Esileht Kodunurk kui kaua sulab hakklihapakk

Näitan 15 postitust - vahemik 1 kuni 15 (kokku 15 )

Teema: kui kaua sulab hakklihapakk

tavalises külmikus? Kui võtta sügavkülmast välja.
Kas õhtul söögitegemiseks peaks võtma eelmine õhtu või samal hommikul või veel hiljem?
Toatemperatuuril sulatamine vist pole hea mõte, oleksin nagu kuskilt lugenud.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt 10.04 09:09; 10.04 13:11; 10.04 18:37; 10.04 21:32;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Oleneb nüüd palli suurusest, aga peaks piisama vast kui hommikul külmkappi sulama tõstad. AGA miks paned hakkliha pallina sügavkülma? Kõige mõistlikum on ikka hakkliha lapiku tükina panna, siis sulab kõige kiiremini ja samas ka kõige ühtlasemalt. Pallina sulamisel on tõesti oht, et äär hakkab juba otsast roiskuma, aga keskelt ikka veel külmunud.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.

ei pannudki pallina, ikka pakk, terve, selline lapik brikett, nagu poes müüakse, 450 g.
panin, sest säilivuse tähtaeg hakkas lähenema ja ei jõudnud ära teha.
aitäh!

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt 10.04 09:09; 10.04 13:11; 10.04 18:37; 10.04 21:32;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mina panen hakkliha sügavkülmast otse pannile. Törts vett ja kaas peale ning sulab imekiiresti.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ikka hiljemalt eelmisel õhtul, korralikus külmikus muidu ei sula ära 🙂 Ja kõik sulatamised on mõistlik teha külmikus, mitte toatemperatuuril või veel hullem – vees. Nii jääb maitse nagu värskel, kui on korralikult kiiresti külmutatud toode.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 10.04 18:08; 12.04 09:20;
To report this post you need to login first.

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Mina panen hakkliha sügavkülmast otse pannile. Törts vett ja kaas peale ning sulab imekiiresti.[/tsitaat]
Nii ma teen siis, kui hakklihakastet vms hakklihaga toitu teen, aga seekord oli kotletiplaan.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt 10.04 09:09; 10.04 13:11; 10.04 18:37; 10.04 21:32;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Kui on kiire, siis toatemperatuuril sulab paari tunniga ära. Samas ega seda soovitada ei saa – kui keskelt alles jääs, siis äär juba roiskub vaikselt.

Samas … ei soovita eriti nii hakkliha külmutada, et paned vahetult enne säilivusaja möödumist külma. Siis on see juba viimase vindi peal ja pärast sulatamist enam ei pruugi head nahka saada.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Kui on kiire, siis toatemperatuuril sulab paari tunniga ära. Samas ega seda soovitada ei saa – kui keskelt alles jääs, siis äär juba roiskub vaikselt.

Samas … ei soovita eriti nii hakkliha külmutada, et paned vahetult enne säilivusaja möödumist külma. Siis on see juba viimase vindi peal ja pärast sulatamist enam ei pruugi head nahka saada. [/tsitaat]

ei pannud päris vahetult enne tähtaega, tähtaeg oli 7. ja 5ndal panin vist, kuna oli siis juba selge, et enne tähtaega ei lähe vaja.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt 10.04 09:09; 10.04 13:11; 10.04 18:37; 10.04 21:32;
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Ikka hiljemalt eelmisel õhtul, korralikus külmikus muidu ei sula ära 🙂 Ja kõik sulatamised on mõistlik teha külmikus, mitte toatemperatuuril või veel hullem – vees. Nii jääb maitse nagu värskel, kui on korralikult kiiresti külmutatud toode.[/tsitaat]
minu meelest just vees on kõige parem sulatada, kile ümber muidugi. uskumatult ruttu sulab ja konsistents jääb ka hea.
külmikus on seda sulamist raskem õigesti ajastada ja siis hakkliha ujub seal sulavedelikus.
ise unustan alati varem sulama panemata ja siis sulatan mikros. see ei ole eriti hea, sest keskelt on veel jääs, kui ääred juba keevad.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

mina votan eelmisel ohtul sygavkylmast ja panen kylmikusse sulama. kunagi ei tee kuumas vees/pannil voi mikros, suures hadas toatemperatuuril voiks ehk.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Külmikus ei juhtu üleöö selle hakklihaga midagi hullu.
Kõige parem on tõsta eelmisel õhtul sügavkülmast tavalisse külmikusse (muidugi, kui meeles on).

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Kiiresti sulab kui võtad külmikust ja paned külma vette sulama, mitte mingil juhul kuuma vette.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Kui on kiire, siis toatemperatuuril sulab paari tunniga ära.[/tsitaat]Saab veel kiiremini, kui sulama hakanud tükki tükeldada või sulanud kihti iga natukese aja tagant kõrvale lükata.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Kui samal päeval tahan teha sügavkülmutatud liha, kala, hakkliha sulatan alati vees. Kilekotiga panen veekaussi,jahedat vett ja varsti ongi sulanud. Kõige lihtsam ja parem viis.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Vees (külmas kui ka soojas) ja toatemperatuuril sulatatud liha kaotab vedelikku ja tekstuuri hoopis rohkem kui külmikus sulatatu. Eriti suur vahe on fileeliha (ka nt veise ja lambahakkliha), kala, marjade puhul. Aga noh kui vahet ei tee ja üks lobi kõik, siis tehke, kuidas tahate.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 10.04 18:08; 12.04 09:20;
To report this post you need to login first.
Näitan 15 postitust - vahemik 1 kuni 15 (kokku 15 )


Esileht Kodunurk kui kaua sulab hakklihapakk

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.