Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kui midagi juhtub, kohe konto nr üleval?

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 124 )

Teema: Kui midagi juhtub, kohe konto nr üleval?

Postitas:
Halleluuja

Mul on väga kahju, kui inimestega juhtub halbu asju, valusaid asju, saan aru, mõistan.. aga millest aru ei saa, on see kohene konto numbritega lajatamine! Lahkunu pole piltlikult öeldes jõudnud veel jahtuda, kui juba konto number üleval. Ma isegi ei tahaks siinjuures konkreetseid näiteid tuua,viimasel ajal neid liiga mitu olnud. Aga tõesti, samal päeval, kui on juhtunud suur õnnetus, kohe konto numbrid üleval? Mis toimub? Kas inimelul ja hingel ei ole üldse enam väärtust? Andke pappi lihtsalt?

Ps. Olen tänulik, kui keegi paneb mind neid asju teisiti nägema!

+84
-11
Please wait...

Postitas:
Tret

Nõus, mul samad muljed. Hiljuti suri üks väga suure pere ema, mitte keegi lähedastest ei hakanud kerjama, kuigi ilmselt vajaksid nad vägagi abi toime tulekuks, sest toimunu on meeletu tragöödia. Inimesed on nii ametis leinamisega, et ei oskaks sellise asja peale mõeldagi 🙁

Just toimus mingi tulekahju ka juba küsitakse raha….ometi peaks ju olemas ka lähedased, vald jne.

No ei saa aru.

Ma pole südametu, olen ise ka aidanud selliste õnnetuste puhul aga viimasel ajal on see saanud nagu kohustuslikuks, et midagi juhtub, siis kohe raha küsimine. 🙁

+46
-8
Please wait...

Postitas:
Mette-Merithh

Samad mõtted täna minul. Tundub, et inimesed isegi ei oska enam aru saada, mida tähendab surm ja lähedase kaotus. Nad justkui ei tunnegi seda, see pole nagu isegi enam teema. Kaks tundi on õe surmast ja inimese esimene mõte on panna üles kontonumber ja hakata raha koguma… Lihtsalt läbinisti arusaamatu ja mõistetamatu minu jaoks. Korra olen mõelnud, et äkki see on mingi ajastu- ja põlvkonna teema. Kõik on taandunud justkui mingiks paralleelmaailmaks, sest kogu elu ju toimubki vaid kusagil mängudes ja sotsmeedias, ja ei saadagi enam aru, mis on päris ega osatagu enam tunda päris tundeid ega saadagi justkui aru.  Samas ma ei tea… Ise loomulikult ma ei anneta sellistele, niiet sellessuhtes on ükskõik, aga tõesti olen ka mõelnud, et kuidas seda “uut normaalsust” mõista. Justkui lihtsalt ei oska aru saada ja hämmastun pidevalt selliseid postitusi nähes.

+56
-7
Please wait...

Postitas:
grüüne

Vanemad tunduvad olevat satanistid. Nad panid oma tütre nimeks Hell-Angeelika(Hell Angel) ja tütar sureb põlengu tagajärjel.

Sa oled ikka täitsa sooda. Kui tagumine nimi on eestikeelne, siis on ka esimene sõna eestikeelne. Kui ta oleks Hell-Angelica, siis võiksid ehk oma fantaasial lennata lasta, antud juhtumi puhul ei ole siin küll midagi satanismiga pistmist, tegele oma foobiatega enne kui hilja.

+17
-30
Please wait...

Postitas:
Kaegu324

Kuni jätkub annetajaid, jätkub ka küsijaid.

+9
0
Please wait...

Postitas:
monic77

Nõus, mul samad muljed. Hiljuti suri üks väga suure pere ema, mitte keegi lähedastest ei hakanud kerjama, kuigi ilmselt vajaksid nad vägagi abi toime tulekuks, sest toimunu on meeletu tragöödia. Inimesed on nii ametis leinamisega, et ei oskaks sellise asja peale mõeldagi 🙁

Just toimus mingi tulekahju ka juba küsitakse raha….ometi peaks ju olemas ka lähedased, vald jne.

No ei saa aru.

