Esileht Koolilaps Kui palju sünnipäevaks kingitakse?

Näitan 20 postitust - vahemik 1 kuni 20 (kokku 20 )

Teema: Kui palju sünnipäevaks kingitakse?

Postitas:
Kägu

Kolisime Kesk-Eestist väiksest kohast pealinna. Laps on kutsutud uue klassiõe sünnipäevale. Meil selliseid sünnipäevade tähistamisi enne polnud, seetõttu olen kimbatuses, kui palju on okei kinkida raha? Tüdruk saab 14.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nii palju, kui teil võimalik on. Mu meelest on üldse ületähtsustatud see sünnipäevakingi teema. Eriti kui on tegu uue klassiõega, keda su laps eriti ei tunnegi. Ma siiski teen kingitusi siis, kui tean, mida saaja võiks tahta või leian midagi, mis täpselt sobib.

Aga kui sa arvad, et see sinu lapse kohandumisele uue keskkonnaga hästi kaasa aitab, siis pane mingi 30 eurot. Jällegi: ära hüppa üle oma varju.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

11 a käis klassikaaslase sünnipäeval hiljuti. Ümbrikusse läks 25.

Tallinn.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vabandust, kas on vahet kus sa elad? Ma ei ela Tallinnas, Tartus ega Pärnus ning laps viib kingiks 30 €

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hästi elate. Iga klassikaaslase taskusse 30 eurit naguu näuhti. Ja kui in mitu last peres, siis maksategi kuus ca 100 euri sünnipäevadele? Millised on teie pere eelarved, et sellist asja saate omale lubada?

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meie peres ei kerjata ja sünnipäeva kutsele märgime, et ei soovi kinke ja ümbrikuid, sest oleme materiaalselt kindlustatud. Kaasa võtta hea tuju ja kõik.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu natuke noorem laps pidas just Tartus sünnipäeva, keskmiselt kingiti talle 15 eurot.  Ise oleme ka umbes sama summa kinkinud.

Vabandust, kas on vahet kus sa elad? Ma ei ela Tallinnas, Tartus ega Pärnus ning laps viib kingiks 30 €

Usun küll, et erinevused võivad olla, on ju keskmine palkki Tallinnas kõrgem kui ääremaadel.

Meie peres ei kerjata ja sünnipäeva kutsele märgime, et ei soovi kinke ja ümbrikuid, sest oleme materiaalselt kindlustatud. Kaasa võtta hea tuju ja kõik.

Et siis Sinu meelest need, kes sünnipäevakutsele ei kirjuta, et kinke ja ümbrikke ei soovi, on kerjajad?

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

30 eur tundub ikka väga suur summa – mina küll üle 15-20eur ümbrikku ei paneks. Laps praegu gümnaasiumis ja majandab kinkidega ise, kuid olen aru saanud et need on ikka nii 20eur piiridesse jäänud üldiselt (enamasti ei kingi ta küll ümbrikku, vaid valib hoolikalt kingitust).  Ja meie elame tõepoolest Tartus. Samas mulle meeldib ka see trend, kus kinke ei soovitagi – oluline on ju pidu ja sõpradega koosolemine.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hästi elate. Iga klassikaaslase taskusse 30 eurit naguu näuhti. Ja kui in mitu last peres, siis maksategi kuus ca 100 euri sünnipäevadele? Millised on teie pere eelarved, et sellist asja saate omale lubada?

1 – minu laps ei käi iga klassikaaslase sünnipäeval, ei ole sellist kommetki. Käiakse sõprade sünnipäevadel 2 – peres on 2 last 3 – vt. p- 1 – iga kuu ei ole vähemalt kolme sünnipäeva, aastas kokku tuleb 6-7 heal juhul 4 – eelarve on ca 4000-4500 eurot.

Jah, elan hästi. Oled kade või?

