Esileht Pereelu ja suhted Kui palju raha kuus toidule kulub teil?

Näitan 11 postitust - vahemik 151 kuni 161 (kokku 161 )

Teema: Kui palju raha kuus toidule kulub teil?

Postitas:

kohapeal ikka…ei hakka keegi sind riigipajukile panema 😉

+2
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 11.01 16:39; 11.01 20:44;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Riisipuder

Soovitan soojalt sulle järgmisi riisipudruretsepte: https://www.yummly.com/recipes/basic-risotto-no-wine

Masendavalt kehv kokk peab olema, kui raamatus näpuga järge peab ajama ja 100% kõike järgima, julgemata midagigi muuta või asendada.

Masendavalt rumal peab olema, et mitte teada peast klassikalisi retsepte. Masendavalt rumal peab olema, et mitte teada, mida klassikalises retseptis sobib asendada ja mida mitte.
Palun valmisra oma riisimöginaid edasi, aga ära nimeta neid risottoks.

+3
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 10.01 10:22; 10.01 20:47; 11.01 21:26;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Risotto kohustuslikud komponendid

Mis siis saab, kui seda kohustust mitte täita ja kuna 90% komponentidest on paigas, rooga siiski mitte riisipajaks nimetada? Pannakse vangi või lastakse kohapeal maha?

Märkan sellises küsimuses teatavat ebaviisakust ja provokatsioonisoovi. Loodan, et eksin.

Küsige mõne tuttava itaallase käest, mida nad teeksid… Kuid riisipada jääb pajaks.
Prantslased paneksid vangi, kui suvalisel sektil ilutseks silt “Champagne”

+2
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 11.01 20:15; 11.01 21:26;
To report this post you need to login first.
Postitas:

meil läheb 2 täiskasvanuga liha kuus umbes 1,5-2 kilo – maheveise hakkliha, kanarinnak või filee, ribi vms supi sisse. Pole üldse vajadust rohkema järele, õieti võiks veel vähem, kuid liha baasil on lihtsam süüa teha.

Suvel maal ei söö vahel nädalate viisi üldse liha.

vaene mees…

+2
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 11.01 21:39; 12.01 00:28;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Masendavalt rumal peab olema, et mitte teada, mida klassikalises retseptis sobib asendada ja mida mitte.

Masendavalt rumal oleks mul jätta allergia tõttu roog tegemata, kui ma saan selle ühe komponendi, mille vastu ma allergiline olen, asendada.

Edit. Läksin guuglisse tuulama, igasugu variante leidsin, aga see tsitaat tundub kohe eriti huvitav:
“Yet, there’s actually no reason why you have to add wine. In fact, beloved cookbook author Marcella Hazan doesn’t even include wine in her recipe for basic risotto in Essentials of Classic Italian Cooking. Although the alcohol in the wine does cook out after all the stirring and simmering, if you’re hesitant to use it for whatever reason, you don’t have to!”

Marcella Hazan ilmselt oli loll autentsete eestlaste kõrval, kui asi risottosse puutus. See, et ta itaallane oli, ei loe.

+2
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 14 korda. Täpsemalt 09.01 23:02; 10.01 18:05; 11.01 00:02; 11.01 00:08; 11.01 17:15; 11.01 17:53; 11.01 18:18; 11.01 18:28; 11.01 18:42; 11.01 19:13; 11.01 20:36; 11.01 21:48; 12.01 01:49; 12.01 01:51;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Risotto kohustuslikud komponendid on puljong, vein ja parmesan, risotoriis samuti.

mina arvan, keeleamet ütleks siiski selle roa kohta riisihautis või riisisalat, sõltuvalt koostisosade lisamise järjekorrast ning soovitab eesti keelt võõrkeelsete värdsõnadega mitte risustada.

+2
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Masendavalt rumal peab olema, et mitte teada, mida klassikalises retseptis sobib asendada ja mida mitte.

Masendavalt rumal oleks mul jätta allergia tõttu roog tegemata, kui ma saan selle ühe komponendi, mille vastu ma allergiline olen, asendada.

Edit. Läksin guuglisse tuulama, igasugu variante leidsin, aga see tsitaat tundub kohe eriti huvitav:

“Yet, there’s actually no reason why you have to add wine. In fact, beloved cookbook author Marcella Hazan doesn’t even include wine in her recipe for basic risotto in Essentials of Classic Italian Cooking. Although the alcohol in the wine does cook out after all the stirring and simmering, if you’re hesitant to use it for whatever reason, you don’t have to!”

