Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kui midagi juhtub, kohe konto nr üleval?

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 124 )

Teema: Kui midagi juhtub, kohe konto nr üleval?

Postitas:
VerklarteNacht

Ma käin Postimeest lugemas

Sel juhul tuleb tõdeda, et sul on loetust raske aru saada.

https://www.postimees.ee/7642711/kilingi-nommel-hukkus-tulekahjus-18-aastane-neiu

+7
-1
Please wait...

Postitas:
kata85

Ma käin Postimeest lugemas

Sel juhul tuleb tõdeda, et sul on loetust raske aru saada.

https://www.postimees.ee/7642711/kilingi-nommel-hukkus-tulekahjus-18-aastane-neiu

Hommikul oli telefonist lugedes see veel tasuline

+1
-9
Please wait...

Postitas:
saskia2

Nõus, mul samad muljed. Hiljuti suri üks väga suure pere ema, mitte keegi lähedastest ei hakanud kerjama, kuigi ilmselt vajaksid nad vägagi abi toime tulekuks, sest toimunu on meeletu tragöödia. Inimesed on nii ametis leinamisega, et ei oskaks sellise asja peale mõeldagi 🙁

Just toimus mingi tulekahju ka juba küsitakse raha….ometi peaks ju olemas ka lähedased, vald jne.

No ei saa aru.

Ma pole südametu, olen ise ka aidanud selliste õnnetuste puhul aga viimasel ajal on see saanud nagu kohustuslikuks, et midagi juhtub, siis kohe raha küsimine. 🙁

On sul linki selle suurpere ema kohta, järgnev postitus vihjab, et siiski oli meedias.

0
0
Please wait...

Postitas:
mull

Ma olen ka ammu mõelnud, et kui inimestel on näiteks maja olnud ja see tulekahjus hävinenud, siis nagu loodetakse kohe, et teiste abi ja rahadega saab uue elamise või vana uuesti üles ehitada. On olemas ju võimalus üüri korterisse elama minna. Väga palju on  lastega peresid, kes on aastakümneid oma kodust unistanud, kuid paraku üürikorteris pidanud elama, kuna pangast enda elamise soetamiseks laenu erinevatel põhjustel ei anta.

+34
0
Please wait...

Postitas:
atsetoon

Nõus, mul samad muljed. Hiljuti suri üks väga suure pere ema, mitte keegi lähedastest ei hakanud kerjama, kuigi ilmselt vajaksid nad vägagi abi toime tulekuks, sest toimunu on meeletu tragöödia. Inimesed on nii ametis leinamisega, et ei oskaks sellise asja peale mõeldagi 🙁

Just toimus mingi tulekahju ka juba küsitakse raha….ometi peaks ju olemas ka lähedased, vald jne.

No ei saa aru.

Ma pole südametu, olen ise ka aidanud selliste õnnetuste puhul aga viimasel ajal on see saanud nagu kohustuslikuks, et midagi juhtub, siis kohe raha küsimine. 🙁

On sul linki selle suurpere ema kohta, järgnev postitus vihjab, et siiski oli meedias.

See suurepere ema surm, ei olnudki kuskil meedias. Lihtsalt inimene kukkus kokku ja suri. Viimane beebi alles 1.5kuud tagasi sündis. Tegu oli väga toimeka inimese ja perega, pole kunagi mingeid toetusi soovinud ega vajanud, vaid kõige jaoks ise vaeva näinud.

Seega on antud teema postituse kohta täitsa aus. Saan aru jälle maja kindlustamata, hah ehitusjärgus, aga kindlustada saab ikka. Lapsi majas palju, ei vingugaasi andurit(mis on muide kohutuslik ahju/gaasikütte hoones ja antud majal on korsten), suitsuandur alumisel korrusel oli, aga mitte paigaldatud lakke. Ütleks lausa õnnetus hüüdis tulles! Kuidas inimesed nii ükskõiksed on,kui neil on lapsed. Mul on igas toas töökorras suitsuandur, küttekehade juures 3 seinapealset vingugaasi andurit + Nublu laes. Maja on kindlustatud ja üsna kõrgel tasemel, ahjusi käib iga aasta litsenseeritud korstanpühkija puhastamas ja kontrollimas.

Ausalt, ma ei mõista, kui on juba lapsed peres, kuidas saab nii vastutustundetu olla?! Ärge tulge rääkima et kindlustus + suitsuandur on üle mõistuse kallis!!!

+32
-5
Please wait...

