Esileht Pereelu ja suhted Kui emme karjub…

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 59 )

Teema: Kui emme karjub…

Postitas:
Kägu

Vaatasin praegu Kärsini saate kordust ja seal arutlesid lapsed oma vanemate seksi teemal. Üks laps (vist oli 7-aastane) ütles, et temale oli ema öelnud, et kui emme karjub, siis tal on mõnus. Teine umbes sama vana ütles, et kuulis läbi seina pealt, kuidas vanemad seksivad. Ja siis läks nende tuppa ja nägi ka.

Ma ei arva, et lastega ei peaks seksi teemadel rääkima, aga kas see natukene üle piiri ei lähe?

+65
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Vaatasin praegu Kärsini saate kordust ja seal arutlesid lapsed oma vanemate seksi teemal. Üks laps (vist oli 7-aastane) ütles, et temale oli ema öelnud, et kui emme karjub, siis tal on mõnus. Teine umbes sama vana ütles, et kuulis läbi seina pealt, kuidas vanemad seksivad. Ja siis läks nende tuppa ja nägi ka.

Ma ei arva, et lastega ei peaks seksi teemadel rääkima, aga kas see natukene üle piiri ei lähe?

Ma saadet ei ole näinud, aga sinu kirjelduse järgi tundub küll, et veits üle piiri. Lastele peab seksist rääkima, aga nii noortele vast siiski veel mitte.

+26
-2
Please wait...
Postitas:
Kägu

Me kõik oleme ise ju lapsed olnud. Kas te oleksite soovinud kuulda ja näha, kuidas teie vanemad seksivad?
Mina isiklikult ei ole seda kunagi ei kuulnud ega näinud ja võin kindlalt väita – ma ei oleks tahtnud ei lapsena ega edaspidi oma vanemate seksist mitte midagi teada.

+77
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina arvan, et ka lapsel võiks olla mingi filter selles osas, mida kaamera ees öelda ja mida ei. Sellesse saates sobis see väide muidugi hästi. Kuid ma poleks rõõmus, kui see ütleja oleks olnud minu laps
Lapsevanemad üldiselt ei seksi teadlikult laste ees. Aga kas lapsevanemaks saamine tähendab 18 aastaks seksist loobumist? Või tuleks ehitada 100+ helikindel lukustatav tuba, et mõni hilisel ajal WC-sse uitaja ühtki heli ei kuuleks? Isegi kui ema on vagusi võib ju voodi rütmiliselt nagiseda vms.

+12
-25
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vanemate seksi pealtnägemine on lapse psüühikat kahjustav.

Sa unustad paar “pisiasjakest”.
Minu vanavanematel (kokku 4, eksole) olid suured talud (ehit. mingi 189..)
Ühes neist oli üks pisike ja kaks suuremat nö. tuba. Pisikeses elas omakorda kellegi vanem ja kahes suures elasid siis kaks täiskasvanut + 5 last.

Sa väitsid praegu täiesti süüdimatult, et nii minu ema kui isa on kahjustatud psühhikaga debiilikud.
Ma soovitan sul TÕSISELT edaspidi sellisest laimust hoiduda, sest see ei lõpe sulle hästi, sa anonüümne perekoolikas.

Teine asi on see, et ENAMUS maainimesdi ei elanud nii rikkalt,ewt neil oleks olnud “kolme- või enamatoaline” talu. Eestlane on 1000 aastat elanud vabalt ühetoalises.
Sama ka venelane, inglane, isegi vaesem sakslane.

Kõik debiilikud?
Eh siis mõtle natuke, inimene, enne kui taaskordset rumalust suust välja ajad. Isegi kui sa perekoolikas oled, proovi ikkagi pisut mõelda.
Seks on elu aeg olnud elu üks normaalsetest osadest.
Alles viimase 50a jooksul vast on ta täielikult teki alla läinud.

