Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kui tuttav on pidamas suurt sünnipäeva pidu

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 102 )

Teema: Kui tuttav on pidamas suurt sünnipäeva pidu

Postitas:
Kägu

Ausalt täiesti tummaks võttis selline kutse. Üks tuttav on nädalavahetusel pidamas oma suurt juubelit ning saatis kutse. Ilmselgelt sai vastavalt eitavalt, aga ega ta selle pärast pidu ära ei jäta. Tundub uskumatu, et inimesed on nii vastutustundetud ja praegusel ajal midagi sellist teevad. Kõlab küll lolli küsimusena, aga kuhu ametkonda peaks sellisest asjast teatama? Jaja tean ka, et peaks otse talle ütlema, aga ka tundes teda, siis tean, et sellest poleks suurt kasu.

+81
-22
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mine kähku kuskile kitule

+18
-80
Please wait...

Postitas:
Kägu

Irja L-le võiks küll anonüümkirja poetada.: )

+5
-27
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga tead, ausalt tahakski minna. Ehk koputab mõnele ajuhiiglasele äkki mõistuse pähe.

+51
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Terviseameti või veebikonstaabli poole pöörduks. Üks kahest oskab kindlasti nõu anda, viimane ilmselt kiiremini.

+47
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Rumal tegu muidugi, aga erapeod keelatud ju pole.

+11
-44
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ega keegi ei käse sul sinna peole minna. Samas oma sõbra peale kituma minna on ikka hullem kui see, et keegi seda pidu peab.

Ka mina ise pidasin oma sünnipäevapidu, koroona ajal, oma kodus. Pooled kutsututest tulid, need, kes vähegi tundsid, et on nohu vms, ei tulnud. Tuba ma ventileerisin, aken oli kogu aeg praokil, ventilatsiooniava lisaks avatud, külalised suunasin otsejoones esimese asjana käsi pesema, embamised jäid ära, nõud olid seekord kõik ühekordsed, joogitopsid papist, millele sai markeriga nime peale kirjutatud, et sassi ei läheks, nagu laste sünnipäeval 😀 Külaliste seas oli kindlasti ka üks inimene, kes juba jõulude ajal koroona läbi põdes ja kaks inimest, kes olid vaktsineeritud.

Kokku oli umbes kümme inimest, keegi haigena ei tulnud ja pärast pidu haigeks ei jäänud (juba kuu aega möödas). Eks ma veidi kõhklev alguses olin, aga kokkuvõttes oli lõbus ja naabrid koroonapolitseid ei kutsunud.

Kõik sõltub tegelikult ka sellest, kuidas see juubel on korraldatud, kui suur ruum, kas läheb umbseks, kas kõik pesevad käsi ja kas keegi tõbisena kohale ei marsi. Saja inimese puhul muidugi kahtlasem, et kõik ettevaatusabinõud aitavad.

+16
-65
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Päris tõsiselt, ma ka vihjaks Terviseametile, niisuguste tolguste pärast istume terve suve kinni. Ei saa aru, miks ei või seda pidu edasi lükata.

+78
-15
Please wait...

Postitas:
Kägu

ei saanud eelmine aasta pidada ja see aasta jälle, no mis teha, olen märtsilaps. Kunagi ikka 🙂

+42
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei teagi kumb on hullem, kas praegusel ajal peo pidamine või sõbra peale kitumine.

+11
-36
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teate, kui see sünnipäev oleks pisike ja toimuks kodus, siis vb ma ei lähekski nii närvi.

Aga ei- seal on päris mitukümmend külalist ning renditud on puhkekeskus/peokeskus vms.

Kas selline asi lubatud on? No tegelt on ka naljaks kituda, et näe siin sõber peab sünnipäeva.

+34
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tore. Nv kaubamajja maskiga üksi minna ei saa. Aga peole saab. Ilmselt on seal paarkümmend inimest kes omavahel tööl ei kohtu. Nii tore on ju pidu, muidu vaid keelud ja piirangud….

+31
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei teagi kumb on hullem, kas praegusel ajal peo pidamine või sõbra peale kitumine.

Või haigena mitte lisada sõpra oma kontaktsete nimekirja. Nii saab sõber tööl edasi käia. Või ei pea isolatsiooni jääma.

+25
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina oleks see halb inimene ja “kituks” ära, on seal üks nakatunu, siis paari nädala pärast loeme neid juba sadades.

Selliste inimeste pärast meil normaalset suve ei tulegi siin eestis.