Postitas:
Mortal

Ma olen ka ammu mõelnud, et kui inimestel on näiteks maja olnud ja see tulekahjus hävinenud, siis nagu loodetakse kohe, et teiste abi ja rahadega saab uue elamise või vana uuesti üles ehitada. On olemas ju võimalus üüri korterisse elama minna. Väga palju on lastega peresid, kes on aastakümneid oma kodust unistanud, kuid paraku üürikorteris pidanud elama, kuna pangast enda elamise soetamiseks laenu erinevatel põhjustel ei anta.

Ja enamik neist majadest on täiesti lagunenud kuurid. Ei imesta, kui keegi varsti teadlikult oma lobudikule tule otsa paneb ja siis käsi pikal annetusi küsib, et korraliku maja ehituseks raha saada. Inimestel ju läheb kohe süda härdaks, kui peres lapsed ja neid vastutustundetuid tuleb aina juurde. Ela nagu linnuke oksal ja kui midagi juhtubki, seisa hea, et kontonumber kähku meediasse jõuaks. Tänapäeva eluviis.

+16
-5
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
VerklarteNacht

Ausalt, ma ei mõista, kui on juba lapsed peres, kuidas saab nii vastutustundetu olla?! Ärge tulge rääkima et kindlustus + suitsuandur on üle mõistuse kallis!!!

Ma imestan ka, et kuidas on võimalik olla nii vastutustundetu. Ja see ei ole esimene kord, kus nende peres on laps surnud.

+19
-3
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Tret

Mul on ääretult kahju sellest perekonnast, aga tõesti, kasutage suitsuandurit(korras suitsuandurit!). Sellest on räägitud söögi alla ja söögi peale.

Täpselt! Kerjama suudavad kohe hakata aga andureid panna ega kindlustust teha ei suuda!!See tragöödia oli ennetav või kergemate tagajärgedega. See õnnetus ju lausa karjus tulles.

Üks teine tuntud rahaküsija ka actionis jälle….alles koguti kodu ostmiseks (see 190tuh maja), nüüd Tiktokis korjab juba jälle lapse ajsadele, mille kohta muud komisjonid on öelnud, et lapsele pole neist kasu…

+25
-2
Please wait...

Postitas:
Käthryyne

mõtle kui sant ajastus – 1937! Milline raiskamine – 1937 polnud ju sotsmeediatki, aga see oleks olnud nii magus närimisteema – tuleohutusreegleid ja filminäitamiseeskirju eirati jämedalt; vanemad olid nii vaesed, et oli kerjata vaja, aga kinopileti said lapsele osta küll!  jne, jne. Jah, see on jälk vaatenurk.

Kusjuures meie pere pakkus varju (tänases môistes toetust), st elupaika tolles ônnestuses nn süüdiolevale kooliôpetajale.

+1
-5
Please wait...

Postitas:
krokodill

Minu meelest on see ajastu märk. Ka elusaid inimesi hinnatakse ju selle järgi, kui palju nad raha sisse toovad. Ilufoorumis on teema Kardashianist, seal keegi väga ülbelt laiab mingi “netoväärtusega”. Ja igaüks võib ise mõelda, kuidas ta suhtub inimestesse, kes raha sisse ei too, nt koduperenaised. Mina olen siit küll ainult põlgust lugenud. Vanemahüvitise teemades väidetakse, et rohkem teenivatel inimestel olla paremad geenid ja nende järeltulijad riigile kasulikumad, vaestel võiks munajuhad läbi lõigata. Mis siin siis imestada?

+8
-16
Please wait...

Postitas:
krokodill

Teie, kes te sellest suitsuandurist jahute. Oli see nüüd või ei olnud, aga kuidas see tüdruku elu oleks saanud päästa? Tüdruk oli ju üleval enne teisi ja äratas nemadki.

+5
-21
Please wait...

Postitas:
Mortal

Minu meelest on see ajastu märk. Ka elusaid inimesi hinnatakse ju selle järgi, kui palju nad raha sisse toovad. Ilufoorumis on teema Kardashianist, seal keegi väga ülbelt laiab mingi “netoväärtusega”. Ja igaüks võib ise mõelda, kuidas ta suhtub inimestesse, kes raha sisse ei too, nt koduperenaised. Mina olen siit küll ainult põlgust lugenud. Vanemahüvitise teemades väidetakse, et rohkem teenivatel inimestel olla paremad geenid ja nende järeltulijad riigile kasulikumad, vaestel võiks munajuhad läbi lõigata. Mis siin siis imestada?

Vaevalt küll, et see ajastu märk on. Päevavarastesse ja loodritesse on kogu aeg põlgusega suhtutud.

+10
-5
Please wait...