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ohhoo, nüüd on juba see, et lähed sünnipäevale minek juba ka kerjusele külla minek. Tahaks näha sellist kutset – palun kinke mitte tuua, kuna oleme materiaalselt kindlustatud – saaks kohe korralikult naerda.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tahaks näha sellist kutset – palun kinke mitte tuua, kuna oleme materiaalselt kindlustatud – saaks kohe korralikult naerda.

Meil on kutse peal pilt meie luksuslikust eramust, mille ees seisavad kaks Porschet. See peaks aitama kaasa mõelda, et me ei oota raha ümbrikus, oleme rikkad.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lisan veel, et sünnipäevad ei toimu tavaliselt Eestis. Viime külalised oma isikliku eralennukiga kuhugi Lõuna Prantsusmaale või Hispaaniasse. Kuhu hing parasjagu ihkab.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Virumaal pole kombeks üle 15-20 euro ümbrikusse panna.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lapsel oli reedel sünnipäev. Summad olid 25.– 30.- + šokolaad-lilled. Mu meelest liiga palju :-S

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lisan veel, et sünnipäevad ei toimu tavaliselt Eestis. Viime külalised oma isikliku eralennukiga kuhugi Lõuna Prantsusmaale või Hispaaniasse. Kuhu hing parasjagu ihkab.

väga lahja, minu 50ndal sünnipäeval said külalised tasuta tripi kosmosesse.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

15-25€.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tahtsin just sama asja üle imestada. Et sellised üüratud summad klassikaaslastele.

Endal laps juba suurem, sai hiljuti 20. vanaema kinkis 30, onu-tädi ühe suure unistuse fondi 100, kursusekaaslased kinkisid lilled ja töökaaslased lilled, šokolaadi ja meepurgi. Minuteada peale lähemate sugulaste keegi muu raha ei kinkinudki.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

kink

30 EUR on ikka päris suur summa lapse klassikaslase sünnipäevaks. Iseasi kui parim sõber vms. Mul on 2 last ja tõesti on kuid kus tuleb kokku 8 sünnipäeva. Kui 2 last koos lähevad olen tõesti 30 pannud ja mõnikord ka shokolaad juurde. Kaart tuleb ju ka. Kui läheb 1 laps, on minu arust 15-20 EUR piisav. Lapsed muidugi veel algklassides ka. Kogu klassi ise ei kutsu oma sünnipäevale, aga kutseid on palju. Trennisõbrad ja lasteaiast sõbrad ja peresõbrad lisaks klassikaaslastele. 2-300 EUR kuus on natuke palju laste sünnipäevadele kulutada, 100 EUR saab ikka hakkama. Pole veel nii rangeks läinud, et vali 5 sõra, kelle ise kutsud ja vastu käid. Lastele siiski need peod meeldivad ja mis seal ikka, saavad ürituse. Perega kinoskäik pole ka enam odav lõbu kui võrrelda, läheb kindlasti kallimaks kui 2 last sünnipäevale viia.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ikka rohkem kui 100.-. Kolm last, kõik käivad iga kuu vähemalt 4 sünnipäeval:) milles probleem?

Eelarve on piisav, tänan uurimast.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tahtsin just sama asja üle imestada. Et sellised üüratud summad klassikaaslastele.

Endal laps juba suurem, sai hiljuti 20. vanaema kinkis 30, onu-tädi ühe suure unistuse fondi 100, kursusekaaslased kinkisid lilled ja töökaaslased lilled, šokolaadi ja meepurgi. Minuteada peale lähemate sugulaste keegi muu raha ei kinkinudki.

20. sünnipäevaks oma lihase vanaema poolt on ikka uskumatult vähe. Ju pered on erinevad. Tegelikult ei saa selle summaga ju isegi üht õhtut väljas lõbutseda noor inimene. Isegi üks kord poes ei saa käidud:)

0
-1
Please wait...

Näitan 20 postitust - vahemik 1 kuni 20 (kokku 20 )

Esileht Koolilaps Kui palju sünnipäevaks kingitakse?