Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kui kiirabi viib ära üksi elava inimese

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 56 )

Teema: Kui kiirabi viib ära üksi elava inimese

Postitas:
Kägu

Kui on väljakutse üksiku inimese juurde, kellel pole märgitud lähedasi, siis mis saab selle inimese lemmikloomadest? Kui inimene nt suudab veel 112 kõne teha ja ütleb, et jätan korteri ukse lukust lahti aga palun vaadake, et kass välja ei lipsaks, kas brigaadid arvestavad selliste asjadega? Ja mis saab siis, kui inimene haiglasse viiakse, kas loomad jäävad lihtsalt saatuse hooleks?

+27
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Üksiku inimese mured, mis teha.

Üksikvanemal võib ka kiirabi vaja minna, mis saab lapsest ja lemmikloomadest?

+31
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Üksikloomal võib ka midagi juhtuda ja ta viiakse veterinaaria juurde, mis selle looma peremehest ja lähedastest saab?

0
-51
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Kui on väljakutse üksiku inimese juurde, kellel pole märgitud lähedasi, siis mis saab selle inimese lemmikloomadest? Kui inimene nt suudab veel 112 kõne teha ja ütleb, et jätan korteri ukse lukust lahti aga palun vaadake, et kass välja ei lipsaks, kas brigaadid arvestavad selliste asjadega? Ja mis saab siis, kui inimene haiglasse viiakse, kas loomad jäävad lihtsalt saatuse hooleks?

Kas ma mitte just mõnda aega tagasi ei lugenud siit täpselt sama teemat?

+11
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Võetakse ühendust vastavate instantsidega. Ei jäta keegi looma tühja korterisse nälga ja janusse surema.

+18
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Enamasti teatatakse loomakaitsesse. Suurtes linnades ka see mure, et kui loomad kas ja kuidas ukse peaks lahti jätma. Nii või teisiti on kiirabi jaoks üksi elavad ja lähedasteta inimesed paras peavalu kuna peavad jooksvalt tegelema ka sotsiaalteemaga. Kuid loomi keegi surema küll ei jäta

+19
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga kui üksi elaval isikul pole fonolukuga ühendust ja ta ei suuda minna trepikoja ust avama? Kuidas kiirabi sisse saab?

+5
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Aga kui üksi elaval isikul pole fonolukuga ühendust ja ta ei suuda minna trepikoja ust avama? Kuidas kiirabi sisse saab?

Või kui on fonolukk, aga koodi ei tea. Endal ühes Airbnb korteris selline olukord tekkinud. Nii uus korter ka, et majas teisi püsielanikke veel polnud.

+7
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

No keegi ometi majas saab sisse lasta. Ja kui väga vaja, saab Päästeamet ilma luku avamiseta ka sisse

+14
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

No keegi ometi majas saab sisse lasta. Ja kui väga vaja, saab Päästeamet ilma luku avamiseta ka sisse

Öisel ajal ei pruugi need teised uskuda, et seal ukse taga kiirabi on ja eiravad.

+3
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Öisel ajal ei pruugi need teised uskuda, et seal ukse taga kiirabi on ja eiravad.

Neid pätte on tõesti massiliselt, kes kiirabiautodega inimeste majade ette sõidavad ja kiirabitöötaja riietes sisse saamist nõuavad

+47
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui on väljakutse üksiku inimese juurde, kellel pole märgitud lähedasi,

Märgi siis endal mõni lähedae ära, ära ussita inimestega ja sinuga ei juhtu seda.

+1
-10
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Korraks aknast välja vaadates on seda ju kerge tuvastada.

+15
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõigil ei ole aknad samas suunas.

Kõigil ei ole, aga pooltel ikka vähemalt on. Mis sa ketrad selle tühise detaili pärast? Välisuksest saab ikka sisse.
Muidugi on erandjuhtumid, aga antud küsimuse puhul on need ju kergesti lahendatavad

+15
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Üksik inimene peab olema selle eelnevalt läbi mõelnud. Abiks naaber või sõber või sotsiaaltöötaja.

+10
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõigil ei ole aknad samas suunas või ei võeta toru üldse vastugi arvates, et keegi tiristab valesti või teeb nalja.

Vastavad ikka küll ja teevad lahti ka. Aga üldiselt keset ööd me ikka suvaliselt inimesi üles ei aja, kui just aknas tuli ei põle. Ja vajadusel on Päästeamet, kes kõik uksed meile avab. Samas üritame ikka muud moodi hakkama saada, näiteks lõhutakse korteriaken ära, päästja ronib sisse ning teeb korteri ja trepikoja uksed lahti.

Loomade kohta kirjutasin su eelmises teemas, loe sealt, mõne nädalaga pole midagi muutunud.

+22
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Minu eelmises teemas? Ma pole kunagi ühtegi teemat perekooli teinud. Ära lahmi huupi. Jätad kiirabi töötajatest praegu halva mulje.

mina aga imetlen inimesi, kes oma pingelise töö kõrvalt võtavad vaevaks foorumis asjakohaseid selgitusi jagada.

juba teema esimestes postitustes öeldi, et samasugune teema on siin hiljuti olnud ja selgitused antud.
klähvimise asemel võiks pisut otsinguga tegeleda.