Postitas:
Mortal

Teie, kes te sellest suitsuandurist jahute. Oli see nüüd või ei olnud, aga kuidas see tüdruku elu oleks saanud päästa? Tüdruk oli ju üleval enne teisi ja äratas nemadki.

No siis oleks teised ise anduri peale ärganud ja tüdruk oleks teiste äratamise asemel saanud ennast päästa. Loogiline ju.

+23
-3
Please wait...

Postitas:
krokodill

No siis oleks teised ise anduri peale ärganud ja tüdruk oleks teiste äratamise asemel saanud ennast päästa. Loogiline ju.

Tüdruk tuli koos teistega alla ju, keegi ei teadnud, et üles tagasi läks. Spekuleeriti, et kassi päästma. Mis omakorda võiks olla mõtlemiskoht kõigile neile, kes väidavad, et loom on inimestega võrdne pereliige.

+15
-8
Please wait...

Postitas:
krokodill

Vaevalt küll, et see ajastu märk on. Päevavarastesse ja loodritesse on kogu aeg põlgusega suhtutud.

Päevavarastesse ja loodritesse küll jah, aga kunagi varem pole raha mitte tootvaid inimesi päevavarasteks ja loodriteks peetud. Varem peeti vajalikeks ka töid, mis raha sisse ei toonud ja austati inimesi, kes neid töid tegid. Tänapäeval saab tuletõrjujagi sõimata, et mis valisid siis selle ameti, hakanud parem ärijuhiks.

+9
-11
Please wait...

Postitas:
Madle 22

Annetamine on vabatahtlik. Miks ärrituda, kui keegi abi küsib? Kui ei taha, ära anna. Usun, et selliste traagiliste uudiste puhul on palju neid, kes aidata soovivad. Nii ongi selle asemel, et inimesed ükshaaval ajalehte vm kirjutavad ja kontakte ning abistamisvõimalusi uurivad, mõistlikum ajakirjanikul kohe see kn. ära trükkida.

Mina ei saa aru jälle nendest, kes selliste teemade puhul peavad vajalikuks parastada. Milleks? Õnnetuses on kaotatud kodu ja lähedane, hullemat annab ette kujutada.  Ei saa siin keegi ühe artikli põhjal pilti ette, mis perega tegu oli, et saaks kritiseerida.  Kõik võib olla nii, võib olla naa – milleks ehku peale sappi pritsida?

+9
-20
Please wait...

Postitas:
Alfa

Tüdruk tuli koos teistega alla ju, keegi ei teadnud, et üles tagasi läks. Spekuleeriti, et kassi päästma. Mis omakorda võiks olla mõtlemiskoht kõigile neile, kes väidavad, et loom on inimestega võrdne pereliige.

Ei ole siis või? Mis mõtlemiskoht see on siis?

+10
-5
Please wait...

Postitas:
krokodill

Ei ole siis või? Mis mõtlemiskoht see on siis?

Puust ja punaseks: kas sina lubaksid oma lapse (tagasi) põlevasse majja kassi päästma? Mitte et ma arvaks, et see antud loos ema lubada oli.

Aga usud, et see pere hetkel leinab kassi sama palju kui tüdrukut? Kas sina samas olukorras leinaksid?

+12
-13
Please wait...

Postitas:
Andy

Puust ja punaseks: kas sina lubaksid oma lapse (tagasi) põlevasse majja kassi päästma? Mitte et ma arvaks, et see antud loos ema lubada oli. Aga usud, et see pere hetkel leinab kassi sama palju kui tüdrukut? Kas sina samas olukorras leinaksid?

Tegelikult sa ju üleüldse ei tea, et ta kassi järele läks. Võib-olla läks hoopis telefoni võtma, võib-olla tahtis jopet peale panna, võib-olla… Mis sa spekuleerid ja süüdistad siin kassi!

+18
-14
Please wait...

Postitas:
krokodill

Puust ja punaseks: kas sina lubaksid oma lapse (tagasi) põlevasse majja kassi päästma? Mitte et ma arvaks, et see antud loos ema lubada oli. Aga usud, et see pere hetkel leinab kassi sama palju kui tüdrukut? Kas sina samas olukorras leinaksid?

Tegelikult sa ju üleüldse ei tea, et ta kassi järele läks. Võib-olla läks hoopis telefoni võtma, võib-olla tahtis jopet peale panna, võib-olla… Mis sa spekuleerid ja süüdistad siin kassi!

