Tean, et saan palju miinuseid aga minu puhul toimis hoopis ebatraditsuiooniline lähenemine.
Olin ka depressioonis, paanikahäired ja muu kõik kokku. Käisin psühholoogide (täiesti mõttetu kamp) ja psühhiaatrite juures (kirjutavad tablette). Elasin tablettidega vahelduva eduga hästi või halvasti.
Aga siis hakkasin ise mõtlema – mida mina olen teinud, et normaalseks saada – see arstide vahet trampimine ja tablettide söömine muudab su sõltlaseks ja röövib viimasegi eneseusu, et ise hakkama saad.
Mida mina tegin – panin rangelt paika järgmise päeva tegevuskava a la hommikul kohe jooksma, siis turule/poodi siis lõuna siis järgmine tegevus jne. öösel magamiseks kasutasin väga leebeid unerohte.
Hommikul ärgates rõõmustasin *hing sees, jee* mitte jälle üks jube päev tulemas, kui nii mõtled ja juba eelolevat päeva kardad siis lähebki asi käest ära. Terve päeva tegeled millegiga, kui midagi teha ei ole siis midagi ikka leiad kasvõi poleeri vanaema lauahõbe üle. Kui laps tahab su tähelepanu siis ära suhtu sellesse *issand jälle, mul on nii paha kas ta tõesti aru ei saa ja üksi ei suuda toimetada* tee hoopis lapsega kasvõi paar lollust või joonista maailma kõige totakam pilt.
Ühesõnaga tee midagi mitte ära kammitse ennast enesehaletsusse. Mina harjutasin kaua aga nüüd tabletivaba ja iga hommik (eriti kui päikeseline juhtub olema) veab suu kõrvuni.
PS. võta kass 🙂 ja koer 🙂
Oleks see nii lihtne. Ma ei looda ravimitele. Põhiprobleem on selles, et mul on KOGU AEG paha olla, lausa füüsiliselt üle keha, see on hullem kui ükskõik milline füüsiline valu, mida ma kunagi kogenud olen. Täpselt nii ongi, et kui ma teen midagi füüsiliselt, jalutan, koristan, teen remonti jne, siis selle tegevuse aeg on mõningane leevendus, kuid see hull enesetunne on tagasi KOHE, kui ma selle füüsilise liigutamise lõpetan.
Ma keeldusin töö juures ka kodukontorist ja käin edasi töö juures kontoris. Mul on omad rutiinid, mida ma teen tihti peale ka suisa hambad ristis. Kass on meil ka kodus olemas. Kuid kõik see ei ole leevendanud minu enesetunnet, vaid see on läinud viimase kuu ajaga ainult hullemaks ja hullemaks. Mõnele võib tunduda tõesti, ma olen üks hädapätakas, laisk ja iseloomutu, tahtejõuetu jne, kuid tegelikkuses on iga tegevuse taga tohutu enda sundimine ja tahtejõud. Lihtsalt see seisund ei paista kuidagi muutuvat, paremat minemaks, lootusetu tunne on tekkinud. Samas on tekkinud ka mõistmine, miks depressioonis inimesed valivad mõnikord surma, sest see ongi väljakannatamatu, vahet pole, mida sa teed või ei tee, ikka sama seis.
Kui mul pea valutab, siis võtan valuvaigistist ja peavalu läheb mööda. Kui ma murran jalaluu, siis jalg pannakse kipsi ja lõpuks ikka paraned. Kuid hetkel on just see, et mitte millestki ei ole kasu, mitte midagi ei muutu jne
Minu viimane küsimus oligi, kuidas ma saan ise adekvaatselt aru, et nüüd on see olukord, kus ma pean teavitama oma tugiisikut. Ma kardan, et äkki tekib selline seisund, et ma ise ei hinda enam õigesti ennast ning sellel võivad olla sellised tagajärjed, mida ma tegelikult ei taha.
Ma usun, et kergemast depressioonist saab ka lihtsamalt lahti, kuid hetkel tundub, et mul depressioon ainult süveneb ega lähe paremaks. kui paar kuud tagasi lohutasin oma ema, et ära muretse, ma ei plaani enesetappu teha, siis nüüd viimastel päevadel igapäevaselt leian ma ennast mõtlemast sellest, kuidas mul tegelikkuses nüüd ka eluisu täiesti kadunud.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt 11.12 23:21; 12.12 09:42; 12.12 12:28; 14.12 20:36; 15.12 15:14; 15.12 16:12; 15.12 16:57; 15.12 18:55;