Esileht Pereelu ja suhted Kui laps pole kõige ilusam

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 123 )

Teema: Kui laps pole kõige ilusam

Postitas:
Kägu

Ma tänan kõiki vastajaid, mingeid mõtteid ma siit sain ja mis peamine, auru välja lasta.

Küsimustele vastuseks: Tegu ei ole otseselt tuttavaga ja loodetavasti me eriti sageli ei kohtu. See iseenesest ei välista võimalust, et need märkused olid siiski minu pärast, muudab selle lihtsalt väga ebatõenäoliseks.  Ei ole õpetaja, kui oleks, uskuge, ma keeraks ta sõnadega pahupidi ja riputaksin naha parsile kuivama – kuna ma tean, kuidas õpetajaid koolitatakse, tean ma ka, mis neile mõjub.

Ka lapse kokkupuuted temaga on harvad ja juhuslikud, kahjuks mitte päriselt välditavad. Loomulikult ma selgitasin lapsele, et see inimene on ise nõme. Et kahjuks kõik täiskasvanud ei olegi targad, usaldusväärsed ega mõistlikud.

Minateade ei ole sellise isiku puhul hea vahend. Minateated on siiski mõeldud tahtmatute möödarääkimiste ja suhtlemistõkete lahendamiseks, need ei sobi otsese pahatahtlikkuse tõrjumiseks. Aga ma tänan kõiki kaasamõtlejaid ja kaasatundjaid ja las see teema elab nüüd oma elu – ainult palun ärge kakelge.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma oleks öelnud midagi taolist, et sinu pea on küll ilus väike nagu kapinupuke, aga mõistust  kahjuks väga ei mahuta.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vaatad ütlejale pikalt otsa ja teatad rõõmsalt “kui sina saad oma näolapiga elatud, pole sel lapsel küll mingit muret!”

+13
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hm, meie laps on 9 a ja peaümbermõõt 59-60 cm, ilmselt kasvab veel. Lisaks veel paksud lokkis juuksed.

Kui keegi teeks kommentaari tema pea suuruse kohta, siis ma vist peaks seda inimest l.ollakaks. Vist nii küsikski otse  – kas sa oled l.oll või ebaviisakas, et sa nii räägid?

Muidugi inimestel on oma peakestes ettekujutused mingitest normisest, eks ka ilust. Ma olen pidanud ikka korduvalt  poemüüjate maailmapilti avardama – kasvõi sellesamaga, et 9-aastasele lapsele lähevad pähe ainult täiskasvanud meeste mütsid, ja nendestki mitte kõik, vaid keskmised ja  suuremad. Laste leti poole pole mõtet vaadatagi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See võib olla põlglikkus, aga kui poleks öelnud, oleks kahepalgeline. Hea, et ütles tõelise arvamuse.

Sa oled siis ka see tüüp, kelle meelest tuleb oma arvamus alati välja öelda? Muidu oled kahepalgeline? See variant, et ei ütle ega arva midagi, ei tule kohe kuidagi kõne alla?

Kolleeg tuleb tööle uue soenguga, mis sinu arvates ei ole ilus. Selle asemel, et lihtsalt vait olla ja sinusse mitte puutuvast asjast mitte midagi arvata, hüüatad üle ruumi: “Oi, kui kole soeng sul on!”?

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Arvan, et vastusalvamine ei tööta matsliku inimese puhul. Pigem ütleksin ausalt, et see oli väga inetu ja solvav kommentaar. Ja loodaksin, et see paneb ütleja end halvasti tundma. Kuigi, vaevalt, et seegi lapsesuuga inimest ümber kasvatab.