+65
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kahjuks on meil kõik jutu tasemel, ei usu, et kaebus midagi aitaks. Eestis ei ole ikka aru saadud, et jutlustamine ei too inimesi mõistusele.

+4
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Imelik, et siin on tegelasi, kes kiidavad kaasa õiguspärase tegevuse eest kuhugi kitumist.

+7
-47
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selliste inimeste pärast me praegu kannatamegi ja ma ei kahtlekski, kas öelda kuhugi edasi või mitte. Muidugi ma ütleks ja ma ütleks seda ka sellele inimesele, kes seda pidu korraldab. Puudub kaastunne selliste inimeste suhtes. Mu elu, ja ka väga paljude teiste, on täiesti pea peal selle koroona pärast ja sellised värdjad peavad pidu.

+37
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Imelik, et siin on tegelasi, kes kiidavad kaasa õiguspärase tegevuse eest kuhugi kitumist.

Vähegi mõtlemisvõimeline inimene saab aru, kui ebamõistlik sellise ürituse korraldamine praegusel ajal on. Uhh, vastik on see jokk-argument, nagu miski muu ei loekski. Ühinen eespool kommenteerinutega, et selliste pärast ei saa siin suvekski olukorda normaalseks.

Pagan, lasteaialapski saab aru ja lepib sellega, et sünnipäeva ainult pereringis peetakse ja suurt pidu ei korraldata ja samas täiskasvanud käituvad nii süüdimatult.

+40
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Õudne häda nende sünnipäevadega, täiskasvanud inimesed vinguvad nagu viiesed! Et nagu ei saa elada ilma selleta, et kari inimesi rõõmustaks vananemise üle?

+51
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ausalt täiesti tummaks võttis selline kutse. Üks tuttav on nädalavahetusel pidamas oma suurt juubelit ning saatis kutse. Ilmselgelt sai vastavalt eitavalt, aga ega ta selle pärast pidu ära ei jäta. Tundub uskumatu, et inimesed on nii vastutustundetud ja praegusel ajal midagi sellist teevad. Kõlab küll lolli küsimusena, aga kuhu ametkonda peaks sellisest asjast teatama? Jaja tean ka, et peaks otse talle ütlema, aga ka tundes teda, siis tean, et sellest poleks suurt kasu.

keeruline olukord.
ma ei tea, kui avaldaks näoraamatu seinal avalikult tänu kutse eest ja eitava vastuse koos põhjendusega.
eks muidugi on ka täiesti külma kõhuga tüüpe, keda valguse kätte toomine ei kõiguta, aga millegipärast usun, et enamik ikkagi peab praegu oma pidusid poolsalaja ja ürituse avalikuks tulemist pigem vältida sooviks.

+13
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

et mis siis täpselt nagu juhtuks? keegi juba ütles, et erapeod pole keelatud. politsei tuleb uksele. tere, teil on pidu? jah, meil on pidu. head aega. umbes nii oleks.

+7
-34
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jaa, II ilmasõja ajal Pavlik Morozov andis ka oma isa üles, kes siis maha lasti. Ajalugu hakkab korduma. Ikka mine pane kitse aga mitte anonüümselt, siis saavad su sõbrad ka teada, et sinuga tasub alati luurele minna ja sa oled neile truu igas olukorras. Ja kui sa peaks kunagi hätta sattuma siis pakuvad sulle kõik oma igakülgset abi. Äkki saad selle eest veel presidendilt medali ka !

+9
-43
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Nii kurb, jah, et inimesed ennast ja teisi nakatumisest eemale hoida ei taha.

Kui sünnipäevani on veel aega, siis otsiks väljastpoolt sünnipäevaliste tutvusringkonda mõne värskelt haigestunu või lähikontaktse ja annaks sünnipäeva organiseerija telefoninumbri, et see lähikontaktsena kirja panna. Kuigi nüüd vist juba Terviseamet Tallinnas enam ei helistagi, sest neil on jõud otsas ja viirus ammu massides laiali.

