Esileht Pereelu ja suhted Kui palju isad aitavad üksiemasid?

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 77 )

Teema: Kui palju isad aitavad üksiemasid?

Postitas:
Kägu

Tere!

Kui palju üksikemade laste elus laste bioloogilised isad osalevad ja kohtuvad oma lastega? Kui on väikse lapse või lausa beebieas lahku mindud? Ja millest teil oleneb isade osalmine oma lapse elus?

Küsin, sest mu eksmees, on huvitatud ainult minuga seksi saamisest, ning tegeleb selle saamiseks isegi oma 4a lapsega. Kui eks seksi ei saa, siis “tal pole tuju/aega lapsega kohtuda”.

Viimased 3 aastat pole eks oma suvepühkuse ajal mitte ühtegi päeva lapsega kohtunud. Ise pole kunagi esimesena lapsele helistanud. Kui sai seksi, siis oli iga töölt vaba hetk mu kodus – 3-4 päeva nädalas. Kui tegin talle selgeks, et ma ei soovi temaga suhet ega seksida, aga oma lapse ja isa vaheline suhe on neil ikka olemas. Siis eks keeldub kuude viisi juba oma lapsega telefoni teel rääkimast, jätab vastamata küsimustele, millal tal oleks aega oma lapsega kohtuda, ignoreerib küsimusi ja hakkab selle asemel sõimama ja mind süüdistama, et “minu ( naise) süü, et tema (isa) ei taha oma lapsega kohtuda” jne.

Ütlen kohe ära, et terve suhte jooksul ja peale suhet oli/on nagunii eksil mu arust väga tugevad manipuleerimise, hämamise, gashlight-imise jooned, teiste süüdistamine, süüdlase otsimine, mõnitamine, vaimne ja füüsiline vägivald (politsei oli ka seotud), empaatia võimetus, egoism. Ta pole 4a jooksul kordagi lapse kohta küsinud, selle asmel on ta kuude kaupa järjest iseendast messengeris kirjutanud – süüdistavalt, kuidas tema on nii haiget saanud, kuidas mina teen temale, tema sugulastele, sõpradele kunagi ammu üks kord haiget tema meelest jne. Selline küsimusi ignoreeriv ja selle asemel mingit teema üles võtmine, millega hakkab mind süüdistama, katkine plaat kogu suhtluse jooksul läheb käima, kui küsin, aga millal sul on aega last näha. Lahendusi keeldub leidmast, selle asemel kulutb kogu auru vabanduste otsimisele, miks tema ei saa asju teha, mida ta ei taha ja keegi teine on selles süüdi ja sõimab.

Põhimõtteliselt – saab seksi, siis on nagu 5 kopikat ukse taga ja on selle nimel nõus isegi oma lapsega tegelema. Ei saa seksi, üritan temaga neutraalselt ja viisakalt käituda – sõimab mind selles, et ta ma käitun temaga nagu “koeraga” ja minu süü, et temal pole tahtmist mind näha (lapsest ta kunagi ei räägi, küll käib ajudele minu ja tema vahelise suhtega ehk temaga romantiliselt käitumisega. Tundub, et laps on lihtsalt minu juures, vähemalt oli ta nõus niikaua lapse aega viitma, kuni laps maga jääb ja siis eks ootab nagu jahimees oma saaki – millal tasumise tund talle mu näperdamisega kätte jõuab. Kusjuures ta ei saa absoluutselt aru ega aksepteeri teiste inimeste tunnetest).

Niiet ta lapsega keeldub kohtumast ja süüdistab mind selles, et tema ei kohtu oma lapsega. Rahumeeli laseb ära võõrduda.

+1
-30
Please wait...

Postitas:
Kägu

Appi, mis sul viga on! Miks sa sellisega seksid, te olete lahus! Dziisas.

+36
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa kas lased end järjepidevalt seksuaalselt väärkohelda või oled omal valikul sellises sekssuhtes. Ei, see ei ole normaalne kohe mitte ühestki vaatest ning ei ole vaja end vabandada, et teed seda “lapse pärast”. Sinu isiklik valik on selle suhte jätkamine või lõpetamine. Lapsesse see ei puutu.

Kas lapsele on ametlikult määratud elatis? Kui on, siis pöördud kohtusse ainult suhtluskorra määramiseks, kui ei ole siis mõlema.