Ma siin enne ütlesin, et minu laste välimuse kohta pole halvasti öeldud, aga nüüd meenus, et on vist küll paar korda. Kui tütar oli teismeline, siis oli tal rumal komme teha endast poosetamise pilte. Mõnel prunditas huuli jmt. Üks mu kolleeg nägi juhuslikult seda pilti ja karjatas: Kui kohutav! Täiesti õudne! Kolleeg teadis, et see on minu tütar. Ja ma ei näidanud talle neid pilte spetsiaalselt, vaid täitsa juhuslikult jäi see pilt talle silma minu arvutis. Ma ei ütelnudki mitte midagi. Olin lihtsalt vait. Ja millegipärast usun, et selle kunstlikult pikaks venitatud vaikusega ehk sai ta ise ka aru, et ütles midagi valesti. Kusjuures, ta ise on ka tütarde ema. Ja tean, et ka tema teismelised on sarnaseid pilte endast klõpsinud ja isegi üles pannud.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui keegi on midagi minu laste kohta halvasti öelnud, siis ise olen midagi head lapse kohta öelnud. Et laps kuuleks, kuidas ta on väärtuslik.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa oled siis ka see tüüp, kelle meelest tuleb oma arvamus alati välja öelda? Muidu oled kahepalgeline? See variant, et ei ütle ega arva midagi, ei tule kohe kuidagi kõne alla? Kolleeg tuleb tööle uue soenguga, mis sinu arvates ei ole ilus. Selle asemel, et lihtsalt vait olla ja sinusse mitte puutuvast asjast mitte midagi arvata, hüüatad üle ruumi: “Oi, kui kole soeng sul on!”?

Sõbranna arvamust eelistaks teada saada, et mitte teda ebamugavasse olukorda oma lastega panna.
Kolleegi soeng? Temale pole minu arvamus vajalik, paraku sõbranna arvamus ja minu arvamus sõbrannale on teisest ooperist. Ei tahaks sõbrannat, kes suhtub mu lastesse sedamoodi. Kolleegi kannatab selle makstava tööpäeva juures ära.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Esmalt oma arvamuse võiks sel juhul endale jätta kindlasti.
Teiseks, ehkki emad oma lastest eales nii ei arva, on olemas väga inetuid lapsi. Emast oleks kena püüda oma lapsi objektiivse pilguga vaadata, et mitte šokki saada, kui keegi ütleb, et su tütar näeb välja nagu Depardieu. Ja veelkord – isegi kui see nii on, siis võiks keele hammaste taa hoida. Aga kui tütar tõesti näeb välja nagu Depardieu või Edgar, siis ema võiks seda isegi näha.

+1
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga kui tütar tõesti näeb välja nagu Depardieu või Edgar, siis ema võiks seda isegi näha.

Ja miks ta peab? See on ju looduse poolt nii seatud, et normaalne ema näebki oma last teatud kaldega. Pealegi pole mina ühtki nii koledat inimest oma elus näinud, kelles mingit kenadust ei oleks võimalik leida. Pealegi on hoopis olulisem inimese sisu kui välimus.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga kui tütar tõesti näeb välja nagu Depardieu või Edgar, siis ema võiks seda isegi näha.

Ja miks ta peab? See on ju looduse poolt nii seatud, et normaalne ema näebki oma last teatud kaldega. Pealegi pole mina ühtki nii koledat inimest oma elus näinud, kelles mingit kenadust ei oleks võimalik leida. Pealegi on hoopis olulisem inimese sisu kui välimus.

Muidugi on kenadust igas inimeses ja Depardieusse (äkki ka Edgarisse) on armunud olnud ilmselt tuhanded inimesed mõlemast soost ja nagu ütlesin, ega inetusi ei peaks ütlema kindlasti.

Ema peaks vähemalt PÜÜDMA oma last vaadata objektiivselt, et teada, mida peaks veidi tagant lükkama või mille suhtes peaks ise vait olema. Viimase näitena üks töökaaslane, kes unistab, et tema 8-aastane saaks baleriiniks. Näitab pilte ja ka last ennast. Lapsel on tugevad X-jalas ja sissepoolsus (varbad sissepoole). Kuna ema ei näe seda, siis ta ka sellega ei tegele ja see nutupidu on lapsel veel siis 2-3 aasta pärast ees, kui ta sisse ei saa. Sest ema on talle ju kogu aeg sisendanud, et tegemist on graatsilise printsessiga, maailma balletilavade vallutajaga. Selle asemel võiks ta praegu mööda ortopeede ja võimlemisrühmi lapsega käia. Aga vat tema näeb oma last kaldega, nagu sina ütled ja normaalseks pead.

