Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kristina Pärtelpoeg ei võta kaalus alla

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 153 )

Teema: Kristina Pärtelpoeg ei võta kaalus alla

Postitas:
Kägu

Artiklis väidetakse, et vereanalüüsiga saab kindlaks teha ülekaalu päriliku põhjuse. Kas see tähendab, et on olemas paksugeen?

Lisaks väidetakse, et toitumise piiramisega pole võimalik kaalus alla võtta. Kas see tähendab, et kui oli Leningradi blokaad, siis mõnel inimesel polnud sööki, kuid ta oli ikka paks? Näljapaistetus?

https://tervispluss.delfi.ee/artikkel/120187052/kristina-kais-ulekaalu-auditit-tegemas-ja-toitumisspetsialisti-prognoos-kurvastas-mis-selgus

+10
-26
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Artiklis väidetakse, et vereanalüüsiga saab kindlaks teha ülekaalu päriliku põhjuse. Kas see tähendab, et on olemas paksugeen?

Ei väideta. Loe uuesti.

+9
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei väideta. Loe uuesti.

Lugesin uuesti. Kuidas sina aru saad?

1. Kõigepealt käisin söömata-joomata verd andmas Synlabis.

2. Teiseks tuli välja, et mul on pärilik eelsoodumus rasvumiseks.

+5
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lugesin uuesti. Kuidas sina aru saad? 1. Kõigepealt käisin söömata-joomata verd andmas Synlabis. 2. Teiseks tuli välja, et mul on pärilik eelsoodumus rasvumiseks.

Kuidas mina aru saan? Õigesti. Kõigepealt täitis küsimustiku, siis käis verd andmas ja lõpuks seletas toitumisterapeut nii küsimustiku kui analüüside põhjal saadud tulemused lahti. Ja tulemuseks oli järeldus, et “perekonna anamneesi ja kehakaalu ajaloo põhjal on Teie pärilik eelsoodumus liigseks kehakaaluks kõrge”.

+11
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja tulemuseks oli järeldus, et “perekonna anamneesi ja kehakaalu ajaloo põhjal on Teie pärilik eelsoodumus liigseks kehakaaluks kõrge”.

Küsimustiku põhjal tegi järelduse, et ülekaalu põhjuseks on pärilik eelsoodumus?? Kui on paks ema ja isa, siis ka lapsed on kindlasti paksud, kuna sees on paksugeen?

+7
-16
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja tulemuseks oli järeldus, et “perekonna anamneesi ja kehakaalu ajaloo põhjal on Teie pärilik eelsoodumus liigseks kehakaaluks kõrge”.

Küsimustiku põhjal tegi järelduse, et ülekaalu põhjuseks on pärilik eelsoodumus?? Kui on paks ema ja isa, siis ka lapsed on kindlasti paksud, kuna sees on paksugeen?

Mis krdi paksugeen? Vanemal võib olla mingi haigus või seisund, mis soodustab kaalutõusu ja raskendab alla võtmist ja see on pärilik, mingit pakusgeeni ei ole olemas.

+16
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vanemad õgivad ennast paksuks ja söödavad lapsed ka paksuks. Järelikult on paksugeen, sest vanemad olid ka paksud?

+8
-30
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vanemad õgivad ennast paksuks ja söödavad lapsed ka paksuks. Järelikult on paksugeen, sest vanemad olid ka paksud?

See oli mõeldud üldiselt, mitte kõnealuse isiku kohta. Mul pole aimugi, kes ja millise kehakaaluga ta vanemad on. Näen oma tutvusringkonnas, et paksudel vanematel on paksud lapsed ja saledatel saledad.

+10
-15
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis krdi paksugeen? Vanemal võib olla mingi haigus või seisund, mis soodustab kaalutõusu ja raskendab alla võtmist ja see on pärilik, mingit pakusgeeni ei ole olemas.

Loomulikult on olemas geenikombinatsioonid, millest sõltub, kui kiire on inimese ainevahetus ja kui aldis ta on söömishäiretele (mis on üks psüühikahäirete liike ning mille üheks võimalikuks tagajärjeks on ülekaal).