+21
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis kitse panema, halloo! Saad aru, et suurem osa ühiskonnast istub kodus, töötab kodus, õpetab lapsi kodus, sööb kogu aeg kodus, sest restorani ei taha minna, ei ole sugulasi näinud aasta aega, vanaema juures käinud sügisest saadik jne jne. Aga ühiskond on kinni nende rumalate ja vastutustundetute pärast, lõputult, üle aasta juba sisuliselt. Firmad pankrotistuvad, inimesed jäävad tööta, üksikuks, satuvad depressiooni, haiglad on pungil täis, plaaniline ravi lõpetatakse, sest personali haiglates täies elujõus ise mitte hingata suutvate inimeste talitamiseks ei jätku, aga mõni loll peab pidusid…
Lihtsalt nutt tuleb peale, missugust rumalust ja hoolimatust ja vastutustundetust leidub meie ümber lademetes..
MINA KA tahan sünnipäevi, teatrisse, kinno, sõpradega restorani, lastega spasse ja reisile, suusatama, kultuurireisile, nautima, kontserdile, näitusele! KÕIK TAHAVAD! Aga ei saa, sest lollid ei väsi eitamast, ignoreerimast, mittehoolimisest ja isekusest!

+59
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu arust on õudne häda hoopis tühisüdametega. Saite oma valitsuse! Nüüd on “sisuliselt eriolukord” ehk et ei ole eriolukorda (muidu peab ju kahjusid kompenseerima). Aetakse taga kuskil poes üksikuid maskivastaseid, kuigi nad pole mingeid koldeid tekitanud. Samal ajal erapeod, spordiklubid ja isegi ilusalongid on täiega jokk. Muide, juba valmistatakse Ukrainast lendusid ette. Mida asja on siin halada. Valimiskasti juures oleks tulnud mõelda.

+13
-38
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis kitse panema, halloo! Saad aru, et suurem osa ühiskonnast istub kodus, töötab kodus, õpetab lapsi kodus, sööb kogu aeg kodus, sest restorani ei taha minna, ei ole sugulasi näinud aasta aega, vanaema juures käinud sügisest saadik jne jne. Aga ühiskond on kinni nende rumalate ja vastutustundetute pärast, lõputult, üle aasta juba sisuliselt. Firmad pankrotistuvad, inimesed jäävad tööta, üksikuks, satuvad depressiooni, haiglad on pungil täis, plaaniline ravi lõpetatakse, sest personali haiglates täies elujõus ise mitte hingata suutvate inimeste talitamiseks ei jätku, aga mõni loll peab pidusid…

Lihtsalt nutt tuleb peale, missugust rumalust ja hoolimatust ja vastutustundetust leidub meie ümber lademetes..

MINA KA tahan sünnipäevi, teatrisse, kinno, sõpradega restorani, lastega spasse ja reisile, suusatama, kultuurireisile, nautima, kontserdile, näitusele! KÕIK TAHAVAD! Aga ei saa, sest lollid ei väsi eitamast, ignoreerimast, mittehoolimisest ja isekusest!

Ühiskond on kinni, sest regulaator ei söanda piiranguid seada. Mängitakse millegi tegemist. Vaktsiinid seisavad asjatult külmikus, kiirtestid ei sobi, sest äkki jääb mõnel testifirmal siis kasum väiksemaks, kuigi meist rikkamad riigid lepivad mõnede valenegatiivsetega, kuna 15 minutiga saab vastuse ja suuremalt jaolt on asjast kasu. Meil on jällegi palju valepositiivseid (mittetõvestavas koguses viirust või jääkpositiivsus), aga see-eest meditsiiniliselt näib asi professionaalne. Lisaks siia muidugi veel juhtoinaste trallimine ja saalimine üritustel ja välismaal. Eeskuju missugune! Ennast ei tasu küll süüdi tunda, kui kõike teha vastavalt reeglitele.

+11
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

ei saanud eelmine aasta pidada ja see aasta jälle, no mis teha, olen märtsilaps. Kunagi ikka 🙂

Sõbranna laps samuti märtsilaps ja ei saa ka sünnipäevapidu teist aastat järjest. Aga ta paras pubekas ja vaikselt sellega ei lepi. Terve aasta on tusatsenud, et sõpru ei näe.

+3
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ega keegi ei käse sul sinna peole minna. Samas oma sõbra peale kituma minna on ikka hullem kui see, et keegi seda pidu peab.

Ka mina ise pidasin oma sünnipäevapidu, koroona ajal, oma kodus. Pooled kutsututest tulid, need, kes vähegi tundsid, et on nohu vms, ei tulnud. Tuba ma ventileerisin, aken oli kogu aeg praokil, ventilatsiooniava lisaks avatud, külalised suunasin otsejoones esimese asjana käsi pesema, embamised jäid ära, nõud olid seekord kõik ühekordsed, joogitopsid papist, millele sai markeriga nime peale kirjutatud, et sassi ei läheks, nagu laste sünnipäeval 😀 Külaliste seas oli kindlasti ka üks inimene, kes juba jõulude ajal koroona läbi põdes ja kaks inimest, kes olid vaktsineeritud.

