Esileht Kodunurk Kräsupea sai jama

Näitan 6 postitust - vahemik 1 kuni 6 (kokku 6 )

Teema: Kräsupea sai jama

Postitas:

Tegin nami-nami retsepti järgi ja juba küpsedes seda soodataigna hõngu tundes kahtlesin, kas sellest midagi maitsvat võib tulla. Kook sai küll ilus kohev ja mahlane öö läbi seistes, kuid selgelt sooda-ja hapukooremaitseline, seega väga igav. Kujutan ette, et mingi muu taignaga saaks täitsa hea koogi. Kas keegi on proovinud tuunida seda retsepti, asendanud soodataigna näiteks biskviit- või keeksitaignaga?

0
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 14.08 07:03; 14.08 11:21;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Tavaliselt olengi seda biskviidiga teinud. Suure tainalaari peale 1 tl soodat ei peaks suurt soodamaitset jätma, kuid võib teha vähema soodaga, nii nagi 1. kommentaar kohe ütleb.
Mina ei taa põhja nii magusaks ja osa sellest suhkrust läheb hapukoore sisse. Lisaks võib panna banaanitükke, kirsse, konservvirsikuid jms

+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 14.08 08:04; 15.08 17:20;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Nägin retsepti, kus oli isegi 2 tl. soodat, ei kujuta ette, kuidas see maitsta võis. 🙂 Ja magususest oli kõvasti puudus, samuti võiks suhkrut olla hapukoores. Kirsse panin. Järgmiseks kavatsen proovida teha aga venelaste Монастырская изба torti, selle retsept kõlab pisut maitsekamalt.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 14.08 07:03; 14.08 11:21;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ma ei ole kunagi seliest kräsupea fenomeenist aru saanud. Vastikult hapukoore maitseline nagu kartulisalat pluss see hangunud glasuur peal. Võehh. Nagu paljast rasva sööks. Kust see koogi retsept üldse pärit on? Mingi nõuka aja säästu kook?

+2
-4
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Justnimelt, nõukaaja perenaise leidlik sitast saia tegemine. Hapukoort nimelt oli ikka saada, kohupiima mitte alati. Ja nii see asi “klassikaks” saigi (muidugi ilma banaanita!). Tänapäeval võiks siiski selle jubeda “glasuuri” asemel tumedat sokolaadi kasutada, millest sellel ajal ei osatud undki näha.

+3
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 14.08 08:04; 15.08 17:20;
To report this post you need to login first.
Postitas:
Anonymous

Otsige retsepte ikka proffide juurest:

http://toidutare.ee/tooraine/marjad_puuviljad/1C6CE/#Imeline%20vaarikakr%C3%A4supea

Ei mingit soodaga liialdamist.

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Näitan 6 postitust - vahemik 1 kuni 6 (kokku 6 )


Esileht Kodunurk Kräsupea sai jama

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.