Ma pole südametu, olen ise ka aidanud selliste õnnetuste puhul aga viimasel ajal on see saanud nagu kohustuslikuks, et midagi juhtub, siis kohe raha küsimine. 🙁

Ma küll nägin teatud grupis seda konto nr suurpere puhul.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
pferdy

Ilmselt ei pea palju arvama, millisest küsimisest juttu on. Nägin ka üleskutset. Minule jääb näiteks arusaamatuks, miks enamikel juhtudel puudub sellistesse õnnetustesse sattujatel kodukindlustus? Täiesti õudne, kodu on kõige suurem maine vara kui nii öelda ja neid näiteid juba on nii palju, kas tõesti on raske? On see kindlustamine siis tõesti niiii kallis?

+47
-4
Please wait...

Postitas:
VerklarteNacht

Ilmselt ei pea palju arvama, millisest küsimisest juttu on. Nägin ka üleskutset. Minule jääb näiteks arusaamatuks, miks enamikel juhtudel puudub sellistesse õnnetustesse sattujatel kodukindlustus? Täiesti õudne, kodu on kõige suurem maine vara kui nii öelda ja neid näiteid juba on nii palju, kas tõesti on raske? On see kindlustamine siis tõesti niiii kallis?

Mis kindlustus, neil polnud isegi suitsuandurit. See on vähim, mis sa saad teha ja sa ei pane seda endale koju.

+54
-2
Please wait...

Postitas:
tervist

Mul on väga kahju, kui inimestega juhtub halbu asju, valusaid asju, saan aru, mõistan.. aga millest aru ei saa, on see kohene konto numbritega lajatamine! Lahkunu pole piltlikult öeldes jõudnud veel jahtuda, kui juba konto number üleval. Ma isegi ei tahaks siinjuures konkreetseid näiteid tuua,viimasel ajal neid liiga mitu olnud. Aga tõesti, samal päeval, kui on juhtunud suur õnnetus, kohe konto numbrid üleval? Mis toimub? Kas inimelul ja hingel ei ole üldse enam väärtust? Andke pappi lihtsalt?

Mis see konto number sulle teeb? Hammustab või ? Kuidas see konto number sind puudutab? Miks sind häirib kellegi teise käitumine? Sul on abi vaja ja kiiresti. Sul on palju suuremad probleemid kui see, et keegi küsib raha.  Kas raha küsija rikub seadust?  Mina näiteks ei saa aru inimestest, kes hulluvad, kui keegi küsib raha. Selgita, kuidas sind puudutab kellegi rahaküsimine? Raha võib küsida ka niisama, ilma mingi põhjuseta. Sa ei pea ju andma, kui sina ei taha. Raha võib muide küsida ka enne kui keegi veel surnud on. Mis see surnu siia puutub ? Psüühikas peab olema tugev häire, et selline asi nagu kellegi rahaküsimine kedagi häirib.

+7
-82
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
JoshuaTree

Mis see konto number sulle teeb? Hammustab või ? Kuidas see konto number sind puudutab? Miks sind häirib kellegi teise käitumine? Sul on abi vaja ja kiiresti. Sul on palju suuremad probleemid kui see, et keegi küsib raha. Kas raha küsija rikub seadust? Mina näiteks ei saa aru inimestest, kes hulluvad, kui keegi küsib raha. Selgita, kuidas sind puudutab kellegi rahaküsimine? Raha võib küsida ka niisama, ilma mingi põhjuseta. Sa ei pea ju andma, kui sina ei taha. Raha võib muide küsida ka enne kui keegi veel surnud on. Mis see surnu siia puutub ? Psüühikas peab olema tugev häire, et selline asi nagu kellegi rahaküsimine kedagi häirib.

No ja mida sina siin hullud? Et raha võib kerjata, aga paluda tagasi tõmmata nagu ei või.

Laienda oma nn tolerantsust.

+48
-5
Please wait...