+5
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga vat tema näeb oma last kaldega, nagu sina ütled ja normaalseks pead.

Sa rääkisid ju hoopis muust. Et ema peaks nägema, et ta laps näeb välja nagu mõni kole mees. Hiljem räägid hoopis tervisehädast, millega saaks midagi ette võtta. Need on ju täiesti erinevad asjad.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lapsel on tugevad X-jalas ja sissepoolsus (varbad sissepoole). Kuna ema ei näe seda, siis ta ka sellega ei tegele ja see nutupidu on lapsel veel siis 2-3 aasta pärast ees, kui ta sisse ei saa.

Kui arst pole viga leidnud, siis ei saa ka parandada. Nutupeo pidamine ei ole sinu asi.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lapsel on tugevad X-jalas ja sissepoolsus (varbad sissepoole). Kuna ema ei näe seda, siis ta ka sellega ei tegele ja see nutupidu on lapsel veel siis 2-3 aasta pärast ees, kui ta sisse ei saa.

Kui arst pole viga leidnud, siis ei saa ka parandada. Nutupeo pidamine ei ole sinu asi.

Arst on viga leidnud, aga ema ei näe oma last objektiivselt ja kirub arsti lapse solvamises ning ei külasta kästud spetsialiste. Isegi kui poleks lapsele aastaid pähe taotud, et ta on graatsiline ja tulevane priimabaleriin, peaks selliste jalgadega arstil käima. Aga ema “näeb oma last kaldega”.
Nutupidu ei hakka ju mina pidama, vaid vaene tütar ja ka tema ema, kui laps balletikooli sisse ei saa. Ja ta ei saa. Jah, ma tean.

+1
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Arst on viga leidnud, aga ema ei näe oma last objektiivselt ja kirub arsti lapse solvamises ning ei külasta kästud spetsialiste. Isegi kui poleks lapsele aastaid pähe taotud, et ta on graatsiline ja tulevane priimabaleriin, peaks selliste jalgadega arstil käima. Aga ema “näeb oma last kaldega”. Nutupidu ei hakka ju mina pidama, vaid vaene tütar ja ka tema ema, kui laps balletikooli sisse ei saa. Ja ta ei saa. Jah, ma tean.

Kuidas on sinu näide seotud välimusega? Räägid hoopis teisest asjast kui subjektiivne inetus. Paljud väikesed tüdrukud unistavad baleriiniks saamisest ja suurem osa neist ei sobi selleks kuidagi. Hiljem saavad isegi sellest aru, et see pole nii suur katastroof ja tulevad uued unistused. Teismelised tüdrukud tahavad kõik modelliks saada, samamoodi 99 protsenti ei sobi selleks. Mis siis. Sellegipoolest ei pea oma ema neid maha tegema ja nende unistusi materdama, vaid pigem toeks olema, kui unistused ei täitu. Kui ema ei näe lapse tervisehäda ja jätab sellepärast lapse ravita, on hoopis teine asi ja sellest ei olnud jutt. Jutt oli välimusest ja inetusest, mis on paljuski nagunii maitseasi.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nutupidu ei hakka ju mina pidama, vaid vaene tütar ja ka tema ema, kui laps balletikooli sisse ei saa. Ja ta ei saa. Jah, ma tean.

Kedagi ei koti. Saab siis mujale, see on saatus ja äkki isegi kasulik.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga vat tema näeb oma last kaldega, nagu sina ütled ja normaalseks pead.

Sa rääkisid ju hoopis muust. Et ema peaks nägema, et ta laps näeb välja nagu mõni kole mees. Hiljem räägid hoopis tervisehädast, millega saaks midagi ette võtta. Need on ju täiesti erinevad asjad.