Ei. Ei ole kindlasti. Aga tõenäosus, et lastel esinevad sarnased probleemid kui vanematel, on suurem kui neil lastel, kelle esivanemad on läbi põlvede püsinud saledad.

+23
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei. Ei ole kindlasti. Aga tõenäosus, et lastel esinevad sarnased probleemid kui vanematel, on suurem kui neil lastel, kelle esivanemad on läbi põlvede püsinud saledad.

Siit ikkagi küsimus. Kas terapeut tegi ülekaalu geneetilise põhjuse selgeks veretesti või küsitluse teel? Väidetud on artiklis, et Pärtelpoja ülekaalu põhjus on geneetiline.

Kui mu vanemad on paksud, kas peaksin tegema rahu oma rasvase kehaga ning nautima elu ja sööki?

+5
-11
Please wait...
Postitas:
Kägu

Siit ikkagi küsimus. Kas terapeut tegi ülekaalu geneetilise põhjuse selgeks veretesti või küsitluse teel? Väidetud on artiklis, et Pärtelpoja ülekaalu põhjus on geneetiline.

Vastasin juba: “Perekonna anamneesi ja kehakaalu ajaloo põhjal on Teie pärilik eelsoodumus liigseks kehakaaluks kõrge”

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

See oli mõeldud üldiselt, mitte kõnealuse isiku kohta. Mul pole aimugi, kes ja millise kehakaaluga ta vanemad on. Näen oma tutvusringkonnas, et paksudel vanematel on paksud lapsed ja saledatel saledad.

Mina, mu mees ja lapsed oleme saledad. Sööme tervislikult, kiirtoitu ei armasta, maiustusi suurtes kogustes ei osta. Mu sõbranna peres on kõik suures ülekaalus, sealhulgas lapsed. Armastavad kiirtoitu, kõike rasvast, kodus on alati kartulikrõpsud ja kõikvõimalikud maiustused saadaval, tihti süüakse pitsat.

Mina arvan, et kui me lapsed ära vahetaks, läheksid minu omad tema juures elades paksuks ja tema omad võtaksid minu juures elades alla. Tüsenemisele võib kahtlemata ka kalduvus olla, aga seda enam peaks siis vaatama, mida suhu pannakse ja kui palju end liigutatakse.

+27
-16
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tüsenemisele võib kahtlemata ka kalduvus olla, aga seda enam peaks siis vaatama, mida suhu pannakse ja kui palju end liigutatakse.

Aga seda ju ei eitagi keegi. Loomulikult nii ongi – osade jaoks on saledaks jäämine väga lihtne, osade jaoks suur pingutus. Ja see on tihti just pärilik.

+27
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga seda ju ei eitagi keegi. Loomulikult nii ongi – osade jaoks on saledaks jäämine väga lihtne, osade jaoks suur pingutus. Ja see on tihti just pärilik.

Kas lodev meel on pärilik või kasvatuse tulemus?

+6
-26
Please wait...
Postitas:
Kägu

Mina arvan, et kui me lapsed ära vahetaks, läheksid minu omad tema juures elades paksuks ja tema omad võtaksid minu juures elades alla. Tüsenemisele võib kahtlemata ka kalduvus olla, aga seda enam peaks siis vaatama, mida suhu pannakse ja kui palju end liigutatakse.

Sellest vahetamisest geenid ju ei muutu!

Mul on tuttav pere kus erinevate isade lapsed  löödi kokku üheks pereks, ühe isa lapsed olid selgelt ülekaalus, teise isa lapsed olid isegi äärmuslikus alakaalus. Tulemusena paksud ei muutunud grammigi kõhnemaks ega kosunud ludrid, vaatamata sellele et köök oli üks ja eluviis sama (seejuures need paksud tegid sporti ja kõhnad vedelesid diivanil).

