Mul on enda tutvusringkonnas ka üks mees, kellel on vägivaldne naine. Õnneks neil ei ole ühiseid lapsi. Kokku-lahku suhe ja iga kord on mees jälle selle naise juures tagasi.
Neil on korralikud kaklused, naine loobib nõusid, lõhub mööblit… Lisaks sellele ka vaimne vägivald.
Olen talle öelnud, et lõpetagu ära enne kui politseiuudistes on teade, kuidas üks teisele nuga andis, aga ega seda ei kuula. Läheb pool aastat mööda ja jälle sama jama. Mees räägib sellist juttu, mis on nagu õpikunäide selle kohta, mida me tavaliselt kuuleme naistevastasest vägivallast. Olen ise ühe korra käinud seda naist ära saatmas, tõesti on selles suhtes naine see vägivaldsem pool.
Aga mingit nõu või abi ei olegi anda, kõik nõuanded on ju samasugused nagu naistevastase vägivalla puhul, ainult et meeste puhul on see konks juures, et tema nagu kohe üldse ei taha uskuda seda, et ta on vägivaldses suhtes ja et tema on see, keda tambitakse. Isegi kui pärast jalg sidemetes või pea lõhki.
Meeste puhul on see teema, et mehe füüsiline jõud käib siiski naise omast vajadusel üle, nii et sellist asja jah tõesti ei ole, et naine regulaarselt lihtsalt peksaks meest. Ja siis mees arvab, et kuna niisugust asja ei ole, siis ta ikkagi on ise süüdi, et naine lõhkuma hakkab ja nii see ring läheb. Seda ei märka, missugune vaimne manipulatsioon asja juures käib. Aidata ei saa, kuni ta ise selle teadmiseni ei jõua, et niisugune suhe ei ole okei.