+24
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Saan ma õigesti aru – inimene on (üli)raskes seisus, ei suuda ust avama tulla, ja selmet “suvalisi inimesi öösel üles ajada” kutsute te päästjad, ootate minuteid-kümneid kohapeal, kuni nemad kohale sõidavad, redeliga üles ronivad, akna lõhuvad jne?

Ja mis kasu on meil trepikoja uksest sisse saamisest kui seisame nagu lollid kambas korteriukse taga? Tore, et sa meie ja päästjate tööd arvustad aga proovi enne ise seda tööd teha.

Ja kujuta pilti, kui meil on kriitilises seisus haige tassimisel kiirabiautosse abi vaja, siis kutsume ka päästjad ja ootame minuteid-kümneid kohapeal, selmet “suvalisi inimesi mööda maja taga ajada”

+18
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Või kui on fonolukk, aga koodi ei tea. Endal ühes Airbnb korteris selline olukord tekkinud. Nii uus korter ka, et majas teisi püsielanikke veel polnud.

Sellele ikka ei ole keegi osanud vastata…

0
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

sellised küsimused peaks eelkõige ikka inimesed ise läbi mõtlema, et kuidas korraldada oma elamine nii, et abistajad vajadusel kohale saaks jõuda.

kiirabi inimesed on küll terased ja loovad, aga pole just arukas nende tööd mõttetustega takistada. eriti praegusel ajal.

+13
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui mu terviserike vajab elustamist, siis ma ilmselgelt kärvan üksi maha oma korteris ja avastatakse laip siis, kui keegi hakkab puudust tundma. Praegusel kodus töötamise ajal võib ikka nädalaid minna selleks. Kui ma ise suudaks kiirabi kutsuda, siis ilmselt saaks kutsuda ka mõne lähedase, kes aitaks muud vajalikud toimingud ära orgunnida.

+12
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vastati ju: Päästeamet tuleb ja teeb uksed lahti. Kes pärast kahjud kannab, seda ma ei tea.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui mu terviserike vajab elustamist, siis ma ilmselgelt kärvan üksi maha oma korteris ja avastatakse laip siis, kui keegi hakkab puudust tundma. Praegusel kodus töötamise ajal võib ikka nädalaid minna selleks.

Jah, seda tõesti juhtub. Tuttaval suri üürnik ära. Oli üksik vanake ja omaettehoidev ka. Avastati selle peale, kui naabrid hakkasid kaebama, et sealt korterist tuleb haisu… Tuttav tegi oma võtmega ukse lahti, kui kontaktivõtt luhtus. Vanake oli surnud oma voodis ja avastamiseni kulus umbes nädal.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Paraku meie meditsiinis ei ole veel jõutud nõukaegsest nipsakusest vabaneda.

Aga patsiendid on kapitalistliku ühiskonna klient-on-kuningas-olemise ja med. töötajate alandamise küll kiiresti ära õppinud…

+11
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen mõelnud samale asjale, aga natuke teisest vaatenurgast – nimelt kui toimub nt liiklusõnnetus ja autojuht tuleb haiglasse viia. Eeldusel, et lemmikloom jäi õnnetuses terveks, kas ta võetakse siis ka kiirabiauto peale? Või ootab politsei/pääste nii kaua loomaga maantee ääres kuni mingi vastav loomaselts tuleb?

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jääb mulje nagu elaksid kiirabi vajavad inimesed kõik vaid kortermajades. Minu arust on kortermajades kiirabil üpris lihtne, eramajades on aga tihti kõik lukus, nii väravad kui välisuksed. Kui elad üksildases kohas, siis praegusel koroona ajal ei leiagi sind keegi ka haisu peale. Näiteks kukub üksikema, kes elab koos väikelapsega ja koeraga, trepist alla, murrab kaela ja ongi kööga. Ainuke lootus kui on lähedased või sõbrad, kes võivad helistada ja hakkavad muret tundma kui ei vastu ei võeta.

+13
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vastati ju: Päästeamet tuleb ja teeb uksed lahti. Kes pärast kahjud kannab, seda ma ei tea.

Enne koroonaaega. Vanainimene olevat kukkunud. Tuli kiirabi ja päästeamet (see tuletõrjeautoga värk), tõstukiga tõsteti üks päästja 3. korrusele akna taha. Vaatama mina välja ei läinud kas aken lõhuti või saadi see kuidagi muudmoodi lahti.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jääb mulje nagu elaksid kiirabi vajavad inimesed kõik vaid kortermajades.

Pagan, kui tahad minu postituse peale mingit “muljet” kujundada, siis loe seda küsimust ka, millele ma vastasin. Konkreetselt fonolukuga kortermaja kohta oli küsitud.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Maja I korruse akendest saab ju kergesti sisse astuda, mis probleemi sellega?

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Näiteks kukub üksikema, kes elab koos väikelapsega ja koeraga, trepist alla, murrab kaela ja ongi kööga. Ainuke lootus kui on lähedased või sõbrad, kes võivad helistada ja hakkavad muret tundma kui ei vastu ei võeta.

No noorel inimesel ikka on vast sõbrad ja sugulased, kes tema vastu huvi tunnevad vòi tööandja, kes muretsema hakkab, kui inimene tööle ei ilmu. See ikka rohkem vanurite probleem, et kukub ja sureb ja pikaks ajaks vedelema jääbki. On ju olnud juhuseid ka, kui koerad on näljaga peremehe laipa söönud.

+1
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 56 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kui kiirabi viib ära üksi elava inimese