+17
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

KÕIK mis puutub kehasse on pärilik -keegi ju ei eita et kasv, silmade või juuste värv seda ei ole – aga miskipärast on võetud teemaks justkui oleks kehaehitus ja kaal enese teha. Tuletaks veelkord meelde et ca 99% kaalulangetamistest-dieeditamistest lõpeb täiesti edutult või on ajutised.

+24
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

KÕIK mis puutub kehasse on pärilik -keegi ju ei eita et kasv, silmade või juuste värv seda ei ole – aga miskipärast on võetud teemaks justkui oleks kehaehitus ja kaal enese teha. Tuletaks veelkord meelde et ca 99% kaalulangetamistest-dieeditamistest lõpeb täiesti edutult või on ajutised.

No just. Kui mina taipan õhust numbritega seotud ülesannete lahendusi, siis kõik räägivad kohe, kuidas ohh, sulle on ikka nii palju antud, sinu jaoks on see kõik nii lihtne. Aga kui paks inimene ohkab saledale, et ohh, sul ikka veab, sinu jaoks on sale olemine nii lihtne, siis hakkab kohe üks kaagutamine, kui loll jutt ja kuidas kõik on enda teha ja see lodevuse jama, mida meie esipaksuvihkaja ülalpool sisse tõi. Ükski inimene pole meelega, tahtlikult ei kole ega loll.

+28
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga, kuidas Eve Kivi just hiljuti ütles? Paksud naised on ise süüdi, et nad on paksud. Ühtpidi tahaks temaga nõus olla. Aga teistpidi, ei tea ka…

Mul endal on kilpnäärme alatalitlus. Selleks, et oma kehakaalu hoida pean ikka meeletult võimlema. Tõsiselt loen kaloreid, põhimõtteliselt nälgin ja käin kolm korda nädalas väga jõulises trennis. Olen küll sale, aga mitte päris selline, kui võiks. Ja tean, et kui enam oma toitumist ei jälgi, siis on mul paari nädalaga müraki 10 kg otsas.

+11
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

No just. Kui mina taipan õhust numbritega seotud ülesannete lahendusi, siis kõik räägivad kohe, kuidas ohh, sulle on ikka nii palju antud, sinu jaoks on see kõik nii lihtne. Aga kui paks inimene ohkab saledale, et ohh, sul ikka veab, sinu jaoks on sale olemine nii lihtne, siis hakkab kohe üks kaagutamine, kui loll jutt ja kuidas kõik on enda teha ja see lodevuse jama, mida meie esipaksuvihkaja ülalpool sisse tõi. Ükski inimene pole meelega, tahtlikult ei kole ega loll.

Tõsi, aga samas me ju eeldame ikkagi, et ka need, kes ei ole matemaatikas nutikad, peavad pingutama ja põhikooli lõpus eksami vähemalt miinimumile ära tegema – sest on nii riigi kui inimese enda huvides, et kodanik pole loll. Samamoodi on minu meelest mõistlik, et need, kes peavad kehakaalu kontrolli all hoidmiseks pingutama, teevad seda vähemalt sellisel määral, et KMI päris üle rasvumise piiri ei lähe – sest on nii riigi kui ka inimese enda huvides, et kodanik pole haige. Keegi ei eeldagi, et kõik peaksid päris normaalkaalus olema, ka teatud ülekaal on veel ok, aga kusagil on piir, millest alates ülekaal otseselt tervist kahjustama hakkab.

+18
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tõsi, aga samas me ju eeldame ikkagi, et ka need, kes ei ole matemaatikas nutikad, peavad pingutama ja põhikooli lõpus eksami vähemalt miinimumile ära tegema – sest on nii riigi kui inimese enda huvides, et kodanik pole loll. Samamoodi on minu meelest mõistlik, et need, kes peavad kehakaalu kontrolli all hoidmiseks pingutama, teevad seda vähemalt sellisel määral, et KMI päris üle rasvumise piiri ei lähe – sest on nii riigi kui ka inimese enda huvides, et kodanik pole haige. Keegi ei eeldagi, et kõik peaksid päris normaalkaalus olema, ka teatud ülekaal on veel ok, aga kusagil on piir, millest alates ülekaal otseselt tervist kahjustama hakkab.