Postitas:
Halleluuja

Mis see konto number sulle teeb? Hammustab või ? Kuidas see konto number sind puudutab? Miks sind häirib kellegi teise käitumine? Sul on abi vaja ja kiiresti. Sul on palju suuremad probleemid kui see, et keegi küsib raha. Kas raha küsija rikub seadust? Mina näiteks ei saa aru inimestest, kes hulluvad, kui keegi küsib raha. Selgita, kuidas sind puudutab kellegi rahaküsimine? Raha võib küsida ka niisama, ilma mingi põhjuseta. Sa ei pea ju andma, kui sina ei taha. Raha võib muide küsida ka enne kui keegi veel surnud on. Mis see surnu siia puutub ? Psüühikas peab olema tugev häire, et selline asi nagu kellegi rahaküsimine kedagi häirib.

Sellises olukorras kontonumbrite ülespanek tundub tõepoolest vägagi ebasünnis. Saaksin aru kui hiljem palutakse abi, täiesti võimalik, et ka aitaksin. Aga siin oli tegemist tõesti lausa tundidega, kui suured postitused üleval olid. Keegi siin kirjutas hästi, et inimesed ei saagi võibolla enam aru, et see ei ole arvutimäng ja elusid juurde osta tegelikult ei saa.

+56
-2
Please wait...

Postitas:
hunden

Pigem ei ole kallis, või ma ei tea, võib-olla on suurperesid, kus seda 15-paarkümmend eurot kuus ei jätku. Peretoetustest võiks selle raha leida ometi? Ma saaks küsimisest aru siis, kui on selgunud, et kindlustus ei hüvita, olgu see siis ehitusvigade või muu taolise tõttu… Andurite ja kindlustuse puudumine tänasel päeval annab märku, et inimene ei soovigi iseendale päästerõngast tekitada.

+31
0
Please wait...

Postitas:
dee dee

hukkamõist on õiglus?

Üks pere läks üleeile õhtul magama ja ei osanud aimatagi, et see on nende senise elu viimane öö: ühe jaoks neist saab aeg päriselt otsa, teiste jaoks ei muutu elu enam mitte iial selliseks, nagu oli varem. Seda ahastust ja hingevalu pole sel, keda elu sellise katastroofi eest hoidnud, võimalik ettegi kujutada.

Lisaks hukkunud pereliikmele on need, kes peavad nüüd edasi elama – leinates ja mattes, kodutuna, paljaks põlenuna…  Pereisa on Soomes tööl, üks vanematest õdedest elab samuti seal. Mida tunnevad nemad, kui uudis nendeni jõuab? Meeletut ahastust. Selge see. Sundi midagigi teha. Seegi selge. Ja nii see õde teebki postituse – kes saab, see aidaku. (Kirjutab ise sedagi, et isale see postitus kindlasti ei meeldi.) Kes saab, see aitabki. Kes ei saa, tunneb kaasa.

Ja siis on veel perekool ja mõned selle tublid kasutajad. Nemad loevad uudist (mitte eriti põhjalikult, muidugi) ja neis tõstab pead neile nii omane “õiglustunne”  – mida selle surnud tüdruku pere endale õige lubab! leinata nad ka ei oska!

Ja teebki tädi Halleluuja (!) oma mõnusal õhtutunnil otsa lahti. Kurioossel moel kirjutab ta, et mis mõttes pereliikmed õnnetuse järgsel päeval kontonumbri üles panevad (ehkki, olgem ausad, kui nad seda ka kolme päeva pärast teeks, tädi saaks tigedaks ikka). Aga see talle kummaline ei tundu, et tema ise, vähem kui 24 tundi peale seda õnnetust, jutufoorumisse selle pere kallal tänitamiseks ekstra teema teeb. Ei, ei, see ei ole ebasünnis, kus sa sellega!

Saabuvad teisedki tuntud “no mina ei saa aru!” perekoollased – nii magus võimalus ju kah oma panus anda – “õiglast” nördimust avaldada: üks sotsiaalmeedia anonüümik ütleb otse, et tema nagunii ei anneta, aga küll see rahaküsimine ja sotsmeedia paralleelmaailm (milles ta küll ka ise innukalt toimetab) on ikka imelik.

