Esileht Ilu ja tervis Kõrv lukus. Küsimus teadjatele

Näitan 14 postitust - vahemik 1 kuni 14 (kokku 14 )

Teema: Kõrv lukus. Küsimus teadjatele

Postitas:
Kägu

Mitmeid päevi on kõrv imelikult lukus, tuksub. Tunne on, nagu oleks seal väike õhupall. Rääkida on imelik. Mõtlesin, et vaiku kogub. Ostsin Vaxoli, olen mitu päeva seda lisanud, vastu ahju kõrva soojendanud.Ei valuta otseselt. Kasutasin kõrvatikke pidevalt, mulle meeldis sellega sügada, keerutada, sonkida, äkki lükkasin vaigu kuhugi ära. Nädala sees oli suur allergiahoog, muudkui nuuskasin. Küsimused:
* ootan veel, kõrv läheb lukust lahti…?

* käin ujumas, ükskord ammu on kloorivesi hästi mõjunud. Kirjandus ütleb, et vesi teeb veel halvemaks kõik?

* perearsti juures on kindlasti praegu gripi/koroonaga hädalised. Ma loputust väga ei taha, olen aru saanud, et ükskord loputad, siis hakkadki kõrva loputama.

Saan veel midagi ise teha? Hakkan närviliseks minema. Ebamugav on.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma loputust väga ei taha, olen aru saanud, et ükskord loputad, siis hakkadki kõrva loputama.

see küll tõele ei vasta, pöördu pereõe poole.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mitmeid päevi on kõrv imelikult lukus, tuksub. Tunne on, nagu oleks seal väike õhupall.

1) mine käi perearsti juures ja kontrolli kas on põletik. Kui on kõrvapõletik, siis saad antibiotsiga vabaks.

2) kui sul oli eelnevalt mingi kerge nohu vms külmetus (ei pea olemagi pikalt, 2-3 päeva võib juba lukku lüüa), siis nüüd pole muud kui lihtsalt ootad, kõrv läheb lukust lahti 3-5 nädalaga, ega sinna arst midagi parata ei saa.

AGA: eelnevalt käi arsti juures ja kontrolli, kas on kõrv põletikuline, selleks peab arst sulle lihtsalt kõrva sisse vaatama korraks.

Kui põletikku ei ole, siis kasuta turset alandavaid ravimeid, näiteks sudafedi tablette. Need imekombel ja kiiresti sul kõrvu lahti ei tee, aga alandavad turset ja siis ehk pead viie nädala asemel kannatama kolm nädalat…

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Võid võtta allergiatabletti –  ei pea Sudafedi võtma, mis on retseptiravim. See alandab turset.

Võta veel ACC-d, või muud rögalahtistit. See muudab kõik sekreedid vedelmakas. Kui kõrvas on allergia või viirusinfektsiooni tagajärjel vedelikku, siis see saab kergemini sealt välja. Sama mehhanism on allergiaravimil. Kumbki ravim ei tee midagi halba, kui neid võtta mõne päeva jooksul ka nö. ilma vajaduseta ( kui hiljem selgub, et häda on muus, nt. ainult vaigus)

Suure tõenäosusega oled mingi vaigutüki kuhugi ette lükanud. Öeldakse et kõrva ei tohiks panna küünarnukist väiksemat käe osa 🙂 Vaxolit vms pane julgelt edasi, see ei mõju paari päevaga.

Aga perearstile või -õele peksid siiski oma kõrva näitama. Ei kutsu neid gripis/koroonas patsienti ükski perearst kohapeale –  nad teavad ju isegi, et ooteruumis levib kõik imehästi. Ja miks peaks sinu kõrv olema vähem tähis, kui kellegi koroona? Muide, kõrvad-lukus on üks koroona sümptomitest 😉

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul oli kõrv lukus pärast pesemist, kasutasin vesinikperoksiidi, mida apteegis müüakse käsimüügis, õige natuke, ja aitas.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ei pea Sudafedi võtma, mis on retseptiravim.

Sudafed on käsimüügiravim, ma ei tea mis riigis sa elad, kus see on retseptiravim?

Sudafedi kangem veli Cirrus on retseptiravim. Kui ikka väga umbes oled, siis arst kirjutab selle retsepti.

Aga Sudafedi ja teisi selle sarnaseid turset alandavaid tablette müüakse käsimüügis, neid on mingi neli erinevat vähemalt. Actifed on suts veel tugevama toimega, sellel on allergiaravim ka sees. Samuti käsimüügist ostetav.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nädala sees oli suur allergiahoog, muudkui nuuskasin. Küsimused:

Sellest nohust sul see kõrv lukus ongi. Mine käi arsti juures.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul oli just samamoodi lukus. Nädal läks enne kui täiesti lahti läks. Hiljem sain ka arstilt soovituse sudafedi tarvitada, aga siis polnud enam vaja. Vaxoli tarvitasin, aga ei tea, kas see aitas või oleks niigi paranenud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ostsin soovituste järgi Sudafedi. Jah, on parem olla, surve kõrvas on vähenenud.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma loputust väga ei taha, olen aru saanud, et ükskord loputad, siis hakkadki kõrva loputama.

Tänapäeval ei loputata vaid puhastatakse imuriga

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tänapäeval ei loputata vaid puhastatakse imuriga

Loputamine pole keelatud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Äkki jäi vatitiku küljest vatti kõrva? Mul on juhtunud. Meeldis ka jubedalt sonkida nendega seal, kuni lõpuks sonkisin pinsettidega, et vatti kätte saada  😀

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen see, kes eluaeg käinud teatud aja tagant kõrvu loputamas, sest vaik ei välju ise vaid koguneb korgiks kõrvas. Vaik on ikka põhjus, miks peab loputama, mitte et korra loputades peabki hakkama seda tegema. Vaxol aitab mul vaiku pehmendada ja loputamise käigus kergemini välja tulla, ise vaxol vaiku välja ei too.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul hakkas ka ükskord kõrv vilistama ja läks lukku. Toimus see pärast lennureisi ja kuna maandumine oli enneolematult raputav ja kiire, arvasin et krdi koba piloot ja ju see lendamisest on. Käisin ka apteegis ja sain mingeid kõrvatilku, kasu ei midagi.

Läksin siis perearstile ja seal öeldi, et teil on ju mingi viirus, kurk on ka tulipunane. Nagu wtf, mul ei valutanud kõrv, ei valutanud kurk, ei nohu, ei palavikku, ei midagi. Aga näe, olin reisilt midagi kaasa korjanud. Raudselt lendamine aitas kaasa selle kõrva löömisele. Tahtis mulle kirjutada seda kuramuse Cirrust, aga ma pseudoefedfiiniga rohtusid ei kannata, sain jubeda südamepekslemise ja motoorse rahutuse. Siis kästi võtta allergiatabletti, et ka alandab turset. Ja mõjuski, läks kõrv lahti tagasi ja ei unnanud enam.

0
0
Please wait...

Näitan 14 postitust - vahemik 1 kuni 14 (kokku 14 )

Esileht Ilu ja tervis Kõrv lukus. Küsimus teadjatele