Esmalt mina pole öelnud, et Depardieu nägu laps on kole, sina ütlesid seda. Teiseks – ka sellega saab midagi teha – näiteks juba eos see kodus kaljaks keerata. Näiteks minu kohta rääkisid vanemad suurima lõbuga, et olen Arnold Rüütli nägu. Minu jaoks oli see väga hea nali. Eriti, sest vanemad ei visanud selili ja ei siputanud solvumusest jalgu, kui keegi mind väikelapsena nähes kergelt ehmatas ja siis vargsi isa ja ema nägu piilus, proovides sarnasust leida.
Vanemad võiksid vähemalt PÜÜDA oma lapsi objektiivselt näha, siis saab vastavad pinged varakult maha võtta (mitte minu fotot sõbrannadele nina alla toppida, et vaata meie väikest kaunitari ega lapsele pähe taguda, et temast saab baleriin, kui no ei saa). Milleks lapsi valusatesse olukordadesse panna. Kübe eneseirooniat kulub ka igale lapsele ära selgeks õppida 🙂

0
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kedagi ei koti. Saab siis mujale, see on saatus ja äkki isegi kasulik.

Last kotib, sest ema on talle aastaid valetanud, sest pole viitsinud oma last isegi VAADATA.

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vanemad võiksid vähemalt PÜÜDA oma lapsi objektiivselt näha,

Äkki nad ongi enda arvates täiesti objektiivsed. Mingit sellist asja, nagu objektiivsus välimuse suhtes polegi olemas. Kõigil inimestel on kalded, läbi mille nad teisi inimesi vaatavad. Mis sinu arust on väga kole, võib olla teise arust ilus ja vastupidi. Nägude või üldse välimuse interpreteerimine on vägagi subjektiivne, inimestele meeldivad keskmised näod, mitte endast väga erinev välimus. Nii et sina ei ole õige inimene kellelegi ütlema, kuidas tema peab kedagi vaatama või nägema. Aga saan aru, et sul on mingi trauma oma vanematest, kes su välimuse üle nalja heitsid, nüüd üritad teisigi “maa peale” tuua, et muidu äkki mõni arvabki endast, et on kena.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Last kotib, sest ema on talle aastaid valetanud, sest pole viitsinud oma last isegi VAADATA.

Too seadusest välja punkt, kus see ema ei tohtinud lapsi saada ja ei tohi oma last kasvatada, nagu talle meeldib. Haige sekkuja. Äkki ei peaks nuhkima teiste elusid ja siis ei ole ka probleeme, et pead võõrale lapsele kaasa tundma.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa oled siis ka see tüüp, kelle meelest tuleb oma arvamus alati välja öelda? Muidu oled kahepalgeline? See variant, et ei ütle ega arva midagi, ei tule kohe kuidagi kõne alla? Kolleeg tuleb tööle uue soenguga, mis sinu arvates ei ole ilus. Selle asemel, et lihtsalt vait olla ja sinusse mitte puutuvast asjast mitte midagi arvata, hüüatad üle ruumi: “Oi, kui kole soeng sul on!”?

Sõbranna arvamust eelistaks teada saada, et mitte teda ebamugavasse olukorda oma lastega panna.

Kolleegi soeng? Temale pole minu arvamus vajalik, paraku sõbranna arvamus ja minu arvamus sõbrannale on teisest ooperist. Ei tahaks sõbrannat, kes suhtub mu lastesse sedamoodi. Kolleegi kannatab selle makstava tööpäeva juures ära.

Ma just ei taha kuulda kellegi ilustamat arvamusi, eriti mitte oma sõbranna suust. Ma ei tahaks üldse suhelda täiskasvanud ilma igasuguse pidurduse ja filtrita lapsesuuga, kes teistele oma sõnadega haiget teeb. Kui sõbranna neid piire ei adu, tuleb teha valik. Oma laps jääb oma lapseks, aga sõbranna saab alati välja vahetada.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma just ei taha kuulda kellegi ilustamat arvamusi, eriti mitte oma sõbranna suust. Ma ei tahaks üldse suhelda täiskasvanud ilma igasuguse pidurduse ja filtrita lapsesuuga, kes teistele oma sõnadega haiget teeb. Kui sõbranna neid piire ei adu, tuleb teha valik. Oma laps jääb oma lapseks, aga sõbranna saab alati välja vahetada.