Üks eeldatavalt intelligentne inimene (kui ta oma intrigeerivat kasutajanime just juhuslikult võtnud pole) on asja kohe põhjalikult ette võtnud – istunud mõnusalt ja pikalt oma nutiseadmes ja nuuskinud pereliikmete sotsmeedias ning sealt, muidugi talle sobival viisil, väljavõtteid teinud. Ta on näinud ka surnud tüdruku nime ja see on teema, mis kohe väärib! eraldi käsitlemist: satanistid!  Õnnetuseteemalisi uudiseid ta, muidugi, nii põhjalikult ette võtta ei viitsinud. Ja nii ta kirjutabki, sest ta “teab täpselt”: suitsuandurit polnud! Ning terve hulk temasuguseid aplodeerib.

Ma ei tundnud seda peret, küll aga olen samast väikelinnast pärit. Samal tänaval, kus on pere kodu, asus nn. punane koolimaja, kus 1937 aprillis toimus kohutav tuleõnnetus. Tookord tehti üle Eesti korjandusi, massiliselt annetasid eraisikud, ühingud, ettevõtted. Loen neid viimase aja leinateemalisi tänitusteemasid siin perekoolis ja mul on nagu kahjugi. Kahju selliste teemade jutumuttidest – mõtle kui sant ajastus – 1937! Milline raiskamine – 1937 polnud ju sotsmeediatki, aga see oleks olnud nii magus närimisteema – tuleohutusreegleid ja filminäitamiseeskirju eirati jämedalt; vanemad olid nii vaesed, et oli kerjata vaja, aga kinopileti said lapsele osta küll!  jne, jne. Jah, see on jälk vaatenurk. Aga mille poolest erineb see vaatenurgast, mida siinsed tänitajad eilse õnnetuse kohta evivad?

Seda, et “mul on õigus öelda” kõiketeadjad kuidagigi seda peret aidata sooviks, pole mõtet oodatagi. Ja keegi ei sunni ju ka. Samas absoluutselt vaevatu panus – lihtsalt igas mõttes eemale hoida ja nad rahule jätta – poleks ka paha, või mis?

(Väga-väga ja täiesti siiralt tahaks loota, et neil teoreetikutel, kes sellistes teemades täpselt teavad, kuidas nii jubedates olukorrades käituda, ei tule võimalust seda praktikas järgi proovida. Sest sellist elukogemust ei sooviks mitte kellelegi, ka mitte kõige ilgemale omanabaimetlejale)

+30
-61
Please wait...

Postitas:
alexxx

Väga-väga ja täiesti siiralt tahaks loota, et neil teoreetikutel, kes sellistes teemades täpselt teavad, kuidas nii jubedates olukorrades käituda, ei tule võimalust seda praktikas järgi proovida. Seda sellist elukogemust ei sooviks mitte kellelegi, ka mitte kõige ilgemale omanabaimetlejale

Halba ei soovi loomulikult kellelegi, aga loodan tõesti, et kõik need viimase aja lood panevad inimesed mõtlema. Mõtlema, et kodukindlustus on vajalik, et säästud peavad olema, et nii palju lapsi ei pea olema (kui majanduslik või vaimne võimekus ei luba) jne.

+49
-2
Please wait...

Postitas:
angie

Tohutult kahju sellest perest ja hukkunud noorest tüdrukust. Andsin oma väikse panuse.

+8
-16
Please wait...

Postitas:
kaiekast

Mul on ääretult kahju sellest perekonnast, aga tõesti, kasutage suitsuandurit(korras suitsuandurit!). Sellest on räägitud söögi alla ja söögi peale.

+40
0
Please wait...

Postitas:
koaalala

Üks pere läks üleeile õhtul magama ja ei osanud aimatagi, et see on nende senise elu viimane öö: ühe jaoks neist saab aeg päriselt otsa, teiste jaoks ei muutu elu enam mitte iial selliseks, nagu oli varem. Seda ahastust ja hingevalu pole sel, keda elu sellise katastroofi eest hoidnud, võimalik ettegi kujutada.