Suhtluskorra kohta saad enese harimise mõttes täpsemalt lugeda siit: https://ajakiri.lastekaitseliit.ee/2018/03/07/vanema-ja-lapse-suhtlusoigus-ja-selle-reguleerimine/

+21
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Null seksi, null suhtlust. Lubasin kohtusse kaevata, nii kui välja ilmub.

Kahjuks meil oli nii, et lapse isa osutus vägivaldseks (üks kord tuli kallale) manipulaatoriks (vaimset värki oli palju).

Lapse otsustasin saada, kuna olin juba nii vana, et seis oli sealmaal, et kui nüüd kohe ei saa, siis ei saa üldse. Rasedus polnud planeeritud, kuid lõi pea klaariks ja siis jätsingi mehe omal algatusel maha. Et sellisega koos pole võimalik normaalset inimest kasvatada ja niisugust lapsepõlve ma lapsele ei taha.

Elamegi lapsega kahekesi, sugulased-tuttavad aitavad, lapse isa hoiab eemale. Olen teda näinud viimase 12 aasta jooksul ühe korra, juhuslikult tänaval. Uut meest ma majja pole toonud, on olnud üks visiitsuhe. Mul niigi palju muid muresid ja tegemisi, et mingit meest igapäevaellu ei viitsi integreerida. Laps teeb mulle kaardi nii emadepäevaks kui ka isadepäevaks :D. Oma kodu olen ise remontinud, tapetseerin, pahteldan, lihvin, värvin, kruvin mööbli kokku jne. Millega hakkama ei saa, selleks kutsun remondimehe. Olen ka ise kraanikausi toru ära vahetanud, laelampe paigaldanud (mul oli isa elektrik, tema õpetas mulle elementaarsed tõed), raadiot parandanud jne. On vist küll üsna vähe asju, millega ma koduses majapidamises ilma meheta kuidagi hakkama ei saa.

Raha võiks rohkem olla, aga selle nimel ma mingit peedistamist taluma ei ole nõus. Lapse elu mingi raha pärast samuti rikkuma ei ole nõus. Kui oleks normaalne mees, siis ei takistaks, aga kahjuks pole. See, kui mees lapse vastu üldse huvi ei tunne räägib ise enda eest ja ma ei leia, et peaks seda kuidagi forsseerima.

+22
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Appi, mis sul viga on! Miks sa sellisega seksid, te olete lahus! Dziisas.

Ma ei mõista ka, miks selliselt jobust eksile üldse mingit seksi anda! Peab ikka endal see kepinälg nii suur olema!

+12
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sina seksid mehega vabatahtlikult. Punkt. Muud soga ei viitsinud isegi lugeda.

+11
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas üksikvanemlus on nii pagana õudne, et selle nimel lasta end seksuaalselt ja vaimselt väärkohelda?

Kas tõesti on sitt isa parem, kui üldse ilma isata?

Kas arvate tõesti, et ka väikesed lapsed ei saa aru, kui neid ei taheta/suhtutakse halvasti?

Kui vanemad on lahku läinud, kasvatavad siiski oma lapsi, toetavad rahaliselt ja kuidas iganes veel võimalik, siis pole tegu üksikvanemaga.

Noor naine, lapse isaga lahus. Isa toetas rahaliselt ja laps oli mitu päeva nädalas isaga, jättes emale nii aega kui finantse tegeleda oma eluga. Ikka kuulutas kõikjal, et ta üksikema.

+8
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mees keeldub oma lapsega kohtumast, meest motiveerib kohtuma ainult seks, millega seoses enne/pärast näeb nii kaasneva nähtusena oma last ka.

+1
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

xxx

Miks üldse sellisele vaimsele ja füüsilisele väärkohtlejale, kes last isegi näha ei taha, kohtumisi lapsega peale suruda.

+12
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks üldse sellisele vaimsele ja füüsilisele väärkohtlejale, kes last isegi näha ei taha, kohtumisi lapsega peale suruda.

Lapsega koos olles käitub vähemalt hästi lapsega.

Ebavõrdne oleks selle eest, et eksil mugav on premeerida teda veel lapsevaba ajaga. Lapse kasvatus on raske töö ning kui üks vanem käitub si*asti ja manipuleerib, et saada endale vallalise elu, selle asemel, et 50% oma ajast lapse eest hoolitseda?