Ja sõbrannat ei saa välja vahetada, kui sa ei tea tema tegelikku arvamust.
Olen algusest peale öelnud – väga hea, et sõbranna aus oli, nüüd saab ta oma ringist välja heita. Pole muud väitnudki.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Too seadusest välja punkt, kus see ema ei tohtinud lapsi saada ja ei tohi oma last kasvatada, nagu talle meeldib. Haige sekkuja. Äkki ei peaks nuhkima teiste elusid ja siis ei ole ka probleeme, et pead võõrale lapsele kaasa tundma.

Mina ei nuhi kuskil. Meile saadetakse minimaalselt kord kuus video tantsiva printsessikesega pluss on ta igal nädalal lahel päeval päras tkooli meie juures tööl. Sekkunud pole kordagi, öelnud ka mitte – nagu siin teemas on selgitatud, olen õigesti teinud.

Aga võõrastele väärkoheldud ja eksitatud (ka vaimselt) lastele jäängi kaasa tundma. Emana. Ma mõtleksin, et ka sina suudad võõrastele lastele, st mitte ainult enda omadele, kaasa tunda. Okei, sinust päris aus ülestunnistus, et sa ei suuda.

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

nüüd üritad teisigi “maa peale” tuua, et muidu äkki mõni arvabki endast, et on kena.

Üldse mitte. Olen vähemalt kolmes postituses öelnud, et teise konkreetse inimese lapse kritiseerimine emale, ühistele tuttavatele ja eriti lapse kuuldes on lubamatu. Pole seda eluski teinud ega tee ka kunagi. Praegu on siiski tegemist anonüümsusega ja lihtsalt ühe näitega.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ei nuhi kuskil. Meile saadetakse minimaalselt kord kuus video tantsiva printsessikesega pluss on ta igal nädalal lahel päeval päras tkooli meie juures tööl. Sekkunud pole kordagi, öelnud ka mitte – nagu siin teemas on selgitatud, olen õigesti teinud.

Aga võõrastele väärkoheldud ja eksitatud (ka vaimselt) lastele jäängi kaasa tundma. Emana. Ma mõtleksin, et ka sina suudad võõrastele lastele, st mitte ainult enda omadele, kaasa tunda. Okei, sinust päris aus ülestunnistus, et sa ei suuda.

Ema jaoks pole ükski teine laps tähtsam tema enda lastest ja väga palju on naisi, kes ei mõista lapsi enne emaks saamist. No ei ole kõik sündinud lasteaeda ja kooli tööle.
Oled sa talle öelnud oma arvamust või vähemalt seda, et sind ei huvita? Pead kuidagi lõunapausid selleks ajaks ajastama, et te ei sööks koos, tegema rohkem tööd, vähem auru ajama.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu sõbrannal on ka inetu laps. Eriti kole on ta siis kui nutab. Tal on väiksed, natuke kõõrdis silmad ja kuidagi kortsuliste vagudega nägu just nutmise ajal. Ma elus ei hakka sõbrannale ütlema, et sul on inetu laps. Iial!

Ja ma olen ta lapsega juba harjunud ja ei tundu sugugi nii inetu, seda enam, et laps on nii toreda iseloomuga. Aga objektiivselt vaadates ei ole ilus laps.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oled sa talle öelnud oma arvamust või vähemalt seda, et sind ei huvita?

