No nüüd küll fantaseerid. Mis sinu lapsepõlvemälestusi paljastaks see? hakkad endale ise mingeid lapsepõlvetraumasid ette kujutama, et isa/ema oli see ja seepärast selline. No ei ole nii. Mitte kuidagi ei puutu minu lapsepõlve see, kui isal oli veel üks laps kuskil või ema andis enne meid lapsendada. Isegi kui nende käitumine oli mingil määral mõjutatud enda traumadest – see ei muuda ju sinu lapsepõlve enam, ei vabanda vanemaid välja nt sulel vitsa andmise eest või mis iganes….
See kõlab täpselt jälle nii, et siis leiad vabanduse, miks oma elu kehva on – et vanematel mingi trauma ja nüüd sina kannad taaka. Ei ole ju nii.
Ma üldse ei saa aru, kust tuleb see vajadus koguaeg surkida lapsepõlve mälestustes ja mingeid “põhjusi avada”. Jah, mälestused on olulised, aga elada tuleb olevikus, mõeldes tulevikule, mitte aga minevikus surkides ja minevikku üha uuesti läbi elades.
Ja kuna küsimus oli poolõe/venna kohta, siis mis puutub siia “julged teha, peab tagajärgedeks valmis olema” – mina ju ei teinud. vanemad tegid 😀 Mina ei pea mingiteks tagajärgedeks valmis olema.
Miks süüdistama. Mina ei süüdista oma vanemaid milleski, ka mitte selles, et üks pettis teist ja hiljem teine jättis esimese maha. Küll aga tahaksin ma teada, kas mu isa ikka hoolitses oma salalapse eest. See muudaks minu arusaama temast kui ääretult lahkekäelisest härrasmehest kindlasti, kui teaksin, et ta ei maksnud, kuigi teadis. Ei ole kõik ainult nii, et kui minuga oli hea, siis pole vahet, kas ta teistega käitus kui tõbras. Minu meelest tõde teada on alati okei.
Pidevalt minevikus sorkida – seda ei tee. Kas sa püüad mulle midagi sinu enda elust peegeldada? Pole sellist kommetki.
Küll aga kuulaksin huviga, kui oleks mingit uut infot. Näiteks oli päris huvitav ligi 35-aastasena teada saada, et olin väikelapsena 14 kuud voodihaige, mida ema ja isa miskipärast mu eest varjasid. See avas silmad nii mitmelegi mälestusele. Näiteks viis tagasi arusaamani, miks mu kõik esimesed mälestused on sellest, kuidas olen selili ja keegi annab mulle midagi või räägime. Kui sina ei tahaks selliseid asju oma elust teada, selge. Mina tahaksin.
Mis puudutab seda “julged teha, pead ka tagajärgedeks valmis olema”, sellele järgnes minu postituses lausejupp
Kui ka elusolevale vanemale see ei meeldiks.
Ehk siis kirjutasin, et kui elusolev vanem kulges teha, peab ta olema valmis tagajärgedeks. Kui see talle ka ei meeldi. Mis sulle arusaamatuks siin jäigi?