PS DrGoogle tõdeb, et selle kuulmine võib olla mõnevõrra häiriv puberteediealistele, eriti tüdrukutele.
Psychology Today (perekool ei luba konkureeriva saidi linki panna) küll ei viita, et see oleks kuidagi psühhikat kahjustav, vaid soovitab lihtsalt vanematega rääkida sel teemal.

+5
-70
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mina arvan, et ka lapsel võiks olla mingi filter selles osas, mida kaamera ees öelda ja mida ei. Sellesse saates sobis see väide muidugi hästi. Kuid ma poleks rõõmus, kui see ütleja oleks olnud minu laps

Lapsevanemad üldiselt ei seksi teadlikult laste ees. Aga kas lapsevanemaks saamine tähendab 18 aastaks seksist loobumist? Või tuleks ehitada 100+ helikindel lukustatav tuba, et mõni hilisel ajal WC-sse uitaja ühtki heli ei kuuleks? Isegi kui ema on vagusi võib ju voodi rütmiliselt nagiseda vms.

Meil on palju lapsi. Magamistoa uks käis loomulikult seestpoolt lukku, kuigi lastele oli õpetatud koputamine ja vastuse ootamine – siiski alla 5-aastased ei pruukinud sellest aru saada. Vanemate magamistuba polnud lastele sisse-välja tormamise koht.

Nagu meiegi ei käinud 5+ laste tubades ilma koputamata ja vastust ootamata, kui uks polnud just lahti või laps haige (aga siis oli ka uks lahti). Okei, paar korda tuli ette, et laps ei ärganud äratuskella peale ega koputuse peale, tuli sisse minna ilma loata.

+24
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma nägin mingit saadet kus Kärsin küsis oma emalt, et mäletad, kui ma küsisin, kas sa issilt suhu võtad.
Mul vajus suu ammuli ja rohkem ma seda saadet vaadata ei taha. No see ei ole nüüd küll okei. Kärsin on veider naine.
Kuigi jah, seksist peaks rääkima, aga mitte nii avalikult, kui Kärsin seda näeb.

+62
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Üks laps (vist oli 7-aastane) ütles, et temale oli ema öelnud, et kui emme karjub, siis tal on mõnus.

Täiesti teemast välja, aga see on natuke ohtlik asi lapsele õpetada. Kui kunagi peaks perevägivallaks minema, siis laps mõtleb ka, et oh, küll emal on alles mõnus…

+44
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Isver kui rõve

+30
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ühes neist oli üks pisike ja kaks suuremat nö. tuba. Pisikeses elas omakorda kellegi vanem ja kahes suures elasid siis kaks täiskasvanut + 5 last.

Sa väitsid praegu täiesti süüdimatult, et nii minu ema kui isa on kahjustatud psühhikaga debiilikud.
Ma soovitan sul TÕSISELT edaspidi sellisest laimust hoiduda, sest see ei lõpe sulle hästi, sa anonüümne perekoolikas.

Anna kohtusse. Saavad kohtunikud ka natuke naerda.

+33
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teine asi on see, et ENAMUS maainimesdi ei elanud nii rikkalt,ewt neil oleks olnud “kolme- või enamatoaline” talu. Eestlane on 1000 aastat elanud vabalt ühetoalises.

Kõik debiilikud?

Eh siis mõtle natuke, inimene, enne kui taaskordset rumalust suust välja ajad. Isegi kui sa perekoolikas oled, proovi ikkagi pisut mõelda.

PS DrGoogle tõdeb, et selle kuulmine võib olla mõnevõrra häiriv puberteediealistele, eriti tüdrukutele.

Psychology Today (perekool ei luba konkureeriva saidi linki panna) küll ei viita, et see oleks kuidagi psühhikat kahjustav, vaid soovitab lihtsalt vanematega rääkida sel teemal.

Midagi nii imelikku ei ole enam ammu juhtunud lugema.

+45
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle meeldib Epp ja meeldis ka see saade.

