Mina absoluutselt ei mõista hukka neid inimesi, kes ei tee tööd. Ma ise ka ei teeks, kui oleks võimalus mitte teha, kuigi mul on selline töö, mis konti ei murra ja mida paljud ilmselt tahaksid teha oma praeguse töö asemel. Ikkagi ma parema meelega elaks niisama hõlpelu. Ok, no pisikese sotsiaaltoetuse najal vast mitte, aga samas kui mul poleks vaja kodulaenu maksta, siis juba võiks mõelda. Talvel passiks niisama, pikutaks teki all, loeks raamatud ja vaataks filme. Kevadest sügiseni siis teeks mingit tööd natuke. Talvel võiks ka kududa.
Eriti mõnus elu oleks siis, kui tervis korras, raha kuskilt tiksub nii et puudust ei peaks kannatama. No üldse ei teeks mitte mingisugust tööd! heal juhul mõnikord mõne vabatahtliku projekti hoogtöö korras. Käiks koristustalgutel näiteks, korra aastas. Annetaks natuke kuskile heategevusele ja minu süda oleks rahul.
Üldse ei mõista neid inimesi, kes näevad maailmalõppu või hirmsat surmapattu selles, kui mõni inimene ei tahagi tööd teha. Mina laseks kohe luuslangi! Ja ma tean, millest ma räägin, sest tegelikult mul ka praegune töö selline, et ma ei tee seda täisajaga, vaid osalise ajaga 2-3 tundi päevas, enamus aega on vaba. Ma loobuks ka sellest piskust tööst, paraku on seda raha siiski vaja. Mu meelest suurem osa inimesi käib tööl just raha pärast, mitte mingist missioonitundest või suurest tungist tööd teha. Aga eks on ka selliseid, kes ei oska ilma olla. No tehke, aga ärge eeldage, et kõik samamoodi soovivad oma elu ainult tööga sisustada.
Paraku teemaalgataja paistab olevat just selline, kes on ahastuses, et ei saa töötada, nii et tema suunal ei ole vaja küll kuidagi parastada, nagu ta sooviks niisama teiste kulul lulli lüüa.