Seda küsimust võib lugeda täiesti hüpoteetiliseks, mil pole antud looga midagi pistmist. Küsimus jääb ikkagi samaks: kas sina lubaksid oma lapse põlevasse majja kassi päästma? Või kui laev hakkab uppuma, kas lubaksid oma last kolm korrust allapoole kassi ära tooma minna? Vastu paanikas ülespoole tormavat rahvamassi?

+8
-17
Please wait...

Postitas:
CatyD

Mina nt sellele suurperele andsin oma toetuse. Just väikesed asjad, ema oli hästi aktiivne ja tore. Perekond tegelikult ise ei olnud aktiivne – andke meile raha, vaid hakkasid nn suurpere liidus see a/a liikuma.

Kuidagi tundsin, et sinna peaksin oma abi andma.

+2
-15
Please wait...

Postitas:
saskia2

Minu meelest kindlustusega on ju see, et ta võib sul olla, aga kui näiteks tuli saab alguse elektrijuhtmetest ja sa oled need ise paigaldanud(või siis ei ole lihtsalt dokumenti ette näidata, et elektriku tehtud töö), siis kindlustused vist väga ei taha maksta midagi? Võib parandada, kui keegi teab rohkemat.

No aga see on ju ometi elementaarne, et ei elektri- ega gaasitöid ei hakka inimene oma kodus ise tegema, vaid tellib sertifitseeritud spetsialisti, kes ka vastava tõendi väljastab!

+18
0
Please wait...

Postitas:
saskia2

Mina nt sellele suurperele andsin oma toetuse. Just väikesed asjad, ema oli hästi aktiivne ja tore. Perekond tegelikult ise ei olnud aktiivne – andke meile raha, vaid hakkasid nn suurpere liidus see a/a liikuma.

Mina ei tea täpselt, kes kui tore või aktiivne täpselt oli, küll aga tean meedia vahendusel, et selline tore pereema, kes pidutses ikka nii maani, et naabrid kutsusid korduvalt sinna majja politseis, kuna lärm oli vali ja naabrid ei saanud asu.

Et siis selline tore aktiivne pereema?

Samamoodi, mismoodi ikka saab paariaastane laps tiiki uppuda? Paariaastast ma ei jäta hetkekski järelvalveta, isegi ilma tiigita! Mis asjaoludel oli paariaastane laps nii kaua vee ääres üksinda, et jõudis uppuda? Mida tegi see tore ja aktiivne pereema samal ajal?

Ma ei taha norida ja tragöödia on kahtlemata kohutav, kuid antud juhul õnnetus ikka hyydis tulles juba pikalt.

Ei ole see midagi nii viks ja viisakas pere, hoolimatust ja ….lembust omajagu. Mitte et lapsed oma sündides loomulikult süüdi on ja et neid nii palju on.

+24
-6
Please wait...

Postitas:
Mätas

Andke meile raha kirjutas pere täiskasvanud laps, pannes üles ema kontonumbri. On siiani avalikult üleval. Kui see pole aktiivne, siis mis on?

+18
-1
Please wait...

Postitas:
bellabee

Mina ei tea täpselt, kes kui tore või aktiivne täpselt oli, küll aga tean meedia vahendusel, et selline tore pereema, kes pidutses ikka nii maani, et naabrid kutsusid korduvalt sinna majja politseis, kuna lärm oli vali ja naabrid ei saanud asu.

Et siis selline tore aktiivne pereema?

Samamoodi, mismoodi ikka saab paariaastane laps tiiki uppuda? Paariaastast ma ei jäta hetkekski järelvalveta, isegi ilma tiigita! Mis asjaoludel oli paariaastane laps nii kaua vee ääres üksinda, et jõudis uppuda? Mida tegi see tore ja aktiivne pereema samal ajal?

Ma ei taha norida ja tragöödia on kahtlemata kohutav, kuid antud juhul õnnetus ikka hyydis tulles juba pikalt.

Ei ole see midagi nii viks ja viisakas pere, hoolimatust ja ….lembust omajagu. Mitte et lapsed oma sündides loomulikult süüdi on ja et neid nii palju on.

Ma arvan, et postituse autor ei mõelnud selle pere ema, kellest postituse algatuses juttu vaid üht teist suurpere ema, kes ei algatanud sellist raha küsimise kampaaniat.

+9
0
Please wait...

Postitas:
sadness

Ma lugesin, et see tuleohtlikkus ei olnud neil esmakordne. Neli aastat tagasi helistasid möödujad päästeametisse, sest nende korstnast tuli tuld välja ja seeläbi pääses pere suuremast kahjust.
Ma ise mõtlen, et inimestel on juba kogemus tulega, aga nagu ei õpita. Kasvõi suitsuandurite koha pealt.
Õudne.