Lisaks hukkunud pereliikmele on need, kes peavad nüüd edasi elama – leinates ja mattes, kodutuna, paljaks põlenuna… Pereisa on Soomes tööl, üks vanematest õdedest elab samuti seal. Mida tunnevad nemad, kui uudis nendeni jõuab? Meeletut ahastust. Selge see. Sundi midagigi teha. Seegi selge. Ja nii see õde teebki postituse – kes saab, see aidaku. (Kirjutab ise sedagi, et isale see postitus kindlasti ei meeldi.) Kes saab, see aitabki. Kes ei saa, tunneb kaasa.

Ja siis on veel perekool ja mõned selle tublid kasutajad. Nemad loevad uudist (mitte eriti põhjalikult, muidugi) ja neis tõstab pead neile nii omane “õiglustunne” – mida selle surnud tüdruku pere endale õige lubab! leinata nad ka ei oska!

Ja teebki tädi Halleluuja (!) oma mõnusal õhtutunnil otsa lahti. Kurioossel moel kirjutab ta, et mis mõttes pereliikmed õnnetuse järgsel päeval kontonumbri üles panevad (ehkki, olgem ausad, kui nad seda ka kolme päeva pärast teeks, tädi saaks tigedaks ikka). Aga see talle kummaline ei tundu, et tema ise, vähem kui 24 tundi peale seda õnnetust, jutufoorumisse selle pere kallal tänitamiseks ekstra teema teeb. Ei, ei, see ei ole ebasünnis, kus sa sellega!

Saabuvad teisedki tuntud “no mina ei saa aru!” perekoollased – nii magus võimalus ju kah oma panus anda – “õiglast” nördimust avaldada: üks sotsiaalmeedia anonüümik ütleb otse, et tema nagunii ei anneta, aga küll see rahaküsimine ja sotsmeedia paralleelmaailm (milles ta küll ka ise innukalt toimetab) on ikka imelik.

Üks eeldatavalt intelligentne inimene (kui ta oma intrigeerivat kasutajanime just juhuslikult võtnud pole) on asja kohe põhjalikult ette võtnud – istunud mõnusalt ja pikalt oma nutiseadmes ja nuuskinud pereliikmete sotsmeedias ning sealt, muidugi talle sobival viisil, väljavõtteid teinud. Ta on näinud ka surnud tüdruku nime ja see on teema, mis kohe väärib! eraldi käsitlemist: satanistid! Õnnetuseteemalisi uudiseid ta, muidugi, nii põhjalikult ette võtta ei viitsinud. Ja nii ta kirjutabki, sest ta “teab täpselt”: suitsuandurit polnud! Ning terve hulk temasuguseid aplodeerib.

Ma ei tundnud seda peret, küll aga olen samast väikelinnast pärit. Samal tänaval, kus on pere kodu, asus nn. punane koolimaja, kus 1937 aprillis toimus kohutav tuleõnnetus. Tookord tehti üle Eesti korjandusi, massiliselt annetasid eraisikud, ühingud, ettevõtted. Loen neid viimase aja leinateemalisi tänitusteemasid siin perekoolis ja mul on nagu kahjugi. Kahju selliste teemade jutumuttidest – mõtle kui sant ajastus – 1937! Milline raiskamine – 1937 polnud ju sotsmeediatki, aga see oleks olnud nii magus närimisteema – tuleohutusreegleid ja filminäitamiseeskirju eirati jämedalt; vanemad olid nii vaesed, et oli kerjata vaja, aga kinopileti said lapsele osta küll! jne, jne. Jah, see on jälk vaatenurk. Aga mille poolest erineb see vaatenurgast, mida siinsed tänitajad eilse õnnetuse kohta evivad?

Seda, et “mul on õigus öelda” kõiketeadjad kuidagigi seda peret aidata sooviks, pole mõtet oodatagi. Ja keegi ei sunni ju ka. Samas absoluutselt vaevatu panus – lihtsalt igas mõttes eemale hoida ja nad rahule jätta – poleks ka paha, või mis?

(Väga-väga ja täiesti siiralt tahaks loota, et neil teoreetikutel, kes sellistes teemades täpselt teavad, kuidas nii jubedates olukorrades käituda, ei tule võimalust seda praktikas järgi proovida. Sest sellist elukogemust ei sooviks mitte kellelegi, ka mitte kõige ilgemale omanabaimetlejale)

Ma ei võrdleks 1937 aasta sündmustega, siis sai surma 17 last, 50 sai vigastada. TA oli väga korrektne ning tõstatas ühtegi nime nimetamata teema, kas koheselt pangakonto nr üles panek on OK. Keegi ei eita selle pere valu ega tragöödia suurust.

