Ma olin ja olen ise sisuliselt iga päev väljas ja minu pea 20 a kogemuse järgi on suvisel ajal linnaski alati vähem lapsi ja ka mänguväljakutel vähem mängimas (igal pool võib soojaga olla mõnus ).
Oleneb palju ilmast. Praegu on ka vihma sadanud (eelmine suvi oli minu mälu järgi soojem ja stabiilsem päike). Selliste ilmadega ma ei passinud lapsega mänguväljakutel. Vihmaga, märjema ilmaga sobis mu väikelapse eas lapsele koduhoovi või tänava porilombid ka mängimiseks, seega mänguväljak polnudki alati sihtkohaks.
Juulikuu on alati linnas kõige “lastevaesem” olnud, sest paljudel on endal puhkused ning ongi linnast, riigist ära. Või lasteaia puhkuste tõttu, kui ise tööl, lapsed maale võimaliku lähisugulase juurde saadetud.
Lisaks eks mingi hetkel tegelikult peletatakse lapsi ka õuest kaugemale. Näen üle 15 a, kuidas meie elukoha ligiduses pargis lapsed saavad aastast- aastasse (lapsed vahetuvad , aga teema jääb) taas riielda, sest valisid jalkamänguks muruplatsi. Pargis on väikealste mänguala, jõusaali elamendid, aga veidi suurematel lastele justui midagi. Poistele sobib ajast-aega ka ühes kindlas kohas jalkat mängida , aga ei tohi muru tallamise pärast. Ehk on planeerijatel asi halvasti läbi mõeldud, et sellistele natuke suurematel lastele tegvuskohta sinna ei tehtudki. Tegelikult ei soovitagi spetsplatsi või väravaid, ei tallata ära kogu pargi muru, vaid üks kindel väike ala ja ka eelkooliealised ja algklassiealised lapsed saaksid ka mängida, suuremad lähevad ise juba võimalusel kaugematele spetsväljakutele. Ja nii neid vahepealses eas lapsi õust justkui ka peletatakse ning pole vaja mingid aastat hiljem kurta, et (tänapäeva) lapsed ei tule enam õue või ei käi õues jne.