Jummel küll, räägi nigu seinaga. Kordan siis veel üle. Kui mõni arst oleks inimlikult rääkinud KOHE samasugust juttu, mida kirjutas siia teemasse üks lahke doktor (asjad kenasti arusaadavalt lahti), siis ei näriks teemaalgatajat ju korduv mure, eriti kui mootor sees arusaamatuid hüppeid teeb.
Ma ei tea, miks sa “üritad” selgeks teha hoopis muud kui teemat, millest jutt käis. Millest sa üldse räägid? Jah, kui tõesti oli kõik TÄPSELT nii, nagu teemaalgataja kirjeldas, oleks arstid võinud ehk rohkem infot jagada, aga arvestades teemaalgataja (juba kirjutistestki kumavat) ärevust ja asjaolu, et meist keegi kohal polnud, ei tea me ju seda.
Mina ei räägi üldse sellest konkreetsest visiidist, vaid kommenteerisin sealtkohast, kus arvasid, et teemaalgataja peaks jätkuvalt kardiolooge külastama. Samas eelnevalt olid isegi viidanud, et vaimse tervise osa selle probleemi juures võib üsna suur olla. Sellest hoolimata ei tee sa (ega teemaalgataja) välja, et ta võikski hoopis selle poolega tegeleda.
Arvestades, kui palju teemaalgataja on oma vahelöökidega arste mööda jooksnud, võib üsna kindel olla, et talle on nii rohkem kui vähem üritatud selle põhjuseid selgitada. Nüüd kuulis tõesti ehk üht uut mõistet, mida varem pole tähele pannud, aga endiselt (kordan siis ka) – see ei ole ju tema tõeline probleem.
Vaimse tervise probleem (ehk siis tõeline probleem) võib tunduvalt kahaneda (isegi kaduda), kui kõige suurema tervisemure sümptomite ja põhjuste kohta annab eriala arst adekvaatseid ja usaldusväärseid ning inimlikke vastuseid – siin siis mõtlen kardioloogi. Probleem ongi ju selles, et teemaalgataja pole saanud ilmselt korralikku vastust healt kardioloogilt, mis tema maha rahustaks. Talle on endiselt jäänud sisemine kahtlus (tõenäoliselt arstide käitumise põhjal), et midagi on ikka rängalt valesti. Ja nõnda ta jätkabki arstidel käimist, kuni lõpuks saab sellise vastuse nagu siin arst kirjutas. Seejärel ilmselt on kergem omaks võtta, et tuleks pöörduda mujale, st vaimse tervisega tegeleda. Kas ta on sellepärast rumal ja halvustamist väärt, et “raiskab haigekassa raha” (kusjuures on ju ka tasuliselt käinud ja ikka ei saanud ka raha eest normaalseid selgitusi)? Sellel asjal on ju kaks poolt – seda ma üritangi rääkida. Ei ole nii, et vaimne tervis ja punkt!
Teadmises ja uskumises, et kõik on korras – on võim! Mindpower n-ö. Ja kirjeldatud juhul saab seda kinnitada inimlik kardioloog. St jään ikka enda juurde, et füüsilise tervise olukord tuleb hea arsti abiga enne psühhiaatri juurde minekut kindlaks teha.
See oli minu point, muud midagi. Jätkame edasi? 🙂
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt 22.04 13:12; 22.04 21:22; 24.04 13:02; 25.04 00:00; 25.04 19:42; 25.04 23:12; 26.04 12:12; 26.04 12:24; 26.04 12:31; 27.04 14:01;