Ning laps pole süüdi. Emal ja isal võib olla mugava teineteist mitte näha, aga usun, et lapsele oleks arndavam, kui ta teine vanem ka tegeleks temaga positiivselt.

0
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ära pressi last iga hinna eest isale “tegeleda”. Milleks?

Kui ta kord juba selline manipulaator on, siis hakkab ta tulevikus sinu ja su lapse vastu neid harvu kohtumisi ära kasutama. Ikka et kuidas tema muudkui pidi last hoidma ja  temaga tegelema, kui ema ise ringi tõmbas. Eks tõesta siis ära, et tegelikult toimusid kõik need kohtumised sinu initsiatiivil ja siirast soovist hoida lapse-isa suhteid.

Mina olen ka üksikema laps ja ma ei tundnud oma isast puudust. Emale oleks meeldinud küll, kui oleksin isaga rohkem suhelnud, aga eks ta nägi ise ka, et peale suruda pole ka mõtet.

Sihuke oma keha müümine, et peab seksima lapsehoiu teenuse saamise nimel – selle osas pole mul lihtsalt sõnu. Sa ju teed seda ikka meeldimisest ja vabatahtlikus korras, tahaks loota?

+14
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Rasedus polnud planeeritud,

Mees ei teadnudki jälle? Te omavahel ei rääkinudki lapse saamisest? Otsustasid üksinda lapse saada ja tahad, et mees oleks lapsele isa? Aga kuule, ma otsustan, et sa oled mul toakoristaja alates tänasest.

+4
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mees ei teadnudki jälle? Te omavahel ei rääkinudki lapse saamisest? Otsustasid üksinda lapse saada ja tahad, et mees oleks lapsele isa? Aga kuule, ma otsustan, et sa oled mul toakoristaja alates tänasest.

TA

Teemaalgataja olen ja mina ei kirjutanud seda, et rasedus polnud planeeritud.

Raseduse ajal eks lausa purjus peaga kirjutas mulle (kirjalikku taasesitamist võimaldavas vormis) täiesti lambist – mina tegelesin rahulikult oma asjadega ilusal päeval, temaga ei kirjutanud ja tema oli baaris joomatuuril end üles kruttinud ma ei tea millest ja siis tühja koha pealt ähvardas, et kui ma peaks lapsega midagi tegema, siis tal ei oleks kahju minu pärast vanglasse minna.

Hiljem on ka ta oma alkoloolse ebastabiilsuse hetkel ähvardanud kirjutades käskivalt, et ma tänaksin meie last, et ta minu pärast 6 aastaks vanglasse ei lähe. (Kõhe on see, et ta on karistusregistris aastarve vaadanud, kui palju karistused mõrva eest on.)

0
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

TA

Teemaalgataja olen ja mina ei kirjutanud seda, et rasedus polnud planeeritud.

Raseduse ajal eks lausa purjus peaga kirjutas mulle (kirjalikku taasesitamist võimaldavas vormis) täiesti lambist – mina tegelesin rahulikult oma asjadega ilusal päeval, temaga ei kirjutanud ja tema oli baaris joomatuuril end üles kruttinud ma ei tea millest ja siis tühja koha pealt ähvardas, et kui ma peaks lapsega midagi tegema, siis tal ei oleks kahju minu pärast vanglasse minna.

Hiljem on ka ta oma alkoloolse ebastabiilsuse hetkel ähvardanud kirjutades käskivalt, et ma tänaksin meie last, et ta minu pärast 6 aastaks vanglasse ei lähe. (Kõhe on see, et ta on karistusregistris aastarve vaadanud, kui palju karistused mõrva eest on.)

TA
Seetähendab, et pole ime, et tal pole aega lapsega tegeleda, aga muudeks tegevusteks tal on vaba aega.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hiljem on ka ta oma alkoloolse ebastabiilsuse hetkel ähvardanud kirjutades käskivalt, et ma tänaksin meie last, et ta minu pärast 6 aastaks vanglasse ei lähe.

Ja sellisel lased end keppida, et lapsel ikka “issi” oleks??? Ise aru ei saa kui haige see on?

+20
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mees ei teadnudki jälle? Te omavahel ei rääkinudki lapse saamisest?

Miks ei teadnud, ta ise väga tahtis alguses.