Oma arvamust olen öelnud kaks korda ja ümber nurga. Kuna mul on mõningane side balleti ja baleriinide, balletitantsijate ja balletiõpetajatega, siis olen lihtsalt umbmääraselt rääkinud, kui oluline on väljapoolsus ning lahtised liigesed (X-jalgadega oli ka Plissetskaja, see on väiksem mure, kuid vajab väga pühendunud lavastajaid, kes üldse viitsiksid sellega tegeleda ja üldse peaks balletikooli sisse nendega saama). Hyper-extended ehk ilmselt on see sõna ülesirutatud põlved on teine asi, aga väga vajalik baleriinile

Otse ütlema, et kuule, ära pese oma lapse ajusid ja su lapsest ei saa elus klassikalist baleriini. Seda ma ei ole teinud. Halvasti ju lapse kohta öelda ei tohi ja sekkuda teise inimese lapsekasvatamaisse ka mitte, eks. Lõpuks võib-olla nutab oma aastakese ära, kui balletikooli ei saa 11-aastaselt ja läheb kuskile rahvatantsuansamblisse viisku vihistama.

Ja ära minna tööruumist ei saa, sest kaks õhtupoolikut nädalas pannakse meie tööruumis peale vaikne muusika ja tüdruk tantsib meile. Võime mitte kuulata, aga mitte vaadata ei saa, sest see toimub umbes 4 meetrit minust. Osa peidavad näo kätesse, aga ega keegi ei hakka ju emale ütlema, et palun lõpeta ära.

+2
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja ära minna tööruumist ei saa, sest kaks õhtupoolikut nädalas pannakse meie tööruumis peale vaikne muusika ja tüdruk tantsib meile. Võime mitte kuulata, aga mitte vaadata ei saa, sest see toimub umbes 4 meetrit minust. Osa peidavad näo kätesse, aga ega keegi ei hakka ju emale ütlema, et palun lõpeta ära.

Miks? Väga vabalt ütleks, et see on töö tegemise koht ja ei tegeleta laste ja emadega. Kui solvub, tema mure, aga paraku teie toidate ja vahite. Häbi teil olgu. Samuti on vaja otsida töökoht, kus tegeletakse töötamisega, sest siis pole aega kellelgi oma lapsi peale suruda. Soovitan selgroog kasvatada, seda ei näe taamalt paistmas.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks? Väga vabalt ütleks, et see on töö tegemise koht ja ei tegeleta laste ja emadega. Kui solvub, tema mure, aga paraku teie toidate ja vahite. Häbi teil olgu. Samuti on vaja otsida töökoht, kus tegeletakse töötamisega, sest siis pole aega kellelgi oma lapsi peale suruda. Soovitan selgroog kasvatada, seda ei näe taamalt paistmas.

Selge, niisiis sel juhul te soovitate emale öelda, et me ei soovi su last vaadata. Ära saada tema fotosid ja videosid. Ja hoia teda kontorist eemale. Kui küsib, miks, siis vastame, et me ei taha teda vaadata.

Tööd tegemast see ei seda, me oskame vabalt töötada nii, et silmad on lahti. Ka lapse ema teeb samal ajal tööd. Lihtsalt lapsest on kahju, kui ta püüab teinekord rääkida, et kümne aatsa pärast on priimabaleriin, emme ütles talle. Ahjaa, võõrast lapsest ei tohi kahju olla.

0
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selge, niisiis sel juhul te soovitate emale öelda, et me ei soovi su last vaadata. Ära saada tema fotosid ja videosid. Ja hoia teda kontorist eemale. Kui küsib, miks, siis vastame, et me ei taha teda vaadata.

Tööd tegemast see ei seda, me oskame vabalt töötada nii, et silmad on lahti. Ka lapse ema teeb samal ajal tööd. Lihtsalt lapsest on kahju, kui ta püüab teinekord rääkida, et kümne aatsa pärast on priimabaleriin, emme ütles talle. Ahjaa, võõrast lapsest ei tohi kahju olla.

Jah, sest sa kutsud last printsessikeseks, mis näitab ära sinu suhtumise, mitte kaastunde. Sul ei ole temast kahju, vaid sa tahad enda teadmisi demonstreerida ja salakaval oled ka. Selliseid naisi on väga palju.
Loomulikult on see patoloogia, kui töö ajal vaadatakse laste tantsimist ja teie töö pole seotud laste tantsima õpetamisega.
Rohkem ei näe mõtet sinuga vestelda, sul puudub selgroog.

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 123 )

Esileht Pereelu ja suhted Kui laps pole kõige ilusam