No see on normaalne, aga avalik hukkamõist tabab ju juba normaalkaalu ülempiiril olijaidki. Loe Perekooli.

+13
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga, kuidas Eve Kivi just hiljuti ütles? Paksud naised on ise süüdi, et nad on paksud.

Selliseid asju räägivad rumalad inimesed. Mis süüdi? Need, kes kõrgkooli sisse ei saa, ei ole seepärast selles süüdi, vaid nad lihtsalt ei saanud sisse. Need, kelle suhted purunevad, ei ole süüdi, et nende suhted purunevad, vaid nad on suhete alal nõrgemad. Need, kes matemaatikat ei oska, ei ole selles süüdi, vaid matemaatika pole nende tugev külg (ja loodetavasti miski muu on). Need, kes on paksud, ei ole selles süüdi, vaid nad ei ole saanud hakkama saledaks jäämisega/saamisega. Ja teistpidi kõik need, kes on sisse saanud kõrgkooli, kes oskavad suhtes olla, kes oskavad matemaatikat või püsivad hästi saledad – need ei peaks eelmistele ülalt alla vaatama, sest see on lihtsalt üks asi, milles nemad on tugevamad, täiesti ükskõik, kas põhjuseks on pärilikkus või hästi omandatud meetod. Kõik ei saagi kõike võrdselt osata.

+22
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hea raha eest räägib iga toitumisnõustaja just täpselt sellist juttu nagu maksja kuulda soovib. Kui on vaja, siis mõtleb välja paksugeeni ja ajab muidu mula, et toitumisega (loe: kaloraaži vähendamisega) pole võimalik alla võtta. Pärtelpoeg võib ju mitmeid tuhandeid kaloreid nöost sisse ajama jäädagi ning kelle see asi on kui ta endaga rahul on. Paksugeen ikkagi ja totumisnõustaja ütles, et kaloraaž ei ole oluline.

Ainuke küsimus: miks ta oma kaaluteemaga meedias peab figureerima?

+10
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ainuke küsimus: miks ta oma kaaluteemaga meedias peab figureerima?

Sest sind huvitab.

+5
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pärtelpoeg võib ju mitmeid tuhandeid kaloreid nöost sisse ajama jäädagi ning kelle see asi on kui ta endaga rahul on. Paksugeen ikkagi ja totumisnõustaja ütles, et kaloraaž ei ole oluline.

Ma olen samuti hämmingus toitumisnõustaja jutust. Ta nagu polekski näinud Leningradi blokaadist või Buchenwaldi koonduslaagrist läbi käinud inimestest tehtud pilte. Mitte ainsalgi ei tuvasta paksugeeni.

+11
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga, kuidas Eve Kivi just hiljuti ütles? Paksud naised on ise süüdi, et nad on paksud.

Selliseid asju räägivad rumalad inimesed. Mis süüdi? Need, kes kõrgkooli sisse ei saa, ei ole seepärast selles süüdi, vaid nad lihtsalt ei saanud sisse. Need, kelle suhted purunevad, ei ole süüdi, et nende suhted purunevad, vaid nad on suhete alal nõrgemad. Need, kes matemaatikat ei oska, ei ole selles süüdi, vaid matemaatika pole nende tugev külg (ja loodetavasti miski muu on). Need, kes on paksud, ei ole selles süüdi, vaid nad ei ole saanud hakkama saledaks jäämisega/saamisega. Ja teistpidi kõik need, kes on sisse saanud kõrgkooli, kes oskavad suhtes olla, kes oskavad matemaatikat või püsivad hästi saledad – need ei peaks eelmistele ülalt alla vaatama, sest see on lihtsalt üks asi, milles nemad on tugevamad, täiesti ükskõik, kas põhjuseks on pärilikkus või hästi omandatud meetod. Kõik ei saagi kõike võrdselt osata.