+3
-33
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Me kõik oleme ise ju lapsed olnud. Kas te oleksite soovinud kuulda ja näha, kuidas teie vanemad seksivad?

Mina isiklikult ei ole seda kunagi ei kuulnud ega näinud ja võin kindlalt väita – ma ei oleks tahtnud ei lapsena ega edaspidi oma vanemate seksist mitte midagi teada.

Mina kahjuks nägingi pealt. Ei oskagi neid tundeid kirjeldada, aga need olid negatiivsed ja sel põhjusel tekkis vahepeal kasuisa vastu täielik viha ja emast ei osanud ka suuremat arvata enam. Üks tunne meenub siiski, oli see, et olin emas pettunud, et ta selline on. Teisalt tundsin end reedetuna. Kasuisa mind niigi ei sallinud ja nähes seda pilti, et kui alandlik on ema seal koerapoosis ühe vastikult käituva mehega… võeh. Kui veel varem oli ema mu jaoks autoriteet, siis peale sellise pildi nägemist enam mitte. Tõesti oli lapse jaoks liig, kui mitte suisa trauma.

+43
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõik debiilikud?

Mis sul viga on? Mina pole kellegi suhtes midagi isiklikku väitnud.

Seks on normaalne tegevus jah, aga 7-aastane ei pea seda pealt nägema, see ei ole tema arengutasemele kohane.

+39
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vanemate seksi pealtnägemine on lapse psüühikat kahjustav

Ma soovitan sul TÕSISELT edaspidi sellisest laimust hoiduda, sest see ei lõpe sulle hästi, sa anonüümne perekoolikas

Hahaha :D. See oli tõesti päris hea lugemine. Kuigi ma kipun arvama, et see on pigem troll, kui päris inimese mõtted.

Mis sa selle peale kostad, kui ma ütleks näiteks, et mulle maitseb banaan rohkem kui õun? Väidaksid, et sinu vanavanematel ei olnudki taludes banaane ning mida ma endast õige mõtlen, et väidan, et sinu peres on kõik debiilikud, et banaane ei söö?

Mis sul viga on? Mina pole kellegi suhtes midagi isiklikku väitnud.

Seks on normaalne tegevus jah, aga 7-aastane ei pea seda pealt nägema, see ei ole tema arengutasemele kohane.

See on lihtsalt üks teatud inimtüüp, kes igat asja isiklikult võtab ja imeb täiesti neutraalsest lausest välja rünnaku iseenda pihta. Ülejäänud said aru, mida sa mõtled. Sellistega on aga täitsa mõttetu vaielda.

+21
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tõesti – minu arust on selliste küsimuste esitamine lastele juba enam kui kummaline

+32
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mina arvan, et kui algklassi laps teab, kuidas ta umbkaudu siia maailma sattus ja kes on kommionu, siis on sellest enam kui küll. Muidugi detailselt seletada pole vaja ja kõik muu nagu ei ole selles vanuses vaja teada.

+27
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Midagi nii imelikku ei ole enam ammu juhtunud lugema.

Ma ei imesta. Kui perekoolikas loeb elus esimest korda peale M-i blogi mingit täiesti kastist välja ideed, siis see ongi tema jaoks “imelik” ja ta ei saa hoobilt aru ning hakkab kokutama.
See on tavaline.

Aga need kokutamise läved on omakorda veel erinevad.

Mina ntx kokutaks selle Epu küsimuse peale ema käest seksuaalelu detailide kohta…KUI see ikka nii, nagu kägu kirjeldas, oli.
Mnjah.
Aga ju see on Epul juba siis kodust selline … vabameelne ja tema ema panus sellesse järelikult ei ole väike.
Sel juhul tulebki sellistele küsimustele vastata ja oma vilju maitsta.
Ja selgitada, et kas siis võttis või ei võtnud.

