Olen kuulnud, et napolenikooki võib teha ka ilma keedukreemita, selle asemel siis keedetakse kondenspiima koos purgiga rohkes vees. Aga kui kaua siis seda keetma peaks ja kas pärast tuleb midagi veel sinna juurde ka segada?
Lisan siia, et keedetud kondentspiima on poes müügil ka minu meelest. Ei pea tingimata ise keetma.
Samas see on üsna paks, ei tea kas saab koogi vahele panna üldse.
Meie peres keedeti nõuka-ajal ise kondentspiimapurke, et saada iirist. Minu meelest keedeti neid ikka tunde, aga võibolla magusanäljas lapse mälestus see 🙂
minu mäletamist mööda pidi 2 tundi keetma, aga teemaalgatajal pole tõesti vaja selle koogi jaoks seda keeta:) Keedetud kondentspiim on pruunikat värvi ja napoleoni vahel pole ju pruuni värvi kreemi.
Ühest retseptiraamatust lugesin, et keedukreemi sisse pandi keedetud kondenspiima. Kui teha keetmata kondenspiimaga Napoleoni, siis minu meelest tehakse võikreem keetmata magusa kondenspiimaga. Ma ainult kondenspiimaga varianti pole juhtunud küll sööma.