Tänapäeval kardetakse ikka nii väga sõnu, pool aega läheb mingite tõestuste peale. Mis vahe sel on, kuidas täpselt väljendatud on, mõte on siiski sama. Enamikel juhtudel on inimene oma paksuses ise süüdi, st et ei tee piisavalt selleks, et olla sale. Matemaatikaga võrdlus ei ole selles kontekstis õige, matemaatiline mõtlemine kas on või ei ole, samuti nagu kunsti- ja lauluanne. Seda ei saa kuidagi endale tekitada, kui ei ole. Jah, õppides saab muidugi asja selgeks, aga see pole see, mis on kaasasündinud anne, kunstis ei saa sedagi. Kõhn olla aga saab (juhul, kui ei ole haigusega tegu), saad kontrollida, mida sööd, saad trenni teha jne.

+7
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõhn olla aga saab (juhul, kui ei ole haigusega tegu), saad kontrollida, mida sööd, saad trenni teha jne.

Aga miks see sulle nii korda läheb, et inimesed oleksid kõhnad? Ela ise ja lase teistel ka elada.

+8
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei tea, mis on tõde. Mu vanemad on pikad ja ülisaledad, samuti ma ise ja mu abikaasa. Meil on kolm last. Üks lastest on ülekaaluline, ehkki sööb sama toitu kui teised lapsed. Mis sellest siis järeldada?

+12
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei tea, mis on tõde. Mu vanemad on pikad ja ülisaledad, samuti ma ise ja mu abikaasa. Meil on kolm last. Üks lastest on ülekaaluline, ehkki sööb sama toitu kui teised lapsed. Mis sellest siis järeldada?

Et sul tasuks pidudel kainem püsida, siis on rohkem mälestusi.

+3
-18
Please wait...
Postitas:
Kägu

Pärtelpoeg võib ju mitmeid tuhandeid kaloreid nöost sisse ajama jäädagi ning kelle see asi on kui ta endaga rahul on. Paksugeen ikkagi ja totumisnõustaja ütles, et kaloraaž ei ole oluline.

Ma olen samuti hämmingus toitumisnõustaja jutust. Ta nagu polekski näinud Leningradi blokaadist või Buchenwaldi koonduslaagrist läbi käinud inimestest tehtud pilte. Mitte ainsalgi ei tuvasta paksugeeni.

Sest need inimesed olid ekstreemselt nälginud. Palju surid enne kui nad sellise kõhnuse astme üldse saavutasid. Vähesed suuremast massist vaid suutsid selle luukere etapini välja jõuda. Eesmärk pole ju nui neljaks kõhnaks saada.  Eesmärk on ikka hea tervis, et organismil on olemaks kõik tegevuseks vajalikud vitamiinid, mineraalid jne. Ekstreemselt nälginud inimene aga ei ole hea tervise juures, vaid see on surmaeelne seisund. Kuskilt olen lugenud, et kõige rutem surid Siberi vangilaagrites taluperemehed, sest olid terve elu olnud rammusa toidu peal ja halva toidu peale viskas organism suurest šokist kiiresti vedru välja.

Mina mäletan pakse lapsi ka nõukaajast ja kindlasti ei olnud nad ülesöömisest paksud. Meenub suisa kolm kaksikute paari, kus üks kaksikutest olid sale ja teine paksuke. Elasid ja toitusid nad täpselt sama moodi.

+12
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul on sõbranna, kes on hädas madala kaaluga, arstid soovitavad kaalu juurde võtta. Tema sõnul läheb tal hommikul juba pestes kõht tühjaks, et peab tormama kööki sööma, tööl on magus sahtlis, väljas sööb prae ja magustoitu jne. Ja riideid ostab laste osakonnast. Sööb praetud kartuleid majoneesiga näiteks. Ka ta ema on väga kõhn olnud terve elu samas sööv meelsasti rasvast, magusat. Mina aga pean oma söömist väga jälgima, et sest kaal hakkab kohe tõusma – ei unistagi praekartulitest, magusat ei söö üldse – ometi on kaaluga üks igavene jama, ema on ülekaalus ja ema poolne suguvõsa samuti.

+18
-2
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 153 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kristina Pärtelpoeg ei võta kaalus alla