Sa ei pea oma isiklikku kibestumust ja läbikukkumisi kõikide peale laiendama.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mees keeldub oma lapsega kohtumast, meest motiveerib kohtuma ainult seks, millega seoses enne/pärast näeb nii kaasneva nähtusena oma last ka.

Ei. See on vale, mida sa iseendale (ja teistele) räägid. Tegelikult on sul endal temaga ebaterve suhe, tahad ta tähelepanu ja oled selle nimel valmis seksima inimesega, kes sind muul ajal mõnitab. Laps ei võida sellest olukorrast mitte midagi, tema jäta mängust välja.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Toutakk

Meil on nii, et lapsed on üle nädala nädalavahetuseti minu juures. Vahepeal oli 2 kuud ka vanem, 4,5a (noorimatest lastest) minu juures. Ehk lubatakse päriseks  tagasi, kuna nüüd on eks 3 lapsega üksikema.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Toutakk

Null seksi, null suhtlust. Lubasin kohtusse kaevata, nii kui välja ilmub.

Kahjuks meil oli nii, et lapse isa osutus vägivaldseks (üks kord tuli kallale) manipulaatoriks (vaimset värki oli palju).

Lapse otsustasin saada, kuna olin juba nii vana, et seis oli sealmaal, et kui nüüd kohe ei saa, siis ei saa üldse. Rasedus polnud planeeritud, kuid lõi pea klaariks ja siis jätsingi mehe omal algatusel maha. Et sellisega koos pole võimalik normaalset inimest kasvatada ja niisugust lapsepõlve ma lapsele ei taha.

Elamegi lapsega kahekesi, sugulased-tuttavad aitavad, lapse isa hoiab eemale. Olen teda näinud viimase 12 aasta jooksul ühe korra, juhuslikult tänaval. Uut meest ma majja pole toonud, on olnud üks visiitsuhe. Mul niigi palju muid muresid ja tegemisi, et mingit meest igapäevaellu ei viitsi integreerida. Laps teeb mulle kaardi nii emadepäevaks kui ka isadepäevaks :D. Oma kodu olen ise remontinud, tapetseerin, pahteldan, lihvin, värvin, kruvin mööbli kokku jne. Millega hakkama ei saa, selleks kutsun remondimehe. Olen ka ise kraanikausi toru ära vahetanud, laelampe paigaldanud (mul oli isa elektrik, tema õpetas mulle elementaarsed tõed), raadiot parandanud jne. On vist küll üsna vähe asju, millega ma koduses majapidamises ilma meheta kuidagi hakkama ei saa.

Raha võiks rohkem olla, aga selle nimel ma mingit peedistamist taluma ei ole nõus. Lapse elu mingi raha pärast samuti rikkuma ei ole nõus. Kui oleks normaalne mees, siis ei takistaks, aga kahjuks pole. See, kui mees lapse vastu üldse huvi ei tunne räägib ise enda eest ja ma ei leia, et peaks seda kuidagi forsseerima.

Mul oleks sellist naist vaja.

0
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Millist? Kes oma titega sind ei tülitaks?

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Toutakk

Millist? Kes oma titega sind ei tülitaks?

Asjalikku.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Noor naine, lapse isaga lahus. Isa toetas rahaliselt ja laps oli mitu päeva nädalas isaga, jättes emale nii aega kui finantse tegeleda oma eluga. Ikka kuulutas kõikjal, et ta üksikema.

Möh? Ongi üksikema, kui mehega koos last ei kasvata.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja sa magad sellise vaimselt vägivaldse värdja, halva isa ja manipulaatoriga, et sellist tonti lapse ligidale lasta? Sul mõistust pole üldse või? Hoia selline jäledik kaugemale oma lapsest ning puhka meestest mõni aeg.

+11
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas sa oled päriselt üksikema? Või on siiski eksi nimi lapse sünnitunnistusel? Üksikema lapse sünnitunnistusel puudub isa nimi.

Mis puudutab teie omavahelisi suhteid, siis olgem ausad. Lapsel ja isal ei ole mingeid lapse ja isa suhteid. On ainult sinu sekssuhe endise mehega, mille olemasolul isa võtab vaevaks ka lapsega suhelda. Ja kui seksssuhe puudub, siis puudub ka igasugune suhe lapsel isaga. Ehk ta ei suhtle lapsega lapse pärast vaid sellepärast, et teab, et sinult saab seksi. Teemaalgataja, ma ei taha küll nii öelda ja palun ära saa valesti aru, aga see tundub nagu üks prostitutsiooni vorme. Selles mõttes, et eksmees tasub sulle seksi eest sellega, et suhtleb lapsega. Ma saan aru, et väga rõve võrdlus, kui ma selle nii sõnastan, aga äkki mõtled korra?

