Kusjuures mina ei mäleta, et nõukaaja menüü midagi väga tervislikku oleks olnud. Väga palju söödi saiatooteid, kõiksugu küpsetisi. Talvel värske ja roheline praktiliselt puudus. Tali läbi vitsutati praetud makarone, kartuleid, praeliha ja rasvast nõretavaid kastmeid. Üleüldse aastaringi väga palju liha. Jah suvel oli olukord parem kui praegu, sest rohekraami sai oma aiast. Lastel söömist eriti ei piiratud. Komme osteti neile ka päris tihti
“Rasvast nõretamine” , praeliha ja näit. ka hakkliha või pretud räim ei ole uuemate trendide valguses enam suur patt, sest tänapäeval on ju ka toitumissuunad, kus inimesed söövad muna/ peekonit/koort, aga väldivad süsivesikuterikkust – ja püsivad saledad. Suurem patt oli ilmselt nõukogudeaegse menüü jahu/manna/kartuli/makaroni rikkus: sest need olid kõige kättesaadavamad toiduained, millest osav perenaine võlus neid piimatoodete ja munaga kombineerides (need olid ka hästi kättesaadavad) 100 ja 1 erinevat rooga – jah, just jahukastmed, saiavormid, praetud saiad, pirukad ja muud küpsetised.
Tervislikuma poole pealt söödi väga paju kiudainerikkaid teraviljatooteid – rukkileiba, kaerahelbeid ja tatart. Ning osati väga hästi ära kasutada piiratud valikut köögivilju, mida talvel kätte sai: kodumaine õun, hernes (uba), kapsas, peet, porgand, kaalikas, hapukapsas… Köögivilju kasutati palju suppides (hernesupid, igasugused peedi ja kapsaga supid) ja hautistes, ühepajatoitudes. Kapsast, kaalikat, porgandit, õuna riiviti ja segati punasesõstramahlaga toorsalatiteks.