+48
-8
Please wait...

Postitas:
kerstin84

Õnneks pole mul sotsiaalmeediat ja pool sellest infost ei jõua kunagi minuni. Tavapärane käitumine on kohe hakata kerjama. Enne käis selline asi meediast läbi, nüüd järelikult sots.meediasse üle kolinud.

Kahju perekonnast, aga annetada ei taha kuskile. Ka jõulude paiku kui need kerjamissaated tulevad, siis mul on neist kõigist kahju, aga keegi pole siiani nii hinge pugenud(loe rahakotti), et peaks raha ära andma.

+20
-8
Please wait...

Postitas:
Tähesära

Järgmine lastetoetuse viljastavates mõjudes

Mõtlema, et kodukindlustus on vajalik, et säästud peavad olema, et nii palju lapsi ei pea olema (kui majanduslik või vaimne võimekus ei luba) jne.

valus vaadata

https://sakala.postimees.ee/7643074/kredexi-arautlemine-ahvardab-suurpere-talvel-kulma-jatta

+15
-2
Please wait...

Postitas:
järv

Seda ahastust ja hingevalu pole sel, keda elu sellise katastroofi eest hoidnud, võimalik ettegi kujutada.

Jääbki uskumatuks, et ajal, mil inimene tunneb “meeletut ahastust ja elus enneolematut hingevalu”, tulevad ilusti meelde maised mured nagu raha, sotsiaalmeedia jne. Olen lähedasi inimesi kaotanud ja enda kogemusest esimestel päevadel ikka ei suutnud hästi liikudagi. Veel vähem arvutil kaant tõsta või – jumal küll – hakata eelarvestama?! Raha kaotas sel hetkel kogu tähtsuse. Kuidas saab, mida saab – polnud oluline. Sugulased ja lähiringkond võtsid sellisel hetkel selle maise toetuse enda peale, kes tegi süüa, kes koristas, kes ostis midagi jne.

+48
-7
Please wait...
Postitas:
Tige_Kapsas

Tavad ja kombed muutuvad – mis algul võõrastav, muutubki tavapäraseks. Paraku tänapäeval ongi sageli nii, et rahaasju tuleb juba siis ajama hakata kui surnukeha kõrvaltoas alles jahtub. Mõnikord saabub surm kodus ja näiteks otsides internetist kontakte surnu transportimiseks surnukuuri kuvatakse kohe ka teenuste nimekiri (jah, kõik teenused on tasulised – isegi laibaauto sõidu eest peab keegi maksma). Leinajad on sageli šokis ja tõesti ei suuda rahalisele poolele mõelda, aga see ei tähenda, et need asjad kõik tasuta on. Lisaks matustega seotud kuludele lisanduvad hiljem veel kadunu isiklikud kohustused (kõik laenud, võlgnevused, teenustega seotud kulud jms).

Veelgi keerulisem olukord kui õnnetusega kaasneb ka materiaalne kahju – hävinud eluase, kõlbmatu sõiduk avariis. Siis tuleb ka kindlustusega asjaajamist – ja kui kindlustust polnud, siis kordades raskem – kus eluaseme hävimise korral üldse elada, kas on sääste eluaseme taastamiseks jms. Seda asjaajamist tuleb hakata kohe tegema, sest kõik võtab aega – päevapealt ei käi midagi niisama.

+9
-18
Please wait...

Postitas:
JuuliaB

Ma arvan, et inimesed on erinevad. Mina ei paneks oma kontonumbrit üles ja ei anneta ka, kui just lähedane hädas pole. Aga ma ei tee veel paljusid asju, mida mõned teevad. Ei läheks iialgi kuhugi reality´sse ega Kodutunde saatesse. Ei valiks EKRE-t. Ei igatseks tagasi nõukogude aega. Ei kutsuks peaministrit eksremendiks. Arvan, et see on üks sama seltskond, kes neid asju teevad.

