Matsin mõlemad vanemad sel aastal, olen hindadega seetõttu kursis (kusjuures Tallinna linnas) ja me ei hoidnud kokku. 1500.- ärasaatmine, sealhulgas peielaud.
Hea kuulda, et tänapäeval saab nii odavalt hakkama.
Matsin lähedase 2011 ning läks 6000 eurot. Väärispuidust kirst, riided, lilled, auto, kõneleja, viiuldaja, ajutine kivi, peielaud 25-le. Kõike ei mäleta, kaasasin Forsiuse.
Võibolla olid teil traditsioonilised matused, meil olid tuhastamised. Seega tõesti väärispuidust kirstusid polnud, oli see soliidse kirstu laenutus, mis tuhastamismatusel eelneval tseremoonial kasutatakse.
Samuti polnud vajadust osta ajutist hauakivi, suur soliidne hauakivi kõikide nimedega on perekonna rahulas olemas.
Viiuldaja ja ka tshellist olid, kirikuõpetaja-kõneleja samamoodi. Peielaud 20-le.
Riideid uusi ei ostnud, palusin riietada ema ja isa nende olemasolevatesse korralikesse pidulikesse riietesse, mida nad rõõmuga eluajal kandsid. Mu meelest oli sobiv.
Rikkalikud lilled olid.
Forsiust kasutasin minagi esimesel korral, siis sain aru, et väike õdus Pärnamäe korraldaja on palju parem ja tublisti mõistlikumate hindadega.
Forsius on üks kallimaid, aga isegi seal ei õnnestunud üle 1550.- maksta aastal 2022.
Ma ei kujuta ette, kuidas 11 aastat tagasi sai 25 leinajaga matus 6000.- maksta.