegemist seal ikka on, palgatud inimesed teevad.

Sellest ei saa ma üldse aru. Minu jaoks on oma aia mõte selles, et teed midagi oma kätega oma jaoks ja naudid seda. Istuda lihtsalt mingis korras aias…

Kas sa saad palun aru, et on inimesi, kellele ei paku see aias jahmerdamine mitte midagi? Mis peenrad, mis lilled, mis aiaviljad ja marjad? Ma ei taha neist mitte midagi teada.

+10
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sellest ei saa ma üldse aru. Minu jaoks on oma aia mõte selles, et teed midagi oma kätega oma jaoks ja naudid seda. Istuda lihtsalt mingis korras aias…

Kõik ei ole rohijad, istutajad ja mullas müdistajad. Sa arvad, et hoolitsetud iluaedadega villad on perenaise kätetöö? Ja et mees paneb ise muruniidukiga ringi?

Ei arva. Aga eelistaksin sellisel juhul elada korteris.

Ja käid lastega koos õues ja iga koera pissi jaoks pead ise kaasa minema? Oma maja ja krunt on väga mugav lahendus ja kui ma nii valin, miks ei või seda aednik hooldada?

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja käid lastega koos õues ja iga koera pissi jaoks pead ise kaasa minema? Oma maja ja krunt on väga mugav lahendus ja kui ma nii valin, miks ei või seda aednik hooldada?

Ei pea lapsi ega koduloomi omama, see pole õnneks kellelegi sunniviisiline. Samamoodi nagu ei ole keegi sunnitud elama korters või majas, kui ta seda ei taha. Igal inimesel on vabad valikud.

Täitsa vabalt võib aednik aeda hooldada. Aga samas võib iga inimene, kes seda tahab, ka seda kõike ise teha ja üldse mitte halvemini kui maastikuarhitekt ja aednik.

+6
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõik ei ole rohijad, istutajad ja mullas müdistajad. Sa arvad, et hoolitsetud iluaedadega villad on perenaise kätetöö? Ja et mees paneb ise muruniidukiga ringi?

Ma käin majas ka koeraga iga kord õues kaasas, sest lisaks pissile nad ka kakavad ja see tuleks sealt ära korjata. Sul hoov koristamata junne täis? Milline idüll.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Saab ju sõita või minna kuhugi. Aga see on kulukas. Oma aiaga elu on muidugi ka kulukas. Osta neid ampleid silmailuks. Aga need kestavad kauem, kui emotsioon järjekordsest välikohviku külastusest, mille eest 20e maksta pole üldse raske.  Kõige odavam on hakata sporti tegema. Kasvõi kõndimas.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Korterielanikuna käin muidugi koeraga kaasas – igapäevaselt ikka mitu tundi kolme korra peale kokku. Selleks ta võetud saigi, et ajaks liigutama.

Rõdu on suur ja väga mõnus, maist septembrini pidevas kasutuses. Saab süüa, saab istutada ja ilu nautida, saab söödavat kasvatada.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Rõdu on suur ja väga mõnus, maist septembrini pidevas kasutuses. Saab süüa, saab istutada ja ilu nautida, saab söödavat kasvatada.

Peate seal rõdul grillipidusid, päevitad, lapsed saavad kiikuda ja ringi joosta?

+5
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks ometi? Mingis kolmesajaruuduses korteris elada on ka vähe imelik. Aeda pole, terrasse pole, oma hoovi pole-mis elu see on?

no mis sa saed, sinu jaoks imelik, teise jaoks normaalne, sa ei peagi kõigest aru saama, kui ei taha, see ei puutu üldse sinusse

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

no mis sa saed, sinu jaoks imelik, teise jaoks normaalne, sa ei peagi kõigest aru saama, kui ei taha, see ei puutu üldse sinusse

Mida sa ise saed, et kui ise kättpidi mullas pole, et siis parem elada korteris. Mis idiootne jutt.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Peate seal rõdul grillipidusid, päevitad, lapsed saavad kiikuda ja ringi joosta?

Grillpidusid ei pea (ei ole grillija-inimene), aga veinipidusid peame küll. Päevitan, loen, triigin, õmblen, söön hommikust ja õhtust. Väikseid lapsi pole.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Viimased 10 aastat elasin korterites, 9 neist rõduta korterites. Oli ikka masendav küll ilusa ilmaga! Aga samas ega majaski elades olen päeval tööga hõivatud, selles osas suurt erinevust pole. Vaatan ikkagi igatsevalt aknast välja, sest õues sellist kohta (veel) pole, kus saaks pikemalt kui pool tunnikest tööd teha 😀
Igatahes, korteris elades käisingi palju jalutamas ja vabadeks päevadeks otsisin üritusi, mis huvi pakuvad. Tallinnas on selles osas hea, et tasuta üritusi on palju. Suviti sõitsin palju ringi, vaatasin enne kaardilt huvipakkuva punkti välja ja läksin. Kui rõduga korterisse (paneelikas) kolisin, siis veetsin palju aega seal, ütleks, et olin õues isegi rohkem, kui praegu majades elades.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

maakoduga võrreldes on aega küll käia ja olla, valikut on ka

Maakodus ei ole siis aega ega valikut? Minu arust maakodu võlu just selles seisnebki, et hommikul võid kohe kasvõi öösärgis õue peale astuda, ja ei pea selleks kusagile spetsiaalselt sõitma või minema, et roheluses päevitada või lugeda. Lapsed saavad päev otsa õues olla jne.