Kokku oli umbes kümme inimest, keegi haigena ei tulnud ja pärast pidu haigeks ei jäänud (juba kuu aega möödas). Eks ma veidi kõhklev alguses olin, aga kokkuvõttes oli lõbus ja naabrid koroonapolitseid ei kutsunud.

Kõik sõltub tegelikult ka sellest, kuidas see juubel on korraldatud, kui suur ruum, kas läheb umbseks, kas kõik pesevad käsi ja kas keegi tõbisena kohale ei marsi. Saja inimese puhul muidugi kahtlasem, et kõik ettevaatusabinõud aitavad.

Teil vedas!

See oli täiesti juhuslik õnn, et keegi ei olnud nakatunud. Seda teada sa mitte kuidagi ei saanud. Mingi tuulutamine ega papptops koroona vastu ei aita. Väga vabalt oleks teie hulgas võinud olla keegi nakatunud ning nädala pärast oleks võibolla mõni teist põdenud märkamatult, mõni raskemalt ja mõni lõpetanud haiglas. Ära ütle, et see poleks võinud juhtuda. Antud juhul läks õnneks. Aga kõik need 1000+ nakatunut päevas ja 500+ haiglas – nemad arvasid ka, et neil läheb õnneks.

Igal juhul oli su käitumine vastutustundetu ja teiste kaaskodanike, kes kõiki kontakte minimeerivad, mõnitamine.

+30
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jaa, II ilmasõja ajal Pavlik Morozov andis ka oma isa üles, kes siis maha lasti. Ajalugu hakkab korduma. Ikka mine pane kitse aga mitte anonüümselt, siis saavad su sõbrad ka teada, et sinuga tasub alati luurele minna ja sa oled neile truu igas olukorras. Ja kui sa peaks kunagi hätta sattuma siis pakuvad sulle kõik oma igakülgset abi. Äkki saad selle eest veel presidendilt medali ka !

Mina näiteks ei tahaks süüdimatute, lapsemõistusega inimestega luurele minna. Ka ei ole ma pimesi truu lollustele, sest neid teevad sõbrad, ma elan ikka oma põhimõtete ja väärtuste kohaselt. Soovitan seda igale täiskasvanud inimesele.

Koroonapeo orgunn praegusel ajal on ebanormaalne mõte. Aga Siberisse selle korraldajat ei saadeta. Tuleb ehk lihtsalt vestelda kellegagi, kes südametunnistusele koputab ja olenevalt asjaoludest ja inimesest tuleb ka veits häbi tunda. Sellieid tegusid ongi vaja häbeneda. Juba homme ei pruugi see pidu ka enam olla “õiguspärane”. Kui meil on liiga palju südametunnistuseta lolle, kes kardavad ainult karistust, siis tuleb seadusega need karistused ette näha.

+21
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Sellieid tegusid ongi vaja häbeneda. Juba homme ei pruugi see pidu ka enam olla “õiguspärane”. Kui meil on liiga palju südametunnistuseta lolle, kes kardavad ainult karistust, siis tuleb seadusega need karistused ette näha.

Täiega õige jutt! See on eraelu privaatsuse riive, selleks oleks vaja eriolukorda. Liberaalid eraelu eriti näppida ei taha. Usun, et paljud pooldaksid selliseid reegleid ja need ka reaalselt mõjuksid, mitte praegune variant, et kuhjame poeskäigud lühemale ajavahemikule, et saaks näidelda meetmeid, ja rahvas koguneb restorani asemel õhtuti kodudes.

Sedasi aga ei kõlba, et üks teeb lubatud asja ja teine läheb selle eest kuskile ametiasutusse kitule. Meil juba käib asi selle järgi, et kui president osaleb, siis on lubatud. Vaata, kutsub see sõber omale presidendi ka külla, siis on üritus heakskiidetud ja satub kituja ise ajakirjandusse mustas valguses.

Samuti ei pea õiguspäraseid asju jätma tegemata seetõttu, et “äkki nad homme ei ole õiguspärased”. Õigust ei mõisteta tagasiulatuvalt.

+2
-6
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 102 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kui tuttav on pidamas suurt sünnipäeva pidu