+36
-12
Please wait...
Postitas:
kata85

Mul vanematel on maja kindlustatud, aga peale renoveerimist ei ole kindlustust uuendatud kuna ehitisregistris vajalikud kanded tegemata. Küll pole aega ja siis ei oska… Kui peaks ka midagi juhtuma, siis hüvitatud saab väga vähe, sest renoveerimisega tõsteti oluliselt maja väärtust. Suitsuanduri mitteolemine ei ole mitte kuidagi põhjendatud- odavaim elukindlustus. Nägin õe postitust, aga seal ei mainitud, kas suitsuandur ja kindlustus olid, kuid paistab, et perekoolikatel mingi siseinfo. Kõige kurvem minu meelest on, et hukkus inimene, kes teised üles ajas ja päästis sellega nende elud. Kindlustusrahad vaevalt et kohe üle tulevad, niiet mingis mõttes saan postitusest aru – eks pere tahab võimalikult ruttu koju tagasi kolida

+7
-6
Please wait...

Postitas:
kaiekast

Mul vanematel on maja kindlustatud, aga peale renoveerimist ei ole kindlustust uuendatud kuna ehitisregistris vajalikud kanded tegemata. Küll pole aega ja siis ei oska… Kui peaks ka midagi juhtuma, siis hüvitatud saab väga vähe, sest renoveerimisega tõsteti oluliselt maja väärtust. Suitsuanduri mitteolemine ei ole mitte kuidagi põhjendatud- odavaim elukindlustus. Nägin õe postitust, aga seal ei mainitud, kas suitsuandur ja kindlustus olid, kuid paistab, et perekoolikatel mingi siseinfo. Kõige kurvem minu meelest on, et hukkus inimene, kes teised üles ajas ja päästis sellega nende elud. Kindlustusrahad vaevalt et kohe üle tulevad, niiet mingis mõttes saan postitusest aru – eks pere tahab võimalikult ruttu koju tagasi kolida

Mis siseinfo? Erinevates artiklites oli kirjas, et esialgsetel andmetel ei olnud majas suitsuandurit ja polnud tehtud ka kodunõustamist.

+30
-1
Please wait...

Postitas:
lehmalellepoeg

Minu meelest kindlustusega on ju see, et ta võib sul olla, aga kui näiteks tuli saab alguse elektrijuhtmetest ja sa oled need ise paigaldanud(või siis ei ole lihtsalt dokumenti ette näidata, et elektriku tehtud töö), siis kindlustused vist väga ei taha maksta midagi? Võib parandada, kui keegi teab rohkemat.

+1
-15
Please wait...

Postitas:
tooni

Pole teada, mismoodi jõuab annetamise või abivajamise info meediasse selliselt. Selle võib panna lähedastest kes tahes. Kui pereliige, laps on hukkunud, pole sellest hullemat asja olemas. Seda ei saa isegi võrrelda lihtsalt elamise mahapõlemisega. Pole võimalik. Isegi, kui inimene kunagi enam oma maja ei saa, ka see pole oluline, saaks vaid lapse tagasi. Kui vanemad saaksid, nad ehitaksid maja maja järel ja laseksid maha põleda, kui vaid inimeste ei peaks kaotama.
Mina annetasin.

+6
-18
Please wait...

Postitas:
kata85

Mis siseinfo? Erinevates artiklites oli kirjas, et esialgsetel andmetel ei olnud majas suitsuandurit ja polnud tehtud ka kodunõustamist.

No see osa, mis uudisest on tasuta, pole seda infot.

0
-15
Please wait...

Postitas:
kaiekast

No see osa, mis uudisest on tasuta, pole seda infot.

On ju

https://www.ohtuleht.ee/1073691/fotod-kilingi-nommel-hukkus-tulekahjus-18aastane-neiu

+2
0
Please wait...

Postitas:
kata85

Ma käin Postimeest lugemas

0
-11
Please wait...

Postitas:
Lihtne elu

siis sai surma 17 last, 50 sai vigastada.

18 sai surma (1 suri hiljem), 70 kannatada.

+1
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 124 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kui midagi juhtub, kohe konto nr üleval?