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

saadet ei näinud, aga kogu see asi kõlab tõepoolest ilgelt.
alustasin ja lõpetasin kärsini saadete vaatamise, nagu siin varasem postitaja, tookord, kui ta emalt suguelu kohta urgitses.

ausalt öeldes lootsin, et kärsin oma teemadega suri suvel koos koroonaga välja, aga nüüd jälle platsis – nilbem kui kunagi varem.

+29
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina kahjuks nägingi pealt. Ei oskagi neid tundeid kirjeldada, aga need olid negatiivsed ja sel põhjusel tekkis vahepeal kasuisa vastu täielik viha ja emast ei osanud ka suuremat arvata enam. Üks tunne meenub siiski, oli see, et olin emas pettunud, et ta selline on. Teisalt tundsin end reedetuna. Kasuisa mind niigi ei sallinud ja nähes seda pilti, et kui alandlik on ema seal koerapoosis ühe vastikult käituva mehega… võeh. Kui veel varem oli ema mu jaoks autoriteet, siis peale sellise pildi nägemist enam mitte. Tõesti oli lapse jaoks liig, kui mitte suisa trauma.

Vot eksju, eks lapsel ongi raske aru saada, et seksis esineb dominante ja alistujaid, mis ei tähenda absoluutselt seda, et nad päriselus sama iseloomuomaduste järgi käituvad. See on ju teada tuntud fakt, et paljud kõrgel ametikohal olevad inimesed armastavad, kui seksi ajal keegi neid domineerib (ehk su ema oli just selline). Aga sellest ei saagi laps aru saada.

Aga üldiselt, minu jaoks on pigem kummaline, et nende laste vanemad andsid nõusoleku, et seda materjali võib televisioonis kasutada. Ei ole kursis selle saatega ja pole näinud, aga vanematel võiks ju ikka olla instinkt kaitsta nii enda kui oma laste privaatsust ja privaatseid kogemusi.

+17
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on rohkem, kui imelik. Arvan, et iga sellise asjaga ei pea kaasa jooksma ega nõustuma. See pole ainuke tõde.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina kahjuks nägingi pealt. Ei oskagi neid tundeid kirjeldada, aga need olid negatiivsed ja sel põhjusel tekkis vahepeal kasuisa vastu täielik viha ja emast ei osanud ka suuremat arvata enam. Üks tunne meenub siiski, oli see, et olin emas pettunud, et ta selline on. Teisalt tundsin end reedetuna. Kasuisa mind niigi ei sallinud ja nähes seda pilti, et kui alandlik on ema seal koerapoosis ühe vastikult käituva mehega… võeh.

See vihkava kasuisa teema oli muidugi antud teemasse täiesti mittepuutuv näide. (need lapsed seal saates rääkisid, kuidas nad nägid/kuulsid armastuse füüsilist poolt, mitte mingit tuhkatriinu lugu)

Aga ju siis antud kägu pidas oluliseks seda kuskilgi välja elada ja terapeudi töötund on teatavasti päris kallis.

+2
-21
Please wait...

Postitas:
Kägu

No see filter peaks ikka olema lapsevanemal, et millest ta laseb oma lapsel rääkida. /-aastasel ei pea seda filtrit veel olema, eriti kui vanem lubab ta saatesse rääkima ja samal ajal itsitab… minuarust võiks see olla koht, kus andmekaitseinspektsioon või lasteombutsman astub vahele ja kaitseb vanemate asemel laste õigusi – lapsed ei peaks kannatama seetõttu, et neil on rumalad vanemad. Need lapsed lähevad ju homme kooli/lasteaeda õpetajate juurde…

+25
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõik debiilikud?

Ega see, et elatakse ja ööbitakse ühes toas koos, ei pea tähendama, et seksida saabki vaid avalikult. Normaalsed inimesed ikkagi ei seksi avalikut ja ei seksitud avalikult ka taluperedes. Lapsed teadupärast magavad öösel, muu seltskond samuti. Eriti, kui selja taga on füüsilist koormust täis päev, on uni kiire tulema ja sügav. Seksida sooviv paar võib vaikselt see 10-20 min oodata, kuni ülejäänud toakaaslased magama on jäänud ja siis vaikselt asja kallale asuda. Ja suviti oli maal peale kambri veel hulk kohtasid, kus sai ööbida või soovi korral natuke vabamalt seksida: heinaküün, saun (kui seal saunikut just sees polnud), mõni põõsaalune, mõne teise hoone põrand jne.