Ja juhul, kui nüüd lapse isa on päriselt lapse sünnitunnistusel ja temaga pead hooldust jagama, siis äkki siiski nõuad elatise välja ametlikult? Et kui ta seda ka maksab näiteks ainult siis, kui sa temaga magad…. Kui ei ole lapse sünnitunnistusel isa nime, siis lase minna see mees. Hoia eemale, ela oma elu lapsega koos ja anna võimalus kellelgi uuel ja toredal enda ellu tulla. Aga arvesta, uus ei mahu sinu ellu ära seni, kuni eksil lased seal ees laiutada. Ja jumala eest, ühelgi juhul ära enam seksi oma eksiga.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas sa oled päriselt üksikema? Või on siiski eksi nimi lapse sünnitunnistusel? Üksikema lapse sünnitunnistusel puudub isa nimi.

See ei ole korrektne. Sina räägid vallasemast. Üksikema on nii vallasema kui ka lahutatud naine.

+1
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mismoodi on tegu üksikemaga, kui isa juures oli laps väga palju, lisaks viis/tõi lasteaeda. Igatepidi osales lapse kasvatamisel.

Arvasin ikka, et üksikemad on need naised, kes reaalselt peavad ilma isa abita lapsi kasvatama. Täpselt nagu eelpool postitanud kägu.

Mingil hetkel muutus eriti popiks end üksikemana näidata, ka meedias sai lugeda. Oi kui raske nende elu. Siis selgus samamoodi, et isa siiski hoolitseb ka laste eest. Mingi enese ego upitamine arusaamatutel põhjustel, näitamaks kui kõva naine ja ema oled. Endal aga puudub reaalne arusaam, kuidas on lapsi kasvatada vaid oma sissetuleku eest, kuidas planeerida tööd ja tegemisi, et saaks last lasteaeda viia ja tuua.

+8
-1
Please wait...

Postitas:
Toutakk

Mismoodi on tegu üksikemaga, kui isa juures oli laps väga palju, lisaks viis/tõi lasteaeda. Igatepidi osales lapse kasvatamisel.

Arvasin ikka, et üksikemad on need naised, kes reaalselt peavad ilma isa abita lapsi kasvatama. Täpselt nagu eelpool postitanud kägu.

Mingil hetkel muutus eriti popiks end üksikemana näidata, ka meedias sai lugeda. Oi kui raske nende elu. Siis selgus samamoodi, et isa siiski hoolitseb ka laste eest. Mingi enese ego upitamine arusaamatutel põhjustel, näitamaks kui kõva naine ja ema oled. Endal aga puudub reaalne arusaam, kuidas on lapsi kasvatada vaid oma sissetuleku eest, kuidas planeerida tööd ja tegemisi, et saaks last lasteaeda viia ja tuua.

Kui pool aega on lapsed isa juures, siis on ju ka üksikisaga tegu.

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa eelistad ju ikka vähese võimekusega naisi, kes on mehest võimalikult sõltuvad ja ise mitte hakkamasaavad. Kõige parem, kui naine oleks kergelt nõrgamõistuslik. Nii oled sa ise kunagi perekoolis välja öelnud.

Miks sa nüüd järsku üht tõsiselt tublit, iseseisvat ja ilmselt ka üle keskmise haritud naist omale ihaldad?

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Toutakk

Sa eelistad ju ikka vähese võimekusega naisi, kes on mehest võimalikult sõltuvad ja ise mitte hakkamasaavad. Kõige parem, kui naine oleks kergelt nõrgamõistuslik. Nii oled sa ise kunagi perekoolis välja öelnud.

Miks sa nüüd järsku üht tõsiselt tublit, iseseisvat ja ilmselt ka üle keskmise haritud naist omale ihaldad?

Ma pole nii öelnud.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Üksikvanemaks loetakse olukorda, kus lapse sünniaktis puuduvad andmed lapse isa kohta. Neile maksab riik üksikvanema toetust.

+5
-1
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 77 )

Esileht Pereelu ja suhted Kui palju isad aitavad üksiemasid?