+30
-1
Please wait...

Postitas:
sindrinahk

Mõnes mõttes ma saan nendest kerjamistest aru, sest tõesti, olles ise väikesemahulise tulekahju üle elanud, siis tean hästi mida see endast kujutab.

Minul oli ka kindlustus olemas ja sain sealt lõppkokkuvõttes ka abi, aga samas kõik see organiseerimine võtab aega ja on seal osa asju väga ebaloogilised – näiteks kirjas on et kui korter on elamiskõlbmatu ja hiljem remondi ajaks kaetakse ajutise elamispinna kulud, samas tekkis vaidlus, et kas korter, mis haiseb nii rämedalt suitsu järgi, et seal on ka lahtiste akendega võimatu viibida ja lahtiste akende tõttu on seal sama temperatuur mis õues, ehk siis 0 ringis ja kütta ka pole nagu mõtet, on ikka piisavalt elamiskõlbmatu? Äkki saate ikka lastega kõik koos seal ühes toas elamisega kuidagi hakkama?

Ajutise elamispinna kompensatsioon on ka teatud kindel summa, siis vist oli 500 eur kuus, seda koos kommunaalidega. See teeb 16 eur päev. Tavaline korteriomanik ei taha üürida kuuks-kaheks, vaid otsib üürilist vähemalt aastase lepinguga. Katsu sa Tallinnas leida sellise hinnaga pinda lühiajaliseks üürimiseks, juba ühetoalise kööktoa hinnad on 35 eur päev, veidi suurema korteri hinnad 70-90 eur päev.

Lõpuks ikka pidin samuti sisuliselt fb kerjama, et kes oleks nõus mulle sellise hinnaga lühiajaliselt korterit üürima 😀

+10
-3
Please wait...

Postitas:
motorist

Minu meelest kindlustusega on ju see, et ta võib sul olla, aga kui näiteks tuli saab alguse elektrijuhtmetest ja sa oled need ise paigaldanud(või siis ei ole lihtsalt dokumenti ette näidata, et elektriku tehtud töö), siis kindlustused vist väga ei taha maksta midagi? Võib parandada, kui keegi teab rohkemat.

No aga see on ju ometi elementaarne, et ei elektri- ega gaasitöid ei hakka inimene oma kodus ise tegema, vaid tellib sertifitseeritud spetsialisti, kes ka vastava tõendi väljastab!

Saab ka ise teha mingis ulatuses, kuid enne kasutuselevõttu tuleb ikkagi tellida elektrik, kes siis olukorra üle vaatab ja amtlikult kinnitab. Samas elekter, vee- ja kanaliühendused ning küttesüsteemid tuleb teha või lasta kontrollida ainult vastava spetisalisti poolt!

Täpsustaks siinkohal ka üle selle müüdi, et kindlustused ei kindlusta vanu, remondis või kasutuskorrata eluhooneid. Kindlustavad! Lihtsalt sel juhul on seal omad tingimused ja sätted, kuid kindlustamata ei jäeta. Minu 1897 aastal ehitatud maja oli kindlustatud ka ehitustööde ajal, lihtsalt välistusi oli rohkem ja needki seotud pigem hooletusest tekkivate kahjudega. Ei tahaks uskuda, et suurperetoetusest ja palkadest ei jagunud nüüd 20-25 eurot/kuus kindlustuseks või vinguandur maksumusega 20-30 eurot/tk oli ületamatu maksumusega. Mul on siiralt kahju sellise hoolimatuse tõttu kaotatud elust!

+15
0
Please wait...

Postitas:
koaalala

Riik, kes nüüd raha lahkelt paljulastelistele jagab, võiks mõelda matusetoetuse taastamisele. Surm võib tulla ootamatult, aga ka võib pikk haigus tühjendada pererahakotti, eriti teades, kui väikesed on puudega inimeste toetused. Summa võiks jääda suurusjärku 500 eurot ning see kantakse kas teenusepakkuja arvele või hüvitatakse esitatud arvete alusel. Fakt on see, et maha põlenud maja selliste raha küsimisteda  üles ei ehita, eriti tänaste ehitushindadega.  Kaine mõistus tuleb appi võtta, üritada see maha müüa ning korter soetada.  Riideabi ja majapidamisasjad on ise teema, nende küsimine on põhjendatud.

+2
-14
Please wait...

Postitas:
Mätas

Matusetoetus summas 250 eurot on täiesti olemas.

+20
-2
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 124 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kui midagi juhtub, kohe konto nr üleval?