+21
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle ei meeldi isegi täiskasvanuna teiste seksi pealt kuulda. Aga laps peab mõistma ja taluma?
Lastel on see et nad võivad ehmatada ja hakata kartma, seepärast tuleb neile selgitada, et see on normaalne. Aga see normaalsus ei tohiks minna üle piiri, nii et ta on sunnitud seda kuulma.
Huvitav kuidas lastepsühholoogid nõustaks seda peret, kus laps ei taha seda pealt kuulda?

+29
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina mõtlesin, et minu 7-aastane ei tea seksist veel mitte midagi. Ja ühel hetkel oli mul tarvis midagi sellega seoses seletada ja ma ei osanud kusagilt pihta hakata, ei leidnud sõnu ja mõtlesin, et jätan üldse rääkimata… ja siis küsis laps: “Mis sa mõtled seksi või?”
Mul vajus suu lahti, kuidas ta juba kõigega kursis saab olla?
Mehega muidugi üritame oma asju vaikselt ja salaja ajada ja arvan, et on õnnestunud ka.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina mõtlesin, et minu 7-aastane ei tea seksist veel mitte midagi. Ja ühel hetkel oli mul tarvis midagi sellega seoses seletada ja ma ei osanud kusagilt pihta hakata, ei leidnud sõnu ja mõtlesin, et jätan üldse rääkimata… ja siis küsis laps: “Mis sa mõtled seksi või?”

Mul vajus suu lahti, kuidas ta juba kõigega kursis saab olla?

Mehega muidugi üritame oma asju vaikselt ja salaja ajada ja arvan, et on õnnestunud ka.

Oled küsinud lapselt, kas on õnnestunud vaikselt ja salaja? Minu meelest see saade ongi osaliselt selleks, et kui laps küsib seksi kohta või räägib/kasutab sõna seks, siis täiskasvanu ei kukuks selle peale hämmastusest laua alla. Aga see on ka minu väga subjektiivne arvamus.

+6
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

No see filter peaks ikka olema lapsevanemal, et millest ta laseb oma lapsel rääkida. /-aastasel ei pea seda filtrit veel olema, eriti kui vanem lubab ta saatesse rääkima ja samal ajal itsitab… minuarust võiks see olla koht, kus andmekaitseinspektsioon või lasteombutsman astub vahele ja kaitseb vanemate asemel laste õigusi – lapsed ei peaks kannatama seetõttu, et neil on rumalad vanemad. Need lapsed lähevad ju homme kooli/lasteaeda õpetajate juurde…

Mis, kas saates näidati ka nende laste vanemaid? Et siis tundsid veel lõbu sellest, et lapsed selliseid asju rääkisid? Uskumatu.

+3
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mis, kas saates näidati ka nende laste vanemaid? Et siis tundsid veel lõbu sellest, et lapsed selliseid asju rääkisid? Uskumatu.

Ei tea, saadet ei mäinud. Aga ju mingi tähelepanuvajadus peab ju vanemal olema, kui sunnib oma last tervele maailmale rääkima, kuidas emme-issi seksisid. Lapse ahistamine.

+11
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Need lapsed lähevad ju homme kooli/lasteaeda õpetajate juurde…

See oli küll naljakas kommentaar 🙂
Kas laste õpetajad muidu ei tea, et vanemad seksivad?

p.s. ma olen nõus, et lapsed ei peaks seksist häälte kaudu osa saama, aga jäi lihtsalt tabamata, mis need õpetajad siia puutuvad

+1
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 59 )

Esileht Pereelu ja suhted Kui emme karjub…