Marcella Hazan ilmselt oli loll autentsete eestlaste kõrval, kui asi risottosse puutus. See, et ta itaallane oli, ei loe.

Netist võib igasuguseid asju leida, samuti raamatutest. Küll aga on osa traditsioonilisi retsepte nagu näiteks risotto ja plov kindlate koostisosadega. Risottole annabki talle ühe olulise omase maitse vein. Plovi võib ka sealihast teha, aga siis kirjutadki plov sealihast. Risottot ilma veinita teha on nagu suppi ilma veeta. Müüakse ka alkoholivaba valget veini, peaks täitsa veini maitsega olema. Ja alkohol keeb risottost niikuinii välja.

+3
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 11.01 21:39; 12.01 00:28;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Oh jah, see, mida mõned nimetavad salatiks, on minu jaoks hakitud köögivili. Kusjuures mitte eriti hästi hakitud enamasti. Noh, eks ma siis kokanduspedede jaoks kasuta edaspidi oma riisiroa jaoks just seda nime. Mul on küll ka hirsotto ja tatrotto ehk siis hirss köögiviljadega ja tatar köögiviljadega, aga kindlasti tuleb nüüd jälle mingi tegelane, kes ütleb, et ei tohi.
Šampus on jah ametlikult patenteeritud ainult Champagne’i maakonnast pärit vahuveini jaoks, aga kõnekeeles öeldakse sageli, et võtame šampust või šampat, mitte vahuveini. Keegi ei minesta.
USA-s kasutatakse nimetust “impossible burger” lihata burksi kohta, kah keegi ei karju, et see pole miski burger.

+1
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt 04.01 20:13; 07.01 19:15; 07.01 22:45; 08.01 20:41; 08.01 21:23; 08.01 23:47; 11.01 01:35; 11.01 19:06; 12.01 00:38;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Küll aga on osa traditsioonilisi retsepte nagu näiteks risotto ja plov kindlate koostisosadega.

OK, pean sind ülimaks autoriteediks traditsioonilise itaalia kokakunsti koha pealt, ja populaarset itaallasest itaalia kokaraamatute autorit enam ei usu. Võitsid, autentne itaalia köögi spetsialist. Hommepäev lähen alkoholivaba veini otsima.

Läksin huvi pärast ka itaaliakeelset infot otsima, ja leidsingi. Vähe sellest, et itaallased ütlevad, et ilma veinita võib, nad ütlevad lausa, et “l’uso del vino nei risotti è una usanza antica per cui si voleva attenuare il grasso quando si usava lo strutto.” Sa ju ikka kasutad risottos seapekki, eks?

Sind pean siiski eksperdiks, endiselt, suva, mis need itaallased oma retseptide kohta patravad, netist ja raamatutest võib ju mida iganes leida, õige info tuleb suvalistelt eesti perenaistelt.

Aga nüüd ma tahan teada, miks kellegi teise kallal plõksiti, et tema risottos liha pole? SEE ju pole autentse risotto KOHUSTUSLIK element?

+3
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 14 korda. Täpsemalt 09.01 23:02; 10.01 18:05; 11.01 00:02; 11.01 00:08; 11.01 17:15; 11.01 17:53; 11.01 18:18; 11.01 18:28; 11.01 18:42; 11.01 19:13; 11.01 20:36; 11.01 21:48; 12.01 01:49; 12.01 01:51;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Risottole annabki talle ühe olulise omase maitse vein.

Sa oled siis ainult ühe maitsega risottot saanud elus proovida? OK.

0
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 14 korda. Täpsemalt 09.01 23:02; 10.01 18:05; 11.01 00:02; 11.01 00:08; 11.01 17:15; 11.01 17:53; 11.01 18:18; 11.01 18:28; 11.01 18:42; 11.01 19:13; 11.01 20:36; 11.01 21:48; 12.01 01:49; 12.01 01:51;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Võw, milline risototeema sellest saanud on. Uskumatu.

+4
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 13 korda. Täpsemalt 05.01 13:16; 05.01 17:08; 05.01 21:26; 06.01 00:18; 06.01 15:04; 06.01 15:06; 06.01 15:40; 06.01 19:56; 06.01 22:30; 06.01 22:33; 06.01 23:01; 11.01 16:02; 12.01 03:09;
To report this post you need to login first.
Näitan 11 postitust - vahemik 151 kuni 161 (kokku 161 )


Esileht Pereelu ja suhted Kui palju raha kuus toidule kulub teil?