Esileht Koolilaps Kui palju sünnipäevaks kingitakse?

Näitan 16 postitust - vahemik 1 kuni 16 (kokku 16 )

Teema: Kui palju sünnipäevaks kingitakse?

Postitas:
Kägu

Kolisime Kesk-Eestist väiksest kohast pealinna. Laps on kutsutud uue klassiõe sünnipäevale. Meil selliseid sünnipäevade tähistamisi enne polnud, seetõttu olen kimbatuses, kui palju on okei kinkida raha? Tüdruk saab 14.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

15 -20 € on piisav.

+5
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

20 eurot on igati piisav, seda nii ülikoolilinnas kui ka Ida-Viru piiril.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

15€ on ka piisav. 20€ on minu laps kinkinud suurematele sõpradele.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

10-15€

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina arvestan 20€ per sünnipäev. Mõnikord ostame lilled ja väikese kingituse, siis oleme pannud ka näiteks vaid 5€ ümbrikusse. Teinekord kui ei ole aega lille osta, siis läheb ümbrikusse ka rohkem.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

15 -20 € on piisav.

Vaatan, et sellist kommentaari on võrdselt  miinustatud ja plussitatud.

Ja siis seda ka:

Mida tarka sellest ometi arvata saaks? Et 15 on vähe? Või 20 eriti vähe 14-aastasele tütarlapsele?  Mõlemad sobivad või kumbki ei sobi? Peaks rohkem või vähem kinkima?

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

10-aastase lapse olen saatnud sünnipäevadele ümbrikus 10-15€ ja lisaks šokolaad. Lapse enda sünnipäeval suvel olid eakaaslaste toodud ümbrikud sama summavahemikuga.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

20 on meie puhul tavapärane. Suurimatele sõpradele 25 või isegi 30. Mingi väiksem asi ka lisaks rahale, või lilled, kommid.

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on lapsed 10 a ja 12 a. Ümbrikuga sünnale minnes paneme kaardi vahele 15 eurot + šokolaad või mingi väike asjake. Aasta-paar tagasi oli tavaline taks 10, aga nüüd nende enda sünnadega panin tähele, et kui enne panid klassikaaslased 10-15 eurot, siis nüüd pigem 15 ja mõni ka 20. Ma ei usu hästi, et 14-aastastele rohkem kingitakse, mõni kuu võib olla mitu sünnakutset ja kellel see rahakott ikka puuga seljas on. Nii et 15-20 peaks ok vahemik olema.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eelmine õa panime 20, see aasta 25.

+1
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

15 -20 € on piisav.

Vaatan, et sellist kommentaari on võrdselt miinustatud ja plussitatud.

Ja siis seda ka:

Mida tarka sellest ometi arvata saaks? Et 15 on vähe? Või 20 eriti vähe 14-aastasele tütarlapsele? Mõlemad sobivad või kumbki ei sobi? Peaks rohkem või vähem kinkima?

Kas peab üldse raha kinkim?
Aga jah, nüüd juba peab, sest see on täiskasvamute endi aastatepikkuse töö tulemus.
Nüüd siis probleem, et kui palju..

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

No ma saan ilmselt hulgim miinuseid, sest  minu laps (küll juba 18)  paneb ilmselt ka praegu umb 15 euri (Tln). Kui tegemist nö mitme inimese koos sünnipäevadega, siis minu arust on  10 euri igale sünnipäevalapsele.  Eks see ilmselt sõltub seltskonna enda arusaamadest.  Tean, et suuremad konkreetsemad kingi tegemiseks on  omavahelised (sõprade)raha kogumised pigem 8-10 euri kanti. Kuna mu laps on ka organiseerinud kingi ostmist ja rahakogumist, siis  kuulsin ka, et esialgne 15-18 euri näo pealt peeti  omavahelistes juttudes pigem kalliks.  Ning mu sõbranna lapse ümbrikusse pandud 20 euro kohta kommenteeris laps, et see pigem nende sõpruskonna sünnipäevadel “suur” kingisumma.

Pooldan sellises vanuses lastele ka  pigem raha  (ja ei pea olema suur summa) või siis üleüldse mitte midagi, kui ilmtingimata  mingi “anonüümsem” väikekinki. Neil enamasti oma konreetsemad ja rahaliselt kallimad soovid ja nii saavad külalised kõik koos ühiselt selle täitmisele kaasa aidata ning ei teki ka “vähemkasutusse minevate vidinate üleküllust”.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

15 -20 € on piisav.

Vaatan, et sellist kommentaari on võrdselt miinustatud ja plussitatud.

Ja siis seda ka:

Mida tarka sellest ometi arvata saaks? Et 15 on vähe? Või 20 eriti vähe 14-aastasele tütarlapsele? Mõlemad sobivad või kumbki ei sobi? Peaks rohkem või vähem kinkima?

Kas peab üldse raha kinkim?

Aga jah, nüüd juba peab, sest see on täiskasvamute endi aastatepikkuse töö tulemus.

Nüüd siis probleem, et kui palju..

Kas “peab” raha kinkima? Ei pea aga kui on variant, et iga külaline toob mingi “sümboolse” nänni ning koguneb hulk asju, mis hiljem kasutust ei leia või siis pannakse ümbrikutesse raha ning sünnipäevalaps saab seda kasutada kas mingi suurema eesmärgi jaoks või lihtsalt ise midagi valida siis kindlasti valiks raha. Kui inimene on küsimud mingit konkreetset asja siis on füüsiline kink omal kohal aga lihtsalt niisama “asjade” kinkimisel mõtet ei näe.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

lihtsalt niisama “asjade” kinkimisel mõtet ei näe.

Ei näe mina ka. Meie plikal (15) on 7-8-pealine sõbrannade punt. Neil on traditsioon, et raha egs kinke ei tehta, selle summa eest, mida võiks kinkida, lähevad hoopis kas mäkki (nüüd juba ka mõni muu päevane kohvik), teise linna kinno või mujale, kus noortel sobib käia. Igaüks teeb nö iseendale välja.
Poiss on nüüd 19, nemad sõpradega toetavad ühte fondi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ümbrikku 15 eurot, parimatele sõpradele ka šokolaad või kommikarp.
Elame Tallinnas.

+2
0
Please wait...

Näitan 16 postitust - vahemik 1 kuni 16 (kokku 16 )

Esileht Koolilaps Kui palju sünnipäevaks kingitakse?