eks igaüks räägib enda eest, minu tutvusringkonnas pole kedagi, kellel pole maakodus mitte midagi teha, kogu aeg leiab tegemist, minul linnas elades oli aeg küll ja küll, enam ei ole aega laialt käes ja minu arust on hea, kui pole igav, ja valikuid on tegelikult igal pool

Jah muidugi reedel peale tööd läheda oma maakodusse ja siis laupäev/pühapäev niidad muru, kõplad ja rehitsed jne. ja nii suvi läbi ? Üheülbaliseks ei muutu selline orjamine ?

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kasvasin majas üles ja ei iialgi enam ei taha maja ega aiaga mingit tegemist teha.

Korras aias on mõnus istuda ilma ise rügamata. Peenraid mul ei ole, ilupuude/põõsaste/lillede eest kannab hoolt palgatud spetsialist ja muru niidab korraliku taskuraha eest üks ütlemata tubli koolipoiss – mina niitma ei pea ja tema teenib endale suhteliselt kerge tööga taskuraha – win-win situatisoon.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

maakoduga võrreldes on aega küll käia ja olla, valikut on ka

Maakodus ei ole siis aega ega valikut? Minu arust maakodu võlu just selles seisnebki, et hommikul võid kohe kasvõi öösärgis õue peale astuda, ja ei pea selleks kusagile spetsiaalselt sõitma või minema, et roheluses päevitada või lugeda. Lapsed saavad päev otsa õues olla jne.

eks igaüks räägib enda eest, minu tutvusringkonnas pole kedagi, kellel pole maakodus mitte midagi teha, kogu aeg leiab tegemist, minul linnas elades oli aeg küll ja küll, enam ei ole aega laialt käes ja minu arust on hea, kui pole igav, ja valikuid on tegelikult igal pool

Minul maakodu ei ole aga on linnas maja. Igav ei ole kunagi – käivad külalised, käime ise külas, sportimine, kontserdid, vabaõhuteatrid, rand, kohvikud, restoranid. Aega jääb puudugi. Ei pea vajalikuks *vajalike* tegevustega ennast koormata, ikka rõõmsate ja midagi pakkuvate ettevõtmistega.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

pererahva hoolega rajatud aiad on tõesti imelised ja auhinnatud. Lihtsalt uhke maja juurde kuuluv aed (pererahvas ei liiguta lillegi) on pmt muruplats ja elupuuhekk.

Ja siis ? Ma ei vaja auhinda hoolitsetud kartuli või tulbipeenra eest 🙂

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas sa saad palun aru, et on inimesi, kellele ei paku see aias jahmerdamine mitte midagi? Mis peenrad, mis lilled, mis aiaviljad ja marjad? Ma ei taha neist mitte midagi teada.

Kui tühine elu!

+1
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei pea lapsi ega koduloomi omama, see pole õnneks kellelegi sunniviisiline. Samamoodi nagu ei ole keegi sunnitud elama korters või majas, kui ta seda ei taha. Igal inimesel on vabad valikud.

Täitsa vabalt võib aednik aeda hooldada. Aga samas võib iga inimene, kes seda tahab, ka seda kõike ise teha ja üldse mitte halvemini kui maastikuarhitekt ja aednik.

Ei lapsi, oma maja, aeda ega koduloomi…mis teil siis üldse on, ainult neli seina ja pidev uhamine mööda Eestimaad? Selline elu võib ikka olla vaid siis, kui muud ei saa, vabatahtlikult et keegi nii elaks, sellist kontingenti õnneks ei tunne.

+3
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei lapsi, oma maja, aeda ega koduloomi…mis teil siis üldse on, ainult neli seina ja pidev uhamine mööda Eestimaad? Selline elu võib ikka olla vaid siis, kui muud ei saa, vabatahtlikult et keegi nii elaks, sellist kontingenti õnneks ei tunne.

Ja sinul, kallis Kondi Gent, ei ole muud teha kui siin teisi halvustada?

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle mu elu meeldib, täiesti minu enda vaba valik. Miks peaks sulle minu valikud üldse korda minema, kui sa oled valinud just sellise elu nagu sulle meeldib?

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle mu elu meeldib, täiesti minu enda vaba valik. Miks peaks sulle minu valikud üldse korda minema, kui sa oled valinud just sellise elu nagu sulle meeldib?

Ma pole oma valikutest midagi rääkinud. Aga mingi ühepäevaliblikas küll olla ei tahaks. Korter, ükskõik kui ilus see poleks, ei asenda oma maja. Ma ei hakka iial aru saama inimestest, kes kiidavad seda kastielu, kõik saavad aru muidugi, et see on neile väljapääsmatu ja erinevatel põhjustel maja omada ei jõua, aga siiski hale tundub veel see väljavabandamine, et jube lahe on korteris.

+6
-8
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 292 )

Esileht Hobinurk Korterielanikud